28 Şubat 2014
Sayi: KB 2014/09

Greif’te iki sınıf karşı karşıya...
Amerikan tekeli Greif AKP’den yardım istedi
Burası seçim değil grev meydanı!
Bir yevmiyeni Greif işçileriyle paylaş!
Greif direnişi üçüncü haftasında...
Grev yeri, bayram yeri oldu
Almanya’dan bir kadın metal işçisinden Greif işçilerine
Eğitim emekçileri ülke çapında greve çıktı
Luna Sayaç işçileri direnişte
Feniş’te ihanet pişkinliği!
Taşeronlaştırma; Böl, parçala, daha kolay sömür!
Yolsuzluklara karşı emekçiler sokakta!
30 Mart yerel seçimleri üzerine Ankara Büyükşehir Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan Adayı Melek Altıntaş ile konuştuk...
“Yurtseverlik sınavı”ndan Sol Cephe’ye... - K. Toprak
Mücadeleyi değil, sandığı çare olarak gösteriyorlar!
Seçim büroları Greif’le dayanışma bürolarına dönüştü!
BDSP aday tanıtımlarıyla seçim programını deklare etti
Kadının kurtuluşu sosyalizmde!
8 Mart’ta alanlara!
Ukrayna’da emperyalistler güdümünde darbe!
Venezuela gericilere karşı direniyor!
İsimler verilir tarih alır, isimler silinir tarih verir!
Çetinsaya ve YÖK neyin kuklası?
Alpagut işgali
Ölümünün 30 yılında Hasan Hüseyin Korkmazgil’i saygıyla anıyoruz…
İmran Aydın, devrim davasının yılmaz işçisi…
Greif işçilerinden çağrı: “Dayanışmayı büyütelim!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Bir yevmiyeni Greif işçileriyle paylaş!

 

Onurlu direnişlerini kararlıca sürdürmek için sınıf kardeşlerinden destek isteyen işçiler, başlattıkları bu kampanya ile direnişin sesinin yaygınlaştırılmasını da talep ediyorlar. İşçilerin çağrısı sunuyoruz...

Greif işgali ile dayanışma için öneriler:

Taşeron ve kölelik politikalarına ve patronun toplu sözleşme sürecindeki dayatmalarına başkaldırdık. “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!” diyerek İşgal, Grev, Direniş silahımızı kuşandık. Ve biliyoruz ki milyonlarca insanımız var bizimle aynı “kaderi” paylaşan. Ve yine biliyoruz ki sömürü ve kölelik “kader” olamaz!

Haklı mücadelemiz, bu bozuk düzen altında ezilen, kurtuluş yolu arayan milyonlarca işçiye, emekçiye, gence, kadına umut olsun isteriz. Hayatı, dünyayı vareden bizleriz. Hayatı değiştirmek de yine bizim elimizdedir. Biz işgalci Greif işçileri mücadelemizi, bedeli her ne olursa olsun, Zafere kadar aynı coşku ve bilinçle sürdürmekte kararlıyız.

Direnişimizin başladığı 10 Şubat’tan bu yana, patronun tüm tehdit ve baskılarına rağmen, 100’ün üzerinde yeni arkadaşımız saflarımıza katıldı.

Bugüne dek bizleri yalnız bırakmayan tüm emek ve kavga dostlarımıza, işçi kardeşlerimize gösterdiğiniz sınıf dayanışması için bir kez daha teşekkür ederiz. Kavgamızı kavgası bilen siz dostlarımızdan mücadelemizi büyütmek için kimi isteklerimiz olacak:

1-Mücadelemizi fabrikalardan meydanlara, stantlardan kampüslere, medyadan sanal ortama kadar her alanda dayanışmayı büyütmenizi istiyoruz. Bunun için sansürlenmek istenen sosyal paylaşım sitelerimiz, spor karşılaşmaları, mizah dergileri, konserler ve aklımıza gelebilecek her türlü yaratıcı yol ve yöntem kullanılabilir.

2- Mücadelemizi hep birlikte sürdürüp geliştirebilmemiz için bizlerin (600 kişinin) ulaşım, beslenme ihtiyaçlarımızı karşılamamız gerekiyor. Üstelik işveren direnişimizi kırmak için önceki döneme ait ücretlerimizi dahi keyfi biçimde bizlere ödemiyor. Dolayısıyla maddi olanakları yaratıp süreklileştirebilmemiz direnişimizin zaferi için önemli bir yer tutuyor.

Bu nedenle fabrikalarımızda, işyerlerimizde, çalıştığımız ofis ve plazalarda, emekçi semtlerinde, tüm yaşam alanlarımızda “Bir yevmiyeni Greif işçileri ile paylaş!” kampanyasını örmeliyiz.

Zafer bizim olacak, zafer tüm işçi sınıfının olacak!

Tüm dostlarımıza şimdiden teşekkürler...

Direnişe parasal destek için banka hesap numarası ve diğer destekler için iletişim telefonları şöyle:

Garanti Bankası

Hesap no: 4894 5549 7757 8514

Garanti Bankası

IBAN no: 00544-6683726

TR97 0006 2000 5440 0006 6837 26

İletişim:
Ferhat Alsaç:
0 536 977 19 93
Engin Yılgın:
0 542 650 65 25

 

 

 

 

Harçlığımızı direnişçilerle paylaşıyoruz!

İstanbul Esenyurt ve Dudullu’da iki ayrı fabrikada uluslararası tekel Greif çalışanı yüzlerce işçi, taşeronlaştırmanın kaldırılması ve insanca yaşamalarını sağlayacak haklar için günlerdir işgal eylemi yapıyor... 10 Şubat’ta başladıkları eylemlerinde üretimi tamamen durdurdular ve kendi imkanlarıyla bu eyleme devam ediyorlar.

Greif işçileri bizim anne ve babalarımız… Onlar gibi uzun saatler düşük ücretlere çalışıyor, çocuklarının dershane masraflarını, okul ihtiyaçlarını karşılamak için mesailere kalıyorlar. Taşeron denen bu kölelik sisteminde güvencesizler.

Greif işçisinin, bu mücadelesi insanca yaşam için, çocuklarının geleceği için, bizler için.

Bizler yüzümüzü bize gelecek masalları anlatan kitaplardan kaldırıp, geleceği inşa eden Greif işçilerine çeviriyoruz. Çünkü biliyoruz ki onlar kazanırsa, kazananlar bizim anne ve babalarımız olacak. İşçi sınıfı olacak. Biz olacağız.

Onların mücadelesinin zafare ulaşması demek, biz geleceği çalınan milyonların kurtuluşa bir adım daha yaklaşmamız demek. Çünkü Greif işçisi, anne ve babalarımızın hakkını çalan fabrikadaki patronlardan, cebimizdeki parayı çalan iktidarlardan, bizleri sınav salonlarına, diplomalı işsizliğe mahkum eden bu sistemden hesap soruyor. Umut oluyor!

Bu yüzden Greif işçisiyle dayanışmak için başlatılan “Bir yevmiyeni Greif işçileri ile paylaş!” kampanyasına biz de destek veriyoruz. Harçlıklarımızı Greif işçisiyle paylaşıyoruz.

Devrimci Liseliler Birliği olarak liseli arkadaşlarımızı harçlıklarını Greif direnişçileriyle paylaşmaya çağrıyoruz.

Devrimci Liseliler Birliği

26 Şubat 2014

 

 

 

 

Sanatçılar Greif işçisinin yanında!

 

Oyuncu Menderes Samancılar, yönetmen Kıvanç Sezer ve yapımcı Soner Alper Greif işçilerini ziyarete geldiler.

Sanatçılar işçilerle direnişe dair sohbet ederek, sinema sektöründe de benzer sömürü koşullarının varlığına dikkat çektiler. Daha sonra işçiler işgal fabrikasında kurdukları Emek Sineması’nı sanatçı dostlarına gezdirdiler.

Bu anlamlı ziyaret sırasında oyuncu Menderes Samancılar ve yönetmen Kıvanç Sezer direnişle ilgili görüşlerini gazetemiz aracılığıyla paylaştılar.

Menderes Samancılar: Arkadaşlarımızın haklı mücadelesini destekliyoruz. Biz de bu mücadelede kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız. Üstümüze hangi görevler düşerse yerine getireceğiz. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. İnsanlar emeğinin karşılığını alacaklar! Bu öyle veya böyle... Bunun başka çıkış yolu yok. Herkes aklını başına toplayacak. Yani bu direnişe de destek verecekler.

Kıvanç Sezer: Greif işçileri hepimize, bütün ülkeye umut veriyorlar. Haklı direnişlerinde istediklerini almalarını ve bu mücadelelerini bütün topluma, bütün işçilere ve çalışan kesime anlatarak, bunu yaygınlaştırmaları gerekiyor. En önemlisi de ‘taşeron çalışma koşulları’ diye tabir edilen ve insanlık dışı noktaya gelen bu sürecin durdurulması yönünde bir kazanımı hep beraber toplum olarak elde etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Onun için direnişe devam!

 
§