3 Şubat 2012
Sayı: SYKB 2012/05

 Kızıl Bayrak'tan
Baharı kazanmak için ileri!!
DİSK Genel Kurulu yaklaşıyor
Sermaye saldırıyor
sendikaların eli kolu bağlı
DİSK saldırılara karşı alanlara çıktı
Roboski katliamının gösterdikleri
Güncel gelişmeler ışığında
8 Mart’ta mücadele alanlarına!
Direnişçi işçilere zabıta-polis terörü
Taşeron işçileri ihanetin
hesabını soruyor
Direnişçi Mersin Liman işçileri
Maltepe Belediyesi işçilerinin
direnişini selamladı
Kıdem tazminatı fonu
ve iş güvencesi tartışıldı
Metal İşçileri Birliği
Merkezi Yürütme Kurulu
Şubat Ayı Toplantısı Sonuçları
MİB yeni döneme hazırlanıyor
Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile konuştuk
Gençliğe devrimci baharı kazanma çağrısı
Tıp Öğrenci Kolu (TÖK) temsilcisi Hüseyin Çelik ile konuştuk
BES İzmir Şube Başkanı
Ramis Sağlam ile
22 Şubat grev üzerine konuştuk
“Davos Zirvesi” aynasında
kapitalizmin karanlık geleceği
Finans kapitalin korkusu artıyor
ABD’nin “yeni savunma (savaş) stratejisi
Emperyalist özneler arasında
kuşatma, gerilim ve çatışma-V.Yaraşır
Haydarpaşa ranta kurban
Gazi’de çete saldırısı
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Direnişçi Mersin Liman işçileri Maltepe Belediyesi işçilerinin direnişini selamladı...

Zafer direnen işçilerin olacak!”

- Maltepe Belediyesi taşeron işçileri insanca çalışma ve yaşam koşulları için belediye önünde direnişteler. Dondurucu soğuğa, artan baskılara ve son olarak direnişin 41. gününde karşılaştıkları gözaltı terörüne rağmen direnişlerini kararlılıkla sürdüren Maltepe belediyesi işçileriyle dayanışma için neler söylemek istersiniz?

Zeki: Maltepe Belediyesi işçilerinin direnişini selamlıyoruz. Genel-İş Anadolu Yakası 2 No’lu Şube’nin işçilere karşı tutumunu kınıyoruz. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum ki: “Zafer direnen işçilerin olacak!”

Ömer: Bize pek sahip çıkan olmadı ancak tüm zorluklara rağmen 200 gün direndik. Genel-İş’in işçilere sahip çıkmasını bekliyoruz. Onlar çıkmazsa bile ben buradan direnişçi işçi arkadaşlarıma sesleniyorum, 6 aydır direnişte olduğumuz için maddi yardımda bulunamıyoruz ancak manevi olarak sonuna kadar yanlarındayız. Birliğinizi koruduğunuz sürece sizi kimse yenemeyecektir. Direnişinizin yanındayız.

Cevat: Direnişteki Maltepe Belediyesi taşeron işçisi arkadaşlar emek adına vermiş olduğunuz bu mücadelede belki uzağınızdayız ancak bu onurlu direnişi canı gönülden destekliyoruz. Bu direnişin işçi sınıfı adına kazanımla sonuçlanacağını umuyor, hepinizi selamlıyoruz. Hepimizin kurtuluşu direnmekten geçiyor.

Enver: Direnişteki Maltepe Belediyesi işçileri yanlarında olduğumuzu ve direnişin kazanması için elimizden geleni yapacağımızın bilmelerini istiyorum. İşçi kardeşlerimiz mutlaka kazanacaklardır.

Ömer Eroğlu: Direnişteki Maltepe Belediyesi işçilerini selamlıyorum. Hepsinin yolu, bahtı açık olsun. Biz orada olamasak ta kalbimiz orada. Direne direne kazanacağız.

Kızıl Bayrak / Mersin

 

 

 

Maltepe Belediyesi taşeron işçileri kazanacak!

Kardeşler!

Bir çağdaş kölelik uygulaması olan taşeron işçiliğine karşı insanca çalışma ve yaşam koşulları talep ettiğiniz için CHP’li Maltepe Belediyesi’nde işten atıldınız. Her türlü imkansızlığa ve gerçekten zor koşullara karşın 41 gündür kararlılıkla direniyorsunuz.

Yalnızca kendiniz için değil milyonlarca işçi ve emekçinin haklı davası için de direndiğiniz bilinciyle yükselttiğinize inandığımız mücadele bayrağını, yoldaş sıcaklığıyla ve sınıf kardeşliği duygularımızla selamlıyoruz.

Kardeşler!

Belediye, zabıta ve polisin çok yönlü baskılarına aldırmadınız. Partisi CHP gibi ikiyüzlü ve hilekar olan belediye başkanı Mustafa Zengin’in taleplerinizi kabul ettiğine dair aldatıcı açıklamalarına da kanmadınız, aşağılık yalanları açığa çıkar çıkmaz direniş bayrağını yeniden yükselttiniz.

Bu kararlılığınız, her firsatta emekten yana olduğu yönünde iki yüzlü açıklamalar yapan belediye başkanının sömürücü, zorba, hilekar ve işçi-emekçi düşmanı karakterlerini açığa çıkartmaya yetmiştir. Öyle ki, zabıta ve polis sürüsünü büyük bir kin ve acımasızlıkla siz sınıf kardeşlerimizin üzerine salmıştır. Bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyoruz!

Sınıf kardeşleri!

Tüm bu saldırılara hiç ama hiç şaşırmıyoruz. Zira, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin’in temsil ettiği geleneği biliyor ve tanıyoruz. O, seçim meydanlarında “Taşeron işçilik çağdaş köleliktir, işbaşına geldiğimizde yapacağımız en öncelikli işlerden biri de bu acımasız uygulamayı ıslah etmektir” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve taşeron işçilere aylarca kan kusturan CHP’li İzmir Konak Belediye Başkanı ile aynı soydandır. Onların emek yanlısı oldukları şeklindeki tüm açıklamaları tam bir yalandır. İşçi ve emekçilerin haklı davası karşısında AKP ve diğer düzen partilerinden hiç bir farkları yoktur. Haklı direnişiniz karşısında aldıkları tutumla ve alçakça saldırılarıyla bunu bir kez daha kanıtlamışlardır.

Kardeşler!

Direnişiniz haklı ve onurlu bir direniştir. Bugüne dek yürüdüğünüz yol da doğru bir yoldur. Bu yolda yürüdüğünüz sürece hiçbir güç direnen siz işçileri yenemeyecektir. Ve zafer er ya da geç sizin olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz.

İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu olarak, bir kez daha direnişinizi sınıf kardeşliği duygularımızla selamlıyoruz. Enternasyonal devrimci bir sınıf dayanışmasının anlamı ve öneminin bilincindeyiz. Bu bilinçle hareket edeceğiz ve faaliyet yürüttüğümüz tüm ülke ve kentlerde, yerli uluslardan sınıf kardeşlerimize direnişinizin haklılığını anlatacağız. Her imkanı değerlendirerek çok yönlü enternasyonal bir dayanışma için seferber olacağız.

Yaşasın sınıf kardeşliği!

Yaşasın enternasyonal sınıf dayanışması!

Direne direne kazanacağız!

İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu (BİR-KAR)

31.01.12

 

 

 

Direnişin sesi Ankara’da!

Sınıf devrimcileri Ankara’da çeşitli gündemler üzerinden işçi sınıfına sesleniyor. İşçiden İşçiye Bülteni’nin Ocak sayısı Ankara’nın Sincan, Ulus ve Mamak gibi çeşitli bölgelerine ulaştırıldı.

Ulus’ta bulunan işçi servis noktası olan Bentderesi’ne, Mamak’ta Şirintepe, Tekmezar ve Tuzluçayır’da bulunan servis noktalarına bülten dağıtımı yapıldı. Belediye işçilerine de bülten ulaştırıldı. Maltepe Belediyesi’nde yaşanan direnişin sesi de çeşitli materyallerle, Ankara’da Yenimahalle ve Mamak Belediyesi işçilerine duyuruluyor. Bundan bir sene önce Ostim’de yaşanan işçi katliamı da Mamak İşçi Birliği (girişimi) tarafından işçilere hatırlatılarak iş cinayetlerine karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Yine Ostim katliamının yıldönümü vesilesi ile cinayeti teşhir eden duvar gazeteleri de Mamak’ta yaygın bir şekilde yapıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara