19 Haziran'04
Sayı: 2004/24 (16)


  Kızıl Bayrak'tan
  Devletin sahte açılımları ve Kürt sorununun gerçek çözümü
  Düzen medyası yine görev başında...
  Devrimci tutsaklardan açıklama...
  Castleblair’de eylem ve sendikal ihanet!
  Castleblair işçilerinin açıklaması...
  DİSK 12. Genel Kurulu üzerine
  NATO Zirvesi ve sendikaların tutumu üzerine
  Gaziosmanpaşa’da NATO karşıtı eylem, etkinlik ve pratik çalışmalar...
  BDSP’nin Pendik NATO karşıtı çalışmalarından...
  NATO karşıtı eylem, etkinlik ve faaliyetten
  Mamak NATO Karşıtı İşçi-Emekçi İnisiyatifi’nin eylem ve etkinliklerinden…
  Petkim işçileri eylemde
  Kızıl Bayrak 10. yayın yılını geride bıraktı!
Devrimci sınıf çizgisi ve geleneğinin yayın kürsüsü
  Nice 10 yıllara!
  “Kızıl Bayrak emekle, bedellerle yükseliyor, yükselecek!”
  Liseli gençlik çalışmasının sorunları
  6. ay zamları için örgütlenelim, mücadele edelim!
  İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) toplantısı üzerine...
  ABD emperyalizmine uşak olanlar, siyonistleri desteklemeye mahkumdur
  Aznar’dan sonra “fino köpeği” Blair de seçimlerde hezimete uğradı...
  Emperyalizm özgürlük değil egemenlik ister!..
  Bültenlerden
  Bültenlerden
  1. Çiğli İşçi Kurultayı Sonuç Bildirgesi:
  Tüketirken tükenen kadınlar
  12 Haziran’da Frankfurt’ta yapılan Konferans’ın Sonuç Bildirgesi
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Platformdan NATO karşıtı eylem...

“Irak halkı yalnız değildir!”

Esenyurt NATO ve İşgal Karşıtı Platform 12 Haziran günü Esenyurt Sonevler’de bir eylem gerçekleştirdi. Yaklaşık 70 kişinin katıldığı eylem kapalı caddede kitlenin ellerinde işgal ve işkenceyle ilgili resimler ve anti-emperyalist sloganların yer aldığı dövizler olduğu halde yürüyüşe geçmesiyle başladı. Çevredeki halka ajitasyon konuşmalarıyla çağrı yapıldı. Halk eyleme yoğun ilgi gösterdi. “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “İstanbul’u NATO’ya dar edeceğiz!”, “Direnen halklar kazanacak!”, “Irak halkı yalnız değildir!” sloganlarının atıldığı eylem, kapalı caddenin sonunda basın açıklamasının okunmasıyla sona erdi. Eylem tamamlandıktan hemen sonra bölgeye gelen jandarma dağılmakta olan kitleye saldırdı. Saldırı sırasında gözaltına alınan bir kişi 2 saat sonra serbest bırakıldı.

Esenyurt BDSP çalışanları



NATO Zirvesi’ne karşı
15-16 Haziran ruhuyla mücadeleye!

15-16 Haziran Direnişi’nin 34. yılında İstanbul Sendikalar Birliği (İSB) 15 Haziran günü Saraçhane Parkı’nda bir basın açıklaması düzenledi. Saat 12:30’da 15-16 Haziran şehitleri şahsında tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan basın açıklaması İSB dönem sözcüsünün basın açıklamasını okumasıyla devam etti. Açıklamada şunlar söylendi: “Türkiye işçi sınıfı önündeki yolun 15-16 Haziran direnişçilerinin yolu olduğunun bilincindedir. Biz bu bilinçle NATO’nun işkenceci, istilacı katillerine Türkiye’yi dar etmeye hazırlanıyoruz; bu bilinçle hazırlanan ‘yeni sendikalar yasası’nı eskisiyle birlikte yırtıp atacak, sendikal hak ve özgürlüklerimizi kendi ellerimizle gökten yere indirecek bir büyük direniş ve dayanışmanın adımlarını atıyoruz; bu bilinçle Kamu Yönetii Temel Kanunu’ndan başlayarak Kamu Hizmetleri alanını Dünya Ticaret Örgütü’nün talimatlarıyla şekillendirecek bütün girişimlere karşı bütün halkı tek yumruk haline getirecek bir mücadelenin temellerini kuruyoruz!”

