28 Ocak 2011
Sayı: SİKB 2011/04

 Kızıl Bayrak'tan
Ağır saldırı zayıf eylemlerle göğüslenemez!
Sermayenin ‘torba’sı mecliste
emekçiler sokakta
Kıdem tazminatının
gasbı için hazırlıklar
Çürüme ve bürokratikleşmede
son nokta!
Belediye işçisi örgütlülüğüne
sahip çıkıyor
İş Bankası Kuleleri önünde direnen Nemtrans işçileri ile konuştuk
PTT işçileri baskı ve
tehditlere karşı direniyor
İzmir’de işçi kurultayı çağrısı
Öztiryakiler işçisi direnişte
Art’de patron ve uşaklarından
faşist saldırı
Torba yasa ve metal işçilerinin
grev kararlılığı
Metal işçileri kararlı
Cahit Atalay serbest bırakılsın!
Gençliğe “iğrenç” saldırı
Genç-Sen’liler uğurlandı.
Emperyalistler silahsızlanma değil egemenlik peşinde!
Almanya’da Afganistan işgaline protesto eylemleri.
Tunus’ta emekçi halkın
isyanı devam ediyor
Arnavutluk'ta sosyal öfke kabından taştı
Lübnan halkları gerici
güçlerin hedefinde
Dünyadan
Kapitalizmin Dilovası felaketi
Tecrit derinleştiriliyor
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

PTT işçileri baskı ve
tehditlere karşı direniyor

PTT Genel Müdürlüğü bünyesindeki taşeron firmalarda işten atılan işçiler oluşturdukları eylem takvimi çerçevesinde mücadelelerine devam ediyorlar.

PTT işçileri 20 Ocak günü İstanbul Sirkeci’deki Büyük Postane önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

Topkapı AVPİM ve Sarıyer Posta Dağıtım Merkezi önünde direnişlerini sürdüren işçiler, eylem sırasında PTT Genel Müdürü Osman Tural tarafından tehdit edildiler.

Öğle saatlerinde Sirkeci Tramvay Durağı’nda toplanan PTT işçileri ve destek veren güçler Sirkeci Postanesi önüne yürüdü. Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı sivil polislerin eyleme yönelik müdahalesini boşa düşüren işçiler direniş süreçlerini ve PTT’de yaşanan baskıları çevrede bulunanlara anlattılar. Sirkeci Postanesi önünde PTT işçisi Cafer Kalağ tarafından okunan basın açıklamasının ardından, “plan bütçe görüşmeleri” için binada bulunan PTT Genel Müdürü Osman Tural toplantıyı yarıda bırakarak yanındaki bürokratlarla birlikte işçilerin yanına indi. “İşçilerin toplantıyı engellediklerini” öne süren Sirkeci PTT yöneticileri eylemin sona erdirilmesini istediler. Ancak işçiler eylemlerine son vermeyeceklerini söylediler.

PTT Genel Müdürü’nden işçilere tehdit

PTT işçilerine, “Siz kimsiniz, nerede çalışıyorsunuz?” diyen Tural, PTT’de işten atıldıklarını söyleyen işçilerin çalıştığı taşeron firmaların adlarını dahi hatırlamadı. PTT işçilerine, “Bizimle ilginiz yok” diyen Tural’a, direnişçi işçiler “PTT’de posta dağıtırken PTT işçisiydik. Şimdi farklı mı olduk” diyerek yanıt verdiler.

PTT’deki işten atma saldırısı ve baskıları anlatan işçileri Tural bu kez “Bir daha bu kapıdan içeri giremeyeceksiniz” diyerek tehdit etti.

PTT Genel Müdürü’nün tehditlerine karşı, hakları ve gelecekleri için direnişte olduklarını söyleyen PTT işçileri, tehdit ve baskıların mücadelelerini engelleyemeyeceğini ifade ettiler. PTT yönetimini protesto ettiler.

Tural’ın postane önünden ayrılmasının ardından oturma eylemi bir süre daha devam etti. BDSP ve Halkevleri’nin de destek verdiği eylemde 29 Ocak Cumartesi günü Topkapı’daki Posta Dağıtım Merkezi’nde gerçekleştirilecek basın açıklamasına katılım çağrısı yapıldı.


PTT direnişine ziyaretler

PTT direnişinin 17. gününde direniş çadırında imza standı açıldı. Topkapılı işçi ve emekçilere taşeronlaştırmaya karşı mücadele çağrısı yapıldı.

İşçi ve emekçilerin yoğun ilgi gösterdiği stant çalışması boyunca PTT’nin sermayeye peşkeş çekilmek istendiği ve bu yüzden kurumun işlemez hale getirilmeye çalışıldığı anlatıldı.

Direniş ziyaretlerle güçleniyor

Gün boyu Topkapı’da çalışan işçilerin ziyaret ederek destek verdiği direnişe, ilerici ve devrimci kurumlar da ilgi gösteriyor. Direnişin 17. gününde ilk ziyareti OSB-İMES İşçi Derneği Emekçi Kadın Komisyonu gerçekleştirdi.

Direnişçi işçilere poğaça, kek vb. getiren EKK, direnişçi işçilerle birlikte sabah kahvaltısı yaptı. Kahvaltının ardından PTT direnişi üzerine sohbetler gerçekleştirildi. Ziyaret, çekilen halaylarla son buldu.

Öğleden sonra ise Emek Partisi Güngören İlçe Örgütü üyeleri direniş alanına ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyaretçilerin getirdiği kek ve börekler çay eşliğinde yenilirken direniş üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

Gün içerisinde birçok PTT işçisi, direnişçi işçilerin yanına gelerek Sirkeci’deki eylem üzerine sohbetler gerçekleştirdiler. Sirkeci’de genel müdüre karşı net tutum sergileyen arkadaşlarını tebrik eden işçiler sonuna kadar direnişin yanında olduklarını vurguladılar.

Küçükçekmece KHK’dan ziyaret

Direniş alanı, 22 Ocak günü Küçükçekmece’den işçileri ağırladı. Küçükçekmece İşçi Kurultayı Hazırlık Komitesi PTT işçilerini ziyaret etti. Sloganlarla çadıra gelen Hazırlık Komitesi, direnişçi işçiler tarafından sloganlarla karşılandı.

Ziyaret direnişçi PTT işçilerinin süreçlerini anlatmasıyla başladı. PTT işçileri “işimizi geri alana kadar direneceğiz” diyerek kararlılıklarını vurguladılar.

Ardından Hazırlık Komitesi adına bir işçi konuşma yaparak, KHK adına direnişçi işçileri selamladı. Patronların saldırılarının arttığı bir dönemde olunduğunu vurgulayan işçi, Küçükçekmece’de de DESA işçilerinin direndiğini ve diğer fabrikalarda çalışan işçilerin de yapılacak saldırılara karşı direniş bayrağını yükselteceğini vurguladı. “Bu saldırılara karşı örgütlülüğümüzü kurmak için haklarımız ve geleceğimiz için bizler de kurultay hazırlıklarını sürdürüyoruz. ‘Direnişiniz direnişimizdir’ bilinciyle hareket ediyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kızıl Bayrak / Topkapı



PTT işçileriyle dayanışma

TİB-DER üyesi tersane işçileri dağıttıkları bildirilerle PTT direnişinin sesisini Tuzla tersanelerine taşıdılar.

Sabah işe giriş saatinde Tuzla Gemi tersanesi önünde bildiri dağıtımına başlayan TİB-DER üyeleri “Haklarımız ve geleceğimiz için örgütlü mücadeleye – Atılan işçiler geri alınsın – İşten atılan PTT işçileri” imzalı bildirileri tersane işçilerine ulaştırdılar.

PTT işçilerinin haklı ve meşru mücadelesini tersane işçilerine anlatan TİB-DER’liler dayanışma çağrısında bulundular. TİB-DER üyeleri ayrıca akşam iş çıkış saatlerinde Aydıntepe İstasyonu’nda PTT işçileriyle dayanışma çağrısı yaptılar.

Kızıl Bayrak / Tuzla