28 Şubat 2014
Sayi: KB 2014/09

Greif’te iki sınıf karşı karşıya...
Amerikan tekeli Greif AKP’den yardım istedi
Burası seçim değil grev meydanı!
Bir yevmiyeni Greif işçileriyle paylaş!
Greif direnişi üçüncü haftasında...
Grev yeri, bayram yeri oldu
Almanya’dan bir kadın metal işçisinden Greif işçilerine
Eğitim emekçileri ülke çapında greve çıktı
Luna Sayaç işçileri direnişte
Feniş’te ihanet pişkinliği!
Taşeronlaştırma; Böl, parçala, daha kolay sömür!
Yolsuzluklara karşı emekçiler sokakta!
30 Mart yerel seçimleri üzerine Ankara Büyükşehir Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan Adayı Melek Altıntaş ile konuştuk...
“Yurtseverlik sınavı”ndan Sol Cephe’ye... - K. Toprak
Mücadeleyi değil, sandığı çare olarak gösteriyorlar!
Seçim büroları Greif’le dayanışma bürolarına dönüştü!
BDSP aday tanıtımlarıyla seçim programını deklare etti
Kadının kurtuluşu sosyalizmde!
8 Mart’ta alanlara!
Ukrayna’da emperyalistler güdümünde darbe!
Venezuela gericilere karşı direniyor!
İsimler verilir tarih alır, isimler silinir tarih verir!
Çetinsaya ve YÖK neyin kuklası?
Alpagut işgali
Ölümünün 30 yılında Hasan Hüseyin Korkmazgil’i saygıyla anıyoruz…
İmran Aydın, devrim davasının yılmaz işçisi…
Greif işçilerinden çağrı: “Dayanışmayı büyütelim!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Greif işçilerinden çağrı:
Dayanışmayı büyütelim!”

 

Emekten yana kamuoyuna, sendikalara, basına, demokratik kitle örgütlerine, siyasi kurumlara...

Amerikan tekeli olan GREIF’ın Hadımköy ve Dudullu fabrikalarında başlattığımız işgalimiz 17. gününe girdi.

Başta taşeron kölelik uygulamaları olmak üzere insanlık dışı tüm uygulamalara karşı taşeron-kadrolu ayrımı yapmadan mücadeleye başladık. Bölüm ve fabrika komitelerine dayalı işleyişe sahibiz. Sözleşme taslağının hazırlanmasından işgal eylemimize kadar tüm kararları birlikte aldık, birlikte uyguladık.

Toplu sözleşme sürecinin başladığı ilk günden itibaren Greif yöneticileri taleplerimizi görmezden geldi. Bağlı bulunduğumuz sendikamız dahi (taşeron arkadaşlarımızın kadroya alınması...) taleplerimizin “hayal ürünü” olduğunu söyledi. Bizler biliyorduk ki, işçi sınıfına vurulmuş prangaları parçalamak için atılan adımlar eğer ki sınıfın örgütlü birliğine dayanıyorsa parçalanır. Bir kere işçi sınıfı üretimden gelen gücünün farkına varsın. Bu silahını kullanacak örgütlülüğü sağlasın, gerisi zaman işidir.

Bizler bu gerçekliği bildiğimiz için birliğimizi kurduk, fiili-meşru mücadele yolunu seçtik. Biliyorduk ki patronlar düzeninin yasaları bize bir maddesinde bir hak verirken diğer maddeleri ile bu hakkımızı kullanmamızı engelliyordu. Son birkaç yılda yaşanan grev vb. eylemlere dönüp baktığımızda bu gerçekliği çok daha rahat gördük. Yasal grev kararı alan emekçilerin grev alanından atılmasından tutalım da greve çıkılan fabrika ve işletmelerde üretimin devam ettirilmesine varan uygulamaları gördük. Aynı akıbeti, yaşamamak için patronlar düzeninin yasalarını bir kenara ittik. Zor olanı seçtik. Taşeron kölelik sistemine karşı mücadele patronlar düzeninin yasalarının sınırlarına sığmazdı. Bunun için düzenin yasalarını deldik. İşçi sınıfının haklı ve meşru mücadelesinin yasaları ile hareket ettik. Bugün işgalimizin 17. gününe girdik. Dostlarımızdan ve çeşitli ilerici kurumlardan destek aldık. Sesimize ses kattılar. Fakat sesimizi duymazdan gelenler, işgalimizin amaç ve hedeflerini çarpıtarak yansıtmayı tercih edenler oldu. Her şeye rağmen direnişimizin sesi her yerde yankılanıyor. Dayanışma büyüyor. Örgütlü birliğimiz ve taban irademizden aldığımız güçle kazanıma doğru ilerliyoruz.

Kazanıma giden yolda daha hızlı ve güçlü yol kat etmemiz için emekten yana olan kurumlara, basına, sendikalara, kurum ve kişilere önemli görevler düşüyor. Artık Greif Direnişi’ni sadece Greif işçilerinin direnişi olarak görmekten vazgeçmenin zamanıdır. Greif işgali tüm emek dostlarının işgalidir. Zaferi de işçi sınıfı ve emek dostlarının zaferi olacaktır. Duyarlı tüm kesimleri bu bilinçle sorumluluklarına sahip çıkmaya bir kere daha davet ediyoruz. Greif Direnişi ile sınıf dayanışmasını büyütmeye çağırıyoruz.

Bu, emekten yana olan bütün kurumların tarihsel görevi ve sorumluluğudur.

facebook: Greif İşgal Grev Direniş
twitter: @DirenGreif

İletişim: 

Engin Yılgın: 0 542 650 65 25

Ferhat Alsaç: 0 536 977 19 93

İşgalci Greif İşçileri

26 Şubat 2014

 
§