20 Haziran 2008 Sayı: SİKB 2008/25

  Kızıl Bayrak'tan
  TÜSİAD yeni bir “sivil inisiyatif” oluşturma peşinde…
   Düzen siyasetinde kriz sürerken yeni arayışlar…
Rejim krizi sürüyor...
15-16 Haziran’ın 38. yıldönümünde tersane işçileri anıldı...
İşçi ve emekçi hareketinden...
Başarılı bir KESK Genel Kurulu için geçmişle ve uzlaşmacı mücadele anlayışıyla hesaplaşalım…
  SSGSS sürecinin dersleri ve deneyimleri...
Sosyal yıkım saldırılarına karşı birleşik ve militan mücadeleyi yükseltelim!
  Türban tartışmaları sürüyor...
  15-16 Haziran eylem ve etkinliklerinden…
  Küçükçekmece metal işçileri TİS sürecine hazırlanıyor...
  Che 80. doğum gününde burjuvaziye
hala korku salıyor!
  Futbol endüstrisinin muhalif sesi:
Çarşı, kendine karşı!
  İktidar çekişmesinde yeni bir aşama!
M. Can Yüce
  Almanya’da öğrenciler ayakta!
  Bir-Kar’ın kampanya
çalışmalarından…
  1848 Haziran Paris barikatları ve Paris’in umutsuz devrimi...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Bir-Kar’ın kampanya çalışmalarından…

Berlin…

12 Haziran Perşembe günü göçmenlerin yoğun olarak oturduğu Berlin’in en yoksul semtinde elimizdeki bültenlerin hepsini dağıttık. Bülten dağıtımı esnasında ajitatif konuşmalar yaptık. Akşam saatinde ise kampanyamızın bir diğer aracı olan afişlerimizi yine göçmenlerin oturduğu iki ayrı bölgede yaygınca yaptık.

15 Haziran Pazar günü kampanyamızın bir aracı olan afişlerimizi Berlin’in Schöneberg semtinde kullandık.

BİR-KAR / Berlin


Bielefeld…

“Sermayenin saldırılarına karşı birleşelim, mücadele edelim!“ şiarılı kampanyamızı bölgemizde yakın çevremizle yaptığımız bir toplantıyla duyurduk. Kampanya metaryellerimiz bölgemize ulaştığı andan itibaren kullanmaya başladık.

Daha çok Türkiyeliler’in yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere yaygın bildiri dağıtımı gerçekleştirdik. Kampanyamız çerçevesinde çeşitli kurum ve kuruluşlarla yaptığımız görüşmelerde kampanyamızla ilgili bilgi verdik ve destek istedik. Görüştüğümüz kurumlar Üniversite Öğrenci Derneği olan ASTA ve Alman Sol Parti DIE LINKE. Diğer kurum ve kuruluşlarla görüşerek destek istemeye devam ediyoruz.

Önümüzdeki günlerde kampanyayla ilgili stand açarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

BİR-KAR / Bielefeld


Hamburg...

Afişlerimizi şehrin merkezi yerlerine ve çalışanların yoğun olduğu semtlere yapmaya başladık. Bildirilerimizi ise daha çok limanda ve fabrika önlerinde dağıtmayı düsünüyoruz. Ayrıca tüm demokratik kurumlar, sendikalar ve partilerle  görüşerek kampanyamıza destek olmalarını isteyeceğiz.

BİR-KAR / Hamburg

 

Basel…

İsviçre ve Avusturya’da oynanan 2008 Avrupa futbol şampiyonası milliyetçi- ırkçı gelişmelere konu olduğu gibi kadın ticaretinin meşrulaşmasının da dayanağı haline getirilmiş bulunuyor. Bu durum karşısında 25 kadın kuruluşu ve çeşitli kitle örgütleri 8 Mart’tan itibaren “Kadın ticaretine son” şiarıyla bir kampanya örgütleme duyurusu yapmışlardı. Konu parlamentoda da tartışma konusu olmuştu.  

İsviçre BİR-KAR da konuyla ilgili kampanya başlatma kararı almıştı. Kampanya aracı olarak Almanca, Fransızca ve Türkçe bildiri, Fransızca ve Almanca olarak da afiş hazırlamıştı.

İsviçre BİR-KAR’ın 2008 Avrupa futbol şampiyonası vesilesiyle “Kadın ticaretine son” şiarıyla başlattığı kampanya çalışmasını Basel’de maçların başladığı gün başlattık. Kampanya çalışmasına BİR-KAR`ın “2008 Avrupa futbol şampiyonası egemenlerin elinde kirli bir araç işlevi görüyor, kadın ticareti insanlık suçudur, kadının eşitlik ve özgürlük mücadelesini yükseltelim” başlıklı bildirisini yaygın dağıttık. Basel’de 8 bin bildiri dağıtmış bulunuyoruz.

Almanca olarak hazırlanan “Euro 2008, Kadınlar ve Genç kızlar... satılıyor, köleleştiriliyor ve fuhuşa zorlanıyor... Kadın ticaretine son! Kadının eşitliği ve özgürlüğü için mücadeleye!” şiarlı afişlerimizin kullanımına başlayacağız.

BİR-KAR / Basel


Lozan…

7 Haziran’da İsviçre ve Avusturya’da başlayan 2008 Avrupa futbol şampiyonası burjuvazinin hedeflediği doğrultuda devam ediyor. Halk yığınları, özellikle de gençlik kesimi yoğun alkol tüketerek sokaklarda dolanıyor. Yerli, göçmen her ülkenin insanı kendi ulusal bayraklarına sarılarak farklı uluslara karşı nefret duyguları besliyor.

İsviçre BİR-KAR olarak futbol müsabakalarının başladığı 7 Haziran’dan bu yana yoğun bir karşı kampanya yürütüyoruz. Kampanyamız kendi sınırları içinde asgari bir başarıya da ulaşmış durumda. Faaliyet yürüttüğümüz alanlarda kampanyamız coşkuyla sürüyor.

Bir-Kar / Lozan

 

Cenevre…

Kadınların köleleştirilmesine ve fuhuşa zorlanmasına karşı çıkmak, “ Kadın ticaretine son” demek için İsviçre’de yaygın bir kampanya sürdürüyoruz. Konuyu teşhir eden bildirinin Fransızcası’ndan 5 bin adet dağıttık. Afiş çalışmasına devam edeceğiz.

BİR-KAR / Cenevre


Wuppertal...

BİR-KAR’ın başlatmış olduğu kampanya çeşitli araçlarla devam ediyor. Türkçe materyalleri posta kutularına bırakıyoruz, pazar yeri dağıtımları ise sürüyor. Bu süreçte düzenlenen toplantılara giderek broşürlerimizi dağıtıyoruz. Ayrıca Türkiyeliler’in gittiği kahve veya derneklerde, kafetaryalarda dağıtım yapıyoruz.

Alevi Kültür Merkezi’nde ‘68 hareketi üzerine gerçekleştirilen bir toplantıya katılarak hem konuşma yaptık ve hem de bütün katılımcılara kampanya materyallerimizi ulaştırdık.

Yanısıra kampanya faaliyeti kapsamında stand açmayı hedefliyoruz. Bunun için gerekli işlemleri yaptık.

BİR-KAR / Wuppertal

 

Dünyadan kısa kısa…

Fransa’da grev!

Fransa’da kamu çalışanlarının üye olduğu işçi sendikaları 17 Haziran sosyal yıkım saldırılarına karşı bir kez daha greve çıktı.  Sendikalar Sarkozy’nin emeklilik sisteminde yapmayı tasarladığı reformlara ve haftada 35 saat çalışma uygulamasını esnekleştirme tasarısına karşı çıkıyor.

CGT Sendikası Başkanı, Fransa çapında düzenlenecek gösterilere yüzbinlerce kişinin katılmasının beklendiğini ifade etti. Grev öğretmenlerin eğitim alanındaki kesintileri protesto etmek amacıyla aylardır yaptıkları eylemlerin bir niteliğini taşıyor.

Fransa’da liman işçileri de huzursuz. İşçiler yeniden yapılandırma planlarına karşı, kamyon sürücüleri ise yükselen benzin ve mazot fiyatlarını protesto etmek için greve gittiler.


Almanya: TUI’de uyarı grevi!

Yaklaşık 350 TUI çalışanı 11 Haziran’da uyarı grevi gerçekleştirdiler. Ver.di Sendikası’nın yaptığı açıklamaya göre Alman turizm alanında yapılan ilk grev. Sendikanın talebi ücretlere aylık 120 Euro zam yapılması. Patron ise %1,2 zam ve iş saatlerinin 1,5 saat artmasını dayatıyor.


Hessen: Mahkeme üniversite harçlarını kabul etti!

Uzun bir dönemdir gündemde olan 500 € üniversite harçları 11 Haziran günü Hessen Mahkemesi tarafından karara bağlandı. Bu uygulamayı protesto eden 71 bin Hessen’li mahkemeye daha önce itiraz dilekçesi vermişti.

10 Haziran günü ise Frankfurt/Main’de 800’e yakın üniversiteli yaptıkları eylemle harç kararının geri alınması için sokağa çıktı.


İspanya’da mazot eylemi sürüyor!

10 Haziran’da İspanya’da onbinlerce kamyon ve tır şoförü Fransa sınırı ve Madrid otobanını işgal etti. Bazı yerlerde mazot taşıyan tanklar polisin yoğun koruması altına alındı. Benzin istasyonları %40 benzin stoğunu tükettiği için kapalı kalmak zorunda kaldı. Portekiz ve Fransa’da da şoförler sokak işgaline başladılar.

Liege’de (Belçika) binlerce sendikalı tüketim mallarına yapılan zamları protesto etmek için sokağa döküldü.