27 Haziran 2014
Sayı: KB 2014/26

İşçi sınıfı saflarında
direnme eğilimi güçleniyor
Grevci cam işçileriyle
dayanışmayı büyütelim!
Tarih sınıf mücadelesinin
yasalarıyla yazılıyor!
Grevci işçilerden
Şişecam patronuna yanıt!
5 bin 800 cam işçisi grevde!
“Hakkımızı alana kadar devam edeceğiz!”
Trakya Cam işçileriyle cam grevini konuştuk...
İşçiler direniyor,
sendika ağaları süründürüyor!
Torbadaki taşeron yasasıyla patronlara müjde!
Yaygın faaliyet...

Bursa’da Greif deneyimleri tartışıldı!

ÇHD’den açık mektup

Dün Sivas’ta yakanlar, bugün Irak ve Suriye’de kan döküyorlar!

İİki devrim, iki sonuç - A. Eren
Emperyalizmin gerici din savaşları ve hedef şaşırtma hesapları
IŞİD, emperyalistler,
gerici rejimler
Emeklilerin dünyasından
servet-sefalet kutuplaşması
Efendilerin korkusu
çözümsüzlüğü aşamıyor!
Dünyadan eylemler
Kampa yoğun ve tempolu hazırlık
Devrim Okulları sürüyor
“Sınıfın, devrimin ve sosyalizmin sesi Kızıl Bayrak 20. yılında!”-1
IŞİD gericiliğinden kadınlar için tecavüz fetvası!
Karanlıkta Uyananlar’dan Kış Uykusu’na sinemada sınıf çatışması - K. Ehram
Trakya’da Fortuna’nın üzerinden
80 yıl geçti
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kampa yoğun ve tempolu hazırlık...

 

7-13 Temmuz tarihleri arasında İzmir Seferihisar’da gerçekleştirilecek olan Ekim Gençliği II. Yaz Kampı’nın çağrısı yükselmeye devam ediyor. Toplantı, afiş, bildiri, dergi satışları ve standlar ile yoğun ve tempolu bir çalışma seviyesi yakalandı.

İzmir

DEÜ’de kamp çalışmaları devam ediyor. Öğlen okullardaki çalışmanın ardından 19 Haziran akşam ve 20 Haziran’da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde kamp standı açtı.

Kamp çağrısı için stand açan Ekim Gençliği okurları standın yanında Kızıl Bayrak gazetesi ve Ekim Gençliği dergisinin satışını gerçekleştirdi. Standda kamp davetiye ve kayıt forumları da yerini aldı. Ekim Gençliği II. Yaz kampı çağrısı bildiri haline getirilip dağıtımı yapıldı. Dağıtımlar sırasında kamp ile ilgili bilgi verilerek kayıtlar alındı. Dağıtımlarda ara ara konuşmalar yapıldı.

Genç komünistler, Dokuz Çeşmeler Kampüsü’nü “Gençliğin devrimci birliği için buluşuyoruz... Ekim Gençliği II. Yaz Kampı” şiarlı afişlerle donattı.

Ardından kampa çağrı yapmak için stand açıldı. Ekim Gençliği ve Kızıl Bayrak’ın bulundurulduğu standda, yaz kampına katılmak isteyenler tarafından kayıt formları dolduruldu ve davetiye verildi. Standa gelenlere kampın içeriği hakkında bilgi verildi. Gün boyunca kampüste “Sen de kavgada yerini al, sen de gençliğin devrimci birliğini yaratmak için bize katıl ve elini taşın altına koy!” başlıklı bildiriler dağıtıldı.

21 Haziran’da da çalışmalar Alsancak’ta devam etti. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde stand açan genç komünistler, Ekim Gençliği ve Kızıl Bayrak satışı da yaptı. Kampa dair konuşmalar eşliğinde dağıtılan bildirilerle tüm gençler davet edildi. Standa gelenlere kampla ilgili bilgi verilip, sohbet edildi.

23 Haziran’da Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne kamp çağrısı götürüldü. Kampüs kamp afişleri ile donatıldı. Ardından Yabancı Diller Yüksekokulu önünde kamp standı açıldı. Standda Ekim Gençliği dergisi ile Kızıl Bayrak gazetesi satışı yapıldı. Kayıt formu ve davetiyeler de standda yerini aldı. Kamp çağrısı bildirileri dağıtıldı. Kamp masasına yoğun bir ilgi vardı. Bilgi, almak isteyen ve kayıt yaptıranlarla kampın içeriği ve politik önemi üzerine sohbetler edildi.

24 Haziran’da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde kamp masası açıldı. Konuşmalarla bildiriler dağıtıldı. Kamp standının yanısıra Ekim Gençliği dergisi ve Kızıl Bayrak gazetesi satışları yapıldı. Kamp masasına gelenler ile kamp hakkında tartışmalar yapıldı ve kayıtlar alındı. Açılan standlar genel itibariyle ilgi konusu oldu.

Çalışma DEÜ’ye taşınarak devam etti. Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne kamp afişlemesi yapıldı. Kamp için stand açıldı.

İstanbul

Kartal’da yaz kampına hazırlık için 22 Haziran’da bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak kampın “Gençliğin devrimci birliği için!” şiarının neden tercih edildiği ve ne anlama geldiği üzerine bir tartışma yürütüldü.

Bu kapsamda gençliğin Haziran Direnişi öncesi ve sonraki süreçlerdeki muhalefeti irdelendi. Bunun üzerine geçliğin devrimci birliğini yaratmanın önemi ve yöntemleri üzerine konuşuldu. Kampın programına dair bilgilendirme yapıldı. Atölye çalışmaları ve bu çalışmalara yapılacak olan katkılar üzerine tartışıldı. Çalışmanın kurgulanmasına ilişkin geçen verimli tartışmaların ardından kamp toplantısı sonlandırıldı.

Ankara

Kamp çağrı afişleri gençliğin yoğun olarak kullandığı alanların yanı sıra emekçi mahallelerinde de yapılıyor. Bununla birlikte Kızılay’ın merkezi yerlerinde açılan standlarda kampın tanıtımı yapılıyor.

Ankara Ekim Gençliği ve DLB 24 Haziran’da yaptığı toplantıyla yaz kampı üzerine planlamalarına devam etti. Yapılan toplantıda atölyeler üzerine gerçekleştirilen söyleşilerle atölyelerin mantığı anlatıldı. Ayrıca kamp yaşamı üzerinden sohbet gerçekleştirildi.

Ardından açılan standda ise gençliğin yoğun bir ilgisi oldu. Birçok genç numarasını verirken, iletişim numarasını alan gençler de oldu. Diğer taraftan sökülen afişlerin yerine yenileri yapılarak faaliyete dönük saldırılar da boşa düşürüldü.

Manisa

Ekim Gençliği okurları ve DLB’liler yaz kampı çalışmalarına Manisa’da 21 Haziran’da bir toplantı yaparak devam ettiler.

Toplantıda ilk önce yaz kampının politik muhtevası ve hazırlık süreci tartışıldı. Geçen yaz düzenlenen kamp deneyimi aktarıldı. Gençlik hareketine etkili ve devrimci bir müdahalenin yakıcı bir ihtiyaç olduğu ve genç komünistlerin tarihsel misyonla hareket etmesi gerektiği, kampın da bunun için önemli bir adım olduğu vurgusu yapıldı.

Daha sonra merkezi kamp toplantılarındaki planlamalar ve süreçler aktarıldı. Kamptaki komitelerde etkin rol alma ve ön hazırlıkta Manisa’ya düşen görevler konuşularak görev paylaşımları yapıldı.

Kampa hazırlık çerçevesinde 23 Haziran’da Manisa’nın merkezi noktalarına ve caddelerine kampın afişleri ve stickerları yapıldı.

Ekim Gençliği / İzmir-İstanbul-Ankara-Manisa


 

 

 

 

EÜ işgaline karşı soruşturma terörü

22 Mayıs günü Ege Üniversitesi Hazırlık Fakültesi’ni işgal eden, aralarında Ekim Gençliği okurlarının da bulunduğu öğrencilere Dokuz Eylül ve Ege üniversiteleri rektörlükleri tarafından soruşturma açıldı.

23 Mayıs gecesi işgal yönelik polis saldırısının ardından gözaltı süreci yaşanmış, gözaltındaki öğrenciler daha sonra serbest bırakılmıştı. İşgalden korkan okul yönetimi ve sermaye devleti Ege Üniversitesi’nde işgalden sonra olağanüstü hal ilan etti. Ege Üniversitesi’nde meşru olan ve rahat yapılan afiş ve yazılama yasaklandı. Bu daha da ileri götürülerek Berkin Elvan’ın resmi rektörlükçe silindi.

İşgal korkusu bitmeyen dinci-gerici AKP iktidarının yandaşı rektör; şimdi de soruşturmalar ile işgalci öğrenciler şahsında EÜ’nün ilerici, devrimci gençliğine dönük bir saldırı uygulamaya çalışıyor. Nitekim, sene boyunca her türlü toplumsal olaya refleks tepki gösterilmiş ve en güçlü boykotlar Ege Üniversitesi’nde örgütlenmiştir. Keza dönem başında da devlet Ege’ye yine saldırmış; bu kez ülkücü-faşistleri ileri sürmüş, fakat 19 Aralık’ta öğrenciler tarafından militan bir direnişle geri püskürtülmüştü.

Ekim Gençliği / İzmir

 

 
§