30 Temmuz 2005
Sayı: 2005/30 (30)


  Kızıl Bayrak'tan
  Emperyalist haydutların terör açmazı büyüyor
  Güvenli bir dünya için kapitalizme karşı mücadele
   AB demokrasisi "keskin nişancılara" emanet; Burjuva demokrasisinin gerçek yüzü
  Demokrasi masalları ve hey aynı son; Anti-demokratik uygulamalar, baskı ve devlet terörü
  Özelleştirme saldırısı ve devrimcilerin birliği
Sözleşmeli öğretmen saldırısı ve Eğitim-Sen; Onurlu bir gelecek için harekete geçelim!
Sermaye iktidarı yeni saldırılar için hazırlık yapıyor
  DİSK Nakliyat-İş yöneticisi; "Cola direnişimiz yeni biçim ve yöntemlerle sürecek"
  Coca Cola işçilerinden militan fabrika işgali
  Serna-Seral işçilerinden açıklama
  Eski MGK sekreterinin itirafları; Türkiye bir İstanbul zümresi tarafından idare ediliyor
  Tersanelerde örgütlenmenin sorunları ve küçük-burjuva dükkancı zihniyet (Orta sayfa)
  Temel hak ve özgürlükler hedef tahtasında; Faşizme karşı devrimci sınıf savaşı!
  Ordu Güney Kürdistan'a askeri müdahaleye mi hazırlanıyor?
  Rice Ortadoğu'ya 3. ziyaretini gerçekleştirdi; Emperyalistler Ortadoğu'dan defolsun!
  Türk medyasındaki Amerikancılar... ; Uşaklık ruhlara kadar sinince

  Cezaevleri; Kapitalist sistemin aynası

  Yardımlarla kurtarılamayan dünya
  Neden İşçi Kurultayı/ GOP İşçi Bülteni'nden
  Bültenlerden... /Esenyurt-Kıraç İşçi Bülteni)
  '96 Büyük Zindan Direnişinin Yıldönümü
  Zehra Kosova; Onurlu bir yaşam, inançlı bir yürek!
  Basından...
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Ankara'nın göbeğinde şehir eşkıyalığı...

18 Temmuz günü emniyet istihbaratından olduğunu söyleyen iki kişi tarafından yolu kesilen Ankara Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği üyesi Selçuk Ulavur, avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ankara Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği 21 Temmuz günü konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplantıda başından geçenleri anlatan Selçuk Ulavur, 18 Temmuz gecesi evine yakın bir yerde saat 23:30-24:00 arası iki kişi tarafından durdurulduğunu ve tehdit edildiğini ifade etti. Sözkonusu şahısların kendisinin Adalet Bakanlığı önünde yargısız infazla katledilen Eyüp Beyaz'la ilişkide olduğunu iddia ederek bu konuda tüm bildiklerini açıklamasını istediklerini, aksi durumda ise başına kötü şeyler geleceği tehdidini savurduklarını ve ardından ‘seninle tekrar iletişim kuracağız' diyerek ayrıldıklarını belirtti. Eyüp Beyaz'la aynı memleketli olduğunu, bunun için kendisine komplo kurulduğunu, mal ve can güvenliğinin olmadığını, Eyüp Beyaz'ı ise tanımadığını, tehlike altında olduğunu söyleyerek açıklamasını sonlandırdı.
Ardından Selçuk Ulavur'un avukatı Selçuk Kozağaçlı sözü aldı. Avukat Kozağaçlı 20 Temmuz günü Cumhuriyet Savcılığı'na bu iki kişinin ayrıntılı tip tarifi verildiğini ve bu soruşturmanın yasal olmadığını, olayın kişi güvenliğini ortadan kaldıran, hürriyeti kısıtlayan bir uygulama olduğunu, görevin kötüye kullanıldığını belirtti. Suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi. Bu türden kayıt dışı uygulamaların devletin geleneği olduğunu ifade etti. Ardından Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği'nin basın açıklaması okundu. Açıklamada Selçuk Ulavur'un can güvenliğinin olmadığı, bu olayın takipçisi olunacağı ve Selçuk Ulavur'un başına geleceklerden Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün sorumlu olacağı vurgulandı.

Ankara/Kızıl Bayrak

-------------------------------------------------------------------------------------------

Binali Güler'in kırkı yapıldı...

Mercan katliamında şehit düşen 17'lerden Binali Güler'in kırkı ailesi ve yoldaşları tarafından yapıldı. Sabah saatlerinden itibaren Kuruçeşme'de Binali Güler'in ve ailesinin evinde toplanmaya başlayan insanlara geleneksel olarak kırk yemeği verildi. Ardından öğleden sonra topluca Binali Güler'in mezarı ziyaret edildi. ‘Mercan şehitleri ölümsüzdür!', ‘Devrim şehitleri ölümsüzdür!', ‘Yaşasın devrimci dayanışma!' sloganlarının atıldığı anmada DHP adına bir konuşma yapıldı. Kitle buradan tekrar Binali Güler'in evine döndü.

Kızıl Bayrak/İzmir

---------------------------------------------------------------------------------------

Baskılar bizi yıldıramaz!

Son dönemde artan keyfi gözaltı ve tutuklama olaylarına karşı Adana'da bir basın açıklaması yapıldı. HÖC, Partizan, DHP, ESP, BDSP ve İHD'nin düzenlediği eylem İnönü Parkı'nda yapıldı.
Açıklamada şunlar söylendi: ‘İktidar, demokratik hak ve özgürlüklerimize yönelik tahammülsüzlüğü ile saldırıyor. Bedeller ödeyerek kazandığımız meşru haklarımızı dün olduğu gibi bugün de savunmaya ve bu uğurda mücadele etmeye devam edeceğiz. 1 Mayıs'a katıldıkları gerekçesiyle birçok ilde operasyonlar düzenlendi. Adana'da Temel Haklar üyesi 2 kişi ve 17'ler ile ilgili bildiri dağıtımı nedeniyle BDSP, DHP, Partizan ve ESP'li 5 arkadaşımız yasadışı ve keyfi bir şekilde tutuklandılar. Arkadaşlarımızın tutuklulukları halen sürmektedir. Bizler bütün baskılara rağmen 1 Mayıs'ı savunmaya ve katliamları protesto etmeye devam edeceğiz.'

Eylemde ‘Baskılar bizi yıldıramaz!', ‘Faşizme karşı omuz omuza!', ‘Tutuklamalar, gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz!' sloganları atıldı. Eylem tutukluların serbest bırakılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilmek üzere başlatılan imza kampanyasının duyurusuyla sona erdi.

Kızıl Bayrak/Adana

----------------------------------------------------------------------------------------

Faşist saldırılar devam ediyor

Geçen hafta Genelkurmay'ın düğmeye basmasından sonra sivil ve resmi faşistler saldırılarını artırdı. En son Beşiktaş'ta basın açıklaması yapmak isteyen DETAK üyelerine önce resmi sonra sivil faşistler saldırdı.

26 Temmuz günü Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ölüm Orucu direnişçisi Serpil Cabadan'ın davası nedeniyle mahkeme öncesi F tipi uygulamaları protesto etmek ve süren direnişe dikkat çekmek için basın açıklaması yapmak isteyen DETAK üyelerine çevik kuvvet saldırdı. Yolu trafiğe kapattıkları gerekçesiyle gruba saldıran polisin ardından sivil faşist çeteler devreye girerek ‘bırakın bu işi biz halledelim' söylemi eşliğinde resmi faşistlere destek oldu. Saldırı sırasında 3 kişi yaralandı.