01 Ekim 2010
Sayı: SİKB 2010/38

 Kızıl Bayrak'tan
Kürt açılımı”nın denklemleri ve
gerçekler
Referandum sonrasında emperyalistlerle suç ortaklığında yeni dönem!
Tasfiye amaçlı yoğun
diplomasi trafiği
Beklenen oldu, “Cemaat” Avcı’nın kellesini aldı!.
Ulucanlar’ın On yıldızı selamlandı
Tescilli tasfiyecilerin
dayanılmaz hafifliği!
Sermaye kana doymuyor 
İşçi ve emekçi hareketinden...
BETESAN’da direniş kazanacak!..
Metal işkolunda mücadele büyüyor.
İhanet taslaklağını yırtmak
için mücadeleyi tabandan örgütleyelim!
Asalaklar daha fazlasını istiyor!
TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu
sona erdi.
Üniversitelerden...
Avrupa’da emekçiler ayaktaydı.
Dünyadan...
Zafer bir kez daha Hugo Chavez yönetiminin oldu.
ABD’nin bitmeyen yalanları
Che kavgamızda yaşıyor! .
Çocuk katili devlet hesap verecek!
Gerici-faşist güruhu
aklama çabaları..
Devlet terörüne son!…
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Faşist baskı ve teröre son!

Sermaye devleti, ilerici ve devrimci güçlere dönük devlet terörünü yoğunlaştırarak sürdürüyor. 21 Eylül günü İstanbul ve Bursa’da gerçekleştirilen polis operasyonlarının ardından gözaltına alınan 17 Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) ve Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) üyesinden 13’ü, “Devrimci Karargah örgütüne üye oldukları” iddiasıyla tutuklandı. Adana’da İşçilerin Sosyalist Partisi binasına bombalı saldırı düzenlenirken, TAYAD’lılar polis-faşist işbirliği içerisinde saldırıya uğradı.


SDP ve TÖP’e tutuklama terörü

SDP il ve ilçe binaları ile TÖP üyelerinin evlerine 21 Eylül sabahı eşzamanlı baskınlar düzenlenmişti. “Devrimci Karargah davası” kapsamında gerçekleştirildiği belirtilen baskınlar sonucu, aralarında SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan ve TÖP sözcüsü Oğuzhan Kayserilioğlu’nun da bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde üç gün boyunca gözaltında tutulan SDP ve TÖP üyeleri, 24 Eylül günü Beşiktaş Adliyesi’ne çıkarıldılar. Sabah saatlerine dek süren mahkeme sonucunda, SDP Genel Baskani Rıdvan Turan, TÖP sözcüleri Oğuzhan Kayseriloğlu ve Tuncay Yılmaz, SDP Genel Başkan Yardımcıları Günay Kubilay ve Ecevit Piroğlu, MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu, SDP üyesi Özgür Cafer Kalafat, İbrahim Turgut ve TÖP üyesi Semih Aydın’ın tutuklanmalarına karar verildi. SDP PM Üyesi ve İHD İstanbul Şube yöneticisi Sultan Seçik ve Özgür Aytekin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı


Tutuklamalar protesto edildi

İstanbul’da 25 Eylül günü gerçekleştirilen eylem SDP, TÖP ve Sosyalist Birlik Hareketi tarafından örgütlendi. Taksim Tramvay Durağı’ndan Galatasaray Lisesi önüne “Tutuklamalar bizi yıldıramaz” pankartı arkasında gerçekleştirilen yürüyüşün ardından basın açıklamasına geçildi.

EHP, SP, EMEP, BDP, BDSP ve ESP’nin de aralarında bulunduğu birçok kurumun destek verdiği eylemde, operasyon kapsamında gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan SDP PM Üyesi ve İHD İstanbul Şube yöneticisi Sultan Seçik, baskıların kendilerini yıldıramayacağını söyledi.

Sosyalist Parti Genel Başkanı Sevim Belli’nin yanı sıra EHP, EMEP, DİP-G adına konuşmaların yapıldığı eylemde SDP, TÖP ve SBH adına ortak basın açıklaması okundu.

Adana’da SDP ve TÖP tarafından basın açıklaması yapıldı. Kültür Sokak girişinde yapılan basın açıklamasında yaşanmakta olanın bir “AKP komplosu” olduğu söylenerek bu komplonun dağıtılacağı ifade edildi. Eyleme BDSP de destek verdi.

Bursa’da SDP ve TÖP üyeleri Orhangazi Parkı’nda yaptıkları açıklamayla tutuklama terörünü protesto etti.

“İşçilerin ve Ezilenlerin Birliği Engellenemez! SDP-TÖP”, “Baskılar bizi yıldıramaz AKP’nin komplosu boşa çıkarılacak! SDP-ÖDP” pankartlarının açıldığı eyleme Sosyalist Parti, SODAP, ESP, BDSP, EHP ve DHF de destek verdi.

