4 Ocak 2013
Sayı: KB 2013/01

 Kızıl Bayrak'tan
Kürt sorununda AKP’nin yeni “entegre” oyunu sahnede
Batı Kürdistan halkı
kazanımlarını çoğaltıyor!
Erdoğan’dan Suriye’ye yönelik saldırgan açıklamalar
2012: Dünya çapında sınıfsal öfkenin sokağa taştığı yıl
OECD raporunda öngörülen azgın sömürü!
Asgari ücrete komik zam
Şişecam işçileri ile sınıf dayanışmasını yükseltelim!
Yeni yılı direnişle karşıladılar!
Abdi İbrahim işçileriyle direniş üzerine
TOFAŞ’ta işçi kıyımı:
Bin işçi çıkarıldı!
MİB MYK Ocak ayı toplantısı…
Değerlendirme ve sonuçlar
2012’de de emperyalist güçlerle
suç ortaklarının hedefindeydi!
ODTÜ direnişinin gösterdikleri üzerine
2012’de gençlik
hareketinden yansıyanlar
Her yer ODTÜ,­ her yer direniş!
Avukat Zeycan Balcı Şimşek ile kurultay üzerine
Kapitalizm şiddettir,
şiddete karşı mücadeleye!
İstanbul’un iki yakasında kurultay çağrısı
Devrimci Kadın Kurultayı hazırlıkları seminerlerle sürüyor
Suriye’deki Filistinlilerin trajedisi ve geri dönüş hakkının merkezliği
Remzi Barud
Roboski katliamının birinci yıldönümünde
2012’de doğal ve kentsel çevre talanı hız kazandı
Cumartesi Anneleri kayıplarını istiyor
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Avcılar’da PSAKD açılışı

 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Avcılar Şubesi açılış ve dayanışma etkinliği 28 Aralık Cuma akşamı Avcılar Kiler Market yanındaki Deniz Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. 34 Kürt köylünün yaşamını yitirdiği Roboski Katliamı’nın yıldönümüne denk gelen gece, Roboski’de yaşamını yitirenler ile devrim ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

PSAKD Ümraniye Şubesi Semah Ekibi’nin gösterimiyle devam eden etkinlik, PSAKD Avcılar Şube Başkanı Fuat Yurtsever’in yaptığı konuşmayla sürdü. Yurtsever, yeni açılan şubeye sahip çıkma çağrısında bulundu.

Geceye gelen mesajların da okunduğu etkinlikte PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül, etkinlik salonundaki kitleye seslendi. Roboski Katliamı’nda yaşlamını yitirenleri anarak konuşmasına başlayan Bülbül, son olarak Maraş Katliamı’nı lanetlemek için gitmek istedikleri Maraş’a sokulmadıklarını söyledi, AKP’yi teşhir etti.

ODTÜ öğrencilerinin direnişini de selamlayan Bülbül, Alevilerin sorunlarının yanısıra tüm toplumsal sorunlarla uğraşmalarının tarihsel görevleri olduğunu sözlerine ekledi.

Dayanışma ve açılış etkinliğinde Ufuk Karakoç, İlkay Akkaya, Pınar Aydınlar ve Cevdet Bağca sahne aldılar. Geceye, aralarında BDSP, TKP ve Esenyurt Dersimliler Derneği’nin de bulunduğu çok sayıda kurum da katıldı.

Kızıl Bayrak / Avcılar

 

 

 

 

Nihadioğlu’ndan Hey Tekstil işçilerine!

 

Tutuklu sınıf devrimcisi Zeynel Nihadioğlu, yazdığı yeni yıl mesajı ile direnişteki Hey Tekstil işçilerini selamladı.

Nihadioğlu’nun mesajı şöyle:

İnsanın insan üzerindeki sömürüsünün ortadan kalktığı, sınırsız, sınıfsız bir dünya mücadelemizde yeni bir kavga yılına daha giriyoruz. Yeni yılınızı en içten devrimci duygularımla kutlarım. Yeni yılın başta siz olmak üzere işçi sınıfının hanesine mücadele sonucu elde edilmiş kazanımlar yazılması umuduyla ….

Umutla, dirençle kalın, sevgi ve saygılarımla. Direnişinizde başarılar.”

Zeynel Nihadioğlu
F Tipi Cezaevi A-6 / A-17 Edirne

 

 

 

 

Çiğli’de 2012 değerlendirme toplantısı

 

30 Aralık günü Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi’nde gerçekleştirilen işçi toplantısıyla, 2012 yılının öne çıkan siyasal gündemleri ve sınıf hareketi değerlendirildi. Metal, belediye, plastik sektöründen farklı işçilerin katıldığı toplantıda, öne çıkan konular, sermayenin sınıfa dönük saldırıları ve öncü işçilerin, sendikaların ve siyasal öznenin üzerine düşen görevler oldu.

Toplantı öncelikle 2012’ye damgasını vuran olayların, direnişlerin ve eylemlerin aktarılmasıyla başladı. Ardından yıl değerlendirmesi yapılarak, öne çıkan iki siyasal gündem, emperyalist saldırganlık ve Kürt sorunu değerlendirildi. Toplamda 2013’e de emperyalist savaş hazırlıkları, Kürt halkına dönük imha politikaları ve işçi sınıfına dönük saldırılarla girileceği belirtildi. Ve buradan sınıfın öncülerine ve siyasal özneye düşen sorumluluklara dikkat çekildi.

Toplantıda ilk başta Çiğli Organize’de işten çıkarılmış bir plastik işçisi söz alarak taşeronlaştırmayı öne çıkardı. Genel-İş’te örgütlü bir park-bahçe işçisi, sendikaların bugünkü tablosuna değinerek, sınıfın öncülerine düşen misyonu belirtti, yaşadıkları çıkmazları aktardı. Yine bir park-bahçe işçisi söz alarak siyasal öznenin daha etkin, daha belirgin bir şekilde sınıfla bütünleşmesi gerektiğini vurguladı. Sınıf içerisinde siyasal mücadelenin daha etkin yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi bir işçi, sendikalarda söz sahibi olabilmek için öncü işçilerin daha fazla içeride olması gerektiğini söyledi. Toplantı tartışmalarla devam etti.

Konuşmalarda kadın sorunu, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin yanısıra iş cinayetleri de tartışıldı. Ayrıca 2012’nin kapanışının ODTÜ direnişiyle olduğu ve bu direnişin etkisinin günlerdir sürdüğü ve önümüzdeki günlerde de süreceği vurgulandı.

Kızıl Bayrak / İzmir