12 Temmuz 2013
Sayı: KB 2013/28

Halk hareketleri ve
devrimci müdahale ihtiyacı
Mısır’dan Türkiye’ye yalandan yol yaptılar!
Maliki-Barzani anlaşması...
Tutuklama terörünü püskürtmek için..
Palalı faşistler
sermaye iktidarının himayesi altında!
Yargı terörünü durdurmak için mücadeleye!
“Gözaltılar ve tutuklular serbest bırakılsın!”
Hepimiz Ali’yiz, öldürmekle bitmeyiz!
Bu daha başlangıç, mücadele sürüyor!
TMMŞP: Oyunlarınız sökmeyecek!
Feniş işçileri
mücadeleyle kazandı
İşçiler inisiyatifi ele almak zorundadır!
Taral’da işten atma başladı!
Sermaye saldırıyor, işçiler direniyor!
“Çözüm” süreci ve Kürt hareketi - N. Eren
Gezi Parkı Direnişi’nden ayaklanmaya... - 1- Volkan Yaraşır
Mısır’da geçiş süreci
yeni mücadelelere gebe
Mısır’da siyasal islamın çöküşü ve yansımaları
Mısır’da ‘isyan ve darbe’ tartışmaları üzerine…
Dünyada grev ve eylemler…

Düsseldorf’ta AKP ve Erdoğan’ı protesto mitingi

NBR direnişçisinden mektup...
Eğitim sistemi
sermayeye emanet
İsyan barikatlarından gençlik buluşmasına...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Hepimiz Ali’yiz, öldürmekle bitmeyiz!

 

10 Temmuz günü Ali İsmail Korkmaz’ın hayatını kaybettiği haberinin alınması üzerine başta Eskişehir olmak üzere birçok merkezde eylemler gerçekleştirildi.

Eskişehir’de Gültepe Mahallesi’nden “Ağlama anne evlatların burada!” sloganlarıyla gelen kitle Osmangazi Üniversitesi Kampüsü’nde bekleyenlerle birleşti. Hastane önünde saygı duruşuyla tüm direniş şehitleri selamlandı. Ali İsmail Korkmaz’ın cenazesi omuzlarda Osmangazi Üniversitesi kapısına kadar taşındı. Burada Ail İsmail Korkmaz’ın naaşı cenaze aracına alındı. “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür!” pankartı açan binlerce kişi, sloganlarla cenaze aracının arkasında yürüyüşe geçti. Yürüyüş için Hasan Polatkan Caddesi trafiğe kapatıldı.

Ali İsmail Korkmaz’ın ölüm haberi sonrası ülkenin bir dizi alanında gerçekleşen eylemlerden biri de Hatay’da yapıldı.

Yüzlerce Hataylı emekçi alanlara çıkarak Saray Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Hatay’da eylemler sırasında katledilen Abdullah Cömert’in abisi Zafer Cömert de yürüyüşe en önde katıldı. Zafer Cömert “Ali kardeşimiz için en önde ben yürüyeceğim” diyerek katledilenleri anan bir konuşma yaptı. Armutlu gençliği “Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz’ın hesabı sorulacak!” pankartı taşıyarak direniş şehitlerini selamladı.

Polis eylemi engellemek için barikat kurdu. Barikat önünde sloganlarla bekleyen kitleye polis azgınca saldırdı. Gündüz Caddesi’nde gerçekleşen polis saldırısında TOMA’dan tazyikli su sıkılırken kitlenin üzerine plastik mermilerle ateş açıldı. Polis saldırısına direnen kitle dağılmayarak çatışmaya başladı. Polise karşı direniş Armutlu Mahallesi’nde devam etti. Gaz bombası fişeklerinin direk vücuda hedef alınarak atılmasından kaynaklı yaralananlar oldu.

Direniş kararlılığı katledilenleri anma eylemlerine de rengini veriyor. Polis saldırılarına karşın kitleler sokakları terk etmiyor.

