17 Haziran 2011
Sayı: SİKB 2011/23

 Kızıl Bayrak'tan
12 Haziran seçimleri ve bazı dersler
Sahte hayaller değil meşru-militan mücadele!
Emek hırsızları, sendika ağaları, kontrgerilla elemanları mecliste!
Esenyurt’ta devrimci
seçim kampanyası!
Seçim çalışmaları son güne kadar sürdü...
Polis terörü ve cinayetlerine karşı Karadağ davasını sahiplenelim!
Hopa raporu işkenceyi ve çarpıtmayı belgeledi
15-16 Haziran ruhuyla mücadeleye!..
DİSK’ten 15-16 Haziran eylemleri...
Kamu TİS süreci ve
sendikal ihanet batağı
Taksim’de direnişlerin ve mücadelenin kürsüsü kuruldu
Bürokratizme ve işbirlikçiliğe karşı
devrimci sınıf sendikacılığı!
Metal İşçileri Birliği Merkezi Yürütme Kurulu Haziran Ayı
Toplantısı Sonuçları..
Legrand işçileri ihaneti ve
direnişi anlatıyor...
Suriye’de kitle hareketi gerici güçlerin kıskacında..
NATO Savunma Bakanları Zirvesi toplandı.
Yunanistan’da 15. genel grev!…
Honduras’ta öğretmenler açlık grevinde
MLPD’nin düzenlediği 15. Uluslararası Gençlik Festivali gerçekleşti!.
225 milyon çocuk ağır işlerde çalışıyor.
Liseliler: “Çözülen şifreleriniz değil eğitim sisteminizdir!”
AKP’nin TMMOB saldırısı
“Kayıpların sorumluları mecliste!”
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Seçim çalışmaları son güne kadar sürdü

Ankara

Ankara’da sınıf devrimcileri düzen partilerinden hesap sorma çağrısını 11 Haziran Cumartesi gününe dek sürdürdüler.

Sincan’da 9 Haziran gününden itibaren GERSAN Sanayi Sitesi, Elvankent tren istasyonu, Elvankent, Akşemsettin, Plevne mahallelerinde 2600 adet BDSP seçim bildirgesi emekçilere ulaştırıldı. Ayrıca işçilerin yoğun olarak bulunduğu sabah saatlerinde TÜMTİS Şaşmaz temsilciliğine gidilerek seçimler üzerine sohbet edilerek seçim bildirgesi bırakıldı.

Dağıtımlara emekçilerin ilgisi yoğundu. Tren istasyonunda yapılan dağıtımda genç bir işçinin “Nihayet doğru söyleyen birileri çıktı, evet bunların hepsi Amerikan uşağı” sözleri emekçi kitlelerin arayış içinde olduğunun bir göstergesiydi. Dağıtımlar sırasında emekçilerin AKP’den kurtulmak için CHP’yi desteklemesi üzerinden de yoğun bir CHP teşhiri yapıldı. Ayrıca Sincan’da afiş faaliyeti de sürdürüldü.

Sincan’da seçim kampanyası dönemi boyunca 6000 adet seçim bildirgesi ve 250 adet BDSP imzalı afiş kullanıldı.

Mamak’ta da 11 Haziran günü kapılar çalınarak seçim bildirgeleri dağıtıldı ve emekçilerle sohbetler edildi. Ayrıca 15-16 Haziran Direnişi’ni selamlayan “15-16 Haziran Direnişi Yol Gösteriyor” şiarlı BDSP imzalı afişler de bölgede kullanıldı.

Seçim afişleri Yenimahalle ve Kızılay’da yaygın bir şekilde kullanıldı.

Seçimler üzerinden sohbet edilen emekçilere ve çevre ilişkilere “Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde” yazılı oy pusulaları verilerek sandıklara bunları atma çağırısı yapıldı.

 

İzmir

İzmir’de seçim çalışmaları seçim materyallerinin tüketilmesiyle birlikte sona erdi. Yaklaşık iki aydır yoğun propaganda faaliyeti yürüten sınıf devrimcileri faaliyetlerini tamamladılar.

Hafta boyunca özellikle bildirge dağıtımlarına hız veren sınıf devrimcileri il genelinde 40 bin kadar seçim bildirgesi kullandılar.

Pazartesi’den itibaren 1. bölgede Gültepe’ye ve Mehtap Mahallesi’ne yönelik dağıtımlar gerçekleştirildi.

2. Bölgede ise Egekent, Evka-2, Evka-6, Evka-4 ve Atatürk mahallelerine ve Karşıyaka’ya seçim bildirgeleri ulaştırıldı.

Hafta boyunca 1. bölgede 3500, 2. bölgede ise 12 bin kadar bildirge kullanıldı.

Perşembe sabahı seçim bildirgeleri Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi 2. Bölge’ye dağıtıldı. Yaklaşık 500 kadar bildirge burada çalışmakta olan tekstil işçilerine ulaştırıldı.

Çiğli İşçi Bülteni’nin seçim gündemli son sayısı da hafta boyunca Çiğli’nin işçi geçiş noktalarında dağıtıldı.

