23 Aralık 2011
Sayı: SYKB 2011/48

 Kızıl Bayrak'tan
Emperyalist/siyonist güçler adına “harbe hazırlık”
Sert ve zorlu bir
mücadele dönemi
Zulüm dağlarınızın altında kalacaksınız!
“Özgür basın susturulamaz!”
Emekçiler hakları ve gelecekleri için grevdeydi
“Haklarımıza sahip çıkıyoruz!”
Esnek çalışma saldırısı hız kazanıyor
Maltepe Belediyesi'nde direniş
Bütçe: Sermayeye yağma ve talan, emekçiye yıkım!.
Birleşik Metal Merkez Genel Kurulu gerçekleşti
Partide çalışma tarzı sorunları
Nerden baksan ikiyüzlülük,
nerden baksan katliamcılık!
19 Aralık katliamı lanetlendi, direniş selamlandı!
Gençliğin 19 Aralık etkinliklerinden
İnsanca yaşanacak ücretsiz yurtlar istiyoruz!
İşkence ve ihlaller sürüyor...
“Katil devlet” itirafı
Tahrir’de direniş sürüyor
Irak’ta emperyalizmin bayrağı dalgalanıyor!
“Karanlığa ışık tut”
TMMOB 2. Kadın Kurultayı gerçekleşti
Enternasyonal yara: Kayıplar
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gençliğin 19 Aralık etkinliklerinden

Eskişehir

19 Aralık katliamı Anadolu Üniversitesi’nde 20 Aralık günü gerçekleştirilen eylemle lanetlendi.

Yunus Emre Kampüsü giriş kapısında toplanan kitle yemekhane önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında katliamın ve büyük zindan direnişinin 11. yılında olduğu belirtilerek devletin vahşi saldırısı teşhir edildi. Bugün yaşanan devlet terörünün ise 19 Aralık’ta ortaya konan politikaların devamı olduğu belirtildi. Bugün KCK tutuklamaları altında 8 bin kişinin gözaltına alınıp 4 binin tutuklanması, hapishanelerde 500’ü aşkın öğrencinin tutuklu olması örnek verilerek dışarısının yarı açık cezaevine dönüştürüldüğü belirtildi.

Yemekhanenin önüne gelindiğinde önce 19 Aralık katliamı ve direnişinde şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra basın açıklaması okundu. Şiirlerin okunmasıyla eylem son buldu.

Ekim Gençliği, DGH, DPG ve HDK Gençliği’nin örgütlediği eyleme DYG, EHP Gençliği, Öğrenci Kolektifleri, TKP’li Öğrenciler, Gençlik Muhalefeti ve YDG destek verdi. Eyleme yaklaşık 70 kişi katıldı.


Çanakkale

20 Aralık günü Ekim Gençliği, YDG ve DGH tarafından Belediye Sosyal Tesisleri’nde bir etkinlik gerçekleştirildi.

F tipi cezaevlerini ve 19-22 Aralık’taki operasyonları anlatan iki kısa belgesel gösteriminden sonra, katliam sırasında İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şube Başkanı olan ve Çanakkale Cezaevi’nde tutsak olan devrimcilerin ailelerini evinde ağırlayan Hayrettin Pişkin bir konuşma yaptı. O günlere dair anılarını ve dava süreçlerindeki izlenimlerini izleyicilere aktardı.

Etkinlikte örgütleyici kurumlardan birer temsilci söz alarak 19 Aralık sürecini değerlendirdi.

Ekim Gençliği adına yapılan konuşmada, sermaye devletinin temel politikasının sistematik işkenceler, yargısız infazlar, gözaltında kayıplar, kirli komplo ve provokasyonlar olduğu söylendi.

Sonrasında, 19 Aralık katliamının tarihsel ve siyasal arka planına değinilerek “19 Aralık sıradan bir cezaevi operasyonu olmayıp, toplum ölçeğinde bir korku yaratma operasyonudur, hedefi emekçi kitlelerdir. Amaç ise toplumsal muhalefeti dizginlemektir” denildi. Katliamcıların ibretlik sözleri teşhir edildi.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı etkinlik konuşmaların ardından sona erdi.


Ankara

19 Aralık direnişi DTCF’de Ekim Gençliği tarafından yapılan bir anma ile selamlandı.

Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlikte 19 Aralık katliamı öncesini ve operasyonları anlatan bir konuşma yapıldı. Konuşma, “Dün içeride ve dışarıda baskı politikalarıyla toplumsal muhalefeti sindirmeye çalışanlar, bugün de bunu yapabileceklerini sanıyorlar. Bu topyekün saldırılara topyekün direnişle cevap verilmelidir” ifadelerine yer verildi.

Ardından belgesel gösterimine geçildi. Belgesel gösteriminden sonra Hopa olaylarından tutuklanan ve 9 Aralık’ta serbest bırakılan bir öğrenci Sincan F tipinde yaşadığı deneyimi paylaştı.

Etkinlik, genç komünistlerin bulunduğu her yerde devrim ve sosyalizm bayrağının yükseltileceği vurgulanarak son buldu.

 

 

 

“Erdal Eren ölümsüzdür!”

Erdal Eren katledilişinin 31. yıldönümünde çeşitli eylem ve etkinliklerle anıldı.


Mersin

Mersin’de Ekim Gençliği okurları 14 Aralık günü Eğitim Sen toplantı salonunda Erdal Eren anması gerçekleştirdiler.

Etkinlik Erdal Eren şahsında devrim davası uğruna ölümü göğüsleyen tüm devrim şehitleri adına yapılan saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından Erdal Eren’in yaşamını ve devrim mücadelesindeki kararlılığını anlatan bir konuşma yapıldı. Konuşma sonrasında sinevizyon gösterimi yapıldı ve Erdal Eren’in son mektubu okundu. Ayrıca şiirler okundu, devrimci marş ve ezgiler söylendi.

Etkinlik programı sonrasında yapılan söyleşide de Erdal Eren’in devrettiği mücadele bayrağını taşıma kararlılığı vurgulandı.


Esenyurt

Devrimci Liseliler Birliği tarafından 16 Aralık günü gerçekleştirilen anma etkinliği saygı duruşuyla başladı. DLB adına yapılan açılış konuşmasında Erdal Eren’i anmanın onun mücadelesine, devrim ve sosyalizm davasına sahip çıkmak olduğu vurgulandı.

Ardından sinevizyon gösterimine geçildi. Etkinlik okunan kavga şiirleriyle devam etti.

Şiir dinletisinin sonrasında “Erdal Eren’i nasıl anmalıyız?” sorusunun liseliler tarafından cevaplandığı bir toplantı yapıldı. Devrim ve sosyalizme olan ilginin öne çıktığı toplantıda liseli gençlik çalışmasının sorunları farklı liselerden yapılan örneklemelerle tartışıldı.


İzmir

İzmir Ekim Gençliği ve Devrimci Liseliler Birliği’nin örgütlediği Erdal Eren anması 17 Aralık günü Çiğli İşçi Kültür Evi’nde gerçekleştirildi.

Anma programı saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Erdal Eren’in yargılama sürecindeki hukuksuzluğu anlatan, ailesinin ve çevresinin Erdal Eren hakkındaki düşüncelerini içeren bir belgesel gösterimi ile devam etti.

Ardından Ekim Gençliği adına bir konuşma yapıldı. Ekim Gençliği’nin misyonu ve genç komünistlerin görevleri üzerinde duruldu.

Daha sonra, Erdal Eren’in ailesine yazdığı mektup ve ‘Şafak türküsü’ isimli şiir okundu.

Ardından “Erdal Eren kimdir?”, “Günümüzde Erdal Eren’in yeri” başlıklarıyla bir söyleşi yapıldı. Katılımcılar mücadele etmenin önemi üzerinde durdular, kurtuluş sosyalizmde olduğunu vurguladılar.

Anma programı marşlar, Kürtçe ve  Türkçe türküler söylenerek son buldu.


 

KOÜ’de tutuklama protestosu  

Kocaeli’de 24 Kasım günü yapılan eş zamanlı baskınlarla gözaltına alınan ve tutuklanan 12 öğrenci için 21 Aralık günü Kocaeli Üniversitesi’nde eylem yapıldı.

Üniversitenin sosyal tesisleri önünde toplanan öğrenciler rektörlük binası önüne yürüdüler.

Burada gerçekleştirilen basın açıklamasında AKP’nin toplumun tüm muhalif seslerini kısmak ve ülkeyi açık bir hapishaneye çevirmek istediği söylendi.

İktidarını darbe dönemlerini aratmayan uygulamalarla devam ettirdiği ifade edildi.

Açıklamanın ardından tutuklu 12 öğrencinin isimleri tek tek okundu ve kitle “Özgürlük” sloganını haykırdı.

Mücadele vurgusu ile son bulan eylemin ardından sloganlar eşliğinde 21 Aralık grevine çağrı yapıldı.

Ekim Gençliği / Kocaeli

 

 

 

Cebeci’de devrim şehitleri anıldı

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde 15 Aralık günü Aralık ayında şehit düşen devrimciler anıldı. Eğitim Fakültesi önünde toplanan kitle Türkçe ve Kürtçe ‘Devrim şehitleri mücadelemizde yaşıyor’ ozaliti açarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Ellerinde Erdal Eren, Aydın Erdem, Murat Elibol, Ali Serkan Eroğlu, Burhanettin Akdoğdu gibi devlet terörü ile katledilen öğrencilerin resimlerini taşıyan kitle Eğitim, İletişim, Siyasal ve Hukuk fakülteleri kantinlerini dolaşarak ajitasyonlar eşliğinde basın açıklamasına çağrı yaptı. Açıklamada, katledilen tüm devrimcilerin bugün bizlerin elinde meşale olduğu ve devletin devrimcileri katletmekle bitiremeyeceği vurgulandı.

YDG, SDH, Kaldıraç, Dev-Genç Birliği, DYG, SGD, Kızıl Hareket ve Tüm-İGD’nin örgütlediği eyleme yaklaşık 60 kişi katıldı. Eyleme Ekim Gençliği de destek verdi.

Ekim Gençliği /Ankara üniversitesi