15 Nisan 2006 Sayı: 2006/14 (14)
  Kızıl Bayrak'tan
   Kürt sorunu güncel yakıcılığıyla çözüm bekliyor !
  Faşist devlet terörüne karşı mücadeleye!
  İşçilerin birliği, halkların kardeşliği için görev başına!
Katliamcı devletin "terör" edebiyatı!
  BDSP'nin 1 Mayıs çağrısı; İşçiler birlik, halklar kardeş olmalı!
1 Mayıs ve sendika bürokratlarının tutumu
Erdoğan'ın yardımcılarının neo-conların huzurunda sergilediği onursuzluk; "Onu deliğe süpürmek yerine kullanın!"
Tuzla'da zehirli variller; Doğa ve insan yaşamını hiçe sayıyorlar!
Zindan cephesinde yeni saldırılar...
"Güleryüzlü, sevgi dolu" kapitalizm ya da aptal yerine konulmak / Yüksel Akkaya
15 Nisan'da Liseli Kurultayı'nda buluşalım!
  Bursa Liseli Gençlik Platformu Girişimi kuruldu
  Lenin Marks'ı nasıl çalışırdı / N. Krupskaya/ (Orta sayfa)
   "Referandum"da yolun neresindeyiz ya da Fransa'dan çıkarılacak dersler var mı? / Yüksel Akkaya
   Gençliğin ve işçi sınıfının kararlı direnişi Fransız burjuvazisine geri adım attırdı
   İtalya'da genel seçimler; Burjuva demokrasisinin simgesi mi, orta oyunu mu?
  Hamas hükümetinden "Ortadoğu dörtlüsü" ile uzlaşma işaretleri
  Grevlerden, direnişlerden...
  İşten atılan Sinter Metal işçileriyle konuştuk...
  58 gündür direnen Horoz Kargo işçileriyle konuştuk...
  Üniversitelerde saldırılar sürüyor; Faşist saldırılara geçit vermeyeceğiz!
  Evrimin kayıp halkalarından biri daha bulundu
  Serhıldanlar, olası gelişmeler ve devrimci görevler / M. Can Yüce
  Kürdistan'daki katliamlar yurtdışında protesto edildi
  1 Mayıs'a hazırlık çalışmaları
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Kürdistan'daki katliamlar Düsseldorf'taki Türk Konsolosluğu önünde protesto edildi

İnkara, zorbalığa, imhaya, teslimiyete dayalı asimilasyon politikası, faşist Türk devletinin Kürt sorunu konusundaki çözümü olmaya devam etmektedir. Bu politikanın bir ürünü de, Kürt halkının 2006 Newroz'undan bu yana tekrar serhıldanlar yoluyla dillendirdiği ulusal özgürlük ve eşitlik talebini bir kez daha kanla bastırmak olmuştur.

2006 Newroz'undan bu yana gerçekleştirilen katliamların yanısıra 700'ü aşkın kişi gözaltına alınmış, bunlardan 372'si tutuklanmıştır. Gözaltı ve tutuklama terörü bütün hızıyla devam etmektedir.

Sermaye devletinin bu gözü dönmüş katliamcılığı, yurtdışında da birçok yerde, Kürt hareketinin yanısıra Türkiyeli devrimci gruplar tarafından yapılan eylemlerle lanetlendi. 3 Nisan günü Köln'de Dom Kilisesi önünde 50 kişinin katıldığı bir basın açıklması yapıldı.

11 Nisan Salı günü, Düsseldorf'taki Türk Konsolosluğu önünde 25 kişinin katıldığı siyah çelenk bırakma eylemi yapıldı. Türkiyeli 5 devrimci yapının ortaklaşa düzenledikleri eylem, “Kürdistan'daki katliamlara son!” yazılı pankartın açılmasıyla saat 11.30'da başladı. “Katil devlet hesap verecek!”, “Kürdistan faşizme mezar olacak!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!'”, “Kürt halkı yalnız değildir!” sloganlarının atılmasının ardından basın açıklaması metni okundu. Ardından konsolosluk kapısına bırakılmak istenen çelenk, polisin izin vermemesinden dolayı kapının yakınına bırakıldı. Çelengin bırakıldığı sırada, işlemler için uzun bir kuyruk oluşturanların arasında bulunan bir faşistin tepki göstermesi sloganlarla karşılandı.

Kızıl Bayrak/ Köln

---------------------------------------------------------------------------------------

Kürdistan'daki devlet katliamı Nürnberg'de protesto edildi...

Direnen Kürt halkı kazanacak!

24 Mart'ta devlet güçlerinin Kürt yurtsever gerillalarına kimyasal silahlar kullanarak uyguladığı katliam ve cenaze törenlerine yönelik saldırılar Nürnberg'de protesto edildi.

Bölgemizde bulunan demokratik kurum ve kuruluşlar biraraya gelerek, 4 Nisan günü eylem kararı aldılar. Ortak bildiri dağıtıldı. Yürüyüşte Almanca “Kürdistan'da katliamlara son!” AGİF, ATİF, BİR-KAR, HÖC ve Medya Halkevi Nürnberg imzalı ortak pankart taşındı. Saat 11.00'de Aufsessplatz'da başlayan yürüyüş Nürnberg Türk Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakılmasıyla son buldu.

Oldukça canlı ve coşkulu geçen eylemde ağırlıklı olarak ortak sloganlar atıldı. Yürüyüş sırasında dışarıdan bir Türk faşistin söz atması üzerine faşiste dersi verildi. Faşist hastanelik oldu. Polis protestoculardan bir kişiyi tutukladı. Konsolosluk önünde oturma eylemi yaparak, arkadaşımız bırakılıncaya kadar burada bekleyeceğimizi belirttik. Alman polisi yapılan görüşmeler sonucu arkadaşımızı bırakmak zorunda kaldı. Almanca ve Türkçe basın açıklaması okunduktan sonra eylem sona erdi.

Hafta içi işgünü olmasına rağmen eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı. Eyleme Filistin Halkı ile Dayanışma Komitesi de destek verdi. Almanca basın açıklaması bu arkadaşlar tarafından okundu.

Türk konsolosluğu yürüyüş izni alan arkadaş hakkında, “Çocuk katili Erdoğan” sloganı atıldığı için dava açmış bulunuyor.

Yaşasın işçilerin, birliği halkların kardeşliği!

BİR-KAR/Nürnberg

---------------------------------------------------------------------------------------

TKP/ML TİKKO gerillası Dilek Polat uğurlandı...

TKP/ML TİKKO gerillası Dilek Polat, 7 Nisan günü Ordu'da bir caminin tuvaletinde eylem hazırlığı yaparken bomba düzeneğinin patlaması sonucu hayatını kaybetmişti.

Ailesi tarafından İstanbul'a getirilen Dilek Polat'ın cenazesi, 12 Nisan günü Gazi Cemevi'nde yapılan bir törenin ardından Cebeci Mezarlığı'na defnedildi.

Cemevi'nin önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik kitle tarafından marşlar ve sloganlar ile karşılanan cenaze, omuzlara alınarak Gazi Mahallesi içinde yürüyüşe geçildi. Sloganların atıldığı, Dilek Polat'ın resimlerinin ve çeşitli pankartların taşındığı yürüyüş boyunca “Faşistlerden hesap lafla sorulmaz, bizde hesapları namlular sorar”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Dilek yoldaş ölümsüzdür” sloganları atıldı, marşlar söylendi. Törene ayrıca yoldaşları “Dilek Polat yoldaş ölümsüzdür. Yaşasın halk savaşı/TKP/ML-TİKKO” imzalı pankart ve TKP/ML bayrakları taşıyarak katıldılar. Yürüyüşün ardından kitle otobüslere binerek Cebeci Mezarlığı'na hareket etti.

Dilek Polat, Cebeci Mezarlığı'nda TKP/ML İstanbul İl Komitesi, ailesi ve yoldaşları adına yapılan konuşmaları ve çeşitli şiir ve marşları içeren bir programın ardından yine marşlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

Kızıl Bayrak/GOP

---------------------------------------------------------------------------------------

TAYAD'lı Aileler'in tecride karşı basın açıklaması

Mersin'de TAYAD'lı Aileler tecride karşı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamadan önce, Kazanlı'da afiş çalışması sırasında muhtar ve adamlarının afiş yapanları linç girişiminde bulunduğu, bu saldırıların ülke geneline yayılmak istendiği belirtilerek saldırıyı lanetleyen bir konuşma yapıldı. Ardından basın açıklaması okundu. Eylemde “Tecridi kaldırın ölümleri durdurun!”, “Yaşasın ölüm orucu direnişimiz!” sloganları atıldı. Basın açıklamasına Liman-İş, Kristal-İş, Yapı Yol-Sen, Tüm Bel-Sen, Emekli-Sen, Birleşik Metal-İş, Mersin Gençlik Derneği, Mersin TAYAD'lı Aileler, Mersin Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği katıldı.

Kızıl Bayrak/Mersin