22 Nisan 2016
Sayı: KB 2016/16

Haydi 1 Mayıs’a!
Sendikal bürokrasinin ve reformizmin Taksim korkusu
İşçi sınıfına kurşun askerliği dayatıyorlar!
Sınıf kimliğimiz ve sınıf kinimizle 1 Mayıs’a!
“Yürü üstüne üstüne, tükür yüzüne celladın!”
1 Mayıs'a doğru
Devrimci 1 Mayıs hazırlıkları
“Alışan’a sendika gelene kadar mücadele edeceğiz!”
Sömürü ve kölelik düzeni yıkılmadan işçi ve emekçilere iyi bir yaşam yok!
Sınıf çalışmasının sorunları
Taleplerimizle 1 Mayıs’ta alanlara!
Emekçi kadınların tek kurtuluşu var: Örgütlü mücadele!
Ankara’daki Katliam Planı biliniyordu!
Türkiye’nin Suriye ile flörtü ve anlamı üzerine
75 bin 890 genç işçi hazırlanıyor!
Yozlaşmış teşkilatın başarısız seremonisi
Suriye savaşının fitili bir kez daha ateşlendi
Sınıfın neferi, sosyalizm davasının savaşçısı Hatice Yürekli mücadelemizde yaşıyor!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Devrimci 1 Mayıs hazırlıkları

 

Sınıf devrimcileri devrimci 1 Mayıs için hazırlıklarını sürdürüyor. İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta alanlara, mücadeleyi büyütmeye çağırıyor.

İzmir

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) imzalı “İşçilerin birliği halkların kardeşliği için 1 Mayıs’a” ve “Kölelik düzenine karşı 1 Mayıs’a” şiarlı afişler Gaziemir, Karabağlar, Buca (Tınaztepe-Şirinyer), Konak, Hatay Üçyol, Alsancak, Bayraklı, Sohukkuyu’ya yaygın bir şekilde yapıldı. Ayrıca Çiğli’de BDSP’nin 1 Mayıs bildirileri işçi ve emekçilere ulaştırılırken gündemler üzerine sohbetler edildi.

Devrimci Gençlik Birliği (DGB) de Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve Edebiyat Fakültesi’nde 1 Mayıs çağrısını öğrencilere ulaştırdı. 1 Mayıs stickerları kullanılarak tüm gençliği 1 Mayıs’a çağıran DGB’liler, gençlerle bire bir sohbetler gerçekleştirerek 1 Mayıs pikniğinin çağrısını yaptı.

İstanbul

Esenyurt’ta ise BDSP’nin 1 Mayıs çağrıları hafta boyunca afiş, bildiri ve davetiye dağıtımıyla sürdü. 1 Mayıs hazırlıkları çerçevesinde düzenlenecek 1 Mayıs etkinliğinin çağrı afişleri Kuruçeşme Mahallesi, Kıraç Sanayii içine yapıldı. Sonraki günlerde Depo, Saadetdere Mahallesi ve Avcılar Belediye Stadı etrafına; Yeşilkent Mahