12 Ekim 2018
Sayı: KB 2018/38

Kriz derinleştikçe saray rejimi saldırganlaşıyor
Kriz derinleşiyor, enflasyon artıyor
İşçi ve emekçiden alınan vergiler gericiliğe akıtılıyor!
“Enflasyonla mücadele programı” faturayı emekçilere ödetme seferberliğidir!
Sağlık hakkına erişim giderek zorlaşıyor
“Sağlıkta dönüşüm” sağlık çalışanlarına şiddet ve ölüm getiriyor!
Teslim Demir yurtdışında kitlesel bir etkinlikle sonsuzluğa uğurlandı
Teslim Demir İzmir’de sonsuzluğa uğurlandı: Mücadelemizde yaşayacak!
4 ilde gözaltı terörü
Yasını tutmayacak, bize bıraktığın bayrağı her yerde dalgalandıracağız!
EKİM: Yeni bir çizgi, yeni bir kültür, yeni bir gelenek! - Teslim Demir
Siper yoldaşlarından Teslim Demir’e...
İşsizlik fonu yağması devam ediyor
Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için örgütlenelim!
“Greif işgaline açılan dava, sınıfın mücadelesine karşıdır”
Tutuklama saldırıları işçiler başını kaldırmasın diyedir
“Tüm işçi sınıfına gözdağı verilmek isteniyor”
IMF büyüme beklentilerini düşürdü
Özgürlüğüne ve geleceğine sahip çık
Sınırsız enerji
Bir Cuma hikayesi
Yeni Ekimler için!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

4 ilde gözaltı terörü

 

Sermaye devleti gözaltı ve tutuklama terörünü kesintisiz olarak sürdürürken, 10 Ekim sabahı İstanbul, Gebze, Bursa ve İzmir’de ev baskınları yapıldı. Baskın ve gözaltılara gerekçenin, 7 Ekim günü Teslim Demir için İzmir’de gerçekleştirilen cenaze töreni olduğu öğrenildi.

Sınıf devrimcisi Ülkü Doğan, saat 06.00 sıralarında İstanbul’daki evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Doğan, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Doğan’ın İzmir’e götürüleceği öğrenildi.

Gebze’de Kızıl Bayrak okuru Şinasi Aydemir de evi basılarak gözaltına alındı. Aydemir’in eşi Nafiye Aydemir’in de gözaltına alınmak istendiği, fakat evde olmadığı için gözaltına alınamadığı belirtildi.

Bursa’da yapılan ev baskınında ise TOMİS Genel Sekreteri Dilek Gültekin gözaltına alındı. Gültekin’in de İzmir’e götürüleceği öğrenildi.

İzmir’de saat 06.00 sıralarında yapılan baskınla sınıf devrimcisi Fatma Alökmen gözaltına alındı. Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası İzmir Temsilciliği’ne de baskın gerçekleştirilerek arama yapıldı, bazı eşyalara el konuldu. Avukatlar, 10 Ekim akşamı itibariyle polisin, 14 kişinin gözaltına alındığını ve 7 kişinin evlerinde olmadığı için gözaltına alınamadığını söylediğini aktardı. Yücel Memiş, Sonay Tezcan, Serdar Gür, İzzettin Şen, Kezban Doğan, Eylem Duygu Çağlar; Gebze’den Nafiye Aydemir ve Mücadele Birliği’nden Ülkü Şeyda evlerinde bulunamadıkları için gözaltına alınamadılar.

Ayrıca Harmandalı, Buca ve Güzeltepe’de de ev baskınları yapıldı. İzmir’de yapılan baskınlarda Yeni Demokrat Gençlik okurları Ekin Güçlü ve Hasan Benli ile SMF’li Şenol Akdağ’ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

 

 

 

 

Baskınlar gözaltılar bizi yıldıramaz!

Yoldaşlarımız ve siper yoldaşlarımız derhal serbest bırakılsın!

 

Sermaye devletinin uşakları sabaha karşı 4 kentte ev baskınları gerçekleştirmiştir. Elimize ulaşan ilk bilgilere göre İzmir, İstanbul, Kocaeli ve Bursa’da 18 eve gerçekleştirilen baskında içlerinde yoldaşlarımızın, dostlarımızın ve siper yoldaşlarımızın olduğu 12 kişi sermaye devletinin uşakları tarafından gözaltına alınmıştır. Baskınlarda bulunamayan çok sayıda kişi hakkında da arama kararı çıkarılmıştır. Gerçekleştirilen baskınlara gerekçe olarak 7 Ekim’de İzmir’de sonsuzluğa uğurlanan TKİP önder kadrolarından Teslim Demir’in (Sinan) cenaze töreni gösterilmiştir.

