7 Kasım 2008 Sayı: SİKB 2008/44

  Kızıl Bayrak'tan
   Kürt sorununda çözümsüzlük, Kürt halkında öfke büyüyor!
  Krizin faturası kapitalistlere!
İMF ile yeni anlaşma yolda...
İÜ’de faşist provokasyon ve saldırı…

Emek dünyası sahte tasarıyı onaylamıyor!

İşçi ve emekçi hareketinden…
  Krize karşı birleşme ve mücadele çağrısı
  TKİP’nin kitlesel ve coşkulu 10. Yıl etkinliği...
  “Parti, Sınıf, Devrim, Sosyalizm Gecesi”nde yapılan konuşma...
  TKİP İstanbul İl Komitesi’nin mesajı:
  TKİP 10. Yılında!
10. Yıl Bildirgesi
  İstanbul Parti örgütlerinden 10. Yıl etkinliğine:
  TKİP 10. Yıl etkinliğine öteki kentlerden gelen mesajlar....
  TKİP’nin 10. Yıl etkinliğine devrimci parti ve örgütlerden mesajlar...
  TKİP’nin 10. Yıl etkinliğine enternasyonal mesajlar...
  Genç Komünistlerden TKİP’nin 10. Yıl etkinliğine...
  Gençliğin faaliyetlerinden…
  “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”...
  Hüseyin Üzmez buzdağının yalnızca görünen yüzüdür...
  Ekim’in Kasım 2008 tarihli 254. sayısı
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

TKİP’nin 10. Yıl etkinliğine enternasyonal mesajlar...

Yaşasın proletarya enternasyonalizmi!

(Mesajlar www.tkip.org sitesinden kısaltılarak alınmıştır...)

FKP: Sosyalizm tek alternatiftir!

Filipinler Komünist Partisi’nden TKİP’ye yoldaşça dayanışma selamlarımızı iletiyoruz. Filipinler Komünist Partisi olarak, TKİP’nin önderliğini, bütün üyelerini ve 10. kuruluş yılından dolayı düzenlenen gecenizi militanca ve yoldaşça duygularımızla selamlıyoruz. Bütün devrimci başarılarınızı kutluyor, gelecekte daha büyük başarılar diliyoruz.

Bugün ağır bir ekonomik ve finans krizi yaşayan ABD merkezli kapitalist sistemin sarsıldığı bir dönemde TKİP’nin 10. kuruluş yılını kutlaması bir şanstır. Bu yeni kriz de gösteriyor ki; komünistlerin sürekli vurguladığı kapitalizmin üst aşaması olan emperyalizmin çöküşünün yaklaştığı tezi doğrulanmaktadır. (....)

Kapitalist sistemin bu büyük çaplı krizi, işçi sınıfı devrimcilerine ve onun marksist-leninist partisine devrimci mücadelede ilerlemek için olağanüstü bir imkan sunmaktadır. İşçiler şimdi devrimci düşünce ve politikalara daha çok eğilim göstereceklerdir. Kapitalist sistemin çarpıklıklarını ve yanlışlıklarını görecek ve sosyalizmin tek alternatifi olduğunu öğreneceklerdir. (...)

Partilerimizin amacı ortaktır. Amaç, emperyalizme ve onun yerel uygulayıcılarına karşı ulusal özgürlük, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde işçi sınıfına önderlik etmek ve örgütlemektir. Filipinler Komünist Partisi olarak, bu iki partinin yoldaşça ilişkisini daha ileri düzeylerde geliştirip birlikte mücadeleye dönüştürme umudu içindeyiz.

Yaşasın TKİP!

Marksizm-Leninizm bayrağını yükselt!

Yaşasın proletarya enternasyonalizmi!

Filipinler Komünist Partisi Merkez Komitesi


MLPD: Enternasyonal birlik acil bir görevdir!..

TKİP’nin 10. Kuruluş yılı gecesi vesilesi ile ilgili davetinize MLPD adına yürekten teşekkür ederiz. (...) Ekonomik krizi kapıda, ama bu kriz halihazırda henüz tüm dünyayı etkisi altına almış değildir. Er veya geç tüm dünyayı saracak olan bu ekonomik kriz üretimin uluslararası karekterinden dolayı, bugüne kadar yaşanmış krizleri gölgede bırakacaktır. Beklenen ekonomik kriz aynı zamanda, şu an açığa çıkmayan ama kronikleşmiş politik krizi de daha da derinleştirecek, birbirini izleyecek yeni politik krizlerin önünü açacaktır. (...) Ekonomik krizi kapitalist tekellerle, işçi sınıfı arasındaki mücadeleyi geliştirirken aynı zamanda sınıfı daha da devrimcileştirecektir. Süreç geniş kitlelerin mücadeleye katılmasına da vesile olacaktır. (...)

Üretimin uluslararası niteliği işçi sınıfı ve geniş kitlelerin mücadelesine enternasyonal bir karekter kazandırırken, aynı zamanda daha güçlü olmasını da sağlıyor. Hem Almaya’daki işçi sınıfının ve geniş kitlelerin hem de uluslararası sanayi proleteryasının gerçek bir sosyalizme olan özlemi ve isteminin bugüne kadar görülmemiş ölçüde büyüyüp geliştiğini tespit etmekteyiz.

Bugünün en acil görevi mücadelenin uluslararası koordinasyonu ve devrimcileştirilmesidir. Ayrıca Marksist-Leninistlerin ve diğer devrimci güçlerin mücadele birliğinin sağlanmasıdır. Dayanışmacı ortak mücadele bizlerin istemidir.

Bütün ülkelerin işçileri birleşiniz!

Yaşasın uluslararası dayanışma!

MLPD Merkez Komitesi


KPD/ML: Büyük mücadelelerin öngünündeyiz!..

Almanya Komünist Partisi / Marksist-Leninist, Köln’deki büyük etkinliğinizden dolayı sizlere içten kızıl selamlarını iletiyor...

Kapitalist dünya şu an onyılların en büyük krizi içinde bulunuyor. Mali sermaye krizinin ardından kriz şimdi de kapitalist üretim alanına (halen otomotiv sanayinde yaşandığı gibi) yayılıyor. İzlanda, Macaristan ya da Pakistan örneklerinde görüldüğü gibi, bizzat devletlerin kendisi iflas ediyor. Şu an gelmekte olan sınıf mücadeleleri öngünündeyiz, bizden önceki kuşakların yaşadığı türden sınıf mücadelelerinin...

Bu durumda devrimciler ve Marksist-Leninistler, işçi sınıfının ve ezilenlerin direnişini güçlendirmek ve onlara çıkış yolunun devrim, sosyalizm ve komünizm olduğunu göstermek için, çabalarını onlarca defa çoğaltmak zorundadırlar....

TKİP’li yoldaşların Türkiye işçi sınıfı ile birleşmedeki ve Türk burjuvazisine karşı mücadelelerindeki büyük başarılarını sürdürmelerini diliyoruz. (...)

KPD/ML Merkez Komitesi


Rode Morgen: Sosyalizme doğru ileri!

Değerli TKİP’li yoldaşlar! Kızıl Şafak örgütü 10. Yılınızı içtenlikle kutlar.

Kapitalist sistemin çeşitli krizler nedeniyle emekçiler üzerinde baskı uyguladığı bu dönemde marksist-leninistlerin örgütlenmesi çok anlamlıdır. Bu sömürü sisteminde gelecek umudu olmadığını gören insan sayısı gittikçe artıyor. Bir sürü insan başka alternatif arıyor.

Sadece sosyalizm halkların ve dünyanın gelecek perspektifidir. Emperyalist dünya sistemi kendi temelleri üzerinden bu sorunlara çözüm üretemiyor. Üretimin uluslararasılaşması da çözüm getirmemiş, aksine daha fazla karışıklık ve savaş üretmiştir.

Bugün teknik olarak açlığın yok edilmesi ve insan yaşamının güvence altına alınması mümkündür, fakat kapitalizm bunu engellemektedir. Bir taraftan yoksulluk korkunç bir biçimde artarken, diğer taraftan yüzlerce milyar dolar finans kuruluşlarına aktarılıyor. (...)

Güçlü bir marksist-leninist kitle partisinin olmadığı koşullarda, dünyanın hiçbir ülkesindeki işçi sınıfı kapitalizme karşı yürütülen savaşı kazanamayacak ve sosyalist enternasyonal mücadeleye katkısı olamayacaktır. Kızıl Şafak örgütü, işçi sınıfının komünist partisini yeniden inşa etmek için uğraşıyor ve bu süreçte enternasyonal dayanışma tüm dostlarımızdan beklentimizdir.

Ortak devrimci amaçlarımıza ulaşmak için, TKİP ile olan dayanışma ve birlikteliği, büyük bir içtenlikle güçlendirmek istiyoruz.

Yaşasın proleterya enternasyonalizmi!

Sosyalizme doğru ileri!

Grup Marksist Leninist / Kızıl Şafak (Rode Morgen) Hollanda

 

BDSP’den TKİP’nin 10. Yıl etkinliğine:

Yaşasın yeni Ekimler’in partisi!

Dostlar, yoldaşlar!

Ekim Devrimi’nin 91., yeni Ekimler’in partisinin 10. Yılı vesilesiyle düzenlemiş olduğunuz gecenizi büyük bir coşku ve kıvançla selamlıyoruz.

Lenin büyük devrimin 4. yılında şunları söylemişti:“Biz bu eserin yapımına başladık. Ne kadar zamanda, ne zaman, hangi ulusun proleterleri bu eseri sonuna vardırırlar bunun öze ilişkin bir önemi yok. Önemli olan buzun kırılmış, yolun gösterilmiş ve açılmış olmasıdır.”

Lenin’in bu sözleri, büyük devrimin 91. yılını kutladığımız şu günlerde ne kadar da büyük bir değer taşımaktadır. Emperyalist-kapitalist düzen dünyayı büyük bir uçurumun eşiğine getirmiş bulunmaktadır. İnsanlık yarınına baktığında bir umut ışığı da görmemektedir. Her geçen gün düzenin insanlığa ödettiği fatura büyümektedir. Dünyanın dört bir köşesine kapitalizmin karanlığı çökmüş bulunmaktadır.

Bu karanlığın en koyu olduğu coğrafyalardan biri de yaşadığımız ülkedir. Emperyalist efendileriyle etle tırnak gibi kaynaşmış bulunan asalak kapitalistler sınıfı ve devleti, emekçi milyonlara onyıllardır kan kusturmaktadır. Sosyal ve ekonomik yıkım her zaman bu ülkenin bir gerçeği olmuştur, işçi ve emekçiler katmerli bir sömürü düzeninin altında ezilmişlerdir. Diğer taraftan kardeş Kürt halkı üzerindeki sömürgeci egemenlik en insanlık dışı biçimler almıştır. İnkar ve imha dışında bir politikası olmayan düzen, şovenizmi körükleyerek halklar arasına düşmanlık tohumları ekmekten kaçınmamaktadır. Bunu, hem Kürt halkının özgürlük mücadelesini bastırabilmenin hem de diğer milliyetlerden işçi ve emekçiler üzerindeki sömürücü egemenliği sürdürebilmenin imkanı olarak kullanmaktadır. Bugün her bakımdan büyük bir iflas içine girmiş bulunan düzen işçi ve emekçilere açlık ve sefaletten, Kürt halkına inkar ve imhadan başka bir şey verememektedir. Bu durumda karanlığı artırmakta, faşist baskı ve terörünü yoğunlaştırmakta, gözü dönmüşçesine şovenizmi körüklemektedir. Bu en koyusundan bir karanlık demektir.

Dünyanın her köşesinde olduğu gibi ülkemizde de emperyalist-kapitalist düzenin yarattığı bu koyu karanlıktan kurtulmak için Ekim Devrimi’nin 91 yıl önce açtığı yoldan yürümek dışında bir çıkar yol yoktur. Bugün artık daha iyi görülmektedir ki, insanlık için “tarihin sonu” olarak gösterilen dönem, insanlığın yolundan bir anlığına çıkması olmuştur. Fakat bu kadarı bile ona pahalıya patlamıştır. Geldiğimiz tarihsel eşikte, insanlık sosyalizme su ve ekmek gibi ihtiyaç duymaktadır.

Ancak sosyalizm için yeni Ekimler’e, yeni Ekimler’in partisine ihtiyacımız var. Bu parti, en ileri teorinin rehberlik ettiği, mevcut toplumun tek devrimci sınıfı olan işçi sınıfının savaş kurmayı olarak kendisini örgütlemiş, çelikten disiplinli, ilkeleri konusunda katı bir parti olmalıdır.

Türkiye’nin işçi ve emekçileri böyle bir partiye sahiptir. “Tarihin sonu”nun ilan edildiği günlerde bir avuç komünist yüzlerini Ekim Devrimi’nin ışığına çevirmekte ısrar ettiler ve böyle bir partinin temellerini attılar. Bu parti son derece zor koşullarda, büyük emeklerle inşa edildi ve bugün 10. yılını dolduruyor.

İnsanlığın yeni Ekimler’e ihtiyaç duyduğu bir tarihsel anda ne mutlu ki böyle bir partimiz var. Bundan dolayı geleceğe büyük bir umutla ve güvenle bakıyoruz. Çünkü biliyoruz ki parti, Ekim’in yolundan bizi sosyalizme götürecektir.

Yaşasın devrim ve sosyalizm!

Yaşasın yeni Ekimler’in partisi!

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu