25 Ekim 2013
Sayı: KB 2013/41

Güncel gelişmeler ve devrimci görevler!
Kürt hareketine “ayar çekme” manevraları
Dış politikada hazin çırpınışlar!
AKP-cihatçı çeteler ittifakı sona mı eriyor?
Asimilasyon saldırılarının taşeronları işbaşında!
Sermaye düzeni zor aygıtlarını güçlendiriyor!
Silaha yatırım da hegemonya krizi de büyüyor!
Beklemenin değil, eylemin zamanıdır!
Kiralık işçilik yeniden geliyor!
Patronların “kurbanı” işçiler...
“Görüntüdeki sessizliğin altında derin bir öfke mayalanıyor!”
KESK’e hakim çizginin iflası olarak toplu sözleşme süreci
“Suriye’nin Dostları” Londra’da toplandı
2. Cenevre Konferansı hazırlıkları yoğunlaşıyor

ABD’de ‘felaket’ ertelendi, kriz devam ediyor!

Göç etmeyen kuşlar kanatlarında umut taşır - T. Kor

Avrupa’da hayat grevle durdu!
Almanya’da Haziran Direnişi panelleri
ODTÜ’de ağaç talanı sonrasında yol ilerlerken...
ODTÜ yolu, ODTÜ AVM ve camisine gidecek yolu açıyor...
Üniversitelerde ODTÜ’ye destek eylemleri
2013 6 Kasımı’na doğru...
Hiçbir zorbalık bizleri devrimci faaliyetimizden alıkoyamaz!
“Şiddete karşı örgütlenmeli!”
Gezi tutsaklarına tecrit ve baskı!
“Özgürlük, Devrim, Sosyalizm” için ileri!
Özgürlük, devrim, sosyalizm için buluşuyoruz!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Hiçbir zorbalık bizleri devrimci faaliyetimizden alıkoyamaz!

 

“Komünistler görüşlerini ve hedeflerini gizlemeye tenezzül etmezler”
Komünist Manifesto

22 Ekim günü İstanbul Üniversitesi’ne astığımız “Sol içi yasakçı zihniyet ve şiddet hiçbir koşulda kabul edilemez!” başlıklı açıklamamız Öğrenci Kolektifleri tarafından tahammülsüzlükle karşılandı ve yırtıldı.

Açıklamayı yapma gerekçemiz zaten Öğrenci Kolektifleri’nin gençlik hareketine karşı sorumsuz davranışları, Devrimci Yol’da Devrimci Gençlik’e karşı sopalı saldırıya varan yasakçı tutumlarıydı. Öğrenci Kolektifleri aynı tutumunu sol içi şiddeti engellemeye çalışan öğrencilere ve siyasetlere karşı “haddinizi bilin” deme pervasızlığı ile devam ettirdi.

Son olarak benzer olaylar 21 Ekim günü tekrar yaşandı. Bu nedenle Ekim Gençliği olarak 3 Ekim tarihli açıklamamızı İstanbul Üniversitesi’ne asarak sol içi şiddete dair tutumumuzu öğrenci gençlik kitleleriyle paylaştık. Bu bizim devrimci sorumluluğumuz ve gençlik hareketine karşı görevimizdir. İstanbul Üniversitesi’ne astığımız afişler aynı gün içerisinde Öğrenci Kolektifleri tarafından yırtıldı.

Devrimci faaliyet engel tanımaz!

Öğrenci Kolektifleri’nin bu tutumunu hiçbir koşulda kabul etmiyoruz. Kendi ideolojisine güvensiz, düşüncesini zorbalıkla kabul ettirmeye çalışan bu tutumu kınıyoruz. Düzenin hiç bir baskı aygıtı, katliamları ve terörü bizleri devrimci faaliyetimizden alıkoyamamışken Öğrenci Kolektifleri’nin bu tutumu ibretliktir, aymazlıktır, kendini bilmezliktir.

Öğrenci Kolektifleri bu tutumlarından derhal vaz geçmelidir. Zira dost-düşman herkes bilir ki zorbalıkla, yasaklarla devrimciler yollarından alıkonamaz. Kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin, yırtılan ya da indirilen afişlerimizi, faaliyetimizin olduğu her alanda asmaya devam edeceğiz. Bu konuda zerre kadar tereddütümüzün olmadığı bilinmelidir. Genç komünistler olarak devrimci faaliyetimizi Alaattinler’den aldığımız güç ve kararlılıkla ölümüne savunacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.

Eğer ki Öğrenci Kolektifleri’nin bu konuda söyleyecek bir sözü varsa ideolojik mücadele yolunu seçmelidir. Zira sol içi ilişkilerde doğru ve ilkesel olan da budur. Diğer yol onlar için bir çıkmaz ve çürüme zemini olabilir. Tercih kendilerinindir.

Ekim Gençliği
22 Ekim 2013

 

 

 

 

 

İÜ’de sol içi şiddet

 

21 Ekim günü, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Öğrenci Kolektifleri, stand açan ve afiş çalışması yapan Devrimci Yol’da Devrimci Gençlik’e demir ve tahta sopalarla saldırdı.

Hergele Meydanı’nda gerçekleşen olayı önlemek isteyen ve aralarında Ekim Gençliği okurlarının da bulunduğu ilerici-devrimci öğrenciler de Öğrenci Kolektifleri tarafından sopalarla darp edildi. Saldırının gerekçesi ise ‘’Devrimci Gençlik’’ imzasının afişlerde kullanılması.

Saldırı sonucu Devrimci Yol’da Devrimci Gençlik’in afişleri yırtıldı ve masası dağıtıldı. Araya giren devrimci ve ilerici güçlere de Öğrenci Kolektifleri tarafından ‘’Siz kimsiniz, haddinizi bilin!’’ gibi sözler sarfedildi. 

Ekim Gençliği afişleri yırtıldı

22 Ekim günü devrimci faaliyeti sürdüren ve Feniş işçilerinin katıldığı etkinliğin çağrısını yapan Ekim Gençliği okurları, bir gün önceki olaylar nedeniyle 3 Ekim tarihli ve “Sol içi yasakçı zihniyet ve şiddet hiçbir koşulda kabul edilemez’’ başlıklı açıklamayı Hergele Meydanı’na ve üniversitenin çeşitli noktalarına astılar.

Bu açıklamada “kendilerinin hedef alındığını” ve bir “karalama politikası” uygulandığını ileri süren Öğrenci Kolektifleri, okul duvarlarına asılan açıklamayı Ekim Gençliği okurları alanda yokken yırttı. Bu durum karşısında gidip afişi soran Ekim Gençliği okurlarını, Öğrenci Kolektifleri, “bir daha böyle bir şeyin tekrarlanmaması gerektiğini”, “okula bir daha böyle bir açıklama asılırsa yine indireceklerini” söyleyerek tehdit etmekten geri durmadı. Öğrenci Kolektifleri’ne açıklama ile bir sorunları varsa bunu yazılı-sözlü eleştiri yoluyla belirtmeleri gerektiği, kimsenin başka bir siyasetin materyalini indirmeye hakkı olmadığı söylendi. Bunun üzerine Öğrenci Kolektifleri bunu tartışmayacaklarını söyleyerek yasakçı, keyfi tutumlarını devam ettirdi.

Ekim Gençliği okurları Hergele Meydanı’nda bu açıklamayı sesli bir şekilde okuyarak bu keyfi ve sorumsuzca tutumu teşhir ettiler ve okullarda günlerdir hayata geçen saldırganlığa karşı seyirci kalmayacaklarını yinelediler.

Afişler tekrar asıldı

22 Ekim günü yırtılan açıklama ve bu tutuma karşı yapılan yeni açıklama 23 Ekim günü tekrar Hergele Meydanı’na asıldı.

Öğrenci Kolektifleri bu kez açıklama karşısında her hangi bir tutum geliştirmedi. Afişin yırtıldığını daha sonra öğrenen birçok gençlik örgütü de 23 Ekim günü Ekim Gençliği okurlarının yanına gelerek açıklamayı sahiplendiklerini ve sorumsuzca ve saldırgan bir tutum karşısında açıklamayı savunacaklarını belirtti.

Ekim Gençliği / İstanbul Üniversitesi

 
§