28 Kasım 2008 Sayı: SİKB 2008/47

  Kızıl Bayrak'tan
   Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için ilk eylem 29 Kasım’da…
  29 Kasım’a çağrı eylemlerinden…
Krizin faturası işten atmalarla işçilere ödetilmek isteniyor…
Krize karşı eylemler...

Metal işçilerinin 6. hafta yürüyüşleri…!

AÜ’de yemekhane işgali...
  İşçi ve emekçi hareketinden…
  Metal TİS’leri ve birleşik mücadelenin artan önemi
  Türk Metal ateşle oynuyor!
  Mirabel Kardeşlerin çağrısına emekçi kadınlardan yanıt:
  Gençlik hareketinden….
  Ekim Devrimi, sınıf hareketi ve devrimci parti - Volkan Yaraşır
  İzmir’de coşkulu Ekim Devrimi etkinliği!
  Ortadoğu’da gerçek barışa halkların devrimci direnişiyle ulaşılacaktır!.
  Gerçekler inatçıdır!
M. Can Yüce
  Topkapı İşçi Derneği 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Topkapı İşçi Derneği 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti!

İki hafta yoğun bir çağrı ve örgütleme çalışmasına konu edilen Topkapı İşçi Derneği 1. Olağan Genel Kurulu 22 Kasım günü başarıyla gerçekleşti.

Genel kurulumuzun çağrısını çok sayıda afiş ve davetiye kullanarak Topkapı işçilerine ulaştırdık. Topkapı İşçi Bülteni’nin Kasım sayısını da bu doğrultuda kullandık. Bülten yazıları sınıfın gündemini genel kurulumuza çağrıyla birleştiren bir içerikteydi.

Gerçekleştirdiğimiz haftalık üye toplantılarımızla genel kurul gündemini ve hedeflerini dernek bileşenlerinin aktif katılımıyla belirledik. Genel kurul çalışması vesilesiyle bülten kullanımımızı da hem nicel olarak arttırdık hem de daha önce sistemli seslenmediğimiz alanlara da yöneldik.
Genel kurulumuz, açılış konuşmasının ardından emek mücadelesinde yitirdiğimiz tüm işçiler ve devrimciler için saygı duruşuyla devam ettti. Divanın oluşturulmasının ardından genel kurulumuza destek veren Kot İşçileri Birliği ve Gaziosmanpaşa İşçi Platformu’ndan birer arkadaş konuşma yaptı. Kot İşçileri Birliği adına yapılan konuşmada, kot taşlama işçilerinin yaşadığı sorunlardan bahsedildi ve gerçekleştirecekleri eyleme çağrı yapıldı. GOP İşçi Platformu adına yapılan konuşmada da, derneği kendi mevzileri olarak gördükleri belirtildi. KESK/Haber-Sen’den bir kamu emekçisi de genel kurulumuzu selamladı.

Destek konuşmalarının ardından Yönetim Kurulu adına çalışma raporu okundu. Derneğin kuruluşunun öncesinden başlanarak faaliyetler anlatıldı. İçerisinde bulunduğumuz kriz dönemiyle birlikte sınıfa saldırıların artacağı ve bu saldırıları gögüsleyebilmek için kolektif bir ruhla seferber olmak gerektiği vurgulanarak Topkapı işçileri mücadeleye çağrıldı.
Çalışma raporunun ardından mali rapor okundu. Ardından önergeler ve tartışmalar bölümüne geçildi. Tartışma bölümünde, katılımcıların büyük bir çoğunluğu söz alarak fikirlerini belirtti. Bu bölümde, matbaa, metal, çorap, plastik sektörlerinden işçiler ve taşeron posta işçileri söz alarak önergeler sundular. Tartışmalar sonucunda;
- Sigortasız işçi çalıştırmaya karşı bir kampanya örgütlenmesi,

- Hak gaspına uğrayan işçilerin hukuki sorunlarına sistemli bir şekilde müdahale edebilmek amacıyla hukuk komisyonu oluşturulması,
- Çorap işçilerine dönük örgütlenme çalışması yapılması,

- Dernek çalışmalarına ve karar alma mekanizmalarına dernek üyelerinin daha aktif katılımını sağlayabilmek amacıyla, aylık genel üye toplantıları yapılması,

- Metal TİS süreciyle ilgili derneğin daha etkin bir bilgilendirme ve örgütlenme faaliyeti yürütmesi,

- Yaşanan ekonomik krizin faturasını ödememek için, bu doğrultuda en geniş mücadele hattının oluşturulması ve oluşturulacak platformlara katılınmasına karar verildi.

Önergelerin karara bağlanmasının ardından ara verildi. İkinci bölüme yeni dönem seçimleriyle başlandı. Yeni Yönetim Kurulu’nun seçilmesinin ardından, dernek bünyesinde faaliyet yürüten Kültür Sanat Komisyonu’nun hazırladığı dinleti gerçekleştirildi.

Sınıf mücadelesinin giderek kızıştığı günümüzde, havzamızda bu mücadele mevzimizi daha ileriye taşıma kararlılığıyla mücadelemize devam edeceğiz.

Topkapı İşçi Derneği üyeleri