26 Haziran'04
Sayı: 2004/25 (17)


  Kızıl Bayrak'tan
  Kürt halkı özgürlüğü için emperyalizme ve siyonizme karşı mücadeleyi yükseltmelidir!
  Emperyalizme kölelikten kurtulmak için siyasal sınıf hareketini yükseltelim!
  Fabrikalarda mücadeleyi yükseltelim!
  Emekliye vergi!
  “Demokrasi” makyajı tutmuyor!
  Adalet Bakanı DEP’lilere devlet sopasını gösterdi
  “Misafir”le değil emperyalist haydut takımıyla yüzyüzeyiz!
  Irak’ta işgalci fabrikada ücretli köle olmayacağız!
  GOP NATO karşıtı çalışmalardan...
  NATO karşıtı eylem, etkinlik ve faaliyetten
  Mamak’ta NATO Karşıtı eylem ve etkinlikler
  NATO Zirvesi ve düşündürdükleri...
  Kızıl Bayrak 10. yayın yılını geride bıraktı!-2
Daha güçlü, başarılı ve işlevsel bir yayın faaliyetine doğru
  Almanya’dan genç komünistler:
  Dinci gericiliği meşrulaştırmak EMEP’li liberallere kaldı
  Birleşik Metal-İş Sendikası Temsilciler Kurulu Toplantısı yapıldı...
  Ortadoğu halklarını hedef alan saldırgan ittifak güçlendiriliyor
  Irak’ta “yönetim devri” kirli savaş şeflerinin gözetiminde
  Emperyalist barbarlığın yeni simgesi “Gizli İşkence Merkezleri”
  “Sonumuzu kendimiz hazırlıyoruz!”
  Kapitalizm ve çocuk sömürüsü
  Bültenlerden
  Tüm emperyalistler Ortadoğu’dan çekilsin!
  Sincan F Tipi’nde iki Ölüm Orucu direnişçisi yaşamını yitirdi...
  Sermaye Zirve için hükümetin arkasında
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Irak’ta işgalci
fabrikada ücretli köle olmayacağız!

Topkapı’da çalışan işçi kardeşler!

Gün geçtikçe yaşamımız daha çekilmez bir hal almakta. Yoğun çalışma koşullarının yanısıra, ekonomik sorunlar yaşamımızı cehenneme çeviriyor. Günde 12-13 saat ve üstelik son derece sağlıksız koşullarda çalışıyoruz. Asalak patronlar bize, dalga geçer gibi 303 milyon gibi komik bir ücretle yaşayın diyorlar. Bugün bir ev kirasının dahi 200-250 milyonun üzerinde olduğunu düşünürsek, geriye açlıktan ve sefaletten başka bir şey kalmıyor. Bu ay, altıncı ay zamları belirlenecek ve asalak patronlar yine bizlere sefalet ücreti dayatacaklar. Hatta İMF ve sermaye temsilcileri 6. ayda zam yapmaya gerek olmadığını ifade ediyorlar.

Sermaye uşağı AKP hükümeti, bir taraftan bizlere bu yaşam koşullarını layık görürken diğer taraftan İstanbul’da yapılacak olan NATO Zirvesi için trilyonlar harcıyor. NATO toplantısı için yapılan harcamalar ortada. Emperyalist haydutları ağırlamak için yeni zırhlı arabalar alındı, en lüks oteller aylar öncesi kiralandı, haydutlara hediye etmek için çeşitli siparişler verildi, gezi programları hazırlandı, kaldırımlar ve yollar süslendi, binlerce güvenlik kamerası döşendi, olağanüstü güvenlik önlemleri için milyonlarca dolar harcandı, harcanıyor. İç-dış borç ve faizler ile askeri harcamalar için kaynak bulunuyor ama sıra biz işçi ve emekçilere gelince kaynak yok deniyor.

Topkapı’da çalışan işçi arkadaşlar!

Biz işçilerin, bu kirli oyunlara karşı mücadele ederek sermayenin saldırılarına dur demekten başka bir çıkışımız yok. Bu sömürü çarkını kırmak bizlerin elindedir. Bugün Irak halkı, topuna, tüfeğine ve son teknoloji ürünü yıkım silahlarına rağmen özgürlüğünü ve onurunu kazanmak için nasıl ülkesini ABD için bir bataklığa çevirmişse, bizler de örgütlü gücümüzle sermayenin karşısına dikilip bu kırk haramilerin saltanata dur demeliyiz.

Kardeşler!

Tüm işçi arkadaşlarımıza örgütlenme çağrısında bulunmalı, sermayeye ve NATO’ya karşı verilecek mücadelede işyerlerimizden birer ses ve çığlık olmalıyız. Irak ve Filistin halklarının mücadelesini desteklemeliyiz. Herkesi yapılacak eylemlere, toplantılara ve mitinglere katılmaya çağırmalıyız. Kurtuluş yolunun topyekûn bir mücadeleden geçtiğini unutmamalıyız, işçilerin birliğinin önünde duracak hiçbir gücün olmadığını bilince çıkarmalıyız.

