24 Ekim 2008 Sayı: SİKB 2008/42

  Kızıl Bayrak'tan
   İnkar ve imha politikası açmazda!
  Kürt halkıyla devrimci dayanışmayı yükseltelim
Irkçı-inkarcı politikanın iflası derinleşiyor…
Çürüyen devlet katillerini aklıyor!

Mehmet Ağar Susurluk davası kapsamında yargılanacak…

Bir tarafta küresel açlık ve ölümler... Diğer tarafta küresel mali zenginler…
  İşçi ve emekçi hareketinden…
  Metal işçileri MESS dayatmalarına karşı yürüdüler!
  Metal TİS’leri üzerine BDSP’li Metal İşçileri Temsilcisi ile konuştuk...
“Grev boş bir tehdit savurmanın ötesine geçecek bir ciddiyetle, somut bir hedef olarak ele alınmalıdır!”
  Gençlikten...
  Emekçi Kadın Komisyonları’ndan çağrı:
  SSGSS’ye karşı mücadelede bir adım ileri!
  Artık kadın işçiler sinmiyor, hak arıyor, baş kaldırıyor...
  KESK’in mücadele programı ve toplu görüşme sürecine ilişkin kamu emekçileri ile konuştuk…
  “Çeber’in katilleri yargılansın!”
  Kapitalizmin krizi ve işçi sınıfı / 1
Volkan Yaraşır
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Çeber’in katilleri yargılansın!”

Çeber dosyası açıklandı!

Halkın Hukuk Bürosu, Engin Çeber’in işkencede yaşamını yitirmesine ilişkin hazırladığı dosyayı 16 Ekim günü basın toplantısıyla kamuoyuna sundu. Basın toplantısına, Engin Çeber’in babası ile Çeber ile birlikte gözaltına alınıp tutuklanan Cihan Gün ve Aysu Baykal da katıldı. Gün ve Baykal, maruz kaldıkları işkence uygulamalarını anlattılar.

Hazırlanan raporda, işkencecilerin tutuklanması, soruşturma dosyasındaki gizliliğin kaldırılması, tanıkların güvenliğinin sağlanması, soruşturmanın tarafsız, etkin ve kapsamlı yürütülmesi, soruşturma aşamasında yapılan tüm işlemlerin kamuoyuyla paylaşılması istendi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


TTB: “Çeber işkenceyle öldü!”

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve İstanbul Tabip Odası, Engin Çeber’in ölümüne ilişkin 16 Ekim günü basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan Gençay Gürsoy, Çeber’in ailesinin ve avukatlarının başvurusu sonucu İstanbul Tabip Odası’ndan bağımsız bir bilirkişi istediğini, saptanan bilirkişinin ölü muayenesi ve otopsi sürecinde hazır bulunduğunu söyledi. Bağımsız bilirkişi raporuna göre Çeber’in vücudunun birçok yerine uygulanmış olan travmaya bağlı beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdiğini ifade edildi.

 Kızıl Bayrak / İstanbul


TUYAB: “Baskılara son!”

Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Birliği), Engin Çeber’in ölümüne neden yetkililerin yargılanması talebiyle 17 Ekim günü Galatasaray Lisesi önünde eylem gerçekleştirdi. “Engin Çeber’in katilleri yargılansın / TUYAB” pankartının açıldığı eylemde “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, “Sağ aldınız ölü verdiniz”, “İşkence ve baskılara son”, “Engin Çeber ölümsüzdür”, “Engin Çeber’in katili devlettir” dövizleri açıldı. Açıklamada, yaşanan şiddet ve işkence vakalarının münferit olmadığı, son zamanda PVSK ile birlikte sokakta va cezaevlerinde hak ihlallerinde artış olduğunu ifade edildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Ankara’da ortak basın açıklaması

Engin Çeber’in katledilmesine ilişkin 16 Ekim günü Ankara Adliyesi önünde Halk Cephesi, Alınteri, ESP, EMEP, SDP, ÖDP, Odak, Partizan ve Kaldıraç tarafından ortak bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada ülkemizde demokratik haklarını kullanan insanların düzenin saldırısına uğradığı, gözaltına alındığı, tutuklandığı, işkence gördüğü söylendi. İHD Ankara Şubesi ve Demokratik Haklar Derneği’nin de desteklediği eylemin ardından sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kızıl Bayrak / Ankara


Edirne’de ortak protesto

Engin Çeber için 17 Ekim günü Edirne’de eylem düzenlendi. Tahmis Meydanı’nda gerçekleştirilen eylemde “Polis dövdü, hapishane öldürdü! Engin Çeber’in katilleri cezalandırılsın!” pankartı açıldı. Okunan açıklamada Çeber’in maruz kaldığı saldırının ilerici ve devrimci kişileri hedef alma amaçlı olduğu söylendi, mücadele çağrısı yapıldı.

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemi sendikalar, demokratik kitle örgütleri, gençlik örgütleri ve sol çevrelerden oluşan geniş bir bileşen örgütledi.

Ekim Gençliği / Edirne


İHD’den Çeber eylemi

İHD İzmir Şube üyeleri, 18 Ekim günü Eski Sümerbank önünde yaptığı basın açıklamasıyla Çeber’in katillerinin cezalandırılmasını istedi. “Cezaevlerinde baskı, saldırı, işkenceye son verilsin! Engin Çeber’in katilleri cezalandırılsın!/İHD İzmir Şubesi” pankartının açıldığı eylemde anti-demokratik yasaların iptal edilmesi, hasta tutuklu ve hükümlülerin tahliye edilmesi istendi. Ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir


Baroya çağrı: “Göreve!”

Halk Cephesi ve TAYAD, Engin Çeber’le ilgili 17 Ekim günü İstanbul Barosu önünde basın açıklaması gerçekleştirerek Baro’yu göreve çağırdı. Basın açıklamasında, Adalet Bakanı’nın özür dilemesinin sorumluluğunu ortadan kaldırmayacağı, sorumluluğun gereğini yapamadığı takdirde istifa etmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamanın ardından, işkencenin önlenmesi konusunda duyarlı olmaları talebiyle İstanbul Barosu’na dilekçe verildi.

 Kızıl Bayrak / İstanbul


Yürüyüş dergisi Taksim’deydi...

Halk Cephesi, “Özür değil, katilleri istiyoruz!”, “İşkenceci katiller tutuklanmalı, siyasi sorumlular istifa etmelidir!” talebi ile 19 Ekim günü Taksim Tramvay Durağı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, cinayetlerin siyasi sorumlularının istifa etmesi istendi, katillerden hesap sorma çağrısı yapıldı. İstiklal Caddesi’nde Yürüyüş dergisi dağıtımı yapıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Mamak İşçi Kültür Evi 8. kavga yılı etkinliğine hazırlanıyor...


Mamak İşçi Kültür Evi 8. yılında işçi ve emekçileri sosyalizmin kızıl bayrağı altında birleşmeye çağırıyor!

Mamak İşçi Kültür Evi, işçi sınıfının iktidar mücadelesinin kültür-sanat cephesindeki mevzisi olarak 21 Ekim 2001’de açıldı. O günden bugüne, işçi sınıfı ve emekçiler üzerindeki burjuva ideolojisine karşı sistemli bir şekilde mücadele etti, düzenin çürümüş kültürünün ürünü olan yozlaşmaya karşı güçlü bir karşı koyuşu işçiler, emekçiler ve gençlerle birlikte örgütlemeyi başardı. Mamaklı işçilerin, emekçilerin, gençlerin ellerinde kolektif bir mücadele mevzisi olan Mamak İşçi Kültür Evi, bugün yeni bir yaşına daha girmeye hazırlanıyor. Sürekliliği olan politik çalışmanın içerisinde sayısız deneyimi geride bırakan, çürümüş sermaye düzenine karşı umudu büyüten, yeni bir dünyanın ve yeni bir kültürün kızıl bayrağını kararlıkla dalgalandıran Mamak İşçi Kültür Evi, yeni yaşına Mamaklı işçi, emekçi ve gençlerin katılımıyla birlikte örgütleyeceği bir etkinlikle girecek. Kapitalizmin ürünü olan yoksulluğa, açlığa, yozlaşmaya, işsizliğe, sosyal hak gasplarına, emperyalist savaşa ve şovenizme karşı insanlığın kurtuluşunun sosyalizmde olduğunu haykıran İşçi Kültür Evi, yeni devrimci sorumluluklarla önümüzdeki süreci daha ilerden kucaklamaya hazırlanıyor.

Mamak İşçi Kültür Evi olarak, 7. kavga yılında süreci birlikte kucakladığımız tüm işçi ve emekçileri 26 Ekim günü düzenleyeceğimiz etkinliğe davet eden bir çalışma örgütlüyoruz.

1 Mayıslar, festivaller, katliamcı devletten hesap soran politik faaliyetler, sayısız etkinlikler ve devrimci sanat ürünlerinin örgütlendiği sanat çalışmaları ile her günü, her olanağı devrimi yeniden örgütlediğimiz bir çerçevede ele aldığımız zorlu mücadelede, bir yılı daha başarıyla geride bırakmanın coşkusunu tüm dostlarımızla paylaşmaya hazırlanıyoruz.


Yeni dönem kültürel sanatsal çalışmalar sürüyor…

İşbirlikçi sermaye sınıfı krizin faturasını işçi ve emekçilere, daha çok kölelik ve daha çok baskı ve katliamlarla birlikte ödetmeye hazırlanıyor. Öte taraftan emekçilerin devrimci alternatifi örgütlemesinin daha da yakıcı bir hale geldiği bir dönemdeyiz. Bu bilinçle, düzenin yoz kültürünün etki alanını kıracak kurum içi faaliyetlere hız veriyoruz.

Mamak İşçi Kültür Evi çocuk tiyatrosu iki ayrı ekip olarak yaratıcı drama çalışmalarını sürdürüyor. Çocuk tiyatrosu iki ayrı yaş grubu üzerinden çocukların ilgiyle katıldığı çalışmalardan biri olarak devam ediyor.

Emekçi kadınlara yönelik el becerileri üzerinden festival öncesi düzenlenen atölye çalışması da kadınların ilgiyle katıldığı çalışmalardan biri olarak sürüyor. Halkoyunu çalışması da yine emekçi kadınların katılımıyla devam ediyor. Tiyatro atölyesi iki ayrı ekip olarak gençlerin katılımı ile sürdürülüyor. Emekçi çocuklarına ders yardımı yapılıyor. Önümüzdeki günlerde müzik atölyesini yeni katılımlarla örgütleyeceğiz. Siyasal gündemleri sınıfın devrimci iktidar mücadelesi ihtiyaçları çerçevesinde ele alan haftalık gündem tartışmaları da, örgütlenmeye başlanan çalışmalardan.

Mamak İşçi Kültür Evi, günü örgütleyen ve geleceği kazanan bir çalışma ile yeni dönemi kucaklamaya hazırlanıyor. 26 Ekim Pazar günü saat 16.00’da düzenleyeceğimiz etkinliğe tüm dostlarımızı davet ediyor, yeni bir dünyanın kapılarını hep birlikte aralamak için sizleri kardeşlik soframıza çağırıyoruz.

Mamak İşçi Kültür Evi