11 Şubat 2011
Sayı: SİKB 2011/06

 Kızıl Bayrak'tan
Mücadeleyi kazanmak için örgütlü taban inisiyatifleri!.
Kazanmak için sendika bürokrasiyi aşmak şarttır!
Ulusal İstihdam Stratejisi:
Sermayenin saldırı stratejisi
Torba yasaya karşı
meşalelerle yürüdüler!
İş cinayetlerine son vermek için mücadeleye!
İşçi katliamı lanetlendi..
KDS Pres Döküm’de
direniş ve gözaltı terörü
Metal'de greve doğru.
UPS işçilerinden zafer kutlaması
Küçükçekmece KHK sözcüleriyle konuştuk
İzmir’de işçiler
kurultaya yürüyor..
Gebze İşçi Kurultayı’na!.
Mısır: Ayaklanma çıkış
yolu arıyor
İhtilalin ruhu Arap coğrafyasını
sarıyor / 2 - V. Yaraşı
47. Münih Güvenlik Konferansı
Halk ayaklanmalarının
gösterdikleri- S. Eren.
Dünyadan
Kıbrıs’ta AKP’ye tepki büyüyor
“Dink için kardeşlik nöbeti
Yaygın devrimci çalışma.
8 Mart’ta mücadele alanlarına
Çürüyen düzenin sahte “ahlak” tartışmaları
Hasta tutsaklara özgürlük!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Ankara İşçi Kurultayı hazırlıkları başladı

Ankara İşçi Kurultayı Hazırlık Komitesi, gerçekleştirdiği ilk toplantının ardından, sürecin örgütlenmesine ilişkin kararları tartışmakla birlikte, kurultayın hedef ve amaçlarının yer aldığı deklarasyonunu duyurdu.

Sermayenin kapsamlı saldırılarının özetlenmesiyle başlayan deklarasyonda, Ankara’da yaşanan iş cinayetlerine vurgu yapıldı. “(…) Gözünü kar hırsı bürümüş patronların, işçi sınıfının birçok hakkını gasp etmenin yanı sıra işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerini almayarak onlarca işçinin yaşamını yok ettiğine tanık olduk. OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan patlamalar sonucu onlarca sınıf kardeşimiz yaşamını yitirdi. Bu işçi cinayetlerinin başlıca sorumluları patronlar ve onların devletidir. Bu kanlı işçi katliamı, işçilerin örgütlenmesi ve mücadele etmesinin ne kadar gerekli, zorunlu ve yaşamsal olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi.” denilen deklarasyon metninde işçi sınıfının örgütlenme ve mücadele eğilimine değinildi. Açıklamada TEKEL direnişinin başta Ankaralı işçi ve emekçiler olmak üzere tüm işçi sınıfına izlenilmesi gereken yolu gösterdiği vurgulandı.

“Bizler bugün “memur” kentinin sanayi kentine dönüştüğü Ankara’da, Sincan, Mamak, Siteler ve Ostim’den metal, tekstil, belediye, posta sektöründen işçiler olarak örgütlenmenin önündeki engelleri tartışmak, işçi sınıfının örgütlülük düzeyini yükseltebilmek ve bu doğrultuda mücadele programı oluşturmak hedefiyle kurultay çalışmasını başlatmış bulunuyoruz” sözlerinin ardından kurultayın hedef ve amaçları özetlendi. Açıklama işçi ve emekçilere kurultaya güç verme çağrısıyla son buldu.

KHK, öncelikli olarak, sektörel ve alanlara dayalı KHK’ların gündemlerinin ve çalışma programlarının oluşturulmasını, OSTİM’de yaşanan iş cinayeti karşısında görevleri, PTT direnişiyle dayanışmanın yükseltilmesi amacıyla yapılması gerekenleri ele aldı. Önümüzdeki günlerde alanlara dayalı KHK’ların değerlendirmelerine dayanarak ve düzenli gerçekleşen toplantılarla süreci örmeyi kararlaştırdı.

Kızıl Bayrak / Ankara



Adana SİDER’den çalışmalar

Adana Sanayi İşçileri Derneği’nin “Haklarımız ve geleceğimiz için örgütlü mücadele!” kampanyası çerçevesinde başlattığı “Sigortasız ve güvencesiz çalışmaya hayır!” şiarıyla yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Kampanya kapsamında 5 Şubat günü SİDER çalışanları Kültür Sokak’ta imza standı açtı.

Stanttan sigortasız ve güvencesiz çalışmaya karşı örgütlenme çağrılar yapan SİDER çalışanları. Ostim’de yaşanan katliamı teşhir etti. İki saat içerisinde 300’e yakın imza toplanan stantda ayrıca derneğin tanıtım el ilanları da dağıtıldı.

Sanayi bölgelerinde ve işçi servis güzergâhlarında imzalar toplanıyor. Çeşitli sektörden işçilerin servise bindiği bir güzergâh olan Saydam Caddesi’nde açılan imza standından sonra 9 Şubat sabahı da Şakirpaşa’da bulunan Yeni Metal Sanayi girişinde imza standı açıldı. İşçilerle sohbet edilerek imza toplandı. Örgütlenme çağrısı yapıldı. SİDER’in el ilanları dağıtıldı.

Kızıl Bayrak / Adana

 

 

 


Haklarımız ve geleceğimiz için örgütlenmeye!

Gebze İşçi Kurultayı’na!

Sermaye ardı sıra saldırılarla biz işçi ve emekçilerin kazanılmış haklarına el uzatıyor. Kendileri üretim ve kar rekorları kırarlarken bizleri kölelik şartlarında çalıştırıyor ve karşılığında sefalet ücretine talim etmemizi bekliyorlar. Kazanılmış haklarımız bir bir elimizden alınıyor. Kısacası çalışma ve yaşam koşullarımız gün geçtikçe daha da ağırlaşıyor. Bugün haklarımızı gasp etmek için “torba” ile gelenlerin, yarın karşımıza “çuvalla” geleceğini görmek içinse kâhin olmaya gerek yok!

Sermayenin saldırılarında bu kadar pervasız olabilmesinin gerisinde ise elbette biz işçi ve emekçilerin örgütsüz ve dağınık durumunun büyük payı var. Sermayenin saldırılarına karşı örgütlenme ve mücadele yolunu seçenlerimiz ise yine bu örgütsüz ve dağınık tablo içerisinde büyük ölçüde yalnız kalıyor ve en iyi koşullarda sınırlı bazı kazanımlarla yetinmek durumunda kalıyoruz.

Bırakalım en genel saldırıları geri püskürtebilmeyi, tek tek fabrikalarımızda yürüttüğümüz hak arama mücadelelerimizi başarıya ulaştırabilmemiz için bile her aşamada örgütlülüklerimizi arttırmaya ve güçlendirmeye, dahası sendikal bürokrasi ve rekabete takılmadan, tabanda işçilerin ortak mücadelesini sağlayacak örgütsel zeminlere ihtiyaç duyuyoruz.

İşte bu amaçlarla bir araya gelen ve değişik fabrikalarda çalışan öncü işçiler olarak, “örgütlenmenin” ve “daha güçlü bir mücadele yürütebilmenin” önündeki engelleri tartışabilmek için bölgemizde bir “işçi kurultayı” gerçekleştirme kararı almış bulunuyoruz.

Elbette ki kurultayı sadece bir tartışma platformu olarak da görmüyoruz. Kurultayın, somut kararların alındığı ve bu kararların pratikte de hayata geçirildiği bir “birlik” zemini de olacağına inanıyoruz. Kurultayın hazırlık sürecini de böyle bir pratik mücadele süreci olarak ele alıyoruz.

Kararlıyız ve inanıyoruz ki kurultayımız daha hazırlık sürecinde dahi metal işçilerinin yaklaşan greviyle dayanışmanın bir kürsüsü, fabrika önlerinde direnen işçilerin sesi ve soluğu, fabrikalarında sömürülen tüm işçi kardeşlerimiz için bir mücadele ve örgütlenme zemini olacaktır.

Aynı inancı ve kararlılığı taşıyan tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizi bu mücadelemize güç katmaya ve dahası kurultayın bizzat örgütleyicisi olmaya çağırıyoruz.

 

Gebze İşçi Kurultayı Hazırlık Komiteleri

(ÇEL-MER KHK, Feniş KHK, Autoliv KHK, KDS KHK, Avon KHK)

gebzeiscikurultayi@gmail.com