28 Şubat 2014
Sayi: KB 2014/09

Greif’te iki sınıf karşı karşıya...
Amerikan tekeli Greif AKP’den yardım istedi
Burası seçim değil grev meydanı!
Bir yevmiyeni Greif işçileriyle paylaş!
Greif direnişi üçüncü haftasında...
Grev yeri, bayram yeri oldu
Almanya’dan bir kadın metal işçisinden Greif işçilerine
Eğitim emekçileri ülke çapında greve çıktı
Luna Sayaç işçileri direnişte
Feniş’te ihanet pişkinliği!
Taşeronlaştırma; Böl, parçala, daha kolay sömür!
Yolsuzluklara karşı emekçiler sokakta!
30 Mart yerel seçimleri üzerine Ankara Büyükşehir Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan Adayı Melek Altıntaş ile konuştuk...
“Yurtseverlik sınavı”ndan Sol Cephe’ye... - K. Toprak
Mücadeleyi değil, sandığı çare olarak gösteriyorlar!
Seçim büroları Greif’le dayanışma bürolarına dönüştü!
BDSP aday tanıtımlarıyla seçim programını deklare etti
Kadının kurtuluşu sosyalizmde!
8 Mart’ta alanlara!
Ukrayna’da emperyalistler güdümünde darbe!
Venezuela gericilere karşı direniyor!
İsimler verilir tarih alır, isimler silinir tarih verir!
Çetinsaya ve YÖK neyin kuklası?
Alpagut işgali
Ölümünün 30 yılında Hasan Hüseyin Korkmazgil’i saygıyla anıyoruz…
İmran Aydın, devrim davasının yılmaz işçisi…
Greif işçilerinden çağrı: “Dayanışmayı büyütelim!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP aday tanıtımlarıyla seçim programını deklare etti

 

BDSP Ankara ve İzmir’de yaptığı aday tanıtım toplantılarıyla seçim programını deklare ederken yürüttüğü faaliyetlerle işçi ve emekçileri düzenin seçim oyununa karşı devrim ve sosyalizm mücadelesine çağırdı.

Ankara BDSP yeni adayını açıkladı!

Ankara Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağımsız sosyalist aday olarak başvuran Şinasi Topçu’nun başvurusunun geçerli sayılmaması üzerine bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yeni adayını açıkladı.

Adaylık başvurusu geçerli sayılmayan Şinasi Topçu bir konuşma gerçekleştirdi. Topçu, adaylığı engellenmesine rağmen, seçim sürecindeki seferberliğin aksamadan, bağımsız sosyalist aday Melek Altıntaş’la devam edeceğini söyledi. Devrimci sınıf mücadelesini büyütme çağrısını yineledi.

Şinasi Topçu’nun ardından söz alan Melek Altıntaş ise, siyasal faaliyetin bir evresi olan seçim sürecinde işçi ve emekçilere seçim sandıklarını değil, devrimci sınıf mücadelesini işaret edeklerini söylerken, seçimini yaparak direnişe geçen işçilerin mücadelesini, Ankaralı işçi ve emekçilere taşıyacaklarını ifade etti. Sözlerini “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” sloganıyla sonlandırdı.

OSTİM’de seçim çalışması

Batıkanet BDSP seçim bildirgelerini OSTİM’li işçilere ulaştırdı. Dün sabah OSTİM işçilerine seslenen BDSP’liler, işçi ve emekçilerin seçim sandıklarında değil mücadele alanlarında özgürleşeceğini, tek seçeneğin ve gerçek kurtuluşun devrim ve sosyalizm olduğunu vurgulayan ajitasyon konuşmaları yaptı. Seçim bildirgesi yüzlerce OSTİM işçisine ulaştırıldı.

Bildirge dağıtımının ardından, hakları ve gelecekleri için fabrikalarını işgal eden Greif işçilerinin sesi OSTİM işçilerine taşındı. Greif direnişini anlatan, işçi ve emekçilere Greif işçileriyle dayanışma çağrısı yapan duvar gazeteleri ve afişler işçilerin geçiş güzergahı olan otobüs duraklarına, metro çıkışına ve billboardlara asıldı.

Sınıf devrimcileri akşam saatlerinde “Haramilerin saltanatını yıkacağız sosyalizmi kuracağız!” ve “Yaşanılabilir bir kent ve insanca bir yaşam için sosyalizm!” şiarlı BDSP imzalı afişleri OSTİM ve İvedik’te ana caddeler üzerinde yaygın bir şekilde kullandı.

Mamak’ta devrimci faaliyet devam ediyor!

26 Şubat sabah saatlerinde Şirintepe’de işçilerin geçiş güzergahlarında, işçi servislerinin kalkış noktalarında, “Yolsuzluk ve yoksulluk çürümüş düzenin aynasıdır! Kurtuluş kendi kollarımızda!” şiarıyla çıkan Ankara İşçi Bülteni İşçiden İşçiye’nin dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtımın ardından Seçim Bürosu açılış etkinliği ozalitleri ve afişleri Tuzluçayır, Tekmezar, Şahintepe, Şirintepe bölgelerinde yaygın bir şekilde kullanıldı.

İzmir’de BDSP’den aday tanıtım toplantısı

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu İzmir’de yerel seçimlere dair tutumunu deklare ettiği ve bağımsız sosyalist adayını tanıttığı Buca seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Coşkuyla başlayan etkinlikte ilk önce BDSP’nin seçim sinevizyonu izlendi. Sinevizyonun ardından söz kürsüye bırakıldı. Açılış konuşmasında bunalımlar, savaşlar ve devrimler çağında dünyada yaşanan gelişmeler özetlendi. Türkiye’de ise Haziran Direnişi ile birlikte kitlelerin sokağa döküldüğü hatırlatılarak bu süreçte komünistlerin devrime hazırlandıkları vurgulandı. Seçim dönemine de bu bakışla giren BDSP’nin 3 ilde bağımsız sosyalist adaylarla seçimlerde devrimci alternatifi temsil edeceği bilgisi verildi. BDSP’nin sınıfın devrimci programını işçi ve emekçilere götüreceği ifade edilerek söz BDSP temsilcisine bırakıldı.

BDSP temsilcisinin konuşmasında, AKP’nin ekonomik sosyal ve siyasal politikalarının işçi ve emekçi kitlelere faturasının ağır olduğu vurgulanırken, bunun karşısında son 11 yılda gelişen sınıf hareketi adına eylemlerin cılızlığına işaret edilerek ancak Haziran Direnişi’nin birleşik ve militan karakterinin bundan sonra gelişecek işçi sınıfı mücadelesine rehber olacağının altı çizildi. HDP ve ulusalcı reformist solun reformist hayallerle kitlelerin devrimci mücadelesinin törpülenmesinden başka bir anlam taşımadığına dikkat çekildi. Ve tam da bu nedenle işçi ve emekçi kitlelerin karşısına bağımsız devrimci bir programla çıkmanın önemine ve gerekliliğine değinildi.

BDSP temsilcisinin ardından söz alan bağımsız sosyalist aday Burcu Koçlu konuşmasına kendini tanıtarak başladı. İşçi sınıfının mücadelesine omuz veren bir sınıf devrimcisi ve Haziran Direnişi tutsağı olarak kendini tanıtan Koçlu, bu iki cümlenin kafi olduğunu sınıf devrimcileri için kişilerin değil devrimci sınıf programının kendisinin esas olduğunu ifade etti ve kendisinin de devrimci seçim çalışmasının bir neferi olduğunu söyledi.

Bağımsız sosyalist adayın konuşmasının ardından söz katılımcılara bırakıldı. Belediye yasaları üzerinden eklerin yapıldığı bu bölümde sorulan sorular cevaplandı.

Kapanış konuşmasında ise son kez mücadele çağrısı yapılırken Greif işçileriyle dayanışma amaçlı imza kampanyası ve mesaj eyleminin duyurusu yapıldı.

Manisa İşçi kültür Sanat Evi Derneği Müzik Topluluğu’nun seslendirdiği türküler eşliğinde çekilen halaylar ve atılan sloganlarla etkinlik sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara-İzmir

 

 

 

 

SİB’den seçim toplantısı

 

Sincan İşçi Birliği 22 Şubat günü “Yolsuzluk ve yoksulluk düzeninde seçimler ve işçi sınıfı” başlığı ile bir işçi toplantısı gerçekleştirdi.

Greif işgalini anlatan bir sinevizyon gösterisi ile başlayan toplantının açılış konuşmasında Greif işgaline dair bir anlatım yapıldı. İşgalin nedeni ve gelişim seyri üzerine yapılan anlatımın ardından, bu eylemin işçi sınıfının gündemdeki seçimler konusundaki tutumu açısından da özel bir önem taşıdığı vurgulandı.

Greif işgali ve seçimler konusunun iç içe bir şekilde tartışıldığı ve 2 saati aşkın süre boyunca oldukça verimli bir tartışmanın yürütüldüğü toplantıda bilinç ve örgütlenme sorunu özel olarak öne çıktı.

İşçilerin niçin kendilerini burjuva partilere oy vermek zorunda hissettikleri, kendi sınıfsal kimliklerinin farkına nasıl varabilecekleri, işçilerin fabrikaları yönetmeyi başarıp başaramayacağı, fabrikasını yönetmeyi başarabilen işçilerin sınıfsız sömürüsüz bir dünyayı kurmayı başarıp başaramayacağı üzerine tartışmalar yürütüldü.

Toplantıya YSK tarafından adaylığı engellenen Şinasi Topçu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melek Altıntaş da katıldı.

Oldukça verimli bir atmosferde gerçekleşen söyleşi, 2 Mart’ta Emekçi Kadın Komisyonları tarafından Sincan’da gerçekleştirilecek 8 Mart etkinliğine ve 23 Mart’ta BDSP tarafından direnişçi işçilerin katılımı ile gerçekleştirilecek “İşçiler direnişi seçti” etkinliğine katılım çağrısı ile sona erdi.

Kızıl Bayrak / Ankara

 
§