AKP’nin türlü yalanlarla demokrasi ve özgürlük yaygaraları koparttığı, sol muhalefeti ve toplumu sindirmek için pespaye yöntemler kullandığı belirtildi.


Sosyalist Parti’ye bombalı saldırı protesto edildi

Adana’da Sosyalist Parti İl Başkanlığı’na 26 Eylül günü gerçekleştirilen bombalı saldırı 27 Eylül İstanbul’da protesto edildi.

Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen Sosyalist Parti (SP) üyeleri, “Son tezgahı bozacağız! Baskılar bizi yıldıramaz! / Sosyalist Parti” pankartı açarak basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Sosyalist Parti adına basın açıklamasını gerçekleştiren Zafer Aldemir, Adana’da üyeleri toplantı halinde iken parti bürosunun kapısına zaman ayarlı ve parça tesirli ses bombası bırakıldığını hatırlattı.

Adana’da terörle mücadele polislerinin, uzun zamandır Dev-Lis’e ve Sosyalist Parti’ye dönük baskı ve tehditlerini sürdürdüğünü belirten Aldemir basın açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

“Partimize dönük bombalı provokasyonun ve düzmece iddialarla devrimcilere dönük sürdürülen her türlü tasfiye komplosunun karşısında duracak, bu oyunu bozacağız!”

Eyleme BDSP, EHP, ESP, Tüm-İGD ve TÖP destek verdi.

Adana’da da Sosyalist Parti binasına yapılan bombalı saldırı 27 Eylül günü parti il binası önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Saldırının genel üye toplantısının yapılacağı güne denk geldiğine dikkat çekilen açıklamada, Dev-Lis ve Sosyalist Parti üyelerinin, uzun süredir terörle mücadele polisleri tarafından tehdit edildiği ve kendilerine baskı uygulandığı ifade edildi. Partiye dönük bombalı provokasyona ve SDP ile TÖP’lülere yönelik düzmece operasyonlara değinilerek, suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Eyleme BDSP de destek verdi.


TAYAD’lılara linç saldırısı

TAYAD’lıların 18 Eylül günü hasta tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılması ve tecridin kaldırılması için İstanbul’da başlattıkları yürüyüş devam ederken, TAYAD’lılar 24 Eylül günü Bolu’da saldırıya uğradı. Polis tarafından tezgahlandığı açık olan saldırı öncesinde kolluk kuvvetleri, yerel halkı TAYAD’lılara karşı kışkırttı. Yolda bulunan benzin istasyonlarının kullanılmasını dahi engelleyen polis, “PKK’lılar yürüyor”, “Teröristler köyü basmaya geliyor” diyerek provokasyon yaratma çalıştı. Saat 13.30 sıralarında ise polis-sivil faşist işbirliği içerisinde saldırı gerçekleşti.

Faşistler saldırıyı taş atarak başlattı. 20 kişilik grubun saldırısı karşısında polisin herhangi bir müdahalede bulunmamasından cesaret alan başka gruplar da saldırıya katıldı. 30 kişilik bir grup bayrak açıp taş atarak saldırıya katıldı. Saldırganları dağıtmayan polis, TAYAD’lıları gözaltına aldı. Dövülerek ve yüzlerine gaz sıkılarak gözaltına alınan 40 TAYAD’lı otobüsün içinde de darp edildi. TAYAD’lılara dönük polis terörü otobüsün içine sıkılan biber gazıyla sürdü.

TAYAD’lılar linç saldırısına maruz kaldıkları Bolu’nun ardından 29 Eylül günü ulaştıkları Ankara’da da saldırıya uğradılar.

Saat 17.00 sıralarında Gazi Üniversitesi önünde 50-60 kişilik sivil faşist güruhun taşlı saldırısına uğrayan TAYAD’lılar, Abdi İpekçi Parkı’nda yapacakları eylem için Celal Bayar Bulvarı’ndan geçerken sermayenin kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındılar.

Gözaltı saldırısına kenetlenerek ve slogan atarak yanıt veren TAYAD’lılar gözaltı terönünü protesto etti.

34 TAYAD’lının polis tarafından gözaltına alınmasının ardından saat 18.30’da basın açıklaması gerçekleştirildi.


Adana’da ceza protestosu

30 Mart 2010 tarihinde Adana’da gerçekleştirilen Kızıldere anmasının ardından 21 kişinin gözaltına alınmış, bunlardan 3 kişi tutuklanmıştı. Yapılan yargılamanın ardından 23 Eylül günü 21 kişiye 10 ay hapis cezası verilmesi Halkevleri tarafından protesto edildi.

Açıklamada devrimcileri anmanın suç olmayacağı, olsa bile bu suçun işlenmeye devam edileceği vurgulandı.

Kızıl Bayrak / İstanbul – Adana – Bursa - Ankara