4 Ocak 2013
Sayı: KB 2013/01

 Kızıl Bayrak'tan
Kürt sorununda AKP’nin yeni “entegre” oyunu sahnede
Batı Kürdistan halkı
kazanımlarını çoğaltıyor!
Erdoğan’dan Suriye’ye yönelik saldırgan açıklamalar
2012: Dünya çapında sınıfsal öfkenin sokağa taştığı yıl
OECD raporunda öngörülen azgın sömürü!
Asgari ücrete komik zam
Şişecam işçileri ile sınıf dayanışmasını yükseltelim!
Yeni yılı direnişle karşıladılar!
Abdi İbrahim işçileriyle direniş üzerine
TOFAŞ’ta işçi kıyımı:
Bin işçi çıkarıldı!
MİB MYK Ocak ayı toplantısı…
Değerlendirme ve sonuçlar
2012’de de emperyalist güçlerle
suç ortaklarının hedefindeydi!
ODTÜ direnişinin gösterdikleri üzerine
2012’de gençlik
hareketinden yansıyanlar
Her yer ODTÜ,­ her yer direniş!
Avukat Zeycan Balcı Şimşek ile kurultay üzerine
Kapitalizm şiddettir,
şiddete karşı mücadeleye!
İstanbul’un iki yakasında kurultay çağrısı
Devrimci Kadın Kurultayı hazırlıkları seminerlerle sürüyor
Suriye’deki Filistinlilerin trajedisi ve geri dönüş hakkının merkezliği
Remzi Barud
Roboski katliamının birinci yıldönümünde
2012’de doğal ve kentsel çevre talanı hız kazandı
Cumartesi Anneleri kayıplarını istiyor
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Cumartesi Anneleri kayıplarını istiyor

 

Cumartesi Anneleri eylemlerinin 405. haftasında, Galatasaray Lisesi önünde İsmail Bahçeci’nin akıbetini sorup Roboski katliamında ölenleri anmak için buluştu. “Failleri belli kayıplar nerede” pankartının açıldığı eylemde pankartın üzerine kızıl karanfiller, İsmail Bahçeci’nin çizdiği karikatürler bırakıldı.

Eylemde ilk olarak kayıp yakınlarından ‘95 yılında kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanefi Yıldız konuştu. Yıldız konuşmasına Roboski’de ölenleri anıp “annelerinin acılarını paylaşıyoruz” dedi.

‘96 yılının ocak ayında kaybedilen Ahmet Kaya’nın kızı Emine Kaya Erdek söz aldı. Erdek, Kürtçe yaptığı konuşmada Roboski katliamını kınarken “Ne zamana kadar bu acıları çekeceğiz? Yetkililer ne kadar sessiz kalacak?” diye sordu.

Erdek’in ardından İsmail Bahçeci’nin kardeşi Umut Bahçeci bir konuşmayla kardeşinden bahsetti. İsmail Bahçeci’nin okul arkadaşı İsmail’in bir şiirini okudu. İsmail’in akıbetini sormaya devam edeceklerini belirten arkadaşı “seni o ıslak soğuk çukurlarda bırakmayacağız” dedi.

Bu hafta basın açıklamasını Candan Yıldız okudu. Yıldız açıklamada bu hafta içi görülen iki duruşmaya dikkat çekerek başladı. Cizre Belediye Başkanı ve korucubaşı olan Kamil Atağ’ın JİTEM davasından tahliye edildiği, Derik İlçe Jandarma komutanlığı yapmış Tuğgeneral Musa Çitil’in davasınınsa Mardin’den Çorum’a kaçırıldığı aktarıldı.

Yıldız, açıklamada Bahçeci’nin kaybedilmesi sürecini aktararak, Bahçeci’nin Türkiye Öğrenci Dernekleri Federasyonu başkanı olduğunu belirtti.

Yıldız açıklamada Bahçeci’nin kaybedilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “İsmail Bahçeci özgür, eşit, adil bir dünya mücadelesi yürüttüğü için kaybedildi. Ondan geriye yazdığı şiirler, çizdiği karikatürler, sazı ve fotoğraflardaki gülüşü kaldı.

Açıklama şu ifadelerle sona erdi: “Gözaltında kaybettiğiniz/katlettiğiniz çocuklarımızı da, savaş uçaklarıyla bombaladığınız Roboskili gençleri de, düşmanlaştırdığınız, hedef gösterdiğiniz üniversite öğrencilerini de sahipleniyoruz. Kanlı ellerinizi çocuklarımızın üzerinden çekin!

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

İHD: Katillerin yakası bırakılmayacak

 

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, 29 Aralık akşamı Taksim’de 34 dakikalık oturma eylemi yaparak Roboskî katliamını birinci yılında protesto etti.

Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelinmesiyle başlayan eylemde, Roboskî’de katledilen 34 kişinin fotoğraflarının yer aldığı üzerinde “34 dakika Roboski için adalet” yazılı pankart yere serildi, etrafına 34 karanfil konup 34 mum yakıldı. Katliamda yaşamını yitirenlerin ağzından yazılan mektuplar Kürtçe müzik eşliğinde okundu. Ölüm sessizliğinin hakim olduğu okuma sırasında duygulu anlar yaşandı, katılımcılardan gözyaşlarına hakim olamayanlar oldu.

İHD adına Osman Özkan’ın okuduğu açıklamada, bir yıldır katliamın üzerinin örtülmeye çalışıldığı vurgulanarak, Kürt sorununda çözümsüzlüğün derinleştirildiği belirtildi.

Katliamın Cumhuriyet tarihi boyuncu süren imha, inkar, asimilasyon, katliam zihniyetinin sonucu olduğu ifade edilen açıklamada, sorumlular hesap vermeden yakalarının bırakılmayacağı açıklandı.

Son olarak gökyüzüne, üzerinde “Roboskî için adalet” yazan çok sayıda fener uçurularak eylem sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

 

Elçi’ye kitlesel uğurlama

 

Kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Kürt siyasetçi Şerafettin Elçi’nin cenazesi yüzbini aşkın kişinin katıldığı bir mitinge dönüştü. BDP milletvekillerinin yanısıra düzen partisi CHP Milletvekilleri, Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’nin kardeşi Sidat Barzani, KDP Genel Sekreteri Fadıl Mirani gibi isimler de cenazeye katıldı.

Elçi’nin cenazesi Diyarbakır’dan bin araçlık konvoy eşliğinde Cizre’ye getirildi. Seyidan Camisi’ne götürülerek hazırlanan cenaze, daha sonra omuzlara alınarak Ulucami’ye taşındı. Burada Kürtçe olarak kılınan cenaze namazının ve okunan Kürtçe duaların ardından cenaze mezarlığa götürülerek toprağa verildi.

Elçi defnedilirken KDP Genel Sekreteri Fadıl Mirani ile BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da birer konuşma yaptı.

Cenazenin ilçeye getirilmesinin ardından Kürt gençleri İdil-Cizre karayolunu ateş yakarak trafiğe kapadı.