30 Mayıs 2008 Sayı: SİKB 2008/22

  Kızıl Bayrak'tan
  Sınıfın hareketliliğinde yoğunlaşma
ve sertleşme eğilimi
   İnkar ve imha çizgisinin izleyicileri “çözüm” gücü olamaz!
Gerici iç çatışma yeni boyutlar kazanıyor!
SSGSS, istihdam paketi, kıdem tazminatı, işgüvencesinin gaspı, sendikalar yasası…
Sermayenin saldırıları artıyor…
1 Haziran mitingi üzerine U. Taner
Tersane işçileri bu cehennemi kabul etmeyecek!
  Komünist kamu emekçilerine çağrı:
Parti’yi kamu emekçileri içinde güçlendirmek için ileri!
  İşçi ve emekçi hareketinden..
  Birleşik, kitlesel, devrimci bir gençlik hareketi hedefiyle mücadeleye!
  ODTÜ’de boykot yayılıyor!
  Kapitalizm öldürüyor!
  Dünyadan...
  Mayıs şehitleri anmalarından...
  Sincan Kadın Hapishanesi’nden mektup...
  Bir utanç belgesi: “Türkiye’de Kürt sorununa barışçıl çözüm çağrısı” M. Can Yüce
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mayıs şehitleri anmalarından...

Kartal: “Devrimci mücadele sürüyor!”

Mayıs şehitleri 25 Mayıs günü Kartal İşçi Kültür Evi’nde yapılan “‘68’den günümüze devrim mücadelesi sürüyor!” etkinliğiyle anıldı.

Etkinliğe Kartal İşçi Kültür Evi, OSB-İMES İşçileri Derneği ve tersane işçileri katıldı.

Etkinlik, Mayıs şehitleri şahsında tüm devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başladı. Ardından yapılan konuşmada Denizler’in, Mahirler’in, İbrahimler’in ve Sinanlar’ın mirasının gerçek sahiplerinin onları “dizilerin kirli senaryolarına alet edenler” ve anmalarını yine bu dizilerin kahramanları ile yapanlar değil, geçmişin mirasını mücadelede daha da ileriye taşıyan komünistler olduğu vurgulandı.

Açılış konuşmasının ardından “68’den günümüze devrim mücadelesi” adlı sinevizyon gösterimi ilgiyle izlendi. Ardından BDSP temsilcisi bir konuşma gerçekleştirdi. Sinevizyonda ve açılış konuşmasında vurgulanan noktaların önemine değinilen konuşma “şehitlere sözümüz var, bu ülkenin topraklarına kızıl bayrağı dikeceğiz” sözleriyle sonlandırıldı.

İki işçinin Mayıs şehitleri için hazırladığı şiir dinletisinin ardından etkinlik müzik dinletisi eşliğinde çekilen halaylarla son buldu. Etkinliğe yaklaşık 50 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / Kartal


Esenyurt İKE: Denizler’ce çoğalıyoruz!

Esenyurt İşçi Kültür Evi olarak, Türkiye devrimci hareketi tarihinde bir döneme damgasını vuran Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya’yı ve onlar şahsında Mayıs şehitlerini ve tüm devrim şehitlerini anmak amacıyla 25 Mayıs günü bir anma etkinliği gerçekleştirdik.

Etkinlik, sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisinin ardından Grup Gölgedekiler’in söylediği türkü ve marşlarla devam etti. Etkinliğe 50 kişi katıldı.

Bir döneme damgasını vuran ‘71 devrimci hareketinin simge isimlerini her ölüm yıldönümlerinde anmak ve devrimci kadro tipinin seçkin örnekleri olarak Türkiye Devrimci Hareketi’ne kattıkları devrimci değerlere vurgu yapmak, onların mirasını bugüne taşımak biz komünistler için devrimci bir görev ve sorumluluktur. ‘71 devrimcilerinin gerçek mirasçıları ve onların uğrunda ölüme gittikleri davalarının savunucuları olarak onların açtığı devrimci yoldan yürümeye devam ediyoruz.

Esenyurt İşçi Kültür Evi çalışanları


Mamak’ta Mayıs şehitleri anıldı…

24 Mayıs günü Mamak İşçi Kültür Evi’nde 1 Mayıs’tan Nurhak’a devrim tarihimizde ölümsüzleşen devrimcileri anma etkinliği gerçekleştirdik.

Etkinlik yiğitlikleri, devrim davasına adanmışlıkları ve baş eğmezlikleriyle ölümsüzleşen Denizler, İbrahimler ve Sinanlar şahsında yapılan saygı duruşuyla başladı. 1 Mayıs’tan başlayarak, Denizler, İbrahim Kaypakkaya ve Nurhak şehitlerini anlatan sinevizyon gösterimi ile birlikte yapılan sunumla devam etti.

Ardından BDSP adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada 12 Mart faşizminin ardından sermaye devleti tarafından katledilen devrimcileri, devrim davasıyla güçlü bağlar kurarak anmanın önemine vurgu yapıldı.

Mamak İşçi Kültür Evi müzik topluluğunun devrimci marşlardan ve ezgilerden oluşan dinletisinin ardından anma etkinliği sona erdi. Anmaya 30 kişi katıldı.

Mamak BDSP


Gazi’de anma: “Çelik aldığı suyu unutmadı!”

İbrahim Kaypakkaya, işkencede katledilişinin 35. yıldönümünde, 25 Mayıs günü Gazi Mahallesi’nde düzenlenen “Çelik Aldığı Suyu Unutmadı-Unutmadık!” başlıklı bir salon etkinliğiyle anıldı. Etkinlik süresince İbrahim Kaypakkaya’nın hayatı ve devrimci önderliği anlatıldı.

Partizan Tertip Komitesi’nin organize ettiği etkinlik saygı duruşuyla başladı. Grup İsyan Ateşi, Hilmi Yarayıcı ve Hasan Sağlam’ın söylediği türkü ve marşlarla devam etti. Skeç gösteriminin sergilendiği etkinlikte, devrimci mücadelede ölümsüzleşen devrimcilerin resimlerinden oluşan slayt gösterimi yapıldı. Etkinliğe birçok kurum ve cezaevlerinde bulunan Partizan tutsakları mesaj gönderdi.

GOP BDSP de etkinlikte yerini alarak anmanın önemine vurgu yapan bir mesaj gönderdi.

Kızıl Bayrak / GOP


Devrimci önderler Wuppertal’de anıldı!

Birçoğunu Mayıs ayında ölümsüzlüğe uğurladığımız ‘71 Devrimci Hareketinin önderleri İ. Kaypakkaya, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın yanı sıra, devrim tarihimizin diğer kilometre taşları olan M. Suphi, Mahir Çayan, Fatih Öktülmüş, Mazlum Doğan ile Parti şehitlerimizi, 24 Mayıs günü Almanya’nın Wuppertal kentinde düzenlediğimiz etkinlikle bir kez daha andık.

Anma öncesinde,“Devrim tarihimizin kilometre taşları parti, devrim ve sosyalizm mücadelemizde yaşıyorlar!” yazılı etkinlik afişleri, başta Wuppertal olmak üzere Köln ve Essen gibi yakın kentlerde yapıldı, aynı şiarın yer aldığı el ilanları dağıtıldı.

Anma etkinliği saygı duruşuyla başladı. Ardından sahneye çıkan Wuppertal Emekçi Kadın Korosu’nun günün anlamına uygun seçtiği devrimci türkü ve marşları beğeniyle dinlendi.

Koronun ardından bir yoldaşımız günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Partimizin devrimci geçmişi ve mirası nasıl ele aldığını, boşluğa doğmadığımızı, bu devrimci geçmişin bizim de geçmişimiz olduğunu, bu devrimci mirası geleceğe taşımanın tek yolunun ise onu devrimci temelde ileriye doğru aşmaktan geçtiğini, bu yönüyle de devrimci geçmişin partimiz şahsında güvencede olduğunu vurguladı. ‘68 kuşağının bu yıl her zamankinden fazla tartışıldığını, ama bu tartışmaların çoğunun bugün onlara layık olmayan bir konumda bulunanlar tarafından yapıldığını söyledi. Böylece devrimci önderlerin devrimci kişiliklerinden soyutlandığına, buna karşı dikkatli olunması gerektiğine değindi.

Ardından 6 Mayıs konulu bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Verilen aradan sonra dostumuz Halil Kamalak, bağlaması eşliğinde söylediği türkü ve marşlarla etkinliğe renk kattı.

Son olarak Ali Mahir sahneye çıktı. Ruhi Su tarzında söylediği türkülerle etkinliğimize anlamlı bir katkı yaptı. Etkinliğe yaklaşık 80 kişi katıldı.

NRW’den TKİP taraftarları


 

Almanya’da Kaypakkaya anması...

Yiğit devrimci İbrahim Kaypakkaya katledilişinin 35. yılında, Almanya’nın Ludwigshafen kentinde 24 Mayıs günü, TKP/ML tarafından düzenlenen merkezi geceyle anıldı.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden iki bini aşkın kişinin katıldığı etkinlik iki bölüm halinde gerçekleştirildi. Uluslararası Sempozyum başlığı altındaki ilk bölümde Nepal, Almanya ve Yunanistan’dan katılan konuşmacıların yanısıra Türkiye’den Haluk Gerger, Faik Bulut ve Partizan dergisi temsilcisi konuştu.

İkinci bölümde sinevizyon gösterildi. Pınar Sağ, Rojda, Partizan Müzik Topluluğu sahneye çıktı, Gökkuşağı Sanat Atölyesi etkinliklerini sergiledi. TKP/ML adına konuşmalar yapıldı ve mesajlar okundu. Coşkulu geçen gece Ferhat Tunç’un sahneye çıkmasının ardından sona erdi.

Sınıf devrimcileri olarak geceye katılıp TKİP Yurtdışı Komitesi adına mesajımızı ilettik. Partimizin yayınlarından oluşan standımızı açtık.

Frankfurt’dan TKİP taraftarları