Metal İşçileri Bülteni’nin Haziran sayısı ise Asarlık ve Menemen’de demir çelik işçilerinin servis noktalarında dağıtıldı ve işçiler düzen partilerine kanmamaya çağrıldı.

Yine hafta içi Çiğli’ye yapılan son afişlerle beraber BDSP imzalı 4 bin afiş tüketilmiş oldu.


Esenyurt

Esenyurt BDSP seçim çalışması kapsamında emekçi mahallelerinde, merkezi noktalarda ve fabrikalarda son dağıtımlarını da gerçekleştirdi.

Ardıçlı, Yeşilkent, Saadetdere mahallelerinde ve Avcılar, Türksan üst geçitlerinde yaygın bildirge dağıtımları yapıldı. Bunun dışında bir tekstil fabrikasına da seçim bildirgelerinin ve fabrika özelinde çıkarılan bildirilerin dağıtımı yapıldı.

Depo Caddesi’nde ise düzenli gerçekleştirilen gazete satışında da Maraş, Sivas, Çorum, Desrsim, Gazi, 19 Aralık, Ulucanlar’da gerçekleştirilen devlet katliamlarını hatırlatan ve katliamcı devletin partilerine oy vermeme, katliamların hesabını sorma çağrısını yükselten bildiriler dağıtıldı.


Kayseri 

Kayseri BDSP, 10 Haziran akşamı işçi ve emekçilerin yoğun olarak yaşadığı Belsin’de bir ev toplantısı gerçekleştirdi. Seçimler, düzen partileri, sol hareketin seçimlere ilişkin yaklaşımı, BDSP’nin seçim tutumu ele alındı. 


Adana

Adana BDSP tarafından yürütülen devrimci seçim çalışmasının son günlerinde Narlıca Mahallesi’ne yapılan BDSP afişlerinin ardından Adana Sanayi İşçileri Derneği’nin bildirileri dağıtıldı.

“Bozuk düzende sağlam çark olmaz” şiarlı düzen partilerini teşhir eden işçi ve emekçileri devrimden, sosyalizmden yana tutum almaya çağıran bildiriler kullanıldı. Öz İplik-İş’in örgütlü olduğu MARSA fabrikasında, Şakirpaşa Metal Sanayi girişinde ve öğle paydosunda Keresteciler Sanayi Sitesi’nde bildirilerin dağıtımı gerçekleştirildi.


Kocaeli

Gebze BDSP, 10 Haziran Cuma günü gerçekleştirdiği seçim faaliyeti ile çalışmalarını sonlandırdı.

Gebze BDSP, 7 Haziran Salı günü Çayırova ilçesinin Yenimahalle, 8 Haziran Çarşamba günü Gebze merkez, Tatlıkuyu ve Mudurnutepe, 9 Haziran Perşembe günü Köşklü Çeşme, 10 Haziran Cuma günü Dilovası ilçesinin Diliskelesi, Gebze ilçesinin Huzurkent ve Çağdaşkent sitelerine dağıttiğı seçim bildirgesi dağıtımları tamamladı. Mudurnutepe, Erişler, Emek Mahallesinin E-5 güzergahına yaptığı seçim afişleri ile işçi-emekçilere seslendi.

Kızıl Bayrak / Ankara - İzmir - Esenyurt - Kayseri Adana - Kocaeli

 

 

 

 

BDSP’liler seçim oyununu
bozmaya çağırdı... 

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) 11 Haziran günü Taksim’de gerçekleştirdiği yürüyüşle işçi ve emekçileri düzenin seçim oyununu bozmaya çağırdı.

Direnişçi Ontex/Canbebe ve PTT taşeron işçilerinin gerçekleştirdiği Cumartesi eyleminin ardından Taksim Tramvay Durağı’ndan Galatasaray Lisesi önüne yürüyen BDSP’liler, çözümün sandıkta değil, devrim ve sosyalizm mücadelesinde olduğunu tok bir şekilde haykırdılar.

İşçi ve emekçiler mücadele saflarına çağrıldı

“Çözüm ne seçimde ne mecliste! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!/BDSP” pankartının açıldığı eylemde BDSP’liler kızıl flamalarını da İstiklal Caddesi boyunca dalgalandırdılar.

Coşkulu bir atmosferde geçen yürüyüş boyunca düzenin seçim aldatmacasını teşhir eden komünistler, devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltme çağrısında bulundular. Seçim oyununun ve düzen partilerinin teşhir edildiği konuşmalarda, “Düzen partilerine oy vermeyelim, hesap soralım!” denildi. İşçi ve emekçilerin kurtuluşunun sandıktan ya da kokuşmuş burjuva parlemantosundan değil devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltmekten geçtiğinin altı çizildi. Emekçilere seçim pusulalarının üzerine “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” ve “Tek yol devrim, kurtuluş sosyalizm!” şiarlarını yazma ve sınıf kavgasını büyütmekten mücadele saflarını sıklaştırma çağrısında bulunuldu.

Çevredeki emekçilerin de alkışlı desteğini alan eylem Galatasaray Lisesi önündeki konuşmanın ardından “Sınıfa karşı sınıf, düzene karşı devrim, kapitalizme karşı sosyalizm!” sloganın haykırılmasıyla sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul