27 Nisan 2012
Sayı: SYKB 2012/17

 Kızıl Bayrak'tan
Sermaye düzeni ve Truva atlarından hesap sormak için
Barzani’nin Türkiye ziyareti
Halkların kardeşliğini yükseltmek için
1 Mayıs’a!..
BDSP’den 1 Mayıs etkinlikleri
Kamu emekçilerinin toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor
Yağma ve talana dur demek için mücadeleye!
Sağlıkta dönüşümün fotoğrafı
Rexroth’da istifa baskısı
ELTA direnişi aynasında tersaneler
Taşeron İşçileri Kurultayı sonuç bildirgesi
Yerel işçi bültenleri 1 Mayıs’a çağırıyor!
2011 1 Mayısı aynasında
Türkiye’de 1 Mayıs H.Fırat
Savaş kışkırtıcılığının başını Erdoğan’la Katar Emiri çekiyor
Fransa’da sosyal-liberal Hollande dönemine doğru
Volkan Yaraşır
Kapitalizm: Faşizmin ve faşist çetelerin ürediği bataklık
İki Sudan’ın petrol savaşı
Avrupa’da 1 Mayıs çalışmalarından
Bielefeld’de “Birlik, mücadele, dayanışma’’ gecesi
İzmir Öğrenci Kurultayı toplandı
Ekim Gençliği’nin
1 Mayıs çalışmaları
Ekim Gençliği: Baskı ve taciz bizi yıldıramaz!
Tutsak sınıf devrimcisi Burcu Deniz’den mektup
“Yasalar sömürenlerin çıkarına göre şekillenir!”
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Avrupa’da 1 Mayıs çalışmalarından...

1 Mayıs için, Avrupa’nın birçok yerinde hazırlıklar sürüyor. Dünyadaki 1 Mayıs hazırlıkları işçilerin, emekçilerin ve ezilen halkların, emperyalizme ve kapitalizme karşı verdikleri mücadelenin enternasyonal özelliğini dışa vuruyor.


Stuttgart

1 Mayıs Almanya’nın Stuttgart kentinde de sendikalar ile ilerici ve devrimci güçler tarafından kutlanacak.

Stuttgart’ta bu yıl 1 Mayıs sendikaların belirlediği alanlarda kutlanacak. Sendikal bürokrasinin reformist-gerici talepleri yerine emekçilerin gerçek talepleriyle 1 Mayıs alanına çıkacak olan devrimci güçler de kendi bakışlarını alanlara yansıtacaklar.

Mitingden sonra kutlamalar Alman ve diğer uluslardan işçi ve devrimcilerle birlikte ABZ’de devam edecek. Türkiye ve diğer ülkelerdeki 1 Mayıs kutlamaları takip edilerek 1 Mayıs tablosunun değerlendirilmesi yapılacak.

Stuttgart’taki 1 Mayıs yürüyüşü saat 10.00’da Marienplatz’da başlayacak ve Marktplatz’daki mitingle sona erecek.

ABZ-Süd’deki kutlamalar, saat 14.00’ten itibaren başlayacak.

ABZ Stuttgart

Bruckwiesenweg 10

70327 Stuttgart-Untertürkheim


Hamburg

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Hamburg’da iki ayrı 1 Mayıs kutlaması yapılacak. Birinci kutlama DGB ve IG Metal sendikası tarafından saat 11.00’de Spielbundenplatz/St. Pauli’de başlayacak ve saat 12.00’de Fischmarkt’ta yapılacak mitingle son bulacak.

İkinci 1 Mayıs kutlaması ise anti-fasist gruplar tarafindan saat 18.00’de Landungsbrücken’da yapılacak.

DGB ve IG Metal sendikalarının şu ana kadar herhangi bir 1 Mayıs çalışması yaptığı görülmedi. Anti-fasist gruplar ise birkaç semtte 1 Mayıs’a çağrı afişleri yapmakla sınırlı kaldılar. Kısacası şehirde işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs öncesinde işçi ve emekçilere dönük ciddi bir çalışma yapıldığını söylemek mümkün değil.
BİR-KAR ise 1 Mayıs öncesinde “Devrim ve sosyalizm için 1 Mayıs’ta alanlara!” başlıklı parti bildirilerini tüm semtlerde ve etkinliklerde dağıtıyor.

Ayrıca “Haydi 1 Mayıs’a, devrim ve sosyalizm için!” şiarlı parti afişlerini işçi ve emekçilerin yoğun olarak yaşadıkları Sternsanze, Altona, Steindamm gibi semtlerde kullandı.

BİR-KAR’ın Hamburg’da yürüttüğü 1 Mayıs çalışmaları devam edecek.



 

Şili’de eylemler yayılıyor

Şili’de geniş çaplı kitle gösterileri yeniden başlıyor. Üniversitelerden akademisyenlerin uzaklaştırılması, öğrencilerin atılması ve özelleştirmeleri protesto etmek üzere geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen protestolar devam edecek.

18 Nisan Çarşamba günü yapılan eğitimciler eyleminde 6 bin akademisyenin görevden alınmasına kitlesel bir yanıt verilmişti.

Santiago Eğitimciler Sendikası Başkanı Jorge Abedrapo, eğitim sisteminin getirildiği halin içler acısı olduğunu söyledi. İşlerine son verilen akademisyenler, hiçbir tazminat verilmediğini belirtti.

Santiago’da 19 Nisan Perşembe günü yapılan eylemlerde ise piyasaya bağlı eğitim sistemi eleştirildi. 2011 yılında gösterilere katılan lise öğrencilerinin okullardan uzaklaştırılmaları protesto edildi. 25 Nisan günü düzenlenecek olan merkezi eylemde ise eğitimin piyasalaştırılması protesto edilecek.

 

 

 

Essen’de 1 Mayıs hazırlıkları

İşçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs’a yönelik çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. İlk elden Essen’in belli semtlerini Parti afişlerimizle donattık. Yanı sıra,1 Mayıs’la ilgili bildiri dağıtımını yaptık.

Bu çalışmalar sırasında dikkatimizi çeken bir başka çalışma da, BİR-KAR’ın ırkçılık ve faşizme karşı çıkartmış olduğu ve yaygınca yaptığı afiş çalışması ve yine 1 Mayıs konulu bülten dağıtımı oldu.

Ayrıca her yıl 1 Mayısın ön günlerinde MLPD ile birlikte ortak olarak düzenlediğimiz etkinliğimizin çalışmalarını sürdürmekteyiz. 28 Nisan tarihinde ortak olarak gerçeklestirilecek bu yılki etkinliğimize daha kapsamlı bir programla hazırlanıyoruz. Etkinlikte, dünyada ve Türkiye’de 1 Mayısın tarihçesi, günümüzde gelişen işçi ve halk hareketleri üzerine bir sinevizyon göterimi yapacağız. Bunu kültürel program tamamlayacak. Bu etkinliğin en önemli bölümünü ise, Hatice Yürekli yoldaşla ilgili anma olacak.

Bu aynı gün (28 Nisan) Essenin Kray semtinde ırkçı faşistlerin yapmayı düşündükleri bir yürüyüş var. Her zaman olduğu gibi anti-faşistler güçler, ırkçı-faşistleri yürütmemek amacıyla bir karşı yürüyüş planlamaktadır. Biz, bu yürüyüşe de katılacağız. Her yıl, 1 Mayıs yürüyüşü sonrası düzenlenen enternasyonal kültür festivaline katılmak, hem bilgilendirme ve hem de yemek standı açmak bir başka çalışmamız olacak. Bunun için hazırlıklarımız sürmekte.

Essen TKİP taraftarları