12 Temmuz 2013
Sayı: KB 2013/28

Halk hareketleri ve
devrimci müdahale ihtiyacı
Mısır’dan Türkiye’ye yalandan yol yaptılar!
Maliki-Barzani anlaşması...
Tutuklama terörünü püskürtmek için..
Palalı faşistler
sermaye iktidarının himayesi altında!
Yargı terörünü durdurmak için mücadeleye!
“Gözaltılar ve tutuklular serbest bırakılsın!”
Hepimiz Ali’yiz, öldürmekle bitmeyiz!
Bu daha başlangıç, mücadele sürüyor!
TMMŞP: Oyunlarınız sökmeyecek!
Feniş işçileri
mücadeleyle kazandı
İşçiler inisiyatifi ele almak zorundadır!
Taral’da işten atma başladı!
Sermaye saldırıyor, işçiler direniyor!
“Çözüm” süreci ve Kürt hareketi - N. Eren
Gezi Parkı Direnişi’nden ayaklanmaya... - 1- Volkan Yaraşır
Mısır’da geçiş süreci
yeni mücadelelere gebe
Mısır’da siyasal islamın çöküşü ve yansımaları
Mısır’da ‘isyan ve darbe’ tartışmaları üzerine…
Dünyada grev ve eylemler…

Düsseldorf’ta AKP ve Erdoğan’ı protesto mitingi

NBR direnişçisinden mektup...
Eğitim sistemi
sermayeye emanet
İsyan barikatlarından gençlik buluşmasına...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

TMMŞP: Oyunlarınız sökmeyecek!

 

Taksim Direnişi ile sarsılan dinci parti, gözaltı ve tutuklama terörünün yanısıra, emek ve meslek örgütlerine yönelik saldırılarla da intikam savaşını büyüttü. Meclis gündemine gelen torba yasa, dinci-gerici AKP iktidarının toplumsal muhalefetten intikam alma aracına döndü. Öyle ki, torba yasaya son anda eklenen bir madde ile TMMOB’in yetkilerinin bakanlığa devredilmesi ve TMMOB’nin etkisizleştirilmesi gündeme getirildi.

TMMŞP’den açıklama

Dinci partinin bu saldırısına karşı Toplumcu Mühendis, Mimar & Şehir Plancıları tarafından bir açıklama yapıldı. “AKP TMMOB’den Gezi’nin intikamını almaya devam ediyor” ifadelerine yer verilen açıklamada “Oyunlarınız sökmeyecek!” denildi.

TMMŞP’nin açıklamasında şunlar ifade edildi:

AKP Gezi’nin intikamını almaya devam ediyor. Uzun süredir TMMOB üzerinde hesaplarını sürdüren gerici iktidar, Gezi’de kaybettiği prestijini gece geç saatlerde torba yasanın içine karıştırdığı yeni yasal düzenlemeler ile kurtarmaya çalıştı. TMMOB’nin yetkilerini bakanlığa devreden yasa ile AKP iktidarı çoktandır istediği “sınırsız yağmanın” kapısından girerken başlattığı cadı avını da sürdürmüş oldu.

Daha dün TMMOB yöneticilerini gözaltına alıp evlerine baskın yapan devlet, 12 Eylül’ün bile yapmadığını yaparak mühendis, mimar ve şehir plancılarının örgütünü budayarak yağma ve rantla beslenen faşist iktidarını sağlama alma çabasındadır. Yine aynı gün içersinde İzmir’de devrimcileri tutuklayarak Gezi direnişçilerine gözdağı verdiğini düşünen iktidar bugün de kitle örgütlerini etkisiz hale getirmeye çalışmaktadır.

Tüm bunlar göstermektedir ki yer, zaman, mekân ve kişi fark etmeksizin faşistler hep aynı yolu yürümektedir. Ve tarih bu yolu yürüyenlerin sonunun ne olacağını bize göstermiştir. Yalan, baskı, yoksulluk ve şiddet üzerine kurulan iktidarın kalan son yaldızlarını da döken isyan AKP iktidarını korkutmuş, yaklaşan fırtına öncesinde telaşlandırmıştır.

Gelinen yer ve tüm bu saldırılar AKP iktidarının aczini ve korkusunu ortaya koymaktadır. TMMOB, içeriden ve dışarıdan gelen tüm saldırı ve dönüştürme çabalarına bugüne kadar ayakta kalarak ve direnerek cevap vermiştir. TMMOB’yi bu noktaya taşıyan ne onun yasal dayanakları ne de idari yetkileridir. Örgütü ayakta tutan, üyeleri ve emekten yana duruşu olmuştur. Bir kez daha bu böyle olacaktır. Ne AKP’nin ne de bir başka tiranının oyunları bu gerçeği değiştirebilir. Baskınız, zulmünüz ve devlet terörünüz bu güne kadar bu ateşi söndüremedi bundan sonra da söndüremeyecek, oyunlarınız sökmeyecek!

Toplumcu Mühendis, Mimar & Şehir Plancıları
10.07.2013

 

 

 

 

TMMOB’nin gücü, üyesi ve halktır”

 

TMMOB’ye dönük saldırıları gündemine alan bir toplantı gerçekleştirildi.

Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına, çok sayıda meslek odası başkanı, mimar, mühendis, şehir plancısı olan üyeler ve destekçi kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda odalar adına basın açıklamasını Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Prof. Dr. Deniz İncedayı okudu. Taksim Dayanışması’nın bileşenlerinden olan oda yöneticisi ve üyelerin hükümetin sürdürdüğü şiddet ve hukuksuzluk sonucu gözaltına alındığı belirtilerek başlanan açıklamada, yaratılmak istenen korku ve baskı iklimine karşı, TMMOB’nin haklı mücadelesini sürdüreceği belirtildi.

Toplantıda oda yöneticileri de söz alarak düşüncelerini ifade ettiler.

Yapılan konuşmalarda, dün akşam mecliste hızla kabul edilerek geçirilen yasa ile TMMOB’nin vize hakkının kaldırılması da kınandı. Vize hakkının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilmesinin şekilsel bir devir olmadığı belirtilerek, şehirlerin uluslararası sermayeye rant alanına dönüştürüleceği ifade edildi.

Vize hakının kaldırılması kararının, TMMOB’nin toplum yararını gözeterek, hükümetin projelerine onay vermemesi ve Gezi Parkı Direnişi sürecinde Taksim Dayanışması’nın bir parçası olması nedeni ile “intikam alma” amacı taşıdığı vurgulandı. TMMOB’nin, gücünü paradan değil, üyelerinden ve halktan aldığı vurgulanarak, vize hakkı engellenerek TMMOB’nin bitirilemeyeceğinin altı çizildi. Direniş sürecinde atılan gaz fişekleri ile insanların gözlerinin kör edildiğini, çıkarılan bu yasa ile toplumun bir gözü olan TMMOB’nin kapatılmak istendiği vurgulanarak, “halkı yasalarla yok edemezsiniz” denildi.

Konuşmaların ardından toplantı sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul