20 Ekim 2006 Sayı: 2006/41 (41)
  Kızıl Bayrak'tan
   Metal TİS’leri uyuşmazlıkla sonuçlandı... Sürecin seyrini mücadeleci sınıf
inisiyatifleri tayin edecek
  MESS’in kölelik dayatmasına karşı
kararlı bir mücadele şart!
  Türk Metal yeni bir satışa hazırlanıyor!
  İhanete ve satışa geçit vermeyelim!
Ermeni sorunu, Kürt sorunu, Kürt sorunu, özgürlükler ve haklar sorunu
Kürt sorunu ve “demokrat” maskeli
Ağar’ın yarattığı boş beklentiler
Soruşturma karşıtı mücadele güncel
saldırılarla bağı içinde ele alınmalı
 Eylem ve etkinlikler
  E. Atalay’ın yanıtı sendika bürokrasisi
gerçeğine aynı tutuyor (Orta sayfa)
  İstanbul İşçi Kurultayı tanıtım toplantıları
sürüyor
  Sınıf hareketinin sorunları ve İstanbul İşçi
Kurultayı üzerine işçilerle konuştuk
  29 Ekim’de toplanacak OSİM-DER Genel
Kurulu üzerine Dernek Başkanı ile
konuştuk.
  TMMOB mitingi üzerine
  İngiltere’de öğretim görevlilerine ajanlık
dayatması
  Siyonistler Filistin halkı üzerinde kimyasal silahlar deniyorlar
  Sri Lanka’da çatışmalar şiddetleniyor
  BM’ye ABD-İsrail işbirlikçisi genel
sekreter
  12 Kasım’da İstanbul İşçi Kurultayı’nda
buluşalım!
  Yılmaz Güney ve Ruhi Su Berlin’de bir
etkinlikle anıldı
  TAYAD’dan tecrit sempozyumu
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Yılmaz Güney ve Ruhi Su Berlin'de coşkulu bir etkinlikle anıldı...

Türkiye işçi sınıfına ve devrimci sanatımıza mal olmuş iki büyük değerimizi bu yıl ikincisini (15 Ekim) gerçekleştirdiğimiz bir geceyle andık. Geçen yıl yaptığımız gecenin başarısı ve deneyimlerini de gözeterek daha geniş kitlelere ulaşmak ve yoğun bir politik faaliyet örgütlemek hedefiyle hareket etmemiz gerektiğini saptayarak çalışmalarımızı başlattık.

Öncelikle bu çerçevede başta kendi güçlerimiz olmak üzere çevremizdeki insanları da harekete geçirerek ve desteklerini alarak, çalışmanın birer örgütleyicileri haline getirdik. Kendimizin ve çevremizdeki insanların yapabilecekleri, yetenekleri ve kapasiteleri üzerinden yapacağımız gecenin başarısı için, iş ve görev dağılımını asgari bir başarıyla gerçekleştirdik. Gecenin ön hazırlık sürecinde Berlin'in değişik semtlerinde 1100'ün üzerinde afiş yaptık, binlerce el ilanı dağıttık. İşyerlerini dolaşarak afişlerimizi astık. En önemlisi de ev ziyaretleri gerçekleştirdik.

Aslında kültürel yozlaşmanın, dejenerasyonun, “türkü bar” geleneğinin yoğun olarak yaşandığı şehirlerden biridir Berlin. Başta belli teredütlerimiz de yok değildi. Ama hem yaptığımız ön çalışma döneminde ve hem de yaptığımız gecede görüldü ki yoğun ve yaygın bir kitle çalışması ile bütün bunları aşmak mümkündür.

Yaklaşık 300 insanın katıldığı gecemiz, başından sonuna kadar iki devrimci sanatçıya yakışır bir atmosferde geçti. Geceye katılan insanlar büyük bir dikkat ve ilgiyle, hazırladığımız programı ve yapılan konuşmaları izlediler.

Saygı duruşu ile başlayan gece, dörtbuçuk yıldır faliyet yürütmekte olan ve geceyi de organize eden Berlin İşçi ve Kültür Merkezi'nin kısa tanıtımı ile devam etti.

Ardından Ruhi Su ile ilgili hazırladığımız sinevizyon izlendi. Geçen yıl yaptığımız geceye de katılan Cemal Kılınç arkadaşımızın söylediği birbirinden güzel türkülerle programımız devam etti. Devrimci sanata, devrime ve sosyalizme mal olmuş iki dava adamı şahsında bir yoldaşımızın yaptığı konuşma coşkuyla karşılandı. Bu konuşmanın ardından Nazım'ın, Brecht'in ve Neruda'nın gençleri Salkım Söğüt, okudukları şiirlerle kitleyi coşturdular.

Verilen aranın ardından Yılmaz Güney'le ilgili sinevizyon sunumu gerçekleştirildi. Sinevizyon gösterisinin ardından Atılım gazetesi temsilcisi arkadaş sahneye davet edildi. Yapılan konuşmada; devletin “toplumla mücadele yasası” ile birlikte başta devrimci sosyalist basın olmak üzere Atılım gazetesi ve diğer devrimci-demokratik kurumlara dönük tam bir terör estirdiği, 100'ün üzerinde insanın gözaltına alındığı ve bir çok insanın tutuklandığı dile getirildi, bu saldırıların ancak devrimci bir dayanışma ile püskürtülebileceği vurgulandı.

Programımız kültür merkezimizin açılışından beri hep yanımızda olarak katkılarını bizden esirgemeyen Uğur Sürücü arkadaşımızın Ruhi Su'dan söylediği güzel türkülerle sürdü.

Güney Dergisi yazı işleri müdürü İlyas Emir iki devrimci sanatçının sınıfsal karakterleri, yaşamları ve mücadeleleriyle ilgili anlamlı bir konuşma yaptı. Konuşması büyük bir beğeni ile izlendi. Devrimci Demokrasi okurlarının gecemize sunduğu mesajın okunmasının ardından Kemal Kahraman ve Maviş Güneşer sahnede yerlerini aldılar. Bir saati aşan programları ve yaptıkları konuşmalar katılımcılar tarafından büyük ilgi ve beğeni ile karşılandı.

Sonuç olarak gecemize katılan insanların geceyle ilgili olumlu değerlendirmelerde bulunmaları, katılan sanatçıların ve konuşmacıların izlenimleri bize doğru yolda olduğumuzu, buradan aldığımız güç ve enerjiyle daha güzel işler yapacağımızı göstermiş oldu.

Buradan etkinliğimize emeği geçmiş tüm arkadaşlarımızı ve dostlarımızı P. Devrimci Duruş okurlarını, Devrimci Demokrasi okurlarını, Atılım Gazetesi okurlarını, Güney dergisi okurlarını selamlıyor ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Berlin İşçi ve Gençlik Kültür Merkezi çalışanları

-------------------------------------------------------------------------------------

ESP ile dayanışma eylemlerinden...

ESP: “Özgürlük istiyoruz!”

14 Ekim günü ESP, Atılım gazetesi ve destek veren çeşitli kurumlar Taksim Galatasaray postanesi önünde bir basın açıklaması yaparak bir süredir yaşanmakta olan devlet terörü ve Atılım gazetesi çalışanı Sonnur Sağlamer'in gözaltına alınmasını protesto ettiler. Kitle saat 13:00'de “Özgürlük istiyoruz!” şiarlı bir pankart açarak Galatasaray meydanında biraraya geldi. Eylem ESP adına yapılan bir basın açıklaması ile başladı. Ardından Atılım gazetesi adına da bir konuşma yapıldı. ESP, SGD, Tekstil-Sen flamalarının ve dövizlerin taşındığı eylemde “Devlet terörüne teslim olmayacağız!”, “Söz, eylem, örgütlenme hakkımız engellenemez!” vb. sloganlar atıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul

 

İstanbul: “Tutuklananlar serbest bırakılsın!”

13 Ekim günü Galatasaray Postanesi önünde ESP, Atılım gazetesi, Limter-İş, Özgür Radyo olmak üzere, aralarında birçok kitle örgütü, sendika, dernek, devrimci basının bulunduğu kurumlara yönelik saldırılar protesto edildi ve ardından tutuklanan devrimcilerle dayanışmak amacıyla kart gönderildi.

PDD, BDSP, ESP, Tekstil-Sen, Kaldıraç, Tohum Kültür Merkezi, Partizan, DHP, DTP, HKM, İşçi Mücadelesi, ÖMP, EHP, TKP, Ezilenlerin Kurtuluşu, Odak, Devrimci Hareket, EMEP, HKP, Devrim Dergisi, HÖC, SDP, SEH'in düzenlediği eylemde ortak basın açıklaması yapıldı. “Saldırılar durdurulsun! Tutuklananlar serbest bırakılsın!” pankartının açıldığı eylemde “Sosyalist basın susturulamaz!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul

 

İzmir: Tutuklananlara kart gönderme eylemi

13 Ekim günü ESP, SGD, Tekstil-Sen ve Atılım gazetesi çalışanları yaptıkları basın açıklamasında, devletin baskın, gözaltı ve tutuklama terörünü protesto ettiler. Kemeraltı girişinde yapılan eylemde basın metninin okunmasının ardından oturma eylemi yapıldı. Eylemde “Komplolar sökmedi sökmeyecek!”, “ESP, Atılım susmadı susmayacak!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganları atıldı. Açıklamanın ardından Konak Postanesi'nden tutuklanan devrimcilere kart atıldı. Çeşitli kurumların imzacı olduğu açıklamaya BDSP de destek verdi. Ardından Atılım gazetesi satışı gerçekleştirildi.

Kızıl Bayrak/İzmir