25 Nisan 2014
Sayi: KB 2014/17

Sınıfı mücadelesinde
direnişçi eğilim güçleniyor
TKİP: 1 Mayıs'ta alanlara!
Haziran’ın ruhuyla
1 Mayıs’a, direnişe, Kızılay'a!
1 Mayıs’ta yasakları kıralım!
“Destanımızda yalnız
onların maceraları vardır”
Taksim’e ortak çağrı!
İlk yasak ve Taksim 1 Mayısı
Ankara DLB ve Ekim Gençliği’nden piknik!
Gericiliği parçalamak için daha fazla sokak,
daha fazla mücadele!
“İşgal, grev, direniş” korkusu Seyitömer işçisini tutuklattı

İşçiler özelleştirmelere karşı yürüdü

Mefar işçileri sendikal hakları için eylem yaptı
“İhanetçilerden hesap sorulan
bir döneme girdik!”
1 Mayıs - V. I. Lenin
Budaklar’ın ihanet şebekesinin kirli seceresinden kısa bir kesit…- B. Seyit
“Hesap sorduk, ellerimiz yakalarında!”
Castleblair’dan Greif’e ihanete karşı direniş…
“Bunun hesabını vermekten kaçamazlar!”
BDSP Greif direnişine yapılan operasyonu kınadı
Greif direnişiyle
dayanışma eylemleri
Greif direniş günlüğü
1. Emperyalist Paylaşım Savaşı’ndan 100 yıl sonra…
Emperyalist imparatorluğun
Asya’ya yönelimi
Ukrayna krizi devam ediyor
Denizler’in yolunda devrime yürüyelim!
TKİP şehidi Hatice Yürekli mezarı başında anıldı
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Greif direnişiyle dayanışma eylemleri

 

Ankara Greif İşçileriyle Dayanışma Platformu’ndan eylem

Ankara Greif İşçileriyle Dayanışma Platformu (AGİDP) Greif işçilerinin mücadelesini Ankara’da duyurmak, işçilere ve mücadelelerine yönelik polis saldırısını kınamak için 18 Nisan’da Güvenpark’ta bir eylem gerçekleştirdi. Saat 19.00’da gerçekleştirilen basın açıklamasıyla Greif işçilerinin onurlu mücadelesini büyütme çağrısı yapıldı.

Açıklamada DİSK Tekstil’in işçilere rağmen TİS’e imza atması teşhir edilirken direniş hakkında bilgilendirme yapıldı. Direnişe yönelik her türlü saldırıdan vazgeçilmesi, direnişçi işçilerin son derece haklı ve meşru taleplerinin derhal kabul edilmesi istendi. Başta DİSK olmak üzere tüm sendikalar, meslek odaları, siyasi parti ve gruplar direnişin yanında saf tutmaya ve dayanışmayı yükseltmeye çağırıldı.

Ardından Ankara’da sendika ve meslek odaları temsilcileri ve aydınların Greif işçilerinin yanında olduklarını bildiren deklarasyon metni ve imzacıları okundu.

Basın açıklamasının ardından, polis saldırısına uğrayan ve Türk-İş Sendikası binasında bulunan Yatağan işçileri ziyaret edildi. Sloganlarla Güvenpark’tan sendika binası önüne kadar yüründü. Sendika binası önünde Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin bir konuşma gerçekleştirdi. Girgin “Sizlere ‘marjinal’ diyorlar. Düzene ayak uydurursanız iyisiniz. Uydurmazsanız, hakkınızı ararsanız marjinalsiniz. Bu anlamda Yatağan işçileri de marjinaldir! Hiç dert etmeyin. 30 Nisan’da Yatağan santralinin ihale için son teklif günü. 30 Nisan’a kadar Kurtuluş Parkı’nda olacağız. Ertesi gün de Ankara’da 1 Mayıs’a katılacağız” dedi. Ayrıca Girgin “Özelleştirmenin ne menem birşey olduğunu görmek için Seyitömer’e baksınlar. Görürler. Görmezlerse biz göstereceğiz!” dedi.

Mersin Greif İşçileriyle Dayanışma Platformu kuruldu!

Greif işçilerinin haklı ve onurlu mücadelesi sürerken direnişle dayanışma çalışmaları da büyüyor. Mersin’de bir araya gelen kurumlar Greif işçilerinin direnişine destek amaçlı oluşturdukları platformu bugün yaptıkları basın toplantısı ile deklare ettiler.