Mersin’de, İstanbul Beşiktaş’ta, Taksim’de, Yoğurtçu Parkı’nda eylemler hem Ali İsmail Korkmaz hem de polis saldırısına direnen Hatay için gerçekleştirildi. Keza Ali İsmail Korkmaz anmasını bitiren Eskişehir’de de Hatay’daki polis saldırısı üzerine yeniden eyleme geçildi.

İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde kurulan iftar sofrasının toplanmasıyla birlikte binlerce kişi “Ölü mü denir şimdi onlara Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür! / Beyoğlu Forumu” pankartı arkasında Galatasaray Meydanı’ndan başlayarak Taksim Meydanı’na yürüdü.

Taksim Meydanı’na girildikten sonra Gezi Parkı’nın girişindeki merdivenlerde Ali İsmail Korkmaz şahsında direniş sürecinde katledilenler için saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından kitle Gezi Parkı’na girdi. Burada bir süre daha sloganlar atan kitle, parkın içinde yapılan, direnişte katledilenlerin adlarının taşlara yazılı olduğu ve mumlarla süslenen sembolik direniş şehitliği önünde bekleyişini sürdürdü.

Kurtuluş Forumu bileşenleri aldıkları eylem kararıyla Gezi Parkı’ndaki yürüyüşe katıldılar.

Ayrıca Bakırköy’de de yüzlerce kişi forum sonrasında eyleme çıktı. Ali İsmail Korkmaz için eylemciler E-5 trafiğini ulaşıma kapattı. Forum için buluşan kitleler Ali İsmail’i anarak baskı ve şiddete karşı sokaklarda olmaya devam edeceklerini haykırdılar.

Kadıköy’de de Ali İsmail Korkmaz anıldı. Biraraya gelen binlerce kişi Ali İsmail Korkmaz anmak için Rıhtım’a yürüdü.

Rıhtıma yürüyen kitle burada Kadıköy Meydanı’nı trafiğe kapatarak, oturma eylemi gerçekleştirdi. Kitle sık sık “Anne ağlama, evlatların seninle” sloganları atarak oturma eylemini sürdürdü.

Ali İsmail Korkmaz için Beşiktaş’ta Kartal Heykeli’nin önünden Abbasağa Parkı’na yürüyüş yapıldı.

Yürüyüşün ardından basın ve medya konulu foruma geçildi. Forumda basın ve medyanın Gezi Parkı olaylarına gözünü kapattığı ve yalan haberler yaptığı söylendi. Aynı zamanda alternatif basın ve medya kavramları tartışıldı. Ayrıca devrimci ve ilerici basının varlığına dikkat çekilerek ana akım medya eleştirildi.

Forumda söz alan bir Ekim Gençliği okuru da medyada aynı formatta programların olmasını 1980 faşist darbesiyle Türkiye’de esen neoliberal politikalardan kaynaklandığını, medyanın burjuva sınıfının tekelinde olduğu her durumda sermayenin çıkarlarına hizmet edeceğini vurguladı.

 

 

 

 

Direnişte 4. şehit: Ali İsmail Korkmaz

 

Taksim Direnişi eylemleri sırasında hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi. Eskişehir’de haftalardır yoğun bakımda olan Ali İsmail Korkmaz hayatını kaybetti.

Eskişehir’de 2 Haziran’daki direniş eyleminde polis saldırısından kaçarken “kimliği belirsiz kişiler” tarafından linç edilen ve beyin kanaması geçiren Ali İsmail Korkmaz, Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Korkmaz’ın saldırıya uğradığı sokakta polis ve faşist çetelerin birlikte eylemcileri linç ettiklerine dair fotoğraf olduğu düşünülürse “kimliği belirsiz” saldırganların kimin için hareket ettiği daha iyi anlaşılır.

Anadolu Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz 10 Temmuz’da hayatını kaybetti. Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük’ten sonra direnişte bir şehit daha verilmiş olundu.