02 Kasım 2013
Sayı: KB 2013/42

HDP “yeni bir umut” mu?
Yurtta taşeron, cihanda taşeron!
Uzmanlar uyarıyor: Marmaray’a binmeyin!
Van’da depremzedelerin açlık grevi sürüyor
MGK toplantısına savaş ve saldırganlık damga vurdu!
Bu vahşeti durdurabiliriz!
Sermaye istiyor, hükümet uyguluyor!
Capital 500 ’ün gölgede bıraktıkları
Çocuk emeği sömürüsünde durmak yok, yola devam!
Sempozyum üzerine...
“Haklarımıza sahip çıkmak için ‘direnİŞÇİ’”
Sincan’da işçiler birliğini güçlendiriyor!
MİB MYK Kasım Ayı Toplantısı...
Büyük devrimin aynasında parti davası
Ekim Devrimi üzerine - V.İ. Lenin
Ortak tehdide karşı Irak-Suriye ittifakı
NATO füzeleri özgürlük değil kaos getirdi
Dünyadan grev sloganları yükseliyor!
İzmir’de Gezi’nin 6 Kasımı’na doğru
ODTÜ’ye destek eylemleri
Ethem’in katili Şahbaz davası ertelendi
Cinsel taciz ve şiddete karşı yükseltilecek her ses...
“Bilinçlenmeli, mücadele etmeliyiz”
Özgürlük, devrim, sosyalizm etkinliklerine hazırlık
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Uzmanlar uyarıyor :

Marmaray'a binmeyin!

 

“Asrın projesi” olarak tanıtımı yapılan Marmaray 29 Ekim’de açıldı. Açılış törenine ise “Her yer Taksim, her yer direniş!” sloganı ve açılışın hemen ertesi günü yaşanan elektrik kesintisi sebebi ile yolcuların tüneli yürüyerek geçmek zorunda kalması damgasını vurdu. Bir yandan da uzmanların Marmaray’ın tamamlanmadan açıldığına ve tehlike saçtığına dair yaptığı açıklamalar ve bunun üzerine yapılan tartışmalar devam ediyor.

Marmaray bir dizi eksiklikle açıldı

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz 8 yıldır Marmaray Projesi’nde çalışan Rıza Behçet Akcan’ın “Marmaray’a sakın binmeyin” dediğini belirtirken, TMMOB Akcan’ın raporuna dayanarak yaptığı açıklamada projenin eksikliklerini şu şekilde sıraladı:

* Tüpler birleştirilerek bu deniz geçişi oluşturulmuştur. Bunlar esnek bir bağlantıyla yapılmıştır. Bu bağlantılarda yırtılma söz konusu olduğunda tünele su dolacaktır. Böyle bir risk oluştuğunda bu problemi çözecek bir senaryo, bir proje geliştirilmemiş bunun için hiçbir önlem alınmamıştır.

* Emniyet vagonları yoktur.

* Elektronik güvenlik sistemi yoktur. Proje bir bütün olarak dikkate alınmış ve Gebze’den başlayacak Halkalı’da bitecek olan projenin güvenlik sistemi buna göre oluşturulmuştur. Şu anda açılışı yapılan hattın kontrol güvenlik merkezi yoktur.

CHP’li milletvekili Umut Oran ise TBMM’ye sunduğu önergede şu soruların cevaplandırılmasını istedi:

* Ulaştırma Bakanı, TCDD Genel Müdürü ve tüm üst düzey bakanlık bürokratlarının da katıldığı otomatik deneme sürüşü sırasında 25 Ekim 2013’te yaşanan bir kaza nedeniyle lokomotiflerden birisinin ıskartaya çıktığı doğru mudur? Raylardaki varile çarpma nedeniyle yaşanan bu kaza nedeniyle Sayın Bakan ve bürokratlarının yarım saat boyunca lokomotifte mahsur kaldığı doğru mudur?

* Marmaray’ın bazı bölümlerinde zeminde çökme olduğu ancak 29 Ekim açılışına yetişmesi için geçici çözümle dolgu yapılarak bu durumun görmezden gelindiği doğru mudur?

* Reklamlarda 4 dakikada bir olacağı belirtilen seferlerin, sistem eksikliği nedeniyle 10 dakikada bir ancak yapılacağı doğru mudur?

* “Marmaray Projesinin aslında; Gebze’den Halkalı’ya bir bütün olduğu ve parçalar halinde açılmasının yolcular için hayati tehlike yaratacağı doğru mudur?

* Otomatik Tren Kumanda (ATC) sisteminin projede bu haliyle bulunmaması nedeniyle trenler nerede nasıl hangi hızda ilerlediği bilinemeyeceğinden acil bir durumun varlığı gerek görsel gerek işitsel olarak anında izlenemeyeceği bilgisi doğru mudur?

* Özellikle tüp tünel içinde olmak üzere Anadolu yakasında 3, Avrupa yakasında ise yaklaşık 11 km olmak üzere toplam 14 km uzunluğundaki tünelde bir trenin arızalanmasının tam bir felaket olacağı, acil durumlar için Söğütlüçeşme ile Zeytinburnu banliyö istasyonlarında konuşlandırılacak Acil Durum Kurtarma Lokomotiflerinin de henüz gelmediği iddiası doğru mudur? Bu lokomotifler gelse bile Avrupa yakası hat boyunda bekletilebileceği istasyon bulunmadığından kurtarma işleminde kullanılamayacağı bilgisi doğru mudur?

Marmaray ile ilgili sorular cevapsız kalıyor

Uzmanların Marmaray ile ilgili yaptığı açıklamalar projenin eksikliklerini ve tehlikeyi işaret ederken AKP hükümeti cephesinden ise hiçbir ciddi açıklama gelmemektedir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “Japon teknolojisi ile gerçekleştirildi. Her türlü ciddiyetle bütün ihtimaller dikkate alındı. Bütün ihtimaller dikkate alınarak hazırlandı, test sürüşleri gayet başarılı” diyerek projenin tek garantisi olarak Japon teknolojisini göstermektedir.

Yetkililer ağzından, alınan önlemlerle ilgili yapılan açıklama ise Marmaray’ın depreme dayanıklı olduğu, olası bir elektrik kesintisinde rayların hemen yanında tahliye koridorlarının bulunduğu ve 10’a yakın parçadan oluşan tünelin her birinde güvenlik odalarının bulunduğu şeklindedir. Ancak uzmanların işaret ettiği güvenlik sistemi vb. gibi ciddi sorunlara dair tek bir bilimsel açıklama yapılamamaktadır. Rayların yanındaki tahliye koridorlarının denenmesi (!) ise Marmaray’ın açılışının hemen ertesi günü yaşanan elektrik kesintisi sonucu başarılı (!) bir şekilde test edilmiş, pek çok yolcu daha ilk günden mağdur olmuştur.

AKP Marmaray’ı seçim propagandası olarak kullanıyor

AKP hükümeti insan hayatını tehlikeye atma riskini göze alarak Marmaray’ı “üstün belediyecilik hizmeti”ymiş gibi sunmaktadır. Böylece bir yandan da yaklaşan yerel seçimlere yönelik propagandasını gerçekleştirmektedir. Kuşkusuz ki bu projenin bir de “rant” boyutu bulunmaktadır. BTS İstanbul 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Albuz, yapılan demiryollarının gerçek ihtiyaçlar üzerinden değil de rant bakışıyla yapıldığını, Marmaray projesi ile birçok demiryolu arazisinin sermayeye peşkeş çekileceğini belirtmektedir.

Kısacası Marmaray projesi ile AKP hükümeti açık bir şekilde, 2004’te yetersiz altyapı çalışmasına rağmen büyük bir şovla açılışı yapılan Ankara-İstanbul hızlı tren hattında yaşanan Pamukova faciasına benzer bir faciaya sebep olabilecek bir projeye imzasını atmıştır.

 

 

 

 

Bir rant projesi: Marmaray

 

29 Ekim tarihinde meslek odaları ve uzmanların tüm uyarılarına karşın Marmaray tüp geçidinin açılışı yapıldı.

Halihazırda tamamlanmamış olan ve birçok noktada riskler barındıran ve bu olası riskler karşısında gerekli önlemlerin alınmadığı bir koşulda seçim yatırımı olarak insanların hayatı riske edilerek Marmaray açıldı.

Marmaray’ın açılmasına ilişkin oluşan tepkilerin başında barındırdığı riskler gelse de bu projeyle birlikte bir dizi rant sağlanacak olması da tepkilere konu olmaya devam ediyor. Bu rant alanlarından biri; kalıcı bir kumanda merkezi yerine Üsküdar istasyonunda yapılacak olan kumanda merkezi için maliyete ek olarak 10 milyon Euro civarında bir ödeme yapılmasıdır. Proje tamamlandığında ise bu kumanda merkezi iptal edilerek bir işlev taşımayacaktır. Ayrıca projenin yapımı esnasında parça parça faaliyete koymanın da yüklenici firmalar için ekstra kazançlar sağladığı bizzat projede yer almış uzmanlar tarafından söyleniyor.

Bütün bunlara ek olarak sayılabilecek daha birçok rant projesi Marmarayla birlikte devreye sokulacak.

Haydarpaşa Garı da Marmaray projesi ile birlikte sermayeye peşkeş çekilmek isteniyor. Tarihi bakımdan önemi olan Haydarpaşa Garı, tamamen rant sağlamak gayesiyle yapılan bu projenin dışında bırakılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haydarpaşa Garı’nın yerine ne yapılacağı sorusuna, “Hızlı tren ve hatların rehabilitasyonu için bir çalışma başlatıldı. Bu tabii ki mevcut banliyö hatlarını da etkiliyor ve Haydarpaşa, Marmaray’dan sonra gar fonksiyonunu bir miktar yitirmiş oluyor. Artık trenler mevcut Marmaray’ı kullanmak suretiyle kesintisiz geçecekler. Yani bir gar ihtiyacı kalmayacak. İnsanlar istedikleri herhangi bir istasyondan inip binebilecekler” yanıtını vererek Haydarpaşa’nın işlevsizleştirileceğini açıklamış oldu. Topbaş, konuşmasının devamında Haydarpaşa’nın konaklama alanı olarak da düşünülebileceğini ifade ederek gerçek niyetlerini ortaya dökmüş oldu.

Zira Haydarpaşa gerek bulunduğu konum, gerekse oradaki demiryolu arazisinin büyüklüğü bakımından yıllardır sermayenin iştahını kabartan bir alan. Yıllardır Haydarpaşa Garı’nın otel ve restorant yapılması planları tartışılırken Marmaray’la birlikte gar tamamen işlevsizleştirilerek bu planı hayata geçirmek için ilk adımlar atılmış oldu.

Marmaray projesi gerçek anlamda toplumun ihtiyacını karşılamaktan tamamen uzak bir yaklaşımla hayata geçiriliyor. Hem siyasi kaygılarla tamamlanmadan açılan tüp geçidin ciddi riskler barındırması hem de bunlardan kaynaklı sermayenin büyük rantlar elde etmesi iktidarın buradaki gerçek kaygısını ortaya koymaktadır.

 
§