25 Ekim 2013
Sayı: KB 2013/41

Güncel gelişmeler ve devrimci görevler!
Kürt hareketine “ayar çekme” manevraları
Dış politikada hazin çırpınışlar!
AKP-cihatçı çeteler ittifakı sona mı eriyor?
Asimilasyon saldırılarının taşeronları işbaşında!
Sermaye düzeni zor aygıtlarını güçlendiriyor!
Silaha yatırım da hegemonya krizi de büyüyor!
Beklemenin değil, eylemin zamanıdır!
Kiralık işçilik yeniden geliyor!
Patronların “kurbanı” işçiler...
“Görüntüdeki sessizliğin altında derin bir öfke mayalanıyor!”
KESK’e hakim çizginin iflası olarak toplu sözleşme süreci
“Suriye’nin Dostları” Londra’da toplandı
2. Cenevre Konferansı hazırlıkları yoğunlaşıyor

ABD’de ‘felaket’ ertelendi, kriz devam ediyor!

Göç etmeyen kuşlar kanatlarında umut taşır - T. Kor

Avrupa’da hayat grevle durdu!
Almanya’da Haziran Direnişi panelleri
ODTÜ’de ağaç talanı sonrasında yol ilerlerken...
ODTÜ yolu, ODTÜ AVM ve camisine gidecek yolu açıyor...
Üniversitelerde ODTÜ’ye destek eylemleri
2013 6 Kasımı’na doğru...
Hiçbir zorbalık bizleri devrimci faaliyetimizden alıkoyamaz!
“Şiddete karşı örgütlenmeli!”
Gezi tutsaklarına tecrit ve baskı!
“Özgürlük, Devrim, Sosyalizm” için ileri!
Özgürlük, devrim, sosyalizm için buluşuyoruz!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Özgürlük, Devrim, Sosyalizm” için ileri!

 

İstanbul’da sınıf devrimcileri, farklı tarihlerde ve çeşitli emekçi semtlerinde gerçekleştireceği etkinliklere hazırlanıyorlar.

Esenyurt
Esenyurt’ta sınıf devrimcileri 30 Kasım’da yapılacak “Özgürlük, Devrim, Sosyalizm Gecesi”ne hazırlanıyorlar.

10 Ekim akşamı Beylikdüzü ve Avcılar Yeşilkent’te gerçekleştirilen eşzamanlı toplantılarda gece hazırlıkları üzerine planlamalar yapılırken etkinliğin başlıkları ve Haziran Direnişi’nin kazanımları üzerine geniş sohbetler gerçekleştirildi.

İlerleyen günlerde ise emekçi semtlerinde kurulan gece hazırlık komiteleri gecenin hazırlıkları kapsamında biraraya geldi. Yeşilkent, Saadetdere, Talatpaşa, Örnek mahalleleri ve Beylikdüzü, Avcılar’da hazırlık komiteleri toplantılar gerçekleştirdi. Haftalık periyotlarda biraraya gelen komiteler etkinliğin duyurusunun planlanmasının yanısıra “Özgürlük, devrim, sosyalizm!” şiarlarının nasıl yaygınlaştırılabileceği üzerine tartışmalar yürüttü.

Ayrıca Esenyurt’un Yeşilkent, Saadetdere, Örnek, Talatpaşa, Kıraç Kuruşeşme, Yenimahalle ve Avcılar, Beylikdüzü gibi birçok bölgesine ise “Özgürlük, devrim, sosyalizm” şiarlı BDSP afişleri yapıldı. Yanısıra Saadetdere ve Kıraç mahalleleri devrim ve sosyalizm şiarlı yazılamalarla donatıldı. Depo Durağı Üst Geçidi’ne ise “Özgürlük, devrim, sosyalizm!” şiarlı ve BDSP-DLB imzalı pankart asıldı.

Daha sonra bu pankartın belediye ekipleri tarafından sökülmesinin ardından BDSP’liler daha büyük bir pankartla emekçilere seslendiler.

Ümraniye
Ümraniye’de, 16 Kasım günü, “Haziran Direnişi ruhuyla, özgürlük, devrim, sosyalizm kavgasını büyütelim” şiarı ile Sarıgazi Yıldırımlar Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlik çalışmaları kapsamında stand açıldı.

13 Ekim’de Sarıgazi Meydanı’nda açılan standa “Ekim Devrimi’nin 96., yeni Ekimler’in Partisi’nin 15. yılında, özgürlük, devrim, sosyalizm için buluşuyoruz!” başlıklı ve arkasında etkinliğin duyurusu olan broşürlerin dağıtımı gerçekleşti. Kızıl Bayrak satışının da yapıldığı standda, Gezi direnişçisi hasta tutsak Burcu Koçlu için imza toplandı, el ilanları dağıtıldı.

Daha sonraki günlerde davetiyeler ulaştırılırken, bir yandan standlar açılarak etkinliğin çağrısının yer aldığı bildiriler dağıtıldı. Emekçilerle ev toplantıları planlanması yapılarak etkinliğin içeriği, anlamı ve önemi hakkında tartışmalar gerçekleştirildi.

Ayrıca, etkinliğe çağrı yapan afişler Sancaktepe’nin Atatürk, Kemal Türkler, İnönü, Meclis, Merkez mahalleleri, Çekmeköy Aydınlar Mahallesi ve Ümraniye Huzur Mahallesi’nde yaygın bir şekilde yapıldı.

Gebze
Gebze BDSP, Ekim Devrimi’nin 96., Yeni Ekimler’in Partisi’nin 15. yılı vesilesiyle gerçekleştireceği etkinliğin hazırlık toplantısını gerçekleştirdi. İşçilerin, emekçilerin ve gençlerin özgürlük, devrim ve sosyalizmin tarafında olmaya çağrılacağı etkinlik “Yaşasın sosyalist işçi-emekçi iktidarı” şiarıyla örgütleniyor.

21 Ekim Pazartesi akşamı yapılan hazırlık toplantısı ile etkinliğin içeriği ve çalışmalar üzerine tartışmalar yürütülüp, planlamalar yapıldı.

Yapılan konuşmalarda dünyanın birçok yerinde yaşanan sokak eylemleri, Haziran Direnişi, emperyalist savaş, hak gaspları, ülkedeki siyasal gelişmeler üzerinde duruldu. İşçi sınıfının politik tutumunu ortaya koymanın ve taraflaştırmanın etkinlik çalışmasının önemli bir noktası olduğu vurgulandı. Kitleleri devrimcileştirme çabasının yoğunlaştırılması gerektiği ifade edildi. Kitle çalışmasının, işçi toplantılarının, ev toplantılarının çalışmanın önemli ayakları olduğu söylendi.

Kitle çalışması ve materyallerin kullanımı açısından belli planlamalar yapıldı. Ayrıca Yeni Ekimler’in Partisi’nin tarihine dair bir söyleşinin yapılmasına karar verildi.

Kızıl Bayrak / Esenyurt - Ümraniye - Gebze

 

 

 

 

 

Devrimci sınıf faaliyetleri

 

İzmir
“Özgürlük, devrim, sosyalizm!” ve “Faşist polis terörüne karşı direnişe!” şiarlı afişler İzmir’de Alsancak, Bayraklı hattına ve Menemen’de işçi servis güzergahlarına yapıldı.

Çalışma ilk önce Alsancak Garı yakınında devam ederken sınıf devrimcileri resmi polis ekipleri tarafından durduruldu. Daha sonra Alsancak Cami yakınlarında bu sefer sivil polis ekipleri tarafından çalışma engellenmek istendi. Ancak burada da bir kez daha GBT kontrolü dışında bir şey yapılmadı. Afiş çalışması Alsancak’ta bitirildikten sonra Bayraklı yolu güzergahına yapıldı.

Menemen’de de yine afiş çalışması devam ederken sivil polis ekipleri tarafından sınıf devrimcileri bir kez daha GBT kontrolüne maruz bırakıldı. “Özgürlük, devrim, sosyalizm!” afişlerine sorun çıkarmayan polisler “Faşist polis terörüne karşı direnişe!” şiarlı afişlerin yapılmasını engellemek istediler. Ancak sınıf devrimcileri tarafından toplatma kararı olmayan afişleri engelleyemeyecekleri söylendi. Menemen’de de afişler belirlenen noktalara yapıldıktan sonra faaliyet bitirildi.

Adana 
“Özgürlük, devrim, sosyalizm!” ve “Faşist polis terörüne karşı direnişe!” şiarlı afişler, çarşı merkezde, Akkapı, Meydan ve Şakirpaşa gibi emekçi semtlerinde yaygın olarak yapıldı.

Yapıldıktan kısa bir süre sonra bazı yerlerde afişler parçalandı.

Ankara
Ankara BDSP, 18 Ekim’de Kızılay ve çevresine yaptığı afişlerle emekçilere seslenmeye devam etti. Kurtuluş, Sakarya Caddesi, Yüksel, Ziya Gökalp Caddesi ve Sıhhiye Pazarı çevresine yaygın bir şekilde “Özgürlük, devrim, sosyalizm!” ve “Faşist polis terörüne karşı direnişe!” şiarlı afişler yapıldı.

Emekçilerin özellikle polis terörü afişine yorumları olumluydu. Yol üzerindeki afişlerin devlet tarafından sökülmesi ise faaliyete yönelik tahammülsüzlüğü gösterdi.

Kızıl Bayrak / İzmir – Adana - Ankara

 
§