16 Nisan 2005
Sayı: 2005/15 (15)


  Kızıl Bayrak'tan
  “Halk hassasiyeti” değil, ABD hesabına
“derin devlet” operasyonu
  Kitlesel ve devrimci 1 Mayıs’ın anlam ve önemi
  İMF programlarına hayır demek için 1 Mayıs’ta alanlara!
  TEKEL’i bitirme oyunu devrede
  SEKA ve TEKEL’den sonra mücadele
bayrağı TELEKOM işçisinde!
  Trabzon provokasyonu üzerine
  “Derin devlet” tartışmaları
  Sivil faşist teröre balans ayarı

  Trabzon’da faşist kudurganlık sürüyor!

  Faşist saldırılara karşı suç duyurusu
  Taksim Meydanı işçi sınıfı ve emekçilerindir
  İstanbul’a 10 bin yeni polis
  “Demokrat” kılıklı Amerikancı
kalemşörlerin işgal savunuculuğu
  Ulusal sorun ve Kürt hareketi/10 : Emperyalist politikalar yedeğinde
“tarihi Ortadoğu sentezi”
  Maltepe BDSP’den eylem
 1 Mayıs çalışmalarından
Irak halklarının kanıyla sulanan yolsuzluk bataklığı!

 Bağdat’ta yüzbinler işgali lanetledi

 Siyonist cellatlar işbaşında
 Yeni “PKK” ve “Demokratik
Konfederalizm” üzerine
Fransa’da gençlik eylemde
Bültenlerden
Ölümünün 4. yılında Hatice Yürekli yoldaş
Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

2005 1 Mayıs'ını kazanmak için hazırlanıyoruz!

İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele, dayanışma günü1 Mayıs erken denecek bir zamanda işçi ve emekçilerin gündemine girmiş durumda. 1 Mayıs alanında her yönüyle bir sınıf duruşu sergilemek için kendi bölgemizde tempolu bir hazırlık içerisindeyiz.

Newroz kampanyasının hemen arkasından 1 Mayıs üzerinden bir değerlendirme yaparak bölgemizin toplam çalışması için bir planlama içerisine girdik. Önümüze sektör ve fabrika toplantılarının beslediği bir panel ve kitlesel bir etkinlikle birlikte 1 Mayıs'a etkili bir hazırlık hedefi koyduk. Yerel propaganda ve ajitasyon araçlarını da önden hazırlayarak olası bir sıkışıklığın önünü aldık. Sınıfın örgütsüz ve dağınık olduğu bir ortamda 1 Mayıs'ı özüne uygun bir şekilde yaşatma ve olumsuz tablomuzu tersine çevirmenin bir olanağı olarak değerlendirme vurgusu yaptık. Çalışma içerisinde aktif yeralabilecek ilişkilerimizle toplantılar düzenledik.

Bulunduğumuz her alanda, özellikle işçilerle 1 Mayıs'ı tartışma çabasında olduk. Tekstil işçileriyle “1 Mayıs ve çalışma koşulları” konulu bir toplantı düzenledik. Verimli bir toplantının ardından 1 Mayıs'ta alana “Tekstil İşçileri” imzalı pankartla katılma ve bölgedeki tüm tekstil işçilerini bu pankartın arkasına çağırma kararı aldık. Aynı zamanda kitlesel bir etkinliğe dönük bir işçi tiyatrosu organize etme kararı aldık. Genel bir kitle etkinliği olarak önümüze koymuş olduğumuz “1 Mayıs ve örgütlenme” konulu paneli 10 Nisan günü gerçekleştirdik. Bunun dışında planladığımız metal işçileri ve matbaa işçileri toplantılarımızı önümüzdeki günlerde yapacağız ve 1 Mayıs'ta alanda “Topkapı'dan İşçiler” pankartı ile yerimizi alacağız.

Kampanyamızın dışa dönük en önemli ayaklarından biri olan propaganda-ajitasyon faaliyetini de olabildiğince yaygın ve hedefli bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Yerel çalışmamızın en önemli araçlarından biri olan Genç İşçi Bülteni'nde iki sayıdır 1 Mayıs'ı gündemleştirmeye çalışıyoruz. Aynı şekilde merkezi olarak çıkarmış olduğumuz materyalleri de kullanıma soktuk.

Önümüzdeki günlerde tempomuzu arttırarak çalışmamızı sürdüreceğiz.

Küçükçekmece BDSP

-----------------------------------------------------------------------------------------

Çiğli BDSP'nin 1 Mayıs çalışmaları...

Çiğli bölgesinde 1 Mayıs çalışmasına bir ay öncesinden başladık. Oluşturduğumuz “1 Mayıs Komitesi”yle bölgemizde 1 Mayıs çalışmasını en etkin bir şekilde gerçekleştirmenin olanaklarını tartıştık. Özellikle fabrikaları eksen alan bir çalışmayı planladık. Yaygın bir propaganda faaliyeti yürütmek için uygun bir planlama yaptık.

İlk hafta işçi-emekçi mahallerine ve servis güzergahlarına afiş yaptık. Çiğli'de Güzeltepe, Koyundere-Ulukent Yolu, Balatçık, Harmandalı, K. Çiğli, Maltepe, Evka-2, Egekent, Evka-5, Ata Sanayi Sitesi'ne ve Serinkuyu-Soğukkuyu yol güzergahlarında, ayrıca Büyük Yamanlar'da afiş çalışması yapıldı.

Çalışmalarımıza erken bir tarihte başlamış olmamız ayrı bir etki bıraktı. Merkezi bildirilerimizi de fabrikalarda ve işçi semtlerinde dağıtıyoruz. Soğukkuyu, Serinkuyu ve Çiğli'de işçilere bildirilerimizi ulaştırdık. Ayrıca Harmandalı pazarında toplu gazete satışı ve bildiri dağıtımı gerçekleştirdik. Ajitasyon konuşmaları eşliğinde yaptığımız dağıtıma emekçilerin ilgisi olumluydu. Faşist provokasyonların gündemde olmasından dolayı yaptığımız “İşçilerin birliği halkların kardeşliği” vurgusu ayrıca anlamlı oldu.

Bunların yanısıra 1 Mayıs pikniğine hazırlanıyoruz. Piknik davetiyelerimizin fabrikalarda ve semtlerde yaygın satışını yapıyoruz.

Merkezi araçlarımızın yanısıra yerelde planladığımız araçlarla 1 Mayıs çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Çiğli BDSP

--------------------------------------------------------------------------------------

2. Çiğli İşçi Kurultayı çalışanları 1 Mayıs'a hazırlanıyor…

Metal İşçileri Komitesi olarak 2. Çiğli İşçi Kurultayı çalışmalarımız devam ediyor. Hazırlık toplantıları çerçevesinde ilk olarak “Sendikalar ve sınıf sendikacılığı” konulu bir eğitim çalışması gerçekleştirmiştik. İkincisini ise 1 Mayıs üzerinden planladık, 1 Mayıs'ın tarihsel gelişim sürecinin sunumunu yaptık. Ardından BDSP tarafından hazırlanan ve işçi hareketi tarihinden çeşitli kesitleri anlatan sinevizyon gösterimi yaptık. 1 Mayıs'ın güncel önemi üzerinden bir sunumun ardından 1 Mayıs çalışmasında yapılması gerekenler üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. Hazırlık toplantısı 1 Mayıs pikniğine katılım ve 1 Mayıs'ta alanlarda birlikte olmak çağrısıyla bitirildi. Toplantıyı kısa bir zamana sığdırmamıza rağmen tekstil ve metal olmak üzere 6 ayrı fabrikadan 20'nin üzerinde işçi arkadaş katıldı.

2. Çiğli İşçi Kurultayı çalışanları

------------------------------------------------------------------------------------------

Antakya SES üyelerinden eylem...

“Sağlık haktır, satılamaz!”

Genel sağlık sigortası, emeklilik sigortası, primsiz ödemeler ve sosyal güvenlik kurumu yasa tasarılarının bakanlıkta imzaya açılmasıyla ilgili SES Antakya Şubesi Ulus alanında bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada bu yasa tasarılarının sağlık emekçileri ve yurttaşlara getireceği olumsuz sonuçlar üzerinde duruldu ve bu yasalara karşı sağlık emekçilerinin talepleri dile getirildi.

Yaklaşık 30 kişinin katıldığı açıklama “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Sağlık haktır, satılamaz!”, “Genel grev genel direniş!” sloganları atıldı. 21 Nisan günü hizmet üretilmeyeceği vurgulanarak açıklama bitirildi.

Kızıl Bayrak/Antakya