25 Ağustos 2006 Sayı: 2006/33 (33)
  Kızıl Bayrak'tan
   ABD ve İsrail adına savaşacak taşeronlar aranıyor!
  Emperyalizme ve sermaye iktidarına karşı mücadeleyi yükseltelim!
  BM, "barış gücü"nü devşirmekte zorlanıyor; Direniş kararlılığının yarattığı korku
  Sermaye devleti ABD ve siyonizmin hesabına asker gönderme niyetinde; Geçit vermeyelim!
  Gerçek ve kalıcı barış için emperyalizme karşı savaşı yükseltelim
Kadıköy'de binler haykırdı: "Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak"
Kamuda toplu görüşmeler devam ediyor; Toplu görüşme oyununu boşa çıkarmanın yolu mücadeleyi yükseltmektir
Nükleer santrallere hayır
  Sağlıklı yaşam hakkını hiçe sayan sermaye düzenine karşı mücadeleye!
  "istihdamda maliyet düşüren paket sonbahara hazır"
  Kore'den Lübnan'a; Emperyalizme uşaklığın tarihi emekçilerin kanıyla yazılıyor /Orta sayfa
  Tersanelerde iş cinayetlerine artık yeter diyelim!
  Dearsan Tersanesi işçisi ile patlama ile ilgili röportaj
  "Uyuyan devi uyandırmak için sabırlı ve soluklu bir çalışma gerekiyor!"
  Dinlerin kıskacında, emperyalizmin ablukasında Ortadoğu ve çıkış yolu / Yüksel Akkaya
  Hizbullah'ı silahsızlandırma dayatmaları boşa düşüyor
  CİA, KÜBA ve Venezüella için kirli savaş şefi atadı
  Amerikancı güçler siyonistlerin emriyle hareket ediyor
  Dünyadan gelişmeler
  İsviçre'de ırkçı yeni yasaya hayır!
  İsrail ve Ortadoğu / Abu Şehmuz Demir
  Mamak İşçi Kültür Evleri'nin Ortadoğu halklarıyla dayanışma günleri
  Adana'da sokak ortasında infaz
  11 Eylül'ün ardında bıraktığı sorular; Saldırıları kim planladı?
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Emperyalist saldırganlık ve emperyalizme uşaklık lanetleniyor!

Deri işçilerinden Ortadoğu halklarıyla dayanışma eylemi!

ABD emperyalizminin desteğini arkasına alan İsrail siyonizminin saldırıları deri işçileri tarafından 23 Ağustos günü yapılan bir eylemle protesto edildi.

Öğle saatlerinde Tuzla Organize deri sanayinde Eski Traktörcüler durağında toplanan yaklaşık 500 deri işçisi yaptıkları “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Katil ABD işbirlikçi AKP!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!” sloganlarını gür ve coşkulu bir şekilde haykırdılar.

Eylemde Deri-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Musa Servi ve Deri-İş Tuzla Şube Başkanı Hasan Sonkaya birer konuşma yaptı. İlk sözü alan Sonkaya, başını ABD emperyalizminin çektiği siyonist İsrail'in katliamlarını protesto etmek için biraraya geldiklerini söyledi. İşbirlikçi AKP hükümetinin Lübnan'a asker göndererek Türkiye'yi de katliama ortak etmek istediklerini, ancak halkın bu savaşa karşı çıktığını Irak, Lübnan, Filistin halkının yanında olduklarını ifade etti. Musa Servi ise, yakında sıranın Suriye, İran ve Türkiye'ye geleceğini, işbirlikçi hükümetin gençlerimizi Lübnan'a emperyalizmin çıkarlarını korumak için göndermeye hazırlandığını, bu oyunun ise 1 Mart tezkeresinde olduğu gibi ortak mücadeleyle püskürtülebileceğini, AKP hükümetinin bu savaşı durdurmak istediğini söylemesine rağmen İncirlik'ten sevkiyata izin verdiğini belirtti. Ayrıca Ankara'daki KESK eylemlerine ve tersanelerdeki iş cinayetlerine karşı mücadele çağrısı yapan Servi, ortak mücadelenin önemine değindi. Eylem sloganlarla sona erdi.

Kızıl Bayrak/Kartal

 

Bursa: “Lübnan'a asker gönderme!”

Emperyalizm ve siyonizmin Ortadoğu'daki saldırgan politikalarına karşı kardeş halklarla dayanışmak ve anti-emperyalist mücadeleyi yükseltmek için Bursa'da ilerici ve devrimci kurumlar tarafından oluşturulan birlik 21 Ağustos günü açtığı imza standıyla faaliyetine başladı. “Lübnan'a asker gönderme!” şiarıyla toplanan imza standı Çiçekçiler Parkı'nda açıldı. Halkın masaya ilgisi yoğun oldu. Gün boyu ajitasyon konuşmaları eşliğinde Ortadoğu halklarıyla dayanışma çağrısı yapıldı. Daha önce savcılık tarafından toplatma kararı çıkarılan bildiriler de yeniden basılarak dağıtıldı.

22 Ağustos günü de Heykel Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde biraraya gelen ilerici ve devrimci kurumlar BM kararı ile Lübnan'a asker gönderilmesini protesto ettiler.

BDSP, HÖC, Kurtuluş Partisi, ESP, Partizan ve TKP'nin örgütlediği eylem saat 19:00'da başladı. Eylemde “Emperyalizmin siyonizmin askeri olmayacağız!” yazılı pankartı açıldı. Yapılan açıklamada “Ortadoğu halklarına karşı saldırganlığın bekçiliğini yapanlara karşı halklarımız, halkların direnme hakkına sahip çıkacak, katliamların ortağı olmayacak” denildi. İşçi ve emekçilere anti-emperyalist mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı. “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “İsrail askeri olmayacağız!” sloganları atıldı. Eyleme 40 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Bursa

 

Gülsuyu emekçileri direnen Ortadoğu halkları için yürüdü

Ortadoğu'da “ateşkes” ilan edilmesine rağmen süren işgal ve katliamları kınamak, Filistin, Lübnan ve Irak halklarının direnişini desteklemek için 19 Ağustos günü Gülsuyu'nda bir eylem yapıldı. Cuma akşamı yapılan eylem aynı zamanda 20 Ağustos Pazar günü yapılacak mitinge çağrı niteliğindeydi.

BDSP, HKM, HÖC, Partizan, PDD, ESP, G. Sanat ve Hayat'ın birlikte örgütlediği eylem saat 20:00'de Heykel'de kitlenin toplanmasıyla başladı. “Emperyalizm ve siyonizm yenilecek, direnen Ortadoğu halkları kazanacak!” yazılı pankart, bayraklar ve meşalelerle yürüyüşe geçildi.

Kitle, Mustafa Bakkal durağına geldiğinde bir süre bekledi ve emekçiler ajitasyon konuşmalarıyla eyleme çağrıldı. Yeniden yol kapatılarak yürüyüşe devam edildi. Yürüyüş boyunca “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “İsrail/ABD askeri olmayacağız!”, “Katil ABD, işbirlikçi AKP!”, “Emekçiler saflara hesap sormaya!” sloganları sıklıkla atıldı.

Fatma Hanım'a varıldığında kitlenin sayısı 100'ü aşmıştı. Burada da konuşmalar yapılarak çevredeki emekçiler eyleme çağrıldı. Burada Filistin, Lübnan ve Irak'ta özgürlük ve bağımsızlık için savaşarak ölenler şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Sinevizyon gösterimi yapılacaktı ancak teknik bir sorun nedeniyle gerçekleşmedi. Bunun yerine Lübnan'daki vahşeti özetleyen ve Kana kasabasının anlatıldığı bir konuşma yapıldı. Basın metninin okunmasının ardından Çav Bela marşı söylendi.

Kızıl Bayrak/Maltepe

 

Öğrenci Kolektifi üyelerinden zincirli eylem...

21 Ağustos günü Türkiye'nin Lübnan'a asker göndermesi gündemiyle toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nu protesto eden Öğrenci Kolektifleri üyeleri kendilerini Çankaya Köşkü önüne zincirlediler. “Üniversite işgale ortak olmayacak!/Öğrenci Kolektifleri” imzalı pankart açan ve “İşgale izin vermeyeceğiz!” yazılı önlükler giyen gençlere müdahale eden kolluk güçleri 5 kişiyi gözaltına aldı.

 

Bursa: “İsrail askeri olmayacağız!”

19 Ağustos günü Bursa'da Ortadoğu halklarıyla dayanışmak ve Lübnan'a asker gönderilmesini protesto etmek için biraraya gelen sendika, dernek ve DKÖ'ler Panayır Mahallesi'nde bir eylem gerçekleştirdiler. “İsrail askeri olmayacağız!”, “Ortadoğu halkları yalnız değildir!” sloganlarının atıldığı eyleme 80 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Bursa

 

Ankara: Emperyalistler yenilecek, direnen halklar kazanacak!

Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Ankara Platformu'nun geçtiğimiz hafta başlattığı Cuma eylemlerinin ikincisi 18 Ağustos günü gerçekleştirildi.

Akşam saat 20:00'de Sakarya Caddesi'nde toplanan platform bileşenleri meşaleler ve sloganlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca sık sık “Emperyalistler yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “Kahrolsun ABD, AB emperyalizmi!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Filistinde intifada, Irak'ta direniş kazanacak!”, “Her yer Filistin/Lübnan, hepimiz Filistinli'yiz/Lübnanlı'yız!”, “Kahrolsun İsrail siyonizmi!” sloganları atıldı. Yüksel Caddesi'ne gelindiğinde platform adına bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada İsrail siyonizminin Lübnan işgali süresince gerçekleştirdiği katliamların bilançosu verildi. Lübnan halkının direnişi sayesinde işgalcilerin amaçlarına ulaşamadığı, bir kez daha direnişin kazandığı vurgulandı. İşgal sürecinin BM ile birlikte uluslararası bir boyut kazanarak kalıcılaştırılmaya çalışıldığı, emperyalistlerin ve siyonistlerin çıkarları doğrultusunda hareket eden işbirlikçi TC devletinin, bölgeye asker gönderme suretiyle işgal sürecinde daha aktif rol alacağına değinildi.

Eylem sonunda Platform'un Cuma eylemlerine devam edeceğinin duyurusu yapıldı.

Kızıl Bayrak/Ankara

 

Mersin: “Direnen halklar kazanacak!”

18 Ağustos günü İsrail'in saldırılarını protesto etmek için her hafta yaptığımız basın açıklamasını bu hafta da gerçekleştirdik. Açıklamadan birkaç saat önce BDSP, DHP, DDSB, ESP, HÖC, Partizan ve TÖP imzalı bildirileri çarşı merkezinde ajitasyon konuşmaları eşliğinde dağıttık. Dağıtımdan sonra Taşbina önünde toplanarak “Kahrolsun İsrail siyonizmi, direnen halklar kazanacak!” imzalı pankartı açtık. Slogan ve zılgıtların ardından direniş türküleri söylendi. Ardından emperyalistlerin Ortadoğu'ya nasıl “özgürlük ve barış” götürdüğünü teşhir eden kısa oyun sahnelendi. Basın açıklamasının okunmasının ardından eylem sona erdi.

Eylem boyunca “Katil ADB Ortadoğu'dan defol!”, “Filistin/Lübnan halkı yalnız değildir!”, “ABD askeri olmayacağız!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganları atıldı.

BDSP Mersin

 

 

Çiğli'de direnen Ortadoğu halkları için imza topluyoruz!

Çiğli BDSP olarak, emperyalist işgale karşı Ortadoğu halklarıyla dayanışmayı yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siyonist İsrail'in saldırıları başladığında, Çiğli'deki işçi ve emekçileri Ortadoğu halklarıyla dayanışmaya çağıran ozalit çıktıdan aldığımız afişleri bölgede yapmıştık.

16 Ağustos'tan itibaren de Çiğli Belediyesi önünde Filistin ve Lübnan halklarına göndereceğimiz dayanışma mektubuna imza topluyoruz. Topladığımız imzaları Filistin Konsolosluğu'na ve Filistinli tutsaklara dayanışma amacıyla göndereceğiz. İmza standına ilgi hayli yoğun.

Filistin ve Lübnan'da yaşanan katliamı anlatan fotoğrafların bulunduğu standımızda dövizlerimizle ve ajitasyon konuşmaları eşliğinde emperyalizmi ve siyonizmi teşhir ediyoruz. Standa gelenlere saldırının amacını ve niçin direnişe destek verilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Ayrıca Çiğli'nin değişik mahallelerindeki pazarlarda standlarımızı açarak imza toplamaya devam edeceğiz. Topladığımız imzaları daha sonra basın açıklamasıyla göndereceğiz.

BDSP/Çiğli

---------------------------------------------------------------------------------

Esenyurt İşçi Kültür Evi'nde etkinlik...

“Emperyalizm ve siyonizme karşı Filistin ve Lübnan halklarının yanındayız!”

İşçi Kültür Evi olarak Esenyurt Depo durağındaki kapalı caddede 18 Ağustos Cuma günü bir film gösterimi gerçekleştirdik.

Hazırlıklarına günler öncesinden başladığımız etkinliğimizin şiarını “Emperyalizm ve siyonizme karşı Filistin ve Lübnan halklarının yanındayız!” şeklinde belirlemiştik. Öncelikle semtteki yerel güçlerimizle bir toplantı yaparak çalışmamızı planladık. El ilanları ve büyük boy afiş hazırladık. Hazırladığımız materyalleri yaygın biçimde dağıtarak etkinliğimizin duyurusunu yaptık. Etkinlik saatinden önce, 20 Ağustos'ta Kadıköy'de yapılacak mitinge çağrı bildirilerini dağıttık, emekçileri mitinge davet ettik.

Etkinliğimize saat 20.30'da müzik dinletisi ile başladık. Ardından İşçi Kültür Evi çalışanı bir arkadaşımız konuşma yaptı. Siyonist İsrail devletinin ABD ve AB emperyalizminin desteği ile Lübnan'ı yerle bir ettiğini, siyonist ordunun genç, çocuk, yaşlı, kadın demeden yüzlerce insanı katlettiğini, şimdi de bu katliamların ve saldırıların bir devamı olarak “barış gücü” adı altında Lübnan'a işgal askeri gönderme hazırlıkları yapıldığını vurguladı. Afganistan'da, Kosova'da, Somali'de ve Kore'de “barış gücü”nün kimin hizmetinde olduğunun görüldüğünü, Lübnan'a gönderilecek barış gücünün de aynı şekilde emperyalizmin çıkarlarına hizmet edeceğini, Türk devletinin işçi-emekçi çocuklarını emperyalistlerin jandarmalığını yapmak üzere Lübnan'a göndermeye hazırlandığını söyledi. Bizim safımız emperyalistlerin değil direnen halkların yanıdır diyerek konuşmasını bitirdi.

Ardından “Geçemeyecekler” adlı bir belgesel film gösterildi. İsrail'in işgal ve katliamına karşı Filistin çocuklarının kahramanca direnişini konu alan filmi yaklaşık 150 kişilik bir kitle ilgiyle izledi. Filmin bitiminde konuşmacı arkadaşımız tekrar söz alarak emperyalist yağma ve kapitalist sömürüye karşı fiili eyleme geçilmesi gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda emekçileri Kurultay Hazırlık Komiteleri'nin başlatmış olduğu “Bir gün direnen Ortadoğu halkları için çalışıyoruz!” kampanyasına destek vermeye ve 20 Ağustos'ta Kadıköy'de yapılacak mitinge katılmaya çağırdı. “Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak”, “Filistin halkı yalnız değildir” sloganları ile etkinlik sona erdi.

Esenyurt İşçi Kültür Evi çalışanları

--------------------------------------------------------------------------

Eskişehir'de inşaat işçilerine polis saldırısı!

Eskişehir'de TOKİ inşaatında çalışan yaklaşık 300 işçi ağır çalışma koşullarından şikayetçi. İki aydır ücretlerini alamayan işçiler aynı zamanda insanlık dışı koşullarda yaşamak zorunda bırakılıyor. Kaldıkları şantiyeye elektrik, su ve yemek verilmiyor.

Çalışma ve yaşama koşullarına karşı tepkisini ifade etmek isteyen işçiler basın açıklaması yapmak istediler. Polis engeliyle karşılaşan işçiler açıklama yapmakta ısrar gösterince kolluk güçleri tarafından çembere alındı. Daha sonra işçilere saldıran polis yaklaşık 100 işçiyi gözaltına aldı.