11 Şubat 2011
Sayı: SİKB 2011/06

 Kızıl Bayrak'tan
Mücadeleyi kazanmak için örgütlü taban inisiyatifleri!.
Kazanmak için sendika bürokrasiyi aşmak şarttır!
Ulusal İstihdam Stratejisi:
Sermayenin saldırı stratejisi
Torba yasaya karşı
meşalelerle yürüdüler!
İş cinayetlerine son vermek için mücadeleye!
İşçi katliamı lanetlendi..
KDS Pres Döküm’de
direniş ve gözaltı terörü
Metal'de greve doğru.
UPS işçilerinden zafer kutlaması
Küçükçekmece KHK sözcüleriyle konuştuk
İzmir’de işçiler
kurultaya yürüyor..
Gebze İşçi Kurultayı’na!.
Mısır: Ayaklanma çıkış
yolu arıyor
İhtilalin ruhu Arap coğrafyasını
sarıyor / 2 - V. Yaraşı
47. Münih Güvenlik Konferansı
Halk ayaklanmalarının
gösterdikleri- S. Eren.
Dünyadan
Kıbrıs’ta AKP’ye tepki büyüyor
“Dink için kardeşlik nöbeti
Yaygın devrimci çalışma.
8 Mart’ta mücadele alanlarına
Çürüyen düzenin sahte “ahlak” tartışmaları
Hasta tutsaklara özgürlük!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 



Mamak'ta ulaşım eylemi

Mamak’ta devrimci ve ilerici kurumlar 6 Şubat Pazar günü “insanca ulaşım istiyoruz” şiarı ile biraraya gelerek eylem gerçekleştirildi.

Açıkalın Durağı’nda toplanan kurumlar NATO yolunu trafiğe kapatarak eyleme başladı. Polisin engelleme çabalarına rağmen yol kapatılırken, yürüyüş güzergahı boyunca ajitasyon konuşmaları yapıldı, ıslık ve alkışlarla ulaşım politikaları protesto edildi. Emekçiler sorunlarının çözümü için örgütlü mücadeleye çağrıldı. OSTİM’deki katliam hatırlatılarak “Kaza değil katliam!”, “Katil devlet hesap verecek!” sloganları hep bir ağızdan haykırıldı.

Tuzluçayır Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirilirken, yol 1 saat boyunca trafiğe kapatılarak devrimci marşlar söylendi, halaylar çekildi.

Yaklaşık 250 kişinin katıldığı eylemi AKA-DER, Alınteri, BDSP, ÇHD, DSB, DDSB, Devrimci Yolda Özgürlük, Kaldıraç, Özgür Lise, Partizan ve ÖV-DER örgütledi. Eyleme Halk Cephesi, ESP, Kızıl Hareket destek verdi.

Kızıl Bayrak / Ankara


Sarıyer'de yıkım saldırısı

İstanbul Sarıyer'de bir inşaat şirketinin Derbent Çamlıtepe Mahallesi'ndeki 40 evi satın almasının ardından, evlerin tahliyesine izin vermeyen mahalle sakinlerine polis saldırdı.

8 Şubat günü saat 04.00 sularında mahalleye gelen yaklaşık bin çevik kuvvet polisi, evlerin tahliyesi ve yıkımı için bölgeyi ablukaya aldı. Tahliye ve yıkım yapılacak evlerin olduğu sokağa girmeye çalışan polislere tepki gösteren emekçilere biber gazı kullanarak saldıran polis arbede sırasında Yusuf Birdal adlı kişinin sinir krizi geçirmesine neden oldu. Birdal'a sağlık ekipleri müdahale etti.

Eylemin sona ermesinin ardından tahliye görevlileri, çevik kuvvet eşliğinde, boşaltılacak evlere girerek eşyaları kamyonlara yüklemeye başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sarıyer'deki yıkıma ilişkin açıklamasında sorumluluğu üzerinden attı. Emekçilerin sağlık ve nitelikli barınma hakkını gasbeden İBB, iş yıkımlardan ibaretmiş gibi gecekondu yıkımının belediye tarafından yapılmadığını açıkladı. Söz konusu arazinin bir kooperatife ait olduğunu, arazi üzerindeki kaçak yapılardan 44'ünün yıkım için sahibiyle kooperatif arasında anlaşma yapıldığı belirtti.


Hemzemin geçit ölüm getirdi

İİzmir Tire’de hemzemin geçitte 3 Şubat akşamı meydana gelen kazada 5 işçi yaşamını yitirdi. TCDD’de örgütlü Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ise ölümleri önlemek amacıyla hemzemin geçitlerin kaldırılması gerektiğini söylüyor.

TCDD’den yapılan açıklamaya göre “İzmir-Tire seferini yapan ray otobüsü, Tire girişinde korumalı hemzemin geçitte bariyer kolları inik flaşör ve çan çalışır vaziyette iken işçi taşıyan bir minibüsün kapalı hemzemin geçide bariyer kollarını aniden kırarak girmesi sonucu hemzemin geçit kazası meydana geldi”

BTS İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar gazetemize, sendika olarak kazanın yaşandığı bölgede incelemede bulundukları bilgisini verdi. Kazada, kapalı olan otomatik hemzemin geçide giriş yapan minibüsün hatalı pozisyonda olduğunu söyleyen Çuhadar bu tarz kazaların önlenmesi noktasında çözüm önerilerini sıraladı.

Sendika olarak; karayolları, TCDD ve belediyelerin şehir merkezlerindeki otomatik hemzemin geçitleri kaldırarak alt ve üst geçitler yoluyla bu tarz kazaları azaltabileceğini belirten Çuhadar insan faktörü devreye girdiğinde böyle bir önlemin alınmasının gerekliliğinin altını çizdi.


Halkalı’da arazi rantına karşı eylem

Halkalı Ziraat Okulu arazisinin İlim Yayma Vakfı’na kiralanmasına karşı biraraya gelen Küçükçekmece Yaşam ve Çevre Meclisi, Küçükçekmece Belediye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Tacettin Ergüler, AKP’nin İstanbul’un rant değeri yüksek mekanlarını kendilerine yakın olan sermaye gruplarına devrettiğini, Vakıf Gureba Hastanesi, Cevizli TEKEL fabrikası, Unkapanı TEKEL binasının ardından sıranın Halkalı Ziraat Okulu’na geldiğini belirtti. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın bir röportajında İlim Yayma Vakfı’ndan burs aldığını ve şimdi de vefa borcunu ödediğini belirttiğini hatırlatan Ergüler, Küçükçekmece’nin az kalmış yeşil alanlarından biri içerisinde 357 dekarlık bir arazi üzerine kurulu bulunan tarihi okulun göz göre göre yok edilmesine sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

İlim Yayma Vakfı kimdir?

1972 yılında kurulan İlim Yayma Vakfı, dinci gericilik eliyle örgütlenen vakıflardan biridir. Özellikle yurtlar ve dershaneler eliyle örgütlenen vakfın geniş bir burs ağı da bulunuyor. Kurucuları arasında Turgut Özal, Korkut Özal, Numan Kurtulmuş, Kemal Unakıtan, Ahmet Davutoğlu, Kadir Topbaş ve Recep Tayyip Erdoğan gibi isimlerin de bulunduğu İlim Yayma Vakfı söz konusu araziyi Sabahattin Zaim Üniversitesi kurmak amacıyla kiralamıştı.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece