18 Kasım 2011
Sayı: SİKB 2011/43

 Kızıl Bayrak'tan
Gerici savaş ve saldırganlıkta sınır tanımıyorlar...
Kürt hareketini ezmek için topyekün saldırganlık devam ediyor
Mensur Güzel infaz edildi
“19 Kasım’da Alaattin’in vurulduğu yerdeyiz”
Arsızlığa doymuyorlar!
Esnek çalışma yoluyla
İşsizlik Sigorta Fonu peşkeşi!
Esnek Uzmanlaşma ve Toyotaizm -
V. Yaraşır
Türk-İş Genel Kurulu’na giderken
Güç Birliği toplantıları.
Bursa’da koltuk pazarlıkları…
Birleşik Metal genel kurulları ve derinleşen bürokratik yozlaşma
Yeni bir dönemin başında gençlik çalışması...
“Ekim Devrimi ve parti” etkinlikleri
Avrupa’da siyasal gelişmeler ve
sınıf mücadelesi
Avrupa Birleşik Devletleri Sloganı Üzerine - V. İ. Lenin
Wall Street eylemcileri pes etmiyor…
Novartis’te işçi kıyımına tepki...
Kürecikliler Kültür ve Dayanışma Derneği MYK Üyesi İbrahim Duman’la füze kalkanı projesi üzerine....
Tüm Bel-Sen’den İBB’de toplu sözleşme…
Yasanın çöpe atılacağına önce yöneticiler inanmalı
Kamu emekçilerine
güvencesizlik dayatması!
Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Bayazıt İlhan’la sağlıkta dönüşüm ve mücadele üzerine
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Ağırlaştırılmış müebbetlik
tutsakların sorunları

Merhaba,

Hapishanelerde en ağır tecrit ve tretmanın muhatabı olan ağırlaştırılmış müebbetlik tutsakların koşulları başka uygulamalarla daha da ağırlaştırılmaktadır.

1 ile 3 saat arasında olan havalandırma saatinin arttırılması, 3 kişinin beraber havalandırmaya çıkabilmek ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi yönlü hak ve talepleri dile getirdikleri için yılları bulan ziyaret, iletişim vb. cezalar verildi.

Ağırlaştırılmış müebbetlik tutsaklar her türlü hak ve sosyal faaliyetten sınırlı (Zaman faaliyet çeşitliliği, grup sayısı bakımından) yararlandırılmaktadırlar. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi bırakalım bu koşulları iyileştirmeyi daha da ağırlaştırmak için çeşitli uygulamalar hayata geçirilmektedir.

Yılları bulan kapalı ziyaret, iletişim vb. disiplin cezalarına ek olarak tutsakların açık görüş hakları ellerinden alınmakta.

Bu da yeterli görünmüyor olmalı ki havalandırma süreleri de kısaltılmaktadır. Havalandırma süresi iki veya üç saat olan tutsakların bu hakkı 1 saate düşürülmektedir.

Bir tutsak hakkını aradığı, talepte bulunduğu için kapalı ziyaretle beraber açık ziyaret ve havalandırma hakkı da elinden alınmakta, yani üç ceza ile cezalandırılmaktadır.

Bu uygulamalar karşısında ağırlaştırılmış müebbetlik tutsakların yaşam koşullarının iyileşterilmesi için duyarlılık göstermeniz dileğiyle.

TKP/ML dava tutsağı Sinan Gülüm

 

 

"Biz engel olmazsak
cinayetler sürecek!"

Merhaba,

Halen tutuklu olan 200’e yakın hasta tutsaktan biri de Suzan Zengin’di. O artık aramızda yok. 12 Ekim 2011 tarihinde geçirdiği kalp ameliyatı sonrasında yaşamını yitirdi.

Tutuklu olduğu sırada basına, demokratik kurum ve kuruluşlara kendisinin de içinde olduğu hasta tutsakların durumunu anlatmak için çok uğraştı Suzan Zengin. Hasta olmalarına rağmen elleri kelepçeli bir şekilde havasız ring araçları içerisinde saatlerce yolculuk yapmanın zorluklarını, binbir güçlükle hastaneye sevk alındığını, sevk alınsa bile Üçlü Protokol gerekçesiyle ya askerin odadan çıkmadığı ya da muayene sırasında kelepçelerin açılmadığı için muayene edilemeyip tekrar hapishaneye geri gelmek zorunda kalındığını anlattı sizlere ve bizlere.

Bu uygulamaların sonucunda Suzan Zengin yaşamını yitirdi. Dün Güler Zere’yi, Suzan Zengin’i katledenler bugün Fatma Tokmak’ı, Hediye Aksoy’u, Yasemin Komdağ’ı katletmek istiyorlar.

Biz engel olmazsak herkesin gözleri önünde yaşanan bu cinayetler devam edecek.

Konunun takipçisi olacağınızı umuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Sevgilerimizle
Sinan Gülüm
Coşkun Akdeniz

Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Hapishanesi

 

 

 

"TKİP'nin 13. mücadele yılını kutluyoruz"

Sevgili yürek dostlarım,

Sınıf mücadelesinin ateşiyle Ekim, harmanlaşarak kendi kızıllığında küllendi. Sınıf mücadelesinin en ihtiyaç duyulduğu bir süreçte TKİP, 7 Kasım’da sınıf mücadelesini yükseltmek için Ekim’in külünden kendini yeniden yaratarak işçilere, emekçilere ve ezilen halklara bir ışık gibi doğmuştur. TKİP kuruluşundan günümüze kadar her zaman devrimci enternasyonal dayanışmanın ilkelerine bağlı kalarak, ilkeli ve tutarlı politikaların takipçisi olmuştur.

Sömürüsüz bir yeryüzü yaratana dek bu mücadelemiz yürek yüreğe sürecektir. Bu inançla devrimci sosyalist tutsaklar olarak kardeş partimiz TKİP’nin 13. mücadele yılını en içten devrimci duygularla kutluyoruz. Kahrolsun emperyalist-kapitalist, sömürgeci faşist diktatörlük!

Yaşasın devrimci enternasyonal dayanışma ve proletarya kardeşliği!

Yaşasın devrim ve sosyalizm!

Yüreğimizin olanca sıcaklığıyla, umutla, dirençle ve sevgiyle o direngen yüreğinizi selamlıyoruz. Sevgi ile umut ve dirençle kalın...

Serkeftin...

(Azad) Mehmet Yamaç
E Tipi Hapishane
Erzurum