11 Eylül 2009
Sayı: SİKB 2009/35

  Kızıl Bayrak'tan
  Çözümsüzlük batağındaki
sermaye düzeninin çok
yönlü iflas tablosu
  Sol içi zorbalıkla bir yere varılamaz!
Kürt hareketini
saldırganlaştıran nedir?!
Katleden sel değil kapitalizmdir!
Düzenin yarattığı felaketin tablosu
  Kentler kapitalist yıkımın,
sömürünün ve sefaletin aynasıdır!
  Entes direnişinden.
  Türkiye eğitimde sınıfta kaldı!
  İşçi ve emekçi hareketinden.
  Demokrasi mücadelesi ve
Kürt sorunu-1
  Halkalı kağıt grevi üzerine..
  Etkinliklerden
  Bıraktığınız mirası
yarınlara taşıyacağız!
  Güler Zere ve hasta tutsaklar için eylemlerden...
  Obama yönetimi “barış süreci”ni canlandırmaya çalışıyor
  ABD savaş makinesi Afganistan fiyaskosunu itiraf etti!
  Almanya’da seçimler...
  ABD emperyalizmi Chavez karşıtı tetikçilerini sokaklara saldı…..
  6-7 Eylül olayları... Kontr-gerillanın kirli savaş tarihinden karanlık bir sayfa!....
  Diyarbakır zindanı üzerine yapılan tartışmalar hakkında
birkaç söz - M. Can Yüce
  ESP'ye yönelik
devlet terörü protesto edildi
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

ESP'ye yönelik devlet terörü
protesto edildi

Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) ve ESP çizgisindeki kurumlara yönelik 8 Eylül sabahı yapılan baskın ve gözaltı terörü 9 Eylül Çarşamba günü İstanbul ve Eskişehir'de gerçekleştirilen eylemlerle protesto edildi.


İstanbul'da basın açıklaması

İstanbul'da Galatasaray Lisesi önünde gerçekleştirilen ve birçok ilerici devrimci kurumun destek verdiği eylemde gözaltılar serbest bırakılıncaya kadar eylemlerin süreceği duyuruldu.

“Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz 15. yılında umut dimdik ayakta bize gücünüz yetmez / ESP” pankartının açıldığı eylemde, polis terörüne maruz kalan kurumlar adına birer konuşma yapıldı. Yapılan konuşmalarda, “Işık Kutlu'nun cenazesine katılmak” gerekçesiyle yapılan baskınlara karşı “Işık'ın cenazesine katılmak suçsa, bu suçu hepimiz işledik, arkasındayız” denildi.

ESP adına basın açıklamasını okuyan Havali Mengi; ESP temsilciliklerine, SGD bürolarına, Limter-İş Genel Sekreteri Kamber Saygılı ve BEKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Orman'ın evlerine yapılan baskınlarla onlarca sosyalistin gözaltına alındığı bilgisini verdi.

“TMY iptal edilsin!”, “Gözaltılar tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Kavganın ışığı sönmeyecek!” sloganlarının atıldığı eylemde 8 Eylül sabahı yapılan baskınlarda iki çalışanı gözaltına alınan Atılım gazetesi adına da basın açıklaması okundu.

Gazete adına yapılan açıklamada TMY terörü teşhir edilirken Atılım gazetesi çalışanları Tuncay Mat ve Çağdaş Küçükbattal'ın evlerinin polis tarafından uzun namlulu silahlarla basıldığı söylendi. “Demokratik açılım” bu mu?” diye soruldu.

Eylemde BEKSAV, Limter-İş, SGD, EKD adına yapılan konuşmalarda gözaltıların serbest bırakılması istendi. “Kutsiye Bozoklar’ın cenazesine katılmak suçsa hepimiz bu suçu işledik, kendimizi ihbar ediyoruz” dendi.

Açıklamaya DTP, İHD, EHP, KESK şubeler platformu, Halkevleri, NHKM, Genç-Sen, DHF, TÜM-İGD, Kaldıraç, Köz, BDSP, TDGP, PDD ve gözaltında olanların aileleri katıldı.


Eskişehir'de eylem

Eskişehir'de Adalar Migros önünde bir araya gelen ESP’liler ve devrimci-demokrat güçler ESP’ye yapılan eşzamanlı baskınları protesto etti. “Bize gücünüz yetmez, Biz kazanacağız” pankartının açıldığı eylemde siyasi polisin yeni bir cadı avı başlattığına dikkat çekildi.

Açıklamanın devamında “Umutlu, coşkulu bir başlangıca yürüyen ESP’nin gücü karşısında bu saldırılarınız vız gelir. Omuz başımızdaki devrimci dostlarımızla, bizi yalnız bırakmayan demokratik güçlerle, aydınlar ve sanatçılarla 12 Eylül karanlığının üzerine yürümeye devam edeceğiz. 12 Eylül’de Harbiye'de binler olup sesimizi birleştireceğiz” denildi.

Açıklamaya BDSP, DPG, DHF, EHP, Eskişehir Gençlik Derneği, Mücadele Birliği, SDP, DİSK, İHD destek verdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul-Eskişehir


 

 

Bursa Tuncelililer Derneği’nden
açlık grevi

 Bursa Tuncelililer Derneği, Munzur üzerine kurulması planlanan barajların yaratacağı tahribata karşı 5 Eylül günü açlık grevine başladı.

Dernek binası önünde yapılan basın açıklamasında, Dersim tarihi ve kültürünü korumak için mücadele edileceği ifade edildi ve şunlar söylendi: “Yüzyıllar boyu tarihimiz ve kültürümüzün yeşerdiği bu toprakların üzerinde barajlar kurularak yok edilmesine, doğamızın tahrip edilmesine asla izin vermeyeceğiz.”

“Munzur’da barajlara, koruculuğa ve doğa katliamlarına karşı açlık grevindeyiz!” yazılı pankartın açıldığı açıklamaya 50 kişi katıldı.

Açıklamanın ardından birinci ekip dernek binasında açlık grevine başladı. Bir hafta sonra açlık grevi Gemlik Tuncelililer Derneği’nde devam edecek.

Kızıl Bayrak / Bursa


 

 

“Davutpaşa’yı unutmadık, unutturmayacağız!”

Davutpaşa’da yaşanan patlamada hayatını kaybeden ve yaralananların yakınları, sorumluların yargılanması için gerçekleştirdikleri eylemlerine 5 Eylül günü de devam ettiler.

 Taksim Tramvay Durağı’nda gerçekleştirilen eylemlerin 11. haftasında “Davutpaşa’yı unutmadık, unutturmayacağız!” pankartı açıldı.

Basın açıklamasını Davutpaşa’da hayatını kaybeden Ömer Boyraz’ın babası Mehmet Boyraz gerçekleştirdi. Boyraz açıklamada, patlamanın üzerinden 21 ay geçmesine rağmen ceza davasının halen açılmadığı belirtti ve “Çeşitli kamu kurumları ve yetkilileri, yetkilerini yargılama yapılmasın diye kullanıyorlar” dedi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 


 

Stajyer avukatlardan yürüyüş!

Stajyer Avukatlar İnisiyatifi, stajyer avukatların sorunlarını ve taleplerini haykırmak için 5 Eylül günü bir eylem gerçekleştirdi. Stajyer avukatlar, hukukun piyasalaştırılmasına ve avukatların sömürülmesine izin vermeyeceklerini belirtirken, sorunlarına kulak tıkayan Baro’yu da göreve çağırdılar.

Galatasaray Lisesi önünde biraraya gelen stajyer avukatlar sloganlarla ve “Stajyer avukat sömürüsüne son! / Stajyer Avukatlar İnisiyatifi” pankartı ile İstanbul Barosu’na doğru yürüyüşe geçtiler ve burada basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Basın açıklamasını okuyan Ceren Tuğlu, staj döneminde yaşanan sorunları avukatlık mesleğinin sorunlarından ve yaşanan dönüşüm  sürecinden bağımsız olarak görmediklerini belirtti. Avukatlık sınavı, uzlaştırma, zorunlu hukuki sorumluluk sigortası gibi uygulamaların devreye sokularak, mesleği sadece parası olanların yapabileceği bir alana dönüştürülmek istendiğini vurguladı. Türkiye Barolar Birliği’nin seslerini duymamak için kulaklarını tıkadığını belirten Tuğlu, Baro’nun genel kurulunda avukatların sorunlarının konuşulmasına dahi izin vermediklerini ifade etti ve Ekim ayı içerisinde meclise yönelik imza kampanyasını sonlandırarak, stajyer avukatların sorunlarının çözülmesi için meclise yürüyeceklerini söyledi.

Kızıl Bayrak / İstanbul



 

Alevilerden oturma eylemi!

PSAKD İstanbul Şubeleri ve Alevi Bektaşi Federasyonu, zorunlu din dersinin kaldırılması ve yargı kararlarının uygulanması için başlattığı oturma eylemine devam ediyor.

6 Eylül günü Taksim Tramvay Durağı’nda biraraya gelen Aleviler, “Zorunlu din dersleri kaldırılsın! Yargı kararı uygulansın! / PSAKD İstanbul Şubeleri, ABF” pankartı taşıdılar.

Eylemde Alevi Bektaşi Gençlik Platformu basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, zorunlu din dersleri uygulamasının bir insan hakları ihlali olduğu ve eğitim hakkına, din ve vicdan özgürlüğüne aykırı olduğu belirtilerek, AKP’ye, AİHM ve Danıştay kararlarını uygulama çağrısı yapıldı. Açıklama şu çağrıyla sona erdi:

“Siyasi iktidar üç maymunu oynamaya devam ettiği sürece eylemlerimiz ve hak alma mücadelemiz demokratik ve meşru zeminlerde daha da kitleselleşerek, büyüyerek yurdun dört bir yanına yaygınlaşacaktır. Alevi gençleri olarak her türlü dayatmacı ve inkarcı uygulamaya karşı olduğumuzu bildirerek, demokrat, aydın, çağdaş düşünceden yana herkesi haklı taleplerimize desteğe çağırıyoruz.”

Kızıl Bayrak / İstanbul