21 Nisan’da Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın toplantısında okunan ortak metinde, Greif direnişi ile ilgili bilgi verildikten sonra DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu’nun Greif işçilerini ve direnişini başından beri sahiplenmediğine dikkat çekildi. 10 Nisan’daki polis saldırısının ardından ekonomik, sosyal ve demokratik kazanımları açısından işçilerin söz ve karar haklarını çiğneyen sendika yöneticilerinin patronlarla birlikte taşeronluğun kaldırılmadığı, atılan işçilerin işe iadelerinin sağlanmadığı toplu sözleşmeyi imzaladıkları belirtilerek DİSK’in temel ilkelerinden biri olan “söz, yetki ve karar hakkı işçilerindir” ilkesinin çiğnendiğine vurgu yapıldı.

Mersin Greif İşçileriyle Dayanışma Platformu’nun katılımcıları: BDSP, Sosyalist Kamu Emekçileri, Mersin 78’liler Dayanışma ve Araştırma Derneği, Mersin Hali Komisyon ve Sevkiyatçılar Kâtipleri Derneği, Halkın Kurtuluşu Gazetesi Çukurova Bölge Temsilciliği, Komünist Hareket Söz ve Eylem, TÖP-G, Yeni Dünya İçin Çağrı, Partizan.

Platformu destekleyen kurumlar: Mersin Liman işçileri, Eğitim-Sen Mersin Şubesi, Mersin 68’liler Derneği, DİH.

Kızıl Bayrak / Ankara-Mersin

 

 

 

 

Tescilli hain Kazım Doğan’dan
hesap soruldu!

 

Sınıf devrimcileri 23 Nisan akşam üzeri Avcılar’da hain sendika bürokratı Kazım Doğan’a rastladı. Kazım Doğan haini sınıf devrimcileri tarafından cezalandırıldı. İşçi sınıfını sırtından hançerleyenlerin cezasız kalmayacağı ve bundan böyle o koltuklarında oturarak işçileri patronlara, fabrikatörlere daha fazla pazarlayamayacaklarına dair konuşma yapıldı.

Aldığı darbelerin ardından sersemleyen işçi satıcısı Kazım Doğan yere devrildi. Kendini acındırmaya çalışan Doğan’ın ihanetleri etraftan geçen işçi ve emekçilere teşhir edildi. İlerici güçler de bu sırada Kazım Doğan’ın cezalandırılmasına destek verdi. Etrafta durumdan habersiz insanların araya girmesi sonucu durumdan faydalanan hain alandan kaçtı.

Sınıf devrimcileri Doğan’ı teşhir ederken “Bundan böyle bu sendikacı hainler, emekçilerin olduğu hiçbir yerde, hele hele işçilerin sırtından geçindikleri ve nankörlük ettikleri koltuklarında rahat edemeyeceklerdir. İşçi sınıfına olan ihanetlerinin cezasını bir bir vereceklerdir” diyerek bürokratlardan hesap sormaya devam edeceklerini bir kez daha gösterdi. 

Sınıf devrimcileri, tüm sınıf bilinçli işçi ve emekçilerin de Rıdvan Budak ve Kazım Doğan gibi hainleri ve onların hain “meslektaşlarını” artık daha iyi tanıdıklarını, hiçbir yerde rahat dolaşamayacaklarını söylediler.

 

 

 

 

Greif işçilerinden
Yatağan işçilerine destek!

 

Greif işçileri, Ankara’da Yatağan işçilerine yönelik polis saldırısına karşı 18 Nisan’da DİSK Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada Greif işçilerinin ve direnişi destekleyenlerin polis şiddetine maruz kaldığı ifade edildi. Yatağan işçilerinin de polis tehditleri karşısında geri adım atmadığına dikkat çekilen konuşmada polisin işçilere azgınca saldırdığı dile getirildi.

Saldırıya son verilmesinin istendiği konuşmada “Yatağan Greif el ele!” denildi. Saldırıya son verilmesi ve saldırının sorumlularının hesap vermesi gerektiği belirtildi.

Bu konuşmanın ardından Ankara ile ilgili gelen yeni bilgiler paylaşıldı.

İşçiler “Yatağan işçisi yalnız değildir!” ve “Yaşasın sınıf dayanışması!” şiarlı dövizler taşıdılar. “İşçiye kalkan eller kırılır!” ve “Direne direne kazanacağız!” sloganlarını haykırdılar.

Kızıl Bayrak / İstanbul



 
§