12 Ekim 2018
Sayı: KB 2018/38

Kriz derinleştikçe saray rejimi saldırganlaşıyor
Kriz derinleşiyor, enflasyon artıyor
İşçi ve emekçiden alınan vergiler gericiliğe akıtılıyor!
“Enflasyonla mücadele programı” faturayı emekçilere ödetme seferberliğidir!
Sağlık hakkına erişim giderek zorlaşıyor
“Sağlıkta dönüşüm” sağlık çalışanlarına şiddet ve ölüm getiriyor!
Teslim Demir yurtdışında kitlesel bir etkinlikle sonsuzluğa uğurlandı
Teslim Demir İzmir’de sonsuzluğa uğurlandı: Mücadelemizde yaşayacak!
4 ilde gözaltı terörü
Yasını tutmayacak, bize bıraktığın bayrağı her yerde dalgalandıracağız!
EKİM: Yeni bir çizgi, yeni bir kültür, yeni bir gelenek! - Teslim Demir
Siper yoldaşlarından Teslim Demir’e...
İşsizlik fonu yağması devam ediyor
Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için örgütlenelim!
“Greif işgaline açılan dava, sınıfın mücadelesine karşıdır”
Tutuklama saldırıları işçiler başını kaldırmasın diyedir
“Tüm işçi sınıfına gözdağı verilmek isteniyor”
IMF büyüme beklentilerini düşürdü
Özgürlüğüne ve geleceğine sahip çık
Sınırsız enerji
Bir Cuma hikayesi
Yeni Ekimler için!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Teslim Demir İzmir’de sonsuzluğa uğurlandı:

Mücadelemizde yaşayacak!

 

EKİM ve TKİP’nin kurucu kadrolarından Teslim Demir (Sinan), Almanya’da yapılan uğurlamanın ardından, 7 Ekim günü İzmir’de düzenlenen cenaze töreniyle sonsuzluğa uğurlandı.

Yurtdışından gelmesinin ardından sabah saatlerinde İzmir’de karşılanan cenaze, Buca Cemevi’ne getirildi. Sabah saatlerinden itibaren Teslim Demir’in yoldaşları, ailesi, arkadaşları ve mücadelede yolu kesişen birçok dostu son yolculuğunda onu yalnız bırakmadı.

Anmaya Partizan, Mücadele Birliği, HDP, Devrimci Hareket, ‘78’liler Girişimi, 15’ler Derneği, Devrimci Parti, SMF, Köz, İmece-Der, YDG, Öğrenci Kolektifi, Emekli Sen ve CHP eski Milletvekili Musa Çam katıldı.

Kitlenin toplanmasının ardından saat 13.00’te, TKİP’nin orak çekiçli ambleminin yer aldığı kızıl bayrakla bezenmiş tabut cemevinin önündeki sokağa çıkarıldı. “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Devrimciler ölmez devrim davası yenilmez!”, “Sinan yoldaş ölümsüzdür!” sloganları eşliğinde tabutun çıkartılmasının ardından Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) adına açılış konuşması yapıldı.

Bir devrimci olarak nefes aldı, bir devrimci olarak son nefesini verdi”

Konuşmada, “Bugün burada Sinan yoldaşı uğurlamak için toplandık. Neredeyse bütün ömrünü devrimci mücadeleye adayan büyük bir dava insanıydı. Türkiye devrimci hareketinin en eski kadrolarından birini yitirdik. Sinan yoldaş son nefesine kadar devrimci kalmış örneğine artık çok rastlanmayan türden bir devrimcidir” denildi.

Mayasını aldığı ‘71 devrimci hareketinin siper yoldaşlığı geleneğinin taşıyıcısı olduğu vurgulanan konuşmada, Teslim Demir’in yarım asır boyunca devrim ve sosyalizm mücadelesinin kararlı bir savunucusu olduğu, bu davanın bir önderi olmasının yanında binlerce kişinin tanıklık edeceği gibi aynı zamanda bir sıra neferi olduğu vurgulandı.

Teslim Demir’in gerçek bir devrim işçisi olduğu söylenerek, “İşçi sınıfına ve onun partisine sonsuz bir sadakatle bağlı kaldı. Yaşamı boyunca bir devrimci olarak nefes aldı ve bir devrimci olarak son nefesini verdi. Partinin doğal önderlerindendi” denilen konuşmada sadece partisinde değil devrimci harekette boşluğu doldurulamayacak bir devrimcinin yitirildiği belirtildi.