Ömrünü Türkiye işçi sınıfı ve emekçi halklarının kurtuluş mücadelesine adamış, bu uğurda her türlü zorluğu göğüslemiş ve devrimci mücadele tarihimizde önemli izler bırakmış bir devrimcinin anması; düzeni ve kolluk güçlerini tedirgin etmiş olsa gerek, böyle bir alçaklığa başvurmuşlardır. Devrimciler; bu ülkenin ve insanlığın aydınlık geleceğinin, sömürüsüz, sınıfsız dünyanın temsilcileridir. Devrimcileri anmak ve değerlerini bayraklaştırmak, her şey bir yana insan olmanın ve insan kalmanın gereğidir.

Devrim mücadelesinde bedel ödemiş ve değerler yaratmış her devrimci gibi Sinan yoldaşımızı da sahiplendiğimizi değerlerine bir kere daha sahip çıktığımızı belirtelim. Alçakça yöntemlerle, ev baskınlarıyla devrimci-ilerici her eyleme, her değere saldıran düzen güçleri yoldaşlarımız ve siper yoldaşlarımız üzerinden topluma gözdağı vermeye çalışmaktadır. Fakat her türlü baskı ve devlet terörü nafiledir. Bu topraklarda baskı, sömürü, katliamlar var oldukça devrim ve sosyalizm mücadelesinin bayrağının dalgalanmasını hiçbir güç engelleyemeyecektir. Buradan sermaye düzeninin temsilcilerine ve uşaklarına bunu bir kere daha ifade ediyoruz. Dostlarımıza da bu ülkenin yarım asırlık çınarı ve baskınlarda gözaltına alınan yoldaşlarımız, siper yoldaşlarımız şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesini sahiplenme çağrısını bir kere daha yineliyoruz.

Baskınlar, gözaltılar bizi yıldıramaz!

Yaşasın devrimci dayanışma!

Gözaltılar serbest bırakılsın!

Yaşasın devrim ve sosyalizm!

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu

10 Ekim 2018

 

 

 

 

 

Gözaltılar derhal serbest bırakılmalıdır!

 

(...)

Bunun son örneği İzmir, İstanbul, Kocaeli ve Bursa’da gerçekleştirilen baskınlarda 12 kişinin gözaltına alınmasıdır. Gerekçe olarak yaşamını Türkiye işçi sınıfı ve emekçi halklarının eşitliği ve özgürlüğü mücadelesine adamış bir devrimci olan Teslim Demir’in 7 Ekim’de İzmir’de yapılan cenaze törenine katılmak gösterilmiştir. Demokratik hak ve özgürlüklerin sürekli tehdit altında olduğu Türkiye koşullarında, bir mezar anması dahi gözaltı nedeni olmaktadır. Biliniyor ki böylesi yöntemlerle topluma gözdağı verilerek, susturulmak istenmektedir.

Yaşanan bu baskınlarda sendikamızın İzmir Temsilciliği de basılmış, temsilcimiz Fatma Alökmen gözaltına alınmıştır. Yandaş basında bu haber, işçi sınıfının bir mücadele mevziisi olan sendikamızı karalamaya yönelik tarzda yer almıştır. Kuşkusuz gazetecilikle hiçbir ilişiği olmayan böylesi pespaye yayınları ciddiye almıyor, işçi sınıfının mücadele örgütlerine yönelik kullandıkları saldırgan üsluplarını da şaşırtıcı bulmuyoruz.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası olarak diyoruz ki; İzmir Temsilcimiz Fatma Alökmen’in de aralarında olduğu tüm gözaltılar derhal serbest bırakılmalıdır! Hak ve özgürlükler mücadelemizin önündeki baskılar bizleri yıldıramaz!

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası

10 Ekim 2018


 

 

 

 

Dilek Gültekin derhal serbest bırakılsın!

 

(...)

Yöneticilerimizden Dilek Gültekin’in gözaltına alınmasına ise ömrünü sınıf mücadelesine harcamış bir kişinin cenaze törenine katılması gerekçe gösterildi. Havalimanı işçilerini tutuklayan ve Greif işçilerine 4 yıl sonra dava açan mahkemelerden gerekçelerinin uydurukluğunu biliyoruz. Amaç işçi sınıfının mücadelesini baltalamaktır.

Ancak işçi sınıfının hak ve özgürlük mücadelesi baskılarla, gözaltılarla, kanunsuzlukla engellenemez!

Dilek arkadaşımız derhal serbest bırakılmalıdır!

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası