25 Ağustos 2006 Sayı: 2006/33 (33)
  Kızıl Bayrak'tan
   ABD ve İsrail adına savaşacak taşeronlar aranıyor!
  Emperyalizme ve sermaye iktidarına karşı mücadeleyi yükseltelim!
  BM, "barış gücü"nü devşirmekte zorlanıyor; Direniş kararlılığının yarattığı korku
  Sermaye devleti ABD ve siyonizmin hesabına asker gönderme niyetinde; Geçit vermeyelim!
  Gerçek ve kalıcı barış için emperyalizme karşı savaşı yükseltelim
Kadıköy'de binler haykırdı: "Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak"
Kamuda toplu görüşmeler devam ediyor; Toplu görüşme oyununu boşa çıkarmanın yolu mücadeleyi yükseltmektir
Nükleer santrallere hayır
  Sağlıklı yaşam hakkını hiçe sayan sermaye düzenine karşı mücadeleye!
  "istihdamda maliyet düşüren paket sonbahara hazır"
  Kore'den Lübnan'a; Emperyalizme uşaklığın tarihi emekçilerin kanıyla yazılıyor /Orta sayfa
  Tersanelerde iş cinayetlerine artık yeter diyelim!
  Dearsan Tersanesi işçisi ile patlama ile ilgili röportaj
  "Uyuyan devi uyandırmak için sabırlı ve soluklu bir çalışma gerekiyor!"
  Dinlerin kıskacında, emperyalizmin ablukasında Ortadoğu ve çıkış yolu / Yüksel Akkaya
  Hizbullah'ı silahsızlandırma dayatmaları boşa düşüyor
  CİA, KÜBA ve Venezüella için kirli savaş şefi atadı
  Amerikancı güçler siyonistlerin emriyle hareket ediyor
  Dünyadan gelişmeler
  İsviçre'de ırkçı yeni yasaya hayır!
  İsrail ve Ortadoğu / Abu Şehmuz Demir
  Mamak İşçi Kültür Evleri'nin Ortadoğu halklarıyla dayanışma günleri
  Adana'da sokak ortasında infaz
  11 Eylül'ün ardında bıraktığı sorular; Saldırıları kim planladı?
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Devrimin ve sosyalizmin kızıl bayrağı Mamak 3. Kültür-Sanat Festivali'nde dalgalandı!

Mamak İşçi Kültür Evleri olarak bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz kültür-sanat festivalini pek çok açıdan geçen yılı aşan bir düzeyde geride bırakmış olduk. Bu süreci festival hazırlık komitesi olarak belli başlı açılardan değerlendireceğiz. Geçtiğimiz haftalarda Kızıl Bayrak sayfalarında İşçi Kültür Evleri'nin festival değerlendirmesine yer verilmişti. Biz buradaki değerlendirmemizi yerel çalışma temelinde ele alacağız.

Festival hazırlık sürecini üç günlük bir sokak etkinliği şeklinde planlamadık. Ön süreci ve sonrasını da ele alan politik bir bakışla aylar öncesinden biraraya gelerek buna uygun bir organizasyon gerçekleştirmeye çalıştık. Festival Hazırlık Koordinasyonu olarak bir önceki yılın değerlendirmesi ışığında eksiklilerimizi giderecek politik bir açıklıkla hareket ettik. Öncelikle politikanın gücü üzerinden elde edilen başarıyı kalıcılaştırabilmek ve kitle çalışmasında alınan mesafeyi ilerletmek, bu yılki festival ön çalışmasının temel hedeflerinden biriydi. Bu hedefe bağlı olarak devrimci kültür-sanat faaliyeti alanında derinleşmek ve yakalanan başarıyı güvenceleyebilmek bakışıyla davrandık.

Festival tüm olanakların seferber edilmesiyle örgütlendi

Haziran ayından itibaren Festival Hazırlık Koordinasyonu olarak festivali planlamaya başladık. Hazırlıklarımızı, festivalin gündemleri ile güncel siyasal süreçlerin bağını kuracak şekilde ele aldık. Bu gündemleri de güçlü bir kitle çalışmasına konu etmeyi planladık.

2 Temmuz anma etkinlikleriyle birlikte Mamaklı emekçileri taraflaştıracak ve etkinliklerin parçası yapacak bir çalışma öngördük. Mamaklı emekçilerle bağlarımızı daha da güçlendiren bir çalışma tarzının yanısıra emekçilerle birebir ilişki kurmayı hedefledik. Binlerce Mamaklı emekçinin evini ziyaret ederek İşçi Kültür Evleri olarak “Pir Sultan'dan Madımak'a asan da yakan da devlettir!” şiarıyla politik çalışmamızı sokak etkinliği ve eylemli süreçlerle birleştirerek güçlü bir çalışma ördük.

2 Temmuz çalışmasının ardından festival hazırlık toplantıları, kitle çalışması ve materyal dağıtımları ile sürece devam ettik. Tüm çalışmaları sorumluluk alanları belli komite ve benzeri örgütlükler üzerinden tanımladık.

Festival hazırlık toplantısı 9 Temmuz'da 30 emekçinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıyı yönlendiren divandan katılan emekçilerin önerilerine kadar içeriği güçlü bir şekilde toplantıyı tamamladık. Toplantıya katılan emekçileri aşan bir destek almamızda ve faaliyetin başarıyla örgütlenebilmesinin gerisinde atılan bu adımın büyük bir etkisi vardır. Festival sürecinin başladığının önden duyurulmuş olması, Mamaklı işçi ve emekçilere festivali birlikte örgütleme çağırısının genişçe yapılması olumlu sonuçlar doğurdu. Toplantıya katılan emekçi sayısını aşan bir sahiplenmenin olduğuna, emeğini katarak sürecin öznesi haline gelen pekçok emekçinin festivale katkısına ayrıca değinmek gerekiyor.

Sanat komisyonu, halk oyunu topluluğu, kadın komisyonu, dayanışma kermesi, iki kültür evi üzerinden festival hazırlık meclisleri oluşturma kararı bu toplantıda alınmıştır. Bu kararlar büyük oranda başarılı bir şekilde uygulanmıştır.

Diğer yandan kurumlar üzerinden oluşturulan ekipler sanat koordinasyonu oluşturularak iyi bir etkileşim yakaladılar.

Diğer topluluk ve komisyonlar da sorumlu oldukları alanlar üzerinden festivali temel alan bir bakışla çalıştılar. Kadın komisyonunun dayanışma ruhunu güçlendiren çalışma tarzıyla öne çıkan kermesi anlamlı sonuçlar yarattı.

3. Kültür Sanat Festivali'ni Ortadoğu halklarıyla dayanışma perspektifi üzerinden belirledik. Ön süreçte çok yaygın olmamakla birlikte Filistin ve Lübnan'a dönük emperyalist saldırganlığı işleyen bildiri dağıtımları ve sokak konuşmaları yaptık. Ancak asıl müdahaleyi festival etkinlikleri üzerinden planladık ve bunu da güçlü bir biçimde hayata geçirdik.

Festivalin kolektif bir mevzi olarak örgütlenmesi

Festival çalışması üç ayrı temel bölge üzerinden derinleşmiş bir kitle faaliyeti olarak örgütlendi. Sorumluluk alanları ve tanımlı işbölümleri ile geçen yılı aşan bir ön çalışma yürütüldü.

Festivalin içeriği geçen yıllara oranla daha güçlüydü. Yine geçen yıllara oranla ön hazırlık süreci daha planlı ve sistematik oldu. Kültür-sanat alanında geçen yıl yaşanan belli gecikmeleri de dikkate alarak bu yıl başarılı bir müdahale gerçekleştirdik.

Başarımızın arkasında binlerce Mamaklı işçi-emekçi ve genç ile devrimci dost kurumların desteğinin olduğunu vurgulamak istiyoruz. Bu yılki festivali geçen yılın eksiklerini aşarak gerçekleştirdik. Özetle devrimin ve sosyalizmin kızıl bayrağı şimdi daha yükseklerde dalgalanıyor ve dalgalanmaya devam edecek.

Festival Hazırlık Koordinasyonu

--------------------------------------------------------------------------------

Mamak İşçi Kültür Evleri'nin Ortadoğu halklarıyla dayanışma günleri

Mamak İşçi Kültür Evleri olarak geçtiğimiz günlerde düzenlediğimiz festival etkinlikleri, Mamaklı işçi ve emekçilerin katılımıyla birlikte gerçek anlamda anti-emperyalist bir gösteriye dönüşmüştü. Bu süreci kesintisiz bir şekilde emperyalizme karşı direnen Ortadoğu halklarıyla dayanışmayı yükseltecek yeni çalışmalara bağlamayı hedeflemiştik. Bu eksende ilk olarak “Ortadoğu Halklarıyla Dayanışma Günleri” adı altında bir çalışma başlatmış bulunuyoruz.

Bir ay sürecek olan bu kampanya dönemi içerisinde ilk olarak hazırladığımız duvar gazetelerini kullanmaya başladık. Önümüzdeki haftadan itibaren ise park etkinlikleri başlatacağız. Fotoğraf sergisi ve belgesel gösteriminin yapılacağı bu etkinliklerde ayrıca bir dayanışma defteri açacağız. Mamaklı emekçilerin duygu ve düşüncelerini kardeş halklara iletmeyi ve yayınlarımız aracılığı ile kamuoyuna ulaştırmayı hedefliyoruz.

İlerleyen günlerde çalışmaları devam eden sokak tiyatrosu ve müzik grupları da etkinlik programında yer alacaklar. Ayrıca Eylül ayında ölümsüzleşen devrimci sanatçı Yılmaz Güney'i anma etkinliklerini de bu kampanya çerçevesinde ele alacağız. Açık havada sanatçının eserlerinden oluşan film gösterimleri yapacağız.

Duyarlı tüm işçi ve emekçileri “Ortadoğu halklarıyla dayanışma günleri”ne ve “Yılmaz Güney'i anma etkinlikleri”ne katılmaya davet ediyoruz.

Mamak İşçi Kültür Evleri

 

“Faşizme ve emperyalist barbarlığa karşı Ortadoğu halklarıyla dayanışma günleri” etkinlik programı:

* 50 yıldır emperyalizme ve siyonizme karşı direnen Filistin halkını simgeleyen “Faris-Geçemeyeceksiniz!” belgesel gösterimleri ve fotoğraf sergisi

26 Ağustos Cumartesi- Tuzluçayır

Yer : Feyzullah Çınar Parkı

Saat: 20:00

27 Ağustos Pazar-Şirintepe

Yer : Mamak İşçi Gençlik Kültür Evi Önü

Saat: 20.00

2 Eylül Cumartesi-Tek Mezar

Yer : Hacı Bektaş-ı Veli Parkı

Saat: 20.00

3 Eylül Pazar

Yer : Fahri Korutürk Parkı

Saat: 20.00

 

Devrimci sanatçı Yılmaz Güney'in ölüm yıldönümü anma etkinlikleri:

Yılmaz Güney (Ağıt )

8 Eylül Cuma-Şirintepe

Yer : Mamak İşçi Gençlik Kültür Evi Önü

Saat: 20.00

9 Eylül Cumartesi-Tuzluçayır

Yer : Feyzullah Çınar Parkı

Saat: 20:00

Mamak İşçi Kültür Evleri