Eylem boyunca NATO Zirvesi’ne karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasına İSB, “NATO bir savaş örgütüdür, dağıtılmalıdır/Belediye-İş İstanbul Şubeleri”, “Yaşasın 15-16 Haziran şanlı direnişimiz/DİSK Genel-İş”, “ABD Irak’ı, işbirlikçiler KİT’leri yağmalıyor/Teksif Bakırköy”, Basın-İş, T. Haber-İş sendikaları pankartlarıyla katıldı. Eyleme devrimci gruplar ve reformist çevreler de destek verdiler.

Komünistler ise “15-16 Haziran ruhuyla NATO’ya geçit yok/BDSP” pankartı ile BDSP ve Ekim Gençliği dövizleri ile katıldılar.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı basın açıklamasına KESK cephesinden katılım olmadı. İşçi sendikaları içerisinde Bakırköy Sümerbank işçileri coşkularıyla eyleme canlılık kattılar.

Eylem boyunca NATO karşıtı sloganlar atıldı. 27 Haziran’da NATO Zirvesi’ne karşı yapılacak olan mitinge 15-16 Haziran direnişçilerinin ruhuyla katılma çağrısı yapıldıktan sonra basın açıklaması sona erdi.

Kızıl Bayrak/İstanbul



Kayseri’de NATO karşıtı
eylemler sürüyor...

Kayseri NATO ve Bush Karşıtı Platform 12 Haziran günü imza standı açtı. Açıklama sırasında “İstanbul’u NATO’ya dar edeceğiz!”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Ortadoğu halkları yalnız değildir!”, “ABD üsleri kapatılsın!” sloganları atıldı. Eylemde “NATO’ya hayır, katil Bush defol!” yazılı platform imzalı pankart ile “Emperyalist barbarlığa karşı şimdi Deniz olunmalı!”, “Savaş ve terör örgütü NATO dağıtılsın!”, “Tüm ABD üsleri kapatılsın!” dövizleri açıldı. Açıklamanın ardından platform üyesi gençlerin hazırladığı bir sokak tiyatrosu sergilendi. 4 saat süren imza standına ilgi büyüktü ve yaklaşık 1000 imza toplandı. Ayrıca platformun hazırladığı bildirilerin dağıtıı yapıldı.

Kızıl Bayrak/Kayseri



Bursa: “İstanbul’u NATO’ya dar edeceğiz!”

Bursa NATO Karşıtı Birlik, NATO Zirvesi’ni protesto için 16 Haziran akşamı saat 21.00’de meşaleli yürüyüş eylemi gerçekleştirdi. Eyleme yaklaşık 150 kişi katıldı. Setbaşı’ndan Heykel AVP Tiyatrosu önüne kadar polisin engelleme çabalarına karşın yürüyüş gerçekleştirildi. Çeşitli gerekçelerle geç oluşturulan birliğin ilk eylemi olması ve coşkunun yüksekliği anlamlıydı. Reformist çevrelerin ve devrimci grupların katıldığı eylemde, “İstanbul’u NATO’ya dar edeceğiz!”, “Yaşasın 15-16 Haziran direnişimiz!”, “Emperyalistler işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!” sloganlar atıldı. Bazı KESK üyelerinin de katıldığı eylemde yapılan açıklamada, 15-16 Haziran ruhuyla NATO’ya karşı mücadelenin önemi vurgulandı ve eylem bitirildi.

Kızıl Bayrak/Bursa



İzmir NATO ve Bush Karşıtı Birlik eylemlerinden...

Yaklaşık 40 kurumun biraraya gelmesiyle oluşturulan İzmir NATO ve Bush Karşıtı Birlik’in eylemleri sürüyor. Bu eylemlerden biri de 10 Haziran günü Çiğli-Güzeltepe’de yapılan meşaleli yürüyüş oldu. Saat 21:00’de Uğur Mumcu Parkı’ndan başlayan yürüyüş basın açıklamasıyla son buldu. BDSP’nin flamalarıyla yeraldığı eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı.

12 Haziran günü Buca Şirinyer’de toplanan yaklaşık 500 kişilik kitle buradan sloganlarla NATO binası önüne yürüdü. En önde platform pankartı açıldı. Coşkulu geçen eyleme BDSP de flamalarıyla katıldı. “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirmiz!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İzmir