3 Temmuz 2015
Sayı: KB 2015/26

Seçeneksiz düzene ve gerici savaş çığırtkanlığına karşı devrimci sınıf mücadelesini yükseltelim!
AKP güdümündeki sermaye iktidarı savaş tamtamları çalıyor
AKP Suriye Kürdistanı'nı boğmak için savaşa hazırlanıyor! - H.Yağmur
Siyasal krizin ortasında savaş tamtamları
Kürt halkıyla dayanışmaya!
Sendikal bürokrasinin ‘yeni sendika’ hazımsızlığı!
Metal İşçileri Birliği’nden muhasebe
Opsan direnişinin gösterdikleri
Türk Metal çetesi işçi kanı dökmeye devam ediyor!
MİB’den Arçelik LG işçilerine çağrı
“En büyük koalisyonu biz kurduk!”
Kamuda TİS süreci ve icazetçi-bürokratik çizginin ruhsuzluğu
SES MTK'sının gösterdikleri
İşçilerin Birliği Derneği'ne saldırılar ve kapatma davası süreci
DEV TEKSTİL genel kurula hazırlanıyor
BYUAŞ işçileri: Yurdakul’dan hesap soracağız!
Kapitalizmin aynasında Yunanistan bataklığı - A. Engin Yılmaz
Düzen-devrim arafında reformistler: Ya düzene hizmet ya yok oluş!
Ermenistan'da 'Haziran' günleri - M. Ak
Kobanê katliamına protesto
İstanbul'da 2 Temmuz mitingi
Adana, Mersin ve İstanbul'da kamp çağrısı
"Şirretin merkezi AKP'nin medyası"
Kamp Armen için eylemler
"Cezasızlık son bulmalı"
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kamp Armen için eylemler

 

Kamp Armen Dayanışması’nın çağrısıyla 26 Haziran’da Taksim’de bir araya gelen yüzlerce kişi soykırımcı devletin, kampı Ermeni halkına iade etmesini istedi. Kamp Armen direnişinin 52. gününde yapılan yürüyüşte Ermenistan’da elektrik fiyatlarına yapılan zammın geri çekilmesi için sokağa çıkanlar selamlanırken, Kobanê’de IŞİD çetelerinin yaptığı katliam lanetlendi. Tünel’den Galatasaray Lisesi önüne yapılan yürüyüşün ardından basın açıklamasını okuyan Diren Cevahir Şen, Kamp Armen’in iade edilmesi için başlattıkları direnişlerinin kararlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Soykırım tüm şiddetiyle devam etmektedir”

Muhataplarının mülk sahibi olduğu iddia edilen kişi değil, Kamp Armen’i gasp eden devlet olduğunu belirten Şen, soru ve sorunlarının görmezden gelinmeye devam edilmesine cevaben mücadeleyi yükselteceklerine işaret etti. Şen daha sonra şunları söyledi:

1915’ten bu yana yerimize, yurdumuza, evimize, mülklerimize, ibadethanelerimize, mezarlıklarımıza, vakıflarımızın her türlü varlığına ve hatta kültürümüze el koyan, toplumsal belleği yerle bir eden devlet politikası yani soykırım, Kamp Armen’in iade edilmemesinde olduğu gibi, bugün tüm şiddetiyle devam etmektedir.”

Basın açıklamasının ardından söz alan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Kamp Armen’in gasp edilmesinin soykırımın bir belgesi olduğuna vurgu yaparak Hrant Dink’in ruhunun şad edilmesi için kampın iadesinin devlet kararıyla yapılması gerektiğini söyledi.

Garo Paylan’ın ardından Nor Zartonk Sözcüsü Sayat Tekir de Ermenice bir konuşma gerçekleştirdi.

İzmir’de eylem:
Kamp Armen Ermeni halkınındır

İzmir’de Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De Girişimi tarafından yapılan eylemde “Kamp Armen Ermeni halkına iade edilsin” pankartı açıldı.

Girişim adına açıklamayı Özge Karakale okudu. Karakale,1962 yılında Tuzla’da kurulan Kamp Armen’in tarihsel geçmişinden bahsederek Hrant Dink’in de kampta yetiştiğini hatırlattı. Karakale, meselenin bina değil tarihi bir adalet mücadelesi olduğunu söyleyerek Kamp Armen direnişinin 53. gününde olduğunu kaydetti ve direnişle dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Karakale, kampın Hrant Dink’in emaneti olduğuna dikkat çekerek Hrant’ın emanetine sahip çıkma çağrısıyla açıklamasını sonlandırdı.

Kızıl Bayrak / İstanbul - İzmir

 

 

 

 

Gazcı polisten arsızlık

 

Haziran Direnişi’nde ‘Kırmızılı Kadın’ olarak simgeleşen Ceyda Sungur’a yakın mesafeden biber gazı sıkan polis Fatih Zengin, olayla ilgili olarak görülen davada kendisine verilen 20 ay hapis, 600 fidan dikme ve bakımını yapma “cezasına” itiraz etti.

Zengin’in avukatı aracılığıyla yaptığı itirazda, “Gezi olaylarının” faturasının yalnızca kendisine çıkarılamayacağı öne sürülerek, kararın hukuksuz olduğu ve sanığı hedef haline getirdiği iddia edildi.

Mahkemenin kendisini korumak için verdiği göstermelik cezaya bile tahammül edemeyen gazcı polisin itiraz dilekçesinde ayrıca şunlar söylendi:

Gezi Parkı olaylarının çıkış sebebinin ağaçlar olduğu da göz önünde bulundurulduğunda mahkemenin uyguladığı tedbirin, tedbir olmaktan çok gönderme niteliğinde olduğu ve salondaki duruşmayı takip eden kişilerce alkışlarla karşılanması çok manidardır.”

 

 

 

 

 

“Yeşil Yol’a dur de!”

 

Artvin Cerattepe’de kurulmak istenen maden ocağına karşı bölge halkının direnişine destek vermek ve Rize’de yapılması planlanan ve ciddi çevre felaketlerine yol açacak “Yeşil Yol” projesi 29 Haziran akşamı İzmir’de yapılan yürüyüşle protesto edildi.

Alsancak Leman Kültür Merkezi önünde toplanan İzmir Artvin Derneği ve Fırtına İnisiyatifi üyeleri, buradan Sevinç Pastanesi önüne yürüdüler. Yürüyüş esnasında “Yeşil Yol” projesinin gerçekleştireceği doğa tahribatını anlatan bildiriler dağıtıldı. Eylemin gerçekleşme amacını anlatan inisiyatif üyeleri, “Yeşil Yol” projesinin bölgedeki doğal zenginlikler açısından büyük bir tehlike taşıdığını söyledi. Yol çalışmalarının başlamasıyla birlikte binlerce ağacın yok olacağı vurgulandı. Yapılacak proje ile birlikte bölgedeki yaylaların kentleşeceği ve özünden uzaklaşacağı ifade edildi.

İnisiyatif üyeleri, projenin derhal durdurulmasını istediler. Projeden vazgeçilene kadar mücadele edeceklerini duyurdular. Eylem horonlar eşliğinde sona erdi.

Kızıl Bayrak / İzmir

 
§