27 Haziran günü Aksaray Metro önünde yapılacak NATO ve emperyalizm karşıtı mitinge katılmalı, 28 Haziran günü de Mecidiyeköy’de metro önünde toplanıp emperyalist katillere öfkemizi haykırmalıyız!

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!
İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!
Direnen halklar kazanacak!

Genç İşçi

(Genç İşçi Bülteni’nin özel sayısı
olarak işçilere dağıtılmıştır...)



Küçükçekmece NATO karşıtı faaliyetlerden...

Israrlı ve etkili bir çalışmayla
sınıfı kazanacağız!

NATO sürecinde genel araçlarımızın yanısıra yerel araçlarla müdahale ederek faaliyetimize hedefli bir biçim kazandırdık. Toplam olarak yapılan eylemliklere ve etkinliklere olabildiğince katılarak ilişkilerimizi daha ilerden yönlendirmeyi başardık.

Öncelikli olarak genel araçlarımızı kullanarak faaliyetimize başladık. Çıkardığımız NATO ve emperyalizm karşıtı afişlerimizi E-5 istikametine, Topkapı, Güneşli, Yenibosna, Sefaköy ve Şahintepesi’ne yaptık. Ardından bildirilerimizi çalışma yaptığımız semtlerin yanısıra sanayi sitelerine (Doğu, Marmara, Topkapı sanayi) ve birçok fabrikaya ulaştırarak işçi ve emekçilerle buluştuk. Dağıtımlarımız sırasında iyi ilişkiler yakaladık, bu arada NATO’nun işlevi konusunda hiçbir bilgisi olmayan çok sayıda insanla karşılaştık. Konuşma eşliğinde yaptığımız dağıtımlar hem bizi ilerletiyor, hem de işçi ve emekçiler üzerinde olumlu bir etki bırakıyor.

NATO’ya karşı mücadeleyi örmek ve ilişkilerimizi NATO hakkında bilgilendirmek için iki ayrı toplantı düzenledik. NATO ve 6. ay zamlarını içeren bir bildiri çıkararak dağıtımını planladık. Genç işçilere ve sanayi sitelerine yönelik çıkan Genç İşçi Bülteni’ni bu dönem daha fazla kullandık. Topkapı’da çeşitli sanayi siteleri olmak üzere birebir ilişkilerimize de ulaştırdığımız bültenimiz, giderek işçilerden daha çok beslenmeye ve güç kazanmaya başlıyor.

Bu süreci daha militan eylemlerle bütünleştirmek gerektiğini düşünerek Şahintepesi’nde bir meşaleli yürüyüş yapmayı planladık. Son güne kadar iyi bir hazırlık yaptığımız eylemde çok ciddi bir polis kuşatması ile karşı karşıya kalınca eylemi iptal etmek durumunda kaldık.

Sefaköy’de kurulan NATO ve Savaş Karşıtı Birlik’le birlikte bölgemizde bir eylem organize ettik. Sefaköy’ün işlek olan Halkalı Caddesi’ni trafiğe kapatarak belediye yanındaki Atatürk Parkı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Paltform sürece önden müdahale etmemesine rağmen, eylemin militan bir havada gerçekleşmesi ve eyleme yaklaşık 200 kişinin katılmış olması anlamlı idi.

Aynı zamanda 6. ay zamları ile ilgili çıkarmış olduğumuz bildirilerimizi Topkapı, Doğu Sanayi Sitesi, Güneşli ve diğer fabrikalara ulaştırdık.

Süreci devrimci ısrarımız ve politikalarımız ile örmeye devam edeceğiz. Yoğun geçen dönemlerin parti çalışmamız açısından bir gelişme kazandırdığı açık. Bu kararlılıkla ve motivasyonla NATO’ya karşı hazırlıklarımız devam ediyor.

Küçükçekmece BDSP



Esenyurt’ta NATO karşıtı eylemler...

“NATO dağıtılsın, kahrolsun emperyalizm!”

Esenyurt BDSP olarak NATO Zirvesi’ne karşı yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor. 14 Haziran günü Talatpaşa Mahallesi’nde NATO Zirvesi ve emperyalist işgale ilişkin bir meşaleli eylem gerçekleştirdik. “NATO dağıtılsın, kahrolsun emperyalizm!” yazılı BDSP pankartının taşındığı eylemde, “Direnen halklar kazanacak!”, “NATO Zirvesi’ne geçit yok!”, “Kahrolsun emperyalizm!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganlarını haykırarak caddenin sonuna kadar yürüdük. Eylemimize mahalle halkının yoğun bir ilgisi vardı.

Bu arada Esenyurt NATO ve İşgal Karşıtı Platform da 16 Haziran günü Saadetdere Mahallesi Fırın Caddesi’nde bir meşaleli eylem gerçekleştirdi. Kitlenin caddenin başında toplanmasıyla meşaleler yakılıp eyleme başlandı. Eylemde “NATO’ya hayır! Emperyalist işgal ve savaşa son!” şiarı yazılı platform imzalı pankart taşındı. “NATO’ya geçit yok!”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi!”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!” vb. sloganların atıldığı eylem sırasında NATO ve emperyalist saldırganlığın teşhir edildiği konuşmalar ve 27 Haziran mitingine çağrı yapıldı.

Esenyurt BDSP çalışanları