3 Şubat 2012
Sayı: SYKB 2012/05

 Kızıl Bayrak'tan
Baharı kazanmak için ileri!!
DİSK Genel Kurulu yaklaşıyor
Sermaye saldırıyor
sendikaların eli kolu bağlı
DİSK saldırılara karşı alanlara çıktı
Roboski katliamının gösterdikleri
Güncel gelişmeler ışığında
8 Mart’ta mücadele alanlarına!
Direnişçi işçilere zabıta-polis terörü
Taşeron işçileri ihanetin
hesabını soruyor
Direnişçi Mersin Liman işçileri
Maltepe Belediyesi işçilerinin
direnişini selamladı
Kıdem tazminatı fonu
ve iş güvencesi tartışıldı
Metal İşçileri Birliği
Merkezi Yürütme Kurulu
Şubat Ayı Toplantısı Sonuçları
MİB yeni döneme hazırlanıyor
Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile konuştuk
Gençliğe devrimci baharı kazanma çağrısı
Tıp Öğrenci Kolu (TÖK) temsilcisi Hüseyin Çelik ile konuştuk
BES İzmir Şube Başkanı
Ramis Sağlam ile
22 Şubat grev üzerine konuştuk
“Davos Zirvesi” aynasında
kapitalizmin karanlık geleceği
Finans kapitalin korkusu artıyor
ABD’nin “yeni savunma (savaş) stratejisi
Emperyalist özneler arasında
kuşatma, gerilim ve çatışma-V.Yaraşır
Haydarpaşa ranta kurban
Gazi’de çete saldırısı
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gazi’de çete saldırısı

İstanbul’da Yunus Emre Mahallesi’nde yapılan Cem Evi’nin yıkımı için Sultangazi Belediyesi’nin yıkım kararı alması üzerine Pir Sultan Abdal Cem Evi Derneği’nin çağrısı ile 29 Ocak sabahı yapılan yürüyüş sırasında “Nalburlar çetesi” olarak bilinen çapulcular çevredeki insanlara sataşmaya başladı. Bunun üzerine DHF’liler de halkı rahatsız eden çetecilere müdahale etti. Çeteciler devrimcilerin müdahalesine silah sıkarak karşılık verdi.

Eyleme yönelik çete saldırısına, akşam saatlerinde DHF’nin çağrısı ile Gazi Mahallesi’nde yapılan yürüyüşle yanıt verildi.Çetecilerin sürekli olarak kullandığı kahvenin önüne gelinmesi ile burada teşhir konuşmaları yapıldı.

Yapılan teşhir konuşmasından rahatsız olan çeteciler devrimcilere saldırmaya kalkıştı. Bu saldırı üzerine çetenin önde gelenlerinden olduğu bilinen “Arap Emrah” adli kişi devrimciler tarafından cezalandırıldı. Bunun üzerine diğer çete bileşenleri pompalı silahlar ve bıçaklarla devrimcilere saldırarak çok sayıda devrimciyi ve mahalle sakinini yaraladılar.

Saldırının ardından tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılan 2 DHF’li ve refakatçıları polis tarafından gözaltına alındı. İlk olarak Gazi Karakolu’na götürülen devrimciler buradan Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüler. 24 saat boyunca aileleri ve avukatları ile görüşmesine yasak konuldu.

Arap Emrah adlı çapulcu ise Şişli Etfal Hastanesi’nde sahte kimlikle tedavi olurken polis tarafından gözaltına alınmasına rağmen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde birkaç saat tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Devrimci ve ilerici kurumlardan ortak tutum beyanı

DHF’nin çağrısı ile bir araya gelen devrimci ilerici kurumlar ve duyarlı Gazi halkı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda çetelerin mahalledeki faaliyetlerinin arttığına değinildi. Ayrıca çetelerin devrimcilere ve halka karşı pervazsız saldırılar gerçekleştirdiği vurgulandı.

Siyasi kurumların, Cem Evi’nin, mahalle muhtarlarının ve yöre derneklerinin katıldığı toplantıda çeteleşmeye ve yozlaşmaya karşı ortak mücadele eğilimi açığa çıktı.

Çete saldırısında yaralama

Çetecilerin hastane önündeki silahlı saldırısında başına üç kurşun isabet eden Battal Tepeli adlı bir mahalleli ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Polisin göz yumduğu ve sonrasında da devrimcileri gözaltına aldığı saldırılar sırasında vurulan Tepeli’nin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Kızıl Bayrak / GOP


Kotil sonsuzluğa uğurlandı

Antalya-Burdur karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren ESP üyesi, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Antalya Sözcüsü Rezan Kotil 27 Ocak günü ailesi ve yoldaşları tarafından sonsuzluğa uğurlandı.

Artvin’in Hopa ilçesi Başoba Köyü’nde toprağa verilen Kotil için ESP üyeleri anma etkinliği düzenledi. Cenaze töreninde Kotil’in fotoğrafları taşındı. ESP üyeleri ise “Rezan Kotil kavgamızda yaşıyor” yazılı Kotil’in fotoğrafının bulunduğu pankart açtı.

Cenaze törenine ESP genel merkez yöneticilerinin yanısıra Halkevi, EMEP, ÖDP, Eğitim-Sen, Tüm Köy-Sen temsilcileri de katıldı.

Rezan Kotil’in cenazesinin, kızıl bayrağa sarılı olarak defnedilmesinin ardından Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyeleri mezara karanfiller bıraktı, devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulundu.

Cenazede Kotil’in dostları ve yoldaşları çeşitli konuşmalar yaptı.


 

Halk Cephesi’nden protesto

İzmir Halk Cephesi 28 Ocak’ta İstanbul Armutlu’daki gözaltı ve tutuklamalarla, İzmir Halklar ve Özgürlükler Derneği’nin dinlenmesini protesto eden bir basın açıklaması yaptı.

Saat 13.00’de Kemeraltı girişinde basın açıklamasını yapan Halk Cepheliler, “İzmir polisi yasadışı dinlemelerle yeni komplolar peşinde. Komplolarınızı boşa çıkaracağız!/ İzmir Halk Cephesi” yazılı ozalit açtılar.

BDSP’nin destekçi olarak katıldığı eylemde okunan basın metni, 24 Ocak’ta İstanbul’un Armutlu Mahallesi’nden 14 kişinin gözaltına alınıp 5 kişinin tutuklanmasının vurgulanmasıyla başladı. Geçtiğimiz yıl İzmir’de arama adı altında kapısı kırılarak derneğin talan edilmesi anlatıldıktan sonra, basın metni, derneğin karşısındaki müzenin güvenliği bahanesiyle takılan dinleme cihazından söz edilerek devam etti.

Kızıl Bayrak / İzmir


 

“Özgür Gelecek susmayacak!”

Özgür Gelecek Gazetesi bürosunun kapısına mermi bırakılması, 28 Ocak günü Kartal Meydanı’nda yapılan eylemle protesto edildi. Devrimci, sosyalist basının ve demokratik kitle örgütlerinin katıldığı eylemde, devletin tehdit ve baskılarının emekçilerin sesi olanları yıldıramayacağı belirtilerek, birleşik mücadele çağrısı yapıldı.

Kızıl Bayrak, ETHA, Halkın Günlüğü ve Yarın Gazetesi çalışanlarının yanısıra HDK 1. Bölge temsilcileri de eyleme katıldı. Basın emekçileri adına konuşan Kızıl Bayrak Gazetesi muhabiri, bırakılan merminin sadece Özgür Gelecek Gazetesi’ne değil tüm özgür basın kurumlarına karşı bir gözdağı olduğunu, baskıların milyonlarca emekçinin sesi olanları yıldıramayacağını belirterek, birlikte mücadelenin önemine işaret etti.

Özgür Gelecek Gazetesi Kartal büro çalışanı Kemal Rüya’nın okuduğu açıklamada, KCK operasyonu adı altında yurtsever, sosyalist basına yapılan saldırıyı hatırlatarak, Kartal’da bulunan bürolarına mermi bırakılmasının bu saldırıların bir parçası olduğunu dile getirdi.

Rüya, Özgür Gelecek’e yönelik yaşanacak olası bir saldırının faili ve sorumlusunun devlet olacağının altını çizerek, Özgür Gelecek’in, özgür bir dünya için dövüşenlerin sesi ve bu kavganın öznesi olmayı sürdüreceğini belirtti.

Açıklamanın ardından devrimci, sosyalist basın çalışanları ve HDK 1. Bölge temsilcileri Özgür Gelecek gazetesi Kartal bürosunu ziyaret etti.

Kızıl Bayrak / İstanbul