08 Nisan 2006 Sayı: 2006/13 (13)
  Kızıl Bayrak'tan
   Birleşik mücadele için görev başına!
  Kürt halkının yeni serhıldanı
  AB makyajı çok geldi; Baskı ve terör rejimi pekiştiriliyor!
  Kürt halkının serhıldanı ve düzenin 1 Mayıs korkusu!
Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayı'nı örgütleme çalışması başlıyor!
  DİSK bürokratları Kürt düşmanlığına devam ediyor!
Kıyılar yağmaya açılıyor; AKP sermayeye uşaklıkta sınır tanımıyor!
GSS Yasa Tasarısı; Sağlık hakkı gaspediliyor!
GSS referandumunun sonuçları üzerine
Adana'da GSS'ye karşı sağlık sempozyumu
Okullarda şiddet/2; Birinci vazifesi yozlaşmak olan gençlik!
Has Alüminyum işçisi direniyor!
  Sinter Metal'de işçi kıyımı!
  Ekim'den: Ortadoğu'da toplumsal muhalefet ve siyasal akımlar / (Orta sayfa)
   Sol içi zorbalığın karşısına dikilmek vazgeçilemez bir devrimci sorumluluktur!
   Devrimci siyasal faaliyetimiz engellenemez!
  Avrupa'da grevler yayılıyor!
  Fransa gençliği ve işçi sınıfı mücadeleye devam kararı aldı
  Putin'in Çin gezisi; Çin-Rusya ittifakı pekişiyor!
  Emperyalist ordular İran'a saldırı hazırlığına hız veriyor
  Avrupa'da devrimcilerden ortak açıklama; Kahrolsun faşist diktatörlük! Kürt halkına özgürlük, eşitlik, kardeşlik, gönüllü birlik!
  Halkımızın direnişini selamlıyoruz!
  Liseli gençlik mücadeleyi kurultayla büyütecek, 1 Mayıs'a taşıyacak!
  Küçükçekmece İşçi Platformu; Sosyal yıkım saldırılarına karşı 1 Mayıs'ta alanlara!
  Üniversitelerden...
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Has işçisi direniyor...

Yaşasın sınıf dayanışması!

Sendikal örgütlenme mücadelesi yürüten Has Alüminyum işçileri işten atma saldırısıyla karşı karşıya kaldılar. İşçileri fabrika önüne kurdukları çadırla direnişlerine 8 Mart tarihinden itibaren devam ediyorlar. Direnişe destek ziyaretleri çoğalıyor ve İstanbul'un farklı bölgelerinden sınıf dayanışması yükseltiliyor.

31 Mart günü Kartal'daki ilerici, devrimci kurumlar, Has Alüminyum işçilerine destek vermek, sınıf dayanışmasını yükseltmek amacıyla bir ziyaret örgütlediler. BDSP, DHP, Emekli-Sen Kartal Şubesi, HKM, HKP, İşçi Gazetesi, Kurtuluş, Partizan, PDD'nin birlikte gerçekleştirdiği ziyaret saat 16.00'da fabrika önüne doğru sloganlarla yürünerek başladı. “Has işçisi yalnız değildir! Yaşasın sınıf dayanışması!” pankartının açıldığı yürüyüş boyunca “Has'a sendika girecek, başka yolu yok!”, “Has işçisi yalnız değildir!”, “Direne direne kazanacağız!”, “ Yaşasın sınıf dayanışması!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız!” sloganları coşkulu bir şekilde atıldı. Kitlenin işçiler tarafından alkışlar ve sloganlarla karşılanmasının ardından destek ziyaretini örgütleyen kurumlar adına bir konuşma yapıldı. Sistemin saldırılarının arttığı bir dönemde Has işçilerinin direnişlerinin önemine değinildi. Direnişin tıpkı Serna-Seral, Tuzla Deri işçileri gibi sınıfsız, sömürüsüz bir dünya kurma hedefinin birer adımı olduğu, bu yolda Has Alüminyum işçilerinin herkese yol gösterdiği vurgulandı. Direnişteki Has işçisinin yaptığı kısa konuşmanın ardından çekilen halaylar çekildi. İşçilerle yapılan sohbetlerin ardından ziyaret sloganlarla bitirildi. Destek ziyaretine 40'ı aşkın kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Kartal

----------------------------------------------------------------------------------------

Direnen Has Alüminyum işçilerine...

Direnişe her türlü desteği örgütleyeceğiz!

Emeğiniz, onurunuz ve geleceğiniz için örgütlülüğün gücüne inandınız. Bunu için aylarca yürüttüğünüz örgütlenme mücadelesine patronun yanıtı sizi işten atmak oldu. Sendika işçilerin en temel hakkı olmasına rağmen, biz ne zaman örgütlensek patronlar rahatsız oluyor ve kendi yasalarını dahi hiçe sayarak bizlere her türlü baskıyı uyguluyorlar.

Kızıl Bayrak gazetesinden takip ettiğimiz kadarıyla sizler de patronun işten atma saldırısıyla karşı karşıyasınız. Sınıf savaşının bir gereği olarak patron size saldırıyor ve sizler de yarattığınız örgütlenmeyi savunmak için direniyorsunuz. Direnişinizi öğrendiğimizde, işçi sınıfı mücadelesinde yeni bir cephe açılmış olmasının coşkusuyla burada sizlere destek olmak için neler yapabileceğimizi düşündük. BDSP'nin hazırlamış olduğu sınıf mücadeleleri tarihi ve örgütlülük ile ilgili bir belgesel CD'sini çoğaltarak çevremizdeki işçilere, ilişkide olduğumuz kişilere, sendikalara ve diğer kitle örgütlerine götürdük. Hem onlara direnişinizi anlattık, hem de maddi ve manevi desteklerini istedik. Duyarlı odalar, sendikalara ve kişiler direnişinize destek sundular. Bu katkı en kısa sürede sizlere iletilecektir.

İşçi sınıfının birlik olduğunda yenilmez olduğunun bilinciyle direnişinize Ankaralı işçiler olarak destek olmaya devam edeceğiz.

Ankara'dan BDSP'li işçiler

-----------------------------------------------------------------------------------------

Direnişteki Has Alüminyum işçilerini selamlıyoruz!

Has Alüminyum işçileri olarak sınıfa dayatılan örgütsüzlük saldırısına karşı sendikalaşarak bir adım attınız. Patron sizlerin örgütlü gücünü bölmek ve güçten düşürmek içinde öncülerinizi işten attı. Ancak sizin bu saldırıya sessiz kalmayacağınızı hesaba katmadı. Sizler bu saldırı karşısında birlik oldunuz, dayanışma gösterdiniz ve kararlılıkla direniyorsunuz. Büyük bir kararlılıkla sürdürdüğünüz mücadeleniz, hiç kuşku yok ki, sınıf hareketine bir soluk olacak, bir direniş mevzisi olarak yol gösterecektir.

Has işçisi kardeşler,

Farklı sektör ve alanlarda olsak da yüreklerimiz aynı umut ve dava uğruna çarptıkça sınıf kardeşliğinin sıcaklığıyla birbirimize yakınız. Bizleri güçlü ve yenilmez kılan da budur.

Bizler Küçükçekmece İşçi Platformu olarak onurlu direnişinizi selamlıyor, yolunuz yolumuzdur diyoruz.

Zafer direnen emekçinin olacak!

Yaşasın sınıf dayanışması!

Küçükçekmece İşçi Platformu

-------------------------------------------------------------------------------------

1 Mayıs çalışmasını başlattık...

“İşçi sınıfı savaşacak, sosyalizm kazanacak!”

İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ı tek başına bir eylem günü olarak değil bir süreç olarak ele alıyoruz. Bu nedenle 1 Mayıs vesilesiyle sınıf çalışmamızı bir adım daha ileriye taşımayı hedefliyoruz.

Küçükçekmece İşçi Platformu olarak 1 Mayıs çalışmamızı bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyurduk.

1 Nisan günü saat 18:00'de Şirinevler Meydanı'nda gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasında “Genel Sağlık Sigortası saldırısına karşı iş bırak, mücadele alanlarına çık!” şiarlı pankartımızla “Sınıfa karşı sınıf, düzene karşı devrim, kapitalizme karşı sosyalizm!”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!”, “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “İşçi sınıfı savaşacak, sosyalizm kazanacak!”, “Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısı geri çekilsin!” şiarlı dövizlerimizi açtık.

Çevremizde biriken işçi-emekçi kitlesinin yoğun ilgisini çeken basın açıklamasında ülkemizde ve dünyada sermaye sınıfının uyguladığı sosyal yıkım saldırılarına, emperyalist saldırganlığa, eğitim ve sağlık hakkının paralı hale getirilmesine karşı hafta içine gelen 1 Mayıs'ta iş bırakarak alanlara çıkma çağrısı yapıldı.

Bu ilgiden rahatsız olan devletin kolluk güçleri basın açıklamamızı engellemeye çalıştılar. Polisle süren tartışma sırasında etrafımızda toplanmış olan emekçi kitleler bizi destekleyerek sahiplendiler.

Polis bu sahiplenme karşısında basın açıklamasını engellemeyeceğini anlayınca geri çekildi. Ancak bu sefer sivil faşistler devreye girdi. Sivil polisler yanlarına bir grup çapulcuyu da alarak tekrar ortamı terörize etmeye çalıştı. Onlara yanıt dahi vermedik. Etrafımızda biriken emekçi kitleler bu provokasyon üzerine yine bizden yana taraf olarak tartışmaya başladılar. Süren tartışmalara basın açıklamamıza ara vermeden müdahale ettik.

Sivil polisler kendileri gibi çapulcularla birlikte saldırmak niyetindeydiler, ancak kitlenin bizi sahiplenmesi üzerine geri adım atmak zorunda kaldılar. Basın açıklamamıza ara vermeden, sloganlarımızı daha güçlü atarak eylemimizi bitirdik. Orada bulunan emekçilere basın metnimizi dağıttık. Dağıtım sırasında insanlarla sohbet etme imkanı da bulduk. 1977 1 Mayıs'ına katılan bir işçi yanımıza geldi. Bağıra bağıra o dönemde kendilerine yapılanları anlattı ve katliamcıları asla affetmeyeceğini ifade etti. Biz alandan ayrılırken emekçilerin tartışmaya devam etmesi, eylemimizin politik etkisini gösteriyordu.

Küçükçekmece İşçi Platformu