3 Temmuz'04
Sayı: 2004/26 (18)


  Kızıl Bayrak'tan
  NATO Zirvesi’nden karanlık planlar ve yeni saldırı kararları çıktı!
  NATO’nun eski misyonu devrimleri dizginlemek, sosyalizmi yıkmaktı...
  Türkiye emperyalist saldırganlığın “merkez üssü” yapılmak isteniyor
  Kadıköy’de onbinler katil Bush’u ve NATO’yu protesto etti
  Ankara’da NATO karşıtı miting...
  28 Haziran Okmeydanı direnişi... Polis terörüne militan direnişle
  Bir eylemcinin Mecidiyeköy eylemi gözlemleri
  26 Haziran Ankara mitingi üzerine
  NATO Zirvesi’nin ardından...
  Sermaye iktidarının “demokratikleşme” tahkimatı sürüyor
  İşten atılan Castleblair işçileri’nin açıklaması...
  Saldırıya ve ihanete uğrayan Castleblair işçilerinden işçilere ve emekçilere,
  NATO Zirvesi’ne İstanbul direnişiyle verilen anlamlı bir yanıt!
  NATO karşıtı ortak kampanya üzerine... Geleneksel solun kötü sınavı
  Mamak BDSP’nin kampanya değerlendirmesi...
  Antakya BDSP’nin NATO karşıtı kampanyası...
  Avrupa’da savaşa ve NATO Zirvesi’ne karşı eylemler
  Köln’de coşkulu NATO karşıtı eylem
  “Yetki devri” emperyalist işgali meşrulaştıramaz!
  Emperyalist işgale karşı direnen Irak halkıdır!
  Devrimci tutsaklardan açıklama...
  Dörtler’imizin tarihi direniş ve eylemini yüreğimiz ve beynimizde yaşatıyoruz!..
  Düzenin batağına saplandıkça saldırganlaşıyorlar…
  Burjuvazinin, reformist solun adaleti ve vicdanı
  Şahintepesi İşçi Kültür Evi 11 Temmuz’da açılıyor...
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Köln’de coşkulu NATO karşıtı eylem

İstanbul’daki NATO Zirvesi’ne karşı yurtdışında oluşturulan RESİSTANBUL 2004 adlı oluşum yaklaşık bir aydır sürdürdüğü kampanyayı 26 Haziran günü; İngiltere’nin Londra, Fransa’nın Paris ve Strassburg, İsviçre’nin Zürih, Almanya’nın Berlin, Köln ve Stuttgart kentlerinde yaptığı yürüyüşlerle sonlandırdı.

26 Haziran günü Köln’de yapılan yürüyüşe 500’ün üzerinde bir kitle katıldı. Yürüyüş, devrimci grupların son yıllarda gerçekleştirdiği en düşük katılımlı ortak eylem oldu. Ancak eylemin atmosferi oldukça olumluydu. Yürüyüşe başından sonuna devrimci heyecan ve coşku hakim oldu. Yürüyüş güzergahı emperyalizm ve NATO karşıtı sloganlarla çınladı.

Yürüyüş için toplanma esnasında ortak konuşma metninin okunmasının ardından kortejler oluşturuldu. Yürüyüşün en önünde, üzerinde “Stop NATO!” yazılı ortak pankart taşındı.

Bir-Kar olarak yürüyüşe Almanca “Savaş ve terör örgütü NATO dağıtılsın!” pankartıyla katıldık. Ayrıca Bir-Kar imzalı “Emperyalizme ve siyonizme karşı Ortadoğu halklarıyla dayanışmaya!” şiarlı afişleri döviz olarak taşıdık. Ortak karar gereği RESİSTANBUL 2004’ün çıkardığı ve üzerinde “NATO İstanbul Zirvesine geçit vermeyelim!”, “NATO dağıtılsın, üsler kapatılsın!” şiarlarının bulunduğu afişleri de döviz şeklinde taşıdık. Yol boyunca konuya ilişkin Bir-Kar imzalı çok sayıda pullama yaptık ve Almanca “Tüm emperyalistler Türkiye ve Ortadoğu’dan defolsun! Direnen halklarla dayanışmaya!” başlıklı Bir-Kar bülteni dağıttık.

Yürüyüş sırasında TKİP pankartı taşındı. “Emperyalizmin savaş ve terör aygıtı yeni saldırı hazırlıkları yapıyor! NATO dağıtılsın!” başlıklı TKİP-Yurtdışı Örgütü imzalı bildiriler dağıtıldı.

Yürüyüşün ardından gerçekleştirilen mitingde Almanca ve Türkçe ortak konuşma metni okundu, ortak sloganlar haykırıldı. Eylem 28 Haziran ‘04 tarihinde Brüksel’de aynı amaçla bir basın toplantısının yapılacağı duyurusu ve çağrısıyla sona erdi.

Bir-Kar/Köln



Nürnberg’de NATO karşıtı eylemlikler

Resistanbul 2004 oluşumunun yurtdışı merkezi bileşenlerine bağlı olarak bizler de bölgemizde bir bilgilendirme standı açtık ve bir yürüyüş gerçekleştirdik.

18 Haziran günü üç saat açık tutulan bilgilendirme standı açtık. 18 Haziran’dan itibaren 26 Haziran yürüyüş gününe kadar aralıksız olarak Almanca-Türkçe bildiri dağıtımı yaptık, büyük çağrı ilanlarımızı çeşitli kurum, kuruluş ve kahvelere astık. (Bir tek bildiri ve ilanımızı asmayan buradaki DİDF oldu, ayrıca EMEP çevresi tüm Almanya’da olduğu gibi burada da yapılan yürüyüşe katılmadı).

Yürüyüşte tek ve ortak bir pankart arkasında yürüdük. “NATO İstanbul zirvesine geçit vermeyelim!” şiarının yazılı olduğu bir pankart açtık ve Almanca-Türkçe ortak afişleri ve dövizler taşıdık. Almanca-Türkçe ortak konuşma metinleri okundu. Eylemde anti-emperyalist ve anti-NATO sloganları ağırlıklı olarak atıldı. Çarşılar tıklım tıklım insan doluydu, eylemimizi ilgi ve sempatiyle karşıladılar.

Alman dostlarımız ile Filistin Halkıyla Dayanışma Komitesi eyleme destek verdi. Alman polisi yürüyüşü ve katılımı düşürmek için herşeyi yaptı. Tek tek kimlik kontrolü yaptı ve tutanak tuttu. İlk defa karşılaştığımız bir uygulamaydı bu. Eylem öncesi polisin yeni çalışma yasası kabul edilmişti. Buna dayanarak bir nevi yeni fişleme işlemi içeren bilgileri ellerindeki kağıtlara yazıp götürdüler.

ÖO’ları sürecinden sonra ilk kez olarak devrimci yapıların ortak hareket etmesi ve ortak eylem, etkinlik örgütlenmesi bir olumluluktur. Bölgemizdeki eylem ve etkinlikler dört yapı tarafından organize edildi. (BİR-KAR, AGİF, HÖC ve TKP(ML) Bavyera örgütlülüğü).

BİR-KAR/Nürnberg



Stuttgart’da NATO karşıtı yürüyüş ve miting

NATO Zirvesi’ne karşı RESİSTANBUL adı altında kurulan güçbirliği 26 Haziran günü düzenlediği bir yürüyüş ve mitingle emperyalist haydutları proteste etti.

Bizler de RESİSTANBUL 2004 kampanyasının bir parçası olarak NATO Zirvesi ve BOP’a karşı yaklaşık bir ay kampanya yürüttük. 6 Haziran günü yapılan panelden sonra her hafta cuma ve cumartesi günleri şehir merkezlerinde açılan standlarla emperyalist haydutların savaş ve saldırganlık örgütü NATO’nun vahşetlerini sergiledik.

Ortak çıkarılan materyalleri geniş şekilde dağıtarak yürüyüşe çağrı yaptık. Ayrıca BİR-KAR imzalı “Tüm emperyalistler Ortadoğu’dan defolun!” başlıklı bülteni fabrika önlerinde, şehir merkezinde ve yürüyüş güzergahında dağıttık.

Yürüyüşe 500 civarı bir katılım oldu. Yürüyüş boyunca atılan sloganlarla emperyalistlerin kirli savaş örgütü NATO protesto edildi. Yürüyüşün canlılığı çevredekilerin ilgisini çekti. Şehrin en işlek merkezinde Almanca yapılan ortak konuşmayı da binlerce insan ilgiyle dinledi. BİR-KAR çalışanları olarak bölgemizde yürütülen ortak etkinliklerde aktif yer aldık, yürüyüşe anlamlı bir katılım sağladık.

BİR-KAR/Stuttgart



İstanbul’daki NATO Zirvesi sırasında devlet terörü!

Savaş ve terör aygıtı
NATO dağıtılsın!

Türk devleti yine kendisinden bekleneni yaptı. İstanbul’daki NATO Zirvesi’ni protesto eylemlerini kana buladı. Katliamcı Türk polisi NATO Zirvesi’ni protesto eden güçlerin üzerine gaz bombası yağdırdı ve ilk bilgilere göre, ikisi ağır olmak üzere onlarca kişiyi yaralayıp, yüze yakın protestocuyu da gözaltına aldı. Türk devleti böyle yaparak, ABD’nin sadık bir uşağı ve uluslararası bir terör aygıtı olan NATO’nun bölgedeki gönüllü tetikçisi olduğunu bir kez daha kanıtladığı gibi, demokratikleşme adı altındaki tüm icraatlarının da tam bir yalan olduğu bir kez daha açığa çıktı.

NATO halkların özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini boğmak için kurulan ve her vesileyle ilerici ve devrimcilerin kanını akıtan bir cinayet örgütüdür. İstanbul’daki NATO Zirvesi’ne dönük protesto eylemi sırasında bu bir kez daha kanıtlanmıştır. Bir uluslararası terör şebekesi olan NATO, bünyesindeki en güvenilir tetikçisini harekete geçirerek, haklı ve meşru bir eylemi kana bulamış, karanlık ve kanlı icraatlarına bir yenisini eklemiştir.

İstanbul’daki NATO Zirvesi emperyalist bir zirvedir ve ezilen halkların geleceğini karartacak kararlar almak için toplanmıştır. Tam da bu nedenle, Türkiye’nin işçileri, emekçileri, gençliği ve ilerici aydınlarının, başta işçi sendikaları olmak üzere demokratik kitle örgütlerinin bu zirveyi protesto etmeleri son derece meşru ve doğal bir haktır. Bundan dolayı, İşçilerin Birliği ve Halkların Kardeşliği Platformu olarak bu haklı ve meşru eylemlere dönük saldırıları protesto ediyor, ABD ve NATO karşıtı protestocularla tam bir dayanışma içerisinde olduğumuzu ilan ediyoruz. Tüm ilerici ve anti-emperyalist kişi, kurum ve kuruluşları Türk devletini ve katliamcı polisinin zorbalığını eylemli bir biçimde protesto etmeye çağırıyoruz.

Tüm emperyalistler Türkiye ve Ortadoğu’dan defolsun!
NATO dağıtılsın, tüm ABD ve NATO üsler kapatılsın!
Irak ve Filistin’deki işgale son, direnen halklarla dayanışmaya!
Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!

Bir-Kar
(İşçilerin Birliği ve Halkların Kardeşliği Platformu)