Onun bıraktığı mücadelenin daha yükseklere taşınacağı vurgulanarak, Teslim Demir şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için saygı duruşu gerçekleştirildi.

Anmada EMEP adına, Çanakkale Hapishanesi’nde Teslim Demir’le birlikte kalan eski bir dostu konuştu. Konuşmacı, “1980 sonrası farklı kulvarlarda yer alsalar da herkesin devrim mücadelesi içinde olduğunu” söyleyerek Teslim Demir’i andı.

Sinan’ın çok içten bir devrimci olduğunu biliyoruz”

Haluk Yurtsever, “Sinan’ın bir yandan kendi açısından akarsulardan birinde devrimci görevlerini yerine getirirken bunların birleşip bir ırmak olması için çaba gösteren çok içten bir devrimci olduğunu biliyoruz” dedi.

Devrimci mücadelenin zor ve karamsarlık getiren bir süreç olduğunu söyleyen Yurtsever, “Ama Sinan yoldaş devrimci irade ve kararlılıkla gülümseyen, esnek ve hayatı seven, yaşama sevincini her karşılaştığı ilişkide gösterebilen bir insandır” dedi. İğne ile kuyu kazan bir mücadele inancının taşıyıcısı olduğunu belirtti.

Shakespeare’in “İnsanın iyisi talihin kötüsünde belli olur” sözünü hatırlatan Yurtsever, “Zor dönemlerde, herkesin kaçtığı koşullarda mücadeleyi sürdürenlerin yeri zor doldurulur. Ama ben Sinan yoldaşın kendi kopyalarını çoğalttığına inanıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Köz ve Mücadele Birliği adına Teslim Demir’i anan konuşmaların yapılmasının ardından Nazım Hikmet’in ‘Güneşi İçenlerin Türküsü’ adlı şiiri okundu. Cemevindeki anma şiirlerle sona ererken Teslim Demir’in cenazesi Enternasyonal marşı ve sloganlarla cenaze arabasına bindirilerek araçlarla yola çıkıldı.

Sinan yoldaş ölümsüzdür!”

Mezarlık girişinde tabut omuzlara alındı ve kızıl bayraklar ile “Devrimciler ölmez devrim davası yenilmez” pankartı arkasında kortej oluşturan kitle mezarlığa yürüdü.

Mezar başında Türkiye Komünist İşçi Partisi’nin (TKİP) “Kendini bildi bileli ve ölene kadar, hep devrimci! Devrime ve sosyalizme adanmış yarım yüzyıl!” başlıklı açıklaması okundu. Açıklama ile birlikte bir kez daha Teslim Demir’in THKO’dan TDKP’ye ve EKİM ile işçi sınıfının devrimci partisine uzanan yarım asırlık kararlı ve soluksuz yaşantısı özetlendi.

Genç Komünistler adına yapılan konuşmada ise Teslim Demir’in kendilerine bıraktığı parti bayrağının er ya da geç burjuvazinin kalelerine dikileceği belirtilerek “Yaşasın partimiz, yaşasın TKİP” denildi. Konuşma “Sinan yoldaş yaşıyor genç komünistler savaşıyor!” sloganıyla karşılandı.

Teslim Demir’in oğlu ve yoldaşı ise 4 yaşında ilk kez babasıyla tanıştığını ve babasının kendisine Lenin posteri hediye ettiğini anlattı. “Bana yoldaşlığın ne olduğunu gösterdi. Annemle birlikte devrimci olmam için çok emek harcadı” diyerek onların bu çabası sayesinde bu dünyanın, sistemin sorunlarını, dünyadaki zulümlerin sebebini anlayabildiğini belirtti. Bir kez daha devrimci olmasını sağladığı için ona teşekkür etti. Ona verdiği sözü tutacaklarını belirterek “Sinan yoldaş ölümsüzdür” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Teslim Demir’in orak çekiçli kızıl bayrağa sarılı tabutu sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Yaşasın Türkiye Komünist İşçi Partisi!”, “Sinan yoldaş ölümsüzdür!”, “İbo Mahir Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz!”, “Ekim’den partiye partiyle devrime sosyalizme!” ve “Devrimciler ölmez devrim davası yenilmezdir!” sloganları ile anma sonlandırıldı.

Anmanın ardından Buca Cemevi’nde yemek verildi.