7 Kasım 2008 Sayı: SİKB 2008/44

  Kızıl Bayrak'tan
   Kürt sorununda çözümsüzlük, Kürt halkında öfke büyüyor!
  Krizin faturası kapitalistlere!
İMF ile yeni anlaşma yolda...
İÜ’de faşist provokasyon ve saldırı…

Emek dünyası sahte tasarıyı onaylamıyor!

İşçi ve emekçi hareketinden…
  Krize karşı birleşme ve mücadele çağrısı
  TKİP’nin kitlesel ve coşkulu 10. Yıl etkinliği...
  “Parti, Sınıf, Devrim, Sosyalizm Gecesi”nde yapılan konuşma...
  TKİP İstanbul İl Komitesi’nin mesajı:
  TKİP 10. Yılında!
10. Yıl Bildirgesi
  İstanbul Parti örgütlerinden 10. Yıl etkinliğine:
  TKİP 10. Yıl etkinliğine öteki kentlerden gelen mesajlar....
  TKİP’nin 10. Yıl etkinliğine devrimci parti ve örgütlerden mesajlar...
  TKİP’nin 10. Yıl etkinliğine enternasyonal mesajlar...
  Genç Komünistlerden TKİP’nin 10. Yıl etkinliğine...
  Gençliğin faaliyetlerinden…
  “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”...
  Hüseyin Üzmez buzdağının yalnızca görünen yüzüdür...
  Ekim’in Kasım 2008 tarihli 254. sayısı
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gençliğin faaliyetlerinden…

İstanbul Üniversitesi faaliyetlerinden…

İstanbul Üniversitesi’nde 6 Kasım öncesi sürdürdüğümüz çalışmalarımız devam ediyor.

Çalışmalarımıza Edebiyat Fakültesi, Hazırlık Bölümü, İktisat ve Merkez Kampus üzerinden devam ediyoruz. Ekim Gençliği’nin Ekim ayı sayısını da kullanarak fakülte satışları gerçekleştiriyoruz.

Hazırlık Bölümü’nde “Hazırlık Öğrencileri” imzasıyla ortak olarak yürüyen“Şifre: Parasız Eğitim!” şiarlı kampanyamıza devam ediyoruz. Hafta içinde birçok öğrenciyle paralı eğitim üzerinden tartışma gerçekleştirdik. Aynı şiarlı afişlerimizi kullanmaya devam ettik. Çalışmanın bileşenleriyle yaptığımız toplantıda gerçekleştireceğimiz etkinlik üzerine tartıştık.

Çalışmamıza 6 Kasım ve YÖK’ün teşhiri üzerinden devam ediyoruz. Bu hafta “Kara bir buluttur YÖK, güneşi göreceğiz!” şiarlı afişlerimizi kullandık. Ayrıca 6 Kasım İnisiyatifi’nin çıkarmış olduğu afişleri de kullanarak bildirileri tüm sınıflara ulaştırdık. YÖK’ün kuruluş amacına dair konuşmalar yaptık.

Edebiyat Fakültesi’nde YÖK üzerinden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı şiarlı afişlerimizi burada da yaygın şekilde kullandık.

İktisat Ek Bina’da Ekim Gençliği imzalı afişlerimiz ile 6 Kasım İnisiyatifi’nin afişlerini ve bildirilerin yaygın şekilde kullandık. Birçok öğrenciyle 6 Kasım’ın önemi üzerine tartışmalar gerçekleştirdik. Açtığımız masada günlük gazete okuma üzerinden birçok öğrenciyle gündemleri tartışabiliyoruz. Ayrıca gündemde olan birçok konuyla ilgili soruların olduğu anket çalışmasıyla öğrencilerle kampanya üzerine konuşma olanağı buluyoruz.

İstanbul Üniversitesi / Ekim Gençliği


Kamp-Üs Dergisi toplantıları başladı…

İstanbul Üniversitesi’nde çıkardığımız “Toplama KAMPı sermaye ÜSsü üniversite istemiyoruz!” şiarlı Kamp-Üs Dergisi’nin bu seneki çalışmalarına başlamak amacıyla 30 Ekim günü bir toplantı gerçekleştirdik.Yeni katılan arkadaşlara Kamp-Üs dergisi’nin çıkış sürecini ve amacını anlattık. Tartışmalar, film gösterimleri ve festival üzerine konuştuk. Bu yıl neler yapabileceğimiz üzerine tartıştık.

İlk olarak derginin yeni sayısını çıkarmaya karar verdik. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi sadece bir dergi çıkarmayı değil, birçok etkinlik yapmayı da tartıştık. Yine tartışmalarımıza, paneller yapmaya devam edeceğiz. Festival dönemi kurulan atölyelerden “Sinema Atölyesi”nin kendi içinde yaptığı toplantıdan sonra alınan kararları konuştuk.

Derginin yeni sayısının gündemlerini belirledik. Bu sene de eğitim gündemlerinden Türkiye’de, dünyada yaşanan birçok gündeme ve kültür-sanat alanına ilişkin yazılar yazmaya devam edeceğiz. Bilim-felsefe ve tarih gibi bölümler oluşturacağız.

Kamp-Üs Dergisi


YTÜ’de Ekim Gençliği çalışmaları…

Dönem başından bu yana gençliğin mücadele gündemleri üzerinden sistematik bir faaliyet yürütüyoruz. Gündemimiz çerçevesinde hazırladığımız haftalık duvar gazeteleri ile Ekim Gençliği’nin sesini öğrencilere taşımaya çalışıyoruz. Düzenli olarak Ekim Gençliği masası açarak ve elden dağıtımlar yaparak öğrencilere ulaşmaya çalışıyoruz.

Son bir hafta içerisinde merkezi kampanya afişlerimizi yoğun bir biçimde kullanarak etkin bir propaganda faaliyeti yürütüyoruz. YÖK’ün 27. kuruluş yıldönümü yaklaşırken YTÜ’de gençliği 6 Kasım’da Beyazıt’ta gerçekleştireceğimiz eyleme çağırıyoruz.

Sistematik bir propaganda çalışması çerçevesinde hazırladığımız duvar gazetelerini, 6 Kasım’a çağrı yapan Ekim Gençliği afişlerini ve merkezi afişleri yoğun bir şekilde kullanıyoruz. Hazırladığımız duvar gazeteleri ile YÖK’ü teşhir ediyoruz.

İstanbul 6 Kasımı’nı örgütleyen 6 Kasım İnisiyatifi’nin çalışmaları YTÜ’de de devam ediyor. 6 Kasım İnisiyatifi’nin afişlerini yoğun bir biçimde kullanıyoruz. Yanısıra bildiri dağıtımları yaparak, 6 Kasım Beyazıt eylemine çağrı yapıyoruz.

YTÜ Ekim Gençliği


Bursa’da 6 Kasım hazırlığı

Uludağ Üniversitesi Ekim Gençliği olarak iki hafta önce hazırlık ve fakülte öğrencilerine yönelik iki ayrı anket çalışmasını planlamıştık. Hazırlık öğrencilerine yönelik anketimizde, nasıl bir üniversite beklediklerini ve beklentilerine karşılık bulup bulmadığını sorduk. YÖK hakkında ne düşündüklerini öğrenmeye çalıştık. Hazırlık öğrencileri YÖK’ün baskı aygıtı olduğunu, ancak YÖK hakkında kapsamlı bir bilgilerinin olmadığını, bu konu da bilgilendirilmek istediklerini belirttiler.

Fakülte öğrencilerine yönelik hazırladığımız anket çalışması vesilesi ile, gençliğe yöneltilen saldırılar ve bu saldırılarda YÖK’ün misyonu üzerine tartıştık. Bu çalışmalar esnasında tanıştığımız öğrencilere gençlik yayınımızı verdik ve üniversitemizde yapılacak 6 Kasım YÖK protestosuna çağrı yaptık.

6 Kasım çalışmamızın bir diğer ayağını oluşturan küçük boy afişlerimizi, öğrencilerin yoğun olarak kaldığı Görükle yerleşim merkezinde yaygın bir şekilde kullandık.

Uludağ Üniversitesi Ekim Gençliği


MSGSÜ’de Ekim Devrimi etkinliği

27 Ekim günü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi kantininde MSGSÜ öğrencileri olarak “Ekim Devrimi Etkinliği” gerçekleştirdik.

Yaklaşık iki hafta hazırlıklarını yaptığımız etkinlik, bir arkadaşımızın anmaya çağrı yaptığımız bildiriyi okumasıyla başladı. Etkinlik “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” sloganlarıyla devam ederken, “Enternasyonal”, “Çav Bella”, “Avusturya İşçi Marşı”, “Beyazıt” ve “1 Mayıs” marşları da hep bir ağızdan söylendi. Etkinlik müzik dinletisiyle son buldu.

MSGSÜ Ekim Gençliği

 

Ankara Ekim Gençliği: “Geçit yok!”

Ekim Gençliği’nin birçok ilde eş zamanlı başlattığı ”Geçit yok!” kampanyası 4 Kasım günü Ankara Ekim Gençliği tarafından Yüksel Caddesi’nde düzenlenen bir basın açıklamasıyla ilan edildi. Basın açıklamasında şunlar söylendi:

“Gençlik gerici taraflaşmalara yedeklenmeyecek, kendi mücadele talepleri ekseninde geleceğin ve özgürlüğün tarafında olacaktır. Türk ve Kürt gençliğinin birlikte mücadelesine yüklenerek halkların kardeşliğini daha güçlü haykıracaktır. İşsizliğe, geleceksizliğe ve ticarileşen eğitime karşı mücadelesini sürdürecek ve her koşulda ‘eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim’ hakkını savunacaktır. (…) Geleceğimize ve özgürlüğümüze yönelik bir bütün olarak saldıranların karşısına ‘Geçit yok!’ kararlılığıyla çıkmanın şimdi tam zamanıdır.”

Basın açıklamasında “Gençlik gelecek gelecek sosyalizm!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Diplomalı işsiz olmayacağız!” sloganları atıldı.

Ankara Ekim Gençliği

 

Dokuz Eylül: “YÖK’e geçit yok!”

Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinde YÖK protestosu faaliyetlerine başladık. “Üniversiteler bizimdir!” üst başlığıyla örgütlenme kararı alınan YÖK eylemi, bu yıl her iki üniversitede de ayrı ayrı gerçekleştirilecek. Dokuz Eylül’de Eğitim ve İktisat Fakülteleri kendi bulundukları yerleşkelerde eylem gerçekleştirecek.

Üniversitemizde 6 Kasım YÖK protestosunun yerel ayaklarını merkezi “Geçit yok” kampanyamızla birleştirerek örgütlüyoruz. Faaliyetimize “Üniversiteler bizimdir!/ Çeteleşen devlete, çürüyen düzene, YÖK’e, İşsizliğe ve geleceksizliğe GEÇİT YOK!/ Bu pisliği DEVRİM temizler!” şiarlı ozalitimizi YDY girişindeki duvara asarak başladık. Önüne açtığımız Ekim Gençliği masası aracılığıyla hem 6 Kasım’da gerçekleştireceğimiz yürüyüşün duyurusunu hem de kampanyamızın tanıtımını yapıyoruz. Masamızda yer alan Kızıl Bayrak ve Ekim Gençliği oldukça ilgi çekti. Öğrenciler kampanyamız ve Ekim Devrimi üzerine sorular sordular.

Dokuz Eylül Üniversitesi Ekim Gençliği

 

Trakya Üniversitesi’nde kitlesel 6 Kasım eylemi!

5 Kasım günü Menza önünde kitlesel bir YÖK protestosu gerçekleştirdik. Kısa bir müzik dinletisiyle başlayan etkinlik halaylarla devam etti. Ardından YÖK’ün kurulduğu günden bu yana suç dosyasını teşhir ettik. Eylemde “YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek!”, “Sermaye defol üniversiteler bizimdir!”, “YÖK, polis, medya, bu abluka dağıtılacak!”, “Eşit parasız bilimsel anadilde eğitim!” sloganları gür bir şekilde atıldı.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylem Genç-Sen, Ekim Gençliği, Genç Kurtuluş, TÖP, SGD, Emek Gençliği, DGH, YÖGEH tarafından örgütlendi.

Devrimci Genç-Senliler


Genç-Sen’den soruşturma protestosu…

Genç Sen olarak 31 Ekim günü İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde soruşturmalara karşı basın açıklaması düzenledik. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı basın açıklamasında, geçtiğimiz senelerden itibaren başlayan soruşturma saldırıları ile amaçlananın devrimci öğrencileri okuldan uzaklaştırmak ve gençliği sindirmek olduğu vurgulandı. Üniversitelerin bugün içinde bulunduğu durumun, 25 yılı aşkın süredir devam etmekte olan ‘kışla-üniversite’ politikasının bir sonucu olduğu dile getirildi.

“YÖK, polis, medya bu abluka dağıtılacak!”, “Gözaltılar, soruşturmalar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganlarının atıldığı açıklama, 6 Kasım’da Beyazıt’ta ve 9 Kasım’da Ankara’da yapılacak YÖK karşıtı eyleme çağrıyla sona erdi.

İstanbul Üniversitesi Ekim Gençliği


Bursa’da ulaşım eylemi

Uludağ Üniversitesi Genç-Sen tarafından iki haftadır gerçekleştirilen ulaşım eylemleri 4 Kasım günü yapılan basın açıklamasıyla sona erdi. Saat 11.00’de bir yandan kantinler dolaşılıp eylemin duyurusu yapılırken bir yandan da imza kampanyasına devam edildi.

Saat 12.30’da Fen-Edebiyat Fakültesi önünden yürüyüşe başlayan Genç-Sen’liler sloganlarla Mediko önüne geldiler. Yapılan açıklamada ulaşıma yapılan zamların geri çekilmesi ve otobüs sefer sayılarının arttırılması istendi. Yaklaşık 20 kişinin katıldığı eylemde “Ulaşım zamları geri çekilsin!“, “Yolunacak kaz değil öğrenciyiz!“, “Başka bir üniversite mümkün!“ sloganları atıldı. Söylenen türkülerle eylem sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Bursa