13 Ağustos 2005
Sayı: 2005/32 (32)


  Kızıl Bayrak'tan
  Sermaye düzeni ve devleti Kürt sorunu açmazında
  Sermayenin bölgesel asgari ücret oyunu
   Direnişin kaderi Seydişehir işçisinin elinde
  Erdemir işçileri yağmacıları içeri sokmadı
  "Terörle mücadele" bahanesiyle hak ve özgürlüklere saldırıya devam
Adana'da tutuklama terörü; Baskılar bizi yıldıramaz
Eroğan-aydınlar görüşmesi...
  10 bin emekçi Mamak Kültür ve Sanat Festivali'nde buluştu.
  2. Mamak Kültür ve sanat Festivali başarıyla gerçekleşti... Cüret ettik ve bir kez daha başardık.
  Festivale gelen mesajlardan...
  Güçlü ön hazırlık, başarılı bir festival!
  Sınıf hareketinin ihtiyaçları ve kurultay çalışması (Orta sayfa)
  Tasfiyeciliği örtme ve teorileştirme aracı: Demokratik konfederalizm/2
  İran emperyalist kuşatmaya rest çekti
  Blair hükümeti faşizan yasa hazırlıklarına hız verdi
  ABD'nin gizli hapishanelerinde ortaçağ vahşeti

  Amerikalı savaş karşıtları birleşmeye hazırlanıyor

  Örsan Tekstil'de işçi kıyımı
  Kamuda toplu görüşme süreci başlıyor
  Evleri yıkılan Güzeltepe halkıyla röportaj
  Umutlarımızı bırakıyoruz direnenlere
  Bültenlerden/İMES
  Hiroşima'nın 60. yılı anısına...
  15 Ağustos Atılımı ve güncel görevlerimiz
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Festivale gelen mesajlardan...

Yeni bir dünya yeni bir kültür için!

Ekim Gençliği: ‘Yeni bir dünya yeni bir kültür!' diyen Mamak İşçi Kültür Evleri'ni selamlıyor, emekçi halkımızla bizi yanyana getirdiği için teşekkür ediyoruz. Gençlik de yarattığı mücadele mevzileriyle yoz kültüre, geleceksizliğe ve umutsuzluğa karşı sizlerle yan yana gelmeye devam edecek. Gelecek, güzel günlerin umudunu yılmadan, usanmadan taşıyan bizlerin olacaktır mutlaka!
İşçiden İşçiye Bülteni çalışanları: Merhaba Mamaklı işçi-emekçiler, Ankara İşçiden İşçiye Bülteni olarak sizleri selamlıyoruz. Özelleştirme saldırısıyla, kölelik yasalarıyla, hayatımızı çekilmez kılan, işimize, ekmeğimize göz koyan sermaye iktidarına karşı bir ilk adım olarak İşçiden İşçiye Bülteni'ni çıkardık. 350 milyonluk bir ücreti bile bize çok gören sermaye iktidarına karşı tüm Mamaklı işçi emekçileri İşçiden İşçiye Bülteni'nin çalışmalarına destek vermeye çağırıyoruz.

Ankara Liseli Gençlik Platformu: Eşit, parasız, bilimsel ve anadilde eğitim isteyen liseliler olarak, geleceğimiz için biraraya gelmek ve mücadele etmek gerektiğini bilen liseliler olarak, İşçi Kültür Evleri'nin düzenlediği 2. Kültür Sanat Festivali'ini yüreğimizin tüm coşkusuyla selamlıyoruz. Bizlere bugün okullarımızda paralı eğitim dayatılıyor. Bizlere bugün ÖSS eşitsizliği ve bozuk eğitim sistemiyle geleceksizlik dayatılıyor. Biz liseli gençleri okullarımızda, mahallelerimizde düzenin çürüyen kültürü teslim almaya çalışıyor. Düzenin bize dayattığı yoksulluğa, geleceksizliğe, yozlaşmaya karşı mücadele ediyoruz. Tüm liseli gençliği bu mücadeleye çağırıyor, yeni bir dünya, aydınlık bir gelecek için İşçi Kültür Evleri'nin yürüttüğü çalışmaları anlamlı buluyor, destekliyor ve teşekkür ediyoruz.

Partizan: Emperyalistlerin uşağı egemenler işçi sınıfına ve emekçi halkımıza her gün daha fazla saldırıyor. Gecekondular insanlarımızın başına yıkılıyor, işçiler gözaltına alınıyor. Saldırılar direnişi de büyütüyor. İşte mahallelerden yükselen barikat ateşleri, yol kesen Seydişehir işçisi. İşte Irak halkının Amerika'ya korku veren direnişi. Tüm bunlar yaşanırken karanlığa bir meşale yakan İşçi Kültür Evi'ni böyle bir etkinlik düzenlediği için kutluyoruz. Başarılar diliyoruz.

PSAKD Mamak Şube Yönetim Kurulu Adına Mustafa Karabudak: Biz emekçilere dayatılan, sermaye düzeninin çürümüş yoz kültürüne karşı alternatif olacağına inandığımız Mamak 2. Kültür Sanat Festivali'nin başarıyla geçmesini diliyorum. Böyle bir etkinliği düzenlediğiniz için Mamaklı işçi-emekçiler adına, emeği geçen tüm dostlarıma teşekkür ediyor, Pir Sultan direnciyle hepinizi selamlıyorum.

İzmir Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi: Bizlere hissedilebilecek bir duygu olarak acıların ve hüznün reva görüldüğü ve yeni bir dünyanın mümkün olmadığının vaazedildiği şu trajik modern zamanların karanlığını aydınlatan bir madenci feneri, bir meşale olan Mamak İşçi Kültür Evleri'nin 2. Kültür Sanat Festivali'ni en içten devrimci duygularımızla selamlıyoruz.
İştahı kabarmış bir canavar gibi kaynayıp duran fabrika kazanlarının ve her gün çarklarında parçalamak için yeni kurbanlar isteyen demir yığınlarının arasında topraktan ateşten ve demirden dünyayı yaratanların; işçilerin, emekçilerin açtığı onurlu yol mutlaka karşılığını bulacak. Bizler de İzmir'den bu onurlu yolda açtığımız bayrakla sizlerin yanındayız ve inanıyoruz ki, biz kazanacağız!

Demokratik Haklar Platformu: Merhaba dostlar; Sizleri halklarımızın yozlaşmaya ve yoksulluğa karşı direngenliği ve Dersim Mercan Vadisi'nde şehit düşen 17 kızıl karanfilimizden devraldığımız devrimci ruhumuzla selamlıyoruz. Emperyalist-feodal kültürün halklarımıza yoğun bir şekilde empoze edilmeye çalışıldığı bugün ilerici, sosyalist-devrimci kültürü yaymak ve bu uğurda çaba sarfetmek çok önemli. Egemen sınıflar devrimcilere, komünistlere ve halklarımıza askeri, ideolojik saldırılarının yanısıra kültürel olarak yoğun bir saldırı içerisindedir. Bu saldırılara karşı devrimci iradeyi gösteren siz siper yoldaşlarımızı tüm devrimci duygularımızla selamlıyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Ankara 78'liler Derneği: Mamak İşçi Kültür Evleri'nin düzenlediği Kültür Sanat Festivali'ne devrimci selamlarımızı sunar, darbecilerin yargılandığı darbe hukukunun sona erdiği, devrim ve sosyalizmin gür sesinin haykırıldığı bir ülkeyi birlikte yaratmak özlemi ve dileğiyle.

Mehmet Zaman: 2. Mamak Kültür Sanat Festivali'ni heyecan ve coşkuyla izledim. Sermaye düzeninin, çürümüş sömürü kültürüne karşı dalgalandırdığımız mücadele bayrağının daha da yükseleceğine inanıyorum. Devrimci duygularımla heyecanınızı paylaşıyor, başarılarınızın devamını diliyorum.

Ankara'dan BDSP'li işçiler: Sermaye saldırıyor. Kölelik yasaları, özelleştirmeler işsizlik sefalet ücretleriyle kuşatılmış dört bir yanımız. Gün geçmiyor ki, zaten kırıntı düzeyinde olan haklarımız bir bir elimizden alınmasın. Gün geçmiyor ki patronlar için cennete dönüşen bu sömürü düzeni bizler için bir sömürü cehennemine dönüşmesin.

Ama umudumuz var. Biz bu karanlığı yırtacak olan işçi sınıfına güveniyoruz. Bu amaçla Ankara'da farklı sektör ve bölgelerden işçiler olarak ‘İşçiden işçiye Bülteni'ni çıkarmaya başladık. BDSP'li işçiler olarak tüm işçileri kendi sesi ve kürsüsü olan bu bülteni sahiplenmeye çağırıyoruz. Bu sömürü düzeni ancak başta işçi sınıfı olmak üzere tüm emekçilerin birleşik, militan ve devrimci mücadalesiyle ortadan kaldırılabilir. Biz BDSP'li işçiler olarak tüm işçi ve emekçileri işçi sınıfının devrimci programı altında birleşip savaşmaya çağırıyoruz.

İstanbul'dan tekstil, matbaa ve metal işçileri: Merhaba dostlar! Biz İstanbul'dan tekstil, matbaa ve metal işçileri olarak Mamak İşçi Kültür Evleri'nin düzenlediği 2. Mamak Kültür Sanat Festivali'ni ve burada bulunan tüm dostlarımızı mücadelemizin sıcaklığıyla selamlıyoruz. Yaşadığımız bu dünya, burjuvazi tarafından açlıkla, yıkımla, sefaletle, işkenceyle, baskıyla ve savaşlarla çevrilmiş durumda. İşçi sınıfına yönelik, her gün yeni yıkımlar ve yeni saldırı paketleri hayata geçiriliyor. Aynı zamanda, bütün yaşamımız sermaye tarafından planlı ve programlı bir biçimde gerçekleştirilen kültürel saldırılarla kuşatılmaya çalışılıyor.

Bu sömürü furyası yetmezmiş gibi, insanlık açlıktan ve yoksulluktan kıvranırken, milyon dolarlık bombalar mazlum halkların üzerine yağdırılıyor. Dünyanın dört bir yanında burjuvazi, yeni yasalar ve özelleştirme saldırılarıyla işçi sınıfının örgütlülüğünü ve yaşam koşullarını bombalıyor, yoketmeye çalışıyor. Biz işçi ve emekçileri dört koldan kuşatan burjuvazi, uyuşturucu, alkol, fuhuş, kumar, magazin ve futbol gibi bir dizi saldırı biçimiyle bizleri kendi sorunlarımızdan uzaklaştırmaya ve yalnızlaştırmaya çalışıyor.
Bu saldırıları geri püskürtmek ve emeğimizin karşılığını almak tamamen bizlerin ellerinde ve örgütlülüğümüz sayesinde olacaktır. Bu anlamıyla, İşçi Kültür Evleri'nin ‘Yoksulluğa mahkum, yozlaşmaya teslim olmayacağız!' şiarıyla ve devrimci bir kültür yaratmak, sınıfın öz kültürüne sahip çıkmak perspektifiyle yola çıktığı mücadelesini desteklemek ve aynı zamanda bire bir bu çalışmanın içerisinde yer almak, biz işçi ve emekçilerin görev ve sorumluluğudur. İstanbul'dan tekstil, matbaa ve metal işçileri olarak Mamak 2. Kültür Sanat Festivali'ni bu bilinç ve bakışaçısıyla tekrar selamlıyor, fabrikalarımızda bu mücadeleyi daha da ileri taşıyacağımıza söz veriyoruz.

Grup Su: ‘Yoksulluğa mahkum, yozlaşmaya teslim olmayacağız!' şiarı altında düzenlediğiniz ikinci kültür sanat festivalini devrimci duygularımızla selamlıyoruz. Uzun bir süreden beri sürdürdüğünüz kampanyayı ve hazırlık çalışmalarını çok uzaklarda da olsa özenle izliyoruz.
Yaşadığımız şu günlerde her türden yozlaşmaya ve özellikle kültürel yozlaşmaya bayrak açmanın ne kadar acil bir görev olduğu ortadadır. Sizin bu konuda harekete geçmenizi küçümsenmeyecek bir devrimci sorumluluk ve büyük bir cesaret örneği olarak değerlendiriyoruz. Emekçilere çağrı yaparak ve onlarla buluşarak, yozlaşmaya karşı devrimci değerleri sunarak bu görevi yerine getirdiğiniz bir gerçekliktir.
Bizler de Avrupa'da yaşayan devrimciler olarak, yozlaşmaya karşı devrimci kültürü yaymaya çalışıyoruz ve müziğimizle yurtdışındaki emekçilere seslenmeye çalışıyoruz. Şu anda orada ne kadar heyecanlı ve aynı zamanda ne kadar yoğun olduğunuzu hissedebiliyoruz. Gerçekten isterdik aranızda olmayı, isterdik böyle bir festivalde sahne almayı, isterdik devrimci türkü ve marşlarımızla festivale renk katmayı. Fakat bizden kaynaklanmayan nedenlerden dolayı aranızda bulunamıyoruz. Ama oradaki coşkuyu inanın ki sizin kadar yaşıyoruz. Hepinizi devrimci duygularımızla tekrar selamlıyor, hepinize başarılar diliyoruz.

--------------------------------------------------------------------------

İstanbul'dan 3 işçi derneğinin ortak mesajı

Sevgili dostlar!
Kapitalizmin azgınca sömürüsü altında milyonların sefaleti her geçen gün daha da derinleşiyor. Arka arkaya çıkarılan kölelik yasalarıyla, işçi sınıfının yüzyılı aşkın sürede dişe diş mücadelesiyle elde ettiği hakları sürekli olarak tırpanlayan sosyal yıkım saldırıları ve bu saldırıların önemli bir parçası olarak son dönemde hız kazanan özelleştirmelerle yaşam koşullarımız daha da ağırlaşıyor. Bu denli ağır saldırılarla birlikte sermaye dikensiz gül bahçesi yaratmak için özellikle örgütlenme hakkımıza saldırıyor. Çünkü sınırsız sömürünün hüküm sürdüğü bir düzen ve bu ezgiyi hayata geçirmek için de örgütsüz bir toplum ve köle bir işçi sınıfı istiyorlar.
Yoksulluğumuz, kapitalistlerin sosyal yıkım saldırılarının ürünüdür. Açlık ve sefalet kaderimiz değildir. İşçi ve emekçiler olarak, yoksulluğa mahkum olmayacağımızı daha da güçlü haykırmalı, bizleri her geçen gün daha da yoksullaştıran kapitalistlerin karşısında işçi sınıfı ve emekçilerin örgütlü gücünü daha da büyütmeliyiz.

Sevgili dostlar,
Yoksulluk ve yozlaşma başta olmak üzere her türlü sorunun kaynağı mevcut kapitalist sistemdir. Kurtuluşumuz da ancak kapitalizme karşı vereceğimiz mücadeleyle mümkün olacaktır. Bu mücadelenin önemli ayaklarından biri olan devrimci kültür sanat mücadelesinde yıllardır ısrarlı ve kararlı bir mücadele yürüten siz Mamak İşçi Kültür Evleri çalışanlarını bir kez daha selamlıyoruz. Mamak 2. Kültür Sanat Festivali öncesinde yürüttüğünüz çalışma ve ön hazırlık süreciniz bu ısrarınızı bir kez daha kanıtlamıştır. Bu ısrarınız, sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya kurma mücadelemiz için en önemli kazanımlardan biridir.

Festival boyunca bu çabanızın somut karşılığını göreceğinize inanıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Gaziosmanpaşa İşçi Derneği (GOP-DER)
Kıraç İşçi Derneği (Kİ-DER)
OSB-İMES İşçileri Derneği (OSİM-DER)

-------------------------------------------------------------------------------

Mamak Kültür Sanat Festivali çalışanlarından izlenimler...

Başarılıydık çünkü kararlıydık!
Mamak İşçi Kültür Evleri olarak bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Mamak Kültür Sanat Festivali'ni başarıyla gerçekleştirdik. Üç gün boyunca yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı festival sürecinde emeğimizin karşılığını aldık. Emekçilerden yoğun destek gördük, tek tek teşekkürlerini sunan dostlarımız oldu. Ayrıca festival süresince birçok insanla tanıştık. Festivale kattığımız 10 bin emekçiden aldığımız güçle daha gür haykırıyoruz, ‘Yoksulluğa mahkum, yozlaşmaya teslim olmayacağız!' (Bir Mamak İşçi Gençlik Kültür Evi çalışanı)

Daha da iyisi için!
Mamak İşçi Gençlik Kültür Evi olarak bu yıl festival çalışmamızı yaygın yaptık. Geçtiğimiz yıla oranla daha düzenli bir ön hazırlık süreci gerçekleştirdik. Bu yıl bizim için anlamlı olan bir başka nokta ise, Mamak İşçi Gençlik Kültür Evi'nin birinci mücadele yılını doldurmuş olmasıydı. Festival çalışması bir kez daha gösteriyor ki, bir yıl içerisinde oldukça anlamlı bir yol katetmişiz. Mamak İşçi Gençlik Kültür Evi olarak festivalin ön hazırlık sürecinin oldukça iyi geçtiğini söyleyebiliriz. Festival deneyimi azimle ilerlersek başaramayacağımız hiçbir şey olmadığını gösteriyor. Bir sonraki festivale, edindiğimiz deneyim ve kazanımlarla daha iyi hazırlanacağız. Çünkü her yıl daha iyisini yapmak için çalışıyoruz. (Bir Mamak İşçi Gençlik Kültür Evi çalışanı)

Yeni kültür yarattık
Mamak İşçi Kültür Evleri olarak düzenlediğimiz 2. Kültür Sanat Festivali'ni binlerce işçi-emekçinin katılımıyla gerçekleştirdik. Yoksulluğun ve yozlaşmanın son dönemde giderek arttığı bölgemizde festivalin anlamı büyüktü. Bir ayı aşkın süre yürüttüğümüz festival çalışmalarımızın her anında bütün arkadaşlarımız yüklendiğimiz misyonun bilinciyle hareket etti. 10 bin işçi, emekçi ve gençle yüzyüze gelerek şiarımızın içeriğini tartıştık ve festivale çağrı yaptık. Çıkarttığımız afişlerimizi bölgede yaygın bir şekilde kullandık ve 3 gün süren festival sırasında yürüttüğümüz çalışmaların karşılık bulması ve Mamaklı işçi ve emekçilerin 3 gün boyunca alanı doldurarak coşkularını coşkumuza katması emeğimizin karşılığını aldığımızı gösteriyordu.
Festivalimizin son günü diğer günler gibi oldukça coşkulu geçti. Yaşlı bir teyzenin ‘Seneye festivali ben görebilecek miyim'' demesi kültür etkinliğimizin emekçilerde yarattığı heyecanın bir yansımasıydı.

Evet, bu yıl ikincisini örgütlediğimiz festival deneyimi güçlenerek geliştirilmeyi bekliyor. Kültür sanat alanında ivmeyi hızlandırarak Mamaklı işçi ve emekçilere yeni bir dünya, yeni bir kültür şiarını her zamankinden daha gür haykıracağız! (Bir Mamak İşçi Kültür Evleri çalışanı)

Deneyimlerimizden öğreniyoruz
Bu yıl ikincisini gerçekleştirmiş olduğumuz Mamak Kültür Sanat Festivali üç gün boyunca önemli aksaklıkla karşılaşmadan başarıyla sonlandı. Yaklaşık bir aylık yoğun bir çalışma sürecinin ardından tüm Mamaklı emekçilere, gençlere ve kadınlara ‘Yoksulluğa mahkum, yozlaşmaya teslim olmayacağız!' şiarıyla festivalin amacını duyurmuş olduk. Festival öncesinde Mamaklı işçi ve emekçilere festivali duyurmak amacıyla afiş yaptık. Ardından Mamaklı işçi ve emekçilerin kapılarını çalarak amacımızı anlattık. Ayrıca festival öncesi Mamak İşçi Kültür Evi Kadın Komisyonu'nun düzenlediği dayanışma kermesi de festival öncesinde önemli bir yere sahipti. Festival boyunca Kadın Komisyonu açmış olduğu standa Mamaklı kadınların ilgisi yoğun oldu.

Festival, katılan konukların emekleriyle birlikte amacına ulaşmış bir şekilde sonlandı. Bu yıl standlarımızın sayısını arttırdık. Özellikle ‘Çelik aldığı suyu unutmuyor, zaman devrime akıyor!' şiarı ve şehitlerimizin yeraldığı Kızıl Bayrak imzalı pankartımız yoğun ilgi gördü. Kadın Komisyonu ve Kızıl Bayrak standları ile İşçi Kültür Evleri standları alanda yerini aldı.

Şunu biliyoruz ki 3. Mamak Kültür Sanat Festivali de bu yılın deneyimini aşarak gerçekleşecektir. Bundan şüphe duymuyoruz. (Festival çalışanı genç bir komünist)

----------------------------------------------------------------------------------

Yeni bir gelenek, yeni bir kültür için!..

Mamak 2. Kültür Sanat Festivali, Ankara'da 4. mücadele yılını geride bırakacak olan İşçi Kültür Evleri çalışmamız için önemli bir dönüm noktası idi. Devrimci kültür sanat çalışmamız ekseninde anlamlı bir yer tutmuş olan devrimci müzik çalışmamız ve bu perspektifle çalışmasını sürdürdüğümüz Mamak İşçi Kültür Evleri Müzik Topluluğu olarak festival boyunca üretimlerimizi, çalışmalarımızı binlerce emekçiyle paylaşma imkanı bulduk.

Mamak İşçi Kültür Evleri'nin açılışından bu yana farklı biçimlerde süren müzik faaliyetimiz daha sistemli ve düzenli bir çalışma halinde yaklaşık son 1,5 senedir sürüyor. Bu süre içerisinde işçi grevlerinden anmalara, öğrenci eylemlerinden pikniklere ve şenliklere kadar birçok devrimci etkinlikte çalışmalarımızı sergileme, ezgilerimizi binlerle omuz omuza söyleme imkanı bulduk. Kapitalizmin çürümüşlüğü ve kokuşmuşluğu ile dayattığı yoz kültüre karşı, özgür ve eşit geleceğin alternatif kültürünü yaratma isteğiyle çalışmalarımızı sürdürdük. Düzenin bütün devrimci değerleri ehlileştirme, kontrol altında tutma çabasına karşı bizler Ruhi Sular'dan Victor Jaralar'a, Pir Sultanlar'dan, Nesimiler'den Sovyet marşlarına, tüm dünyanın halk ezgilerine yayılan kültürü emekçilere taşıma kaygısıyla hareket ettik.
Bu anlamda binlerce emekçiye seslenebildiğimiz 2. Kültür Sanat Festivali, bizim için önemli bir etkinlik oldu. Devrimci kültür-sanat alanında bir mevzi olan Mamak İşçi Kültür Evleri'nin çalışmasına destek olmaya çalıştık. Sadece müzik çalışmalarıyla değil afişlerle, bildirilerle, el ilanlarıyla festivalimizin duyurulması çalışmalarına da etkin bir şekilde katıldık. Emekçilerin kapılarını tek tek çaldık, onları festivale davet ettik. Böylece ‘Mücadele içerisinde tek öğretmenimiz, birlikte omuz omuza mücadele edeceğimiz kitlelerdir' sözünü doğrularcasına, müziğimizle büyüttüğümüz mücadelemizi emekçilere ulaştırmak için çabaladık.

Anlamlı bir koşuşturma içerisinde uykusuz gecelerimizi çoğaltarak başarılı bir repertuar ile ilk gün binlerce emekçiyi selamladık. Bağlamamızla, davulumuzla, gitarımızla, kavalımızla ve hiç susmayan sesimizle halkların yüzyıllar boyu çektikleri acıları, yaşadıkları sevinçleri, neşeyi, hüznü, coşkuyu ve yeni bir dünyaya olan özlemimizi anlatan ezgilerimizi binlerce insana sunduk.

Festivalin 3. gününde önce kurumumuzda düzenlediğimiz ‘Güneş Bahçesinden Ezgiler' başlıklı halk ezgileri dinletisiyle sahne aldık. Anadolu'nun dört bir yanından ezgileri geleneksel çalgılarla sunmaya çalıştığımız etkinlikten edindiğimiz izlenimler genelde olumluydu. Böylesi bir etkinlik, genelde yaptığımız müziğe göre biraz farklılaşmasıyla dikkat çekti, ancak genel olarak dinleyicilerden olumlu tepkiler aldık.

Festivalin 3. günü parkta sahneye çıktık. Sahneyi Kavel Müzik Topluluğu'ndan dostlarımızla paylaştık. Kürtçe halaylarla oldukça coşkulu bir biçimde gerçekleştirdiğimiz final dinletisi, aynı zamanda festivalimizin de son etkinliğiydi.

Mamak 2. Kültür Sanat Festivali, Müzik Topluluğumuz açısından yorucu, ancak yorucu olduğu kadar da coşkulu, güçlü ve nitelikli bir süreç olarak yaşandı. Festival etkinlikleri ve ulaştığımız emekçilerin olumlu tepkileri doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.

Bizler göğü fethetmek üzere yola çıkmış bir sınıfın, proletaryanın sesi, soluğu olmaya çalışan ve bunu müzikal alanda gerçekleştirmeyi amaçlayanlar olarak, festivalden aldığımız güçle daha iyisini yapmak için hazırlanıyoruz. Bu doğrultuda, müziğimize bir nefes katabileceğine inanan, yeni bir gelenek, yeni bir kültür mücadelesinde devrimci müziğimize katkı sunmak isteyen tüm dostlarımızı Mamak İşçi Kültür Evleri Müzik Topluluğu'nun çalışmalarına katılmaya çağırıyor, festival boyunca bizden desteklerini esirgemeyen tüm emekçi dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Mamak İşçi Kültür Evleri Müzik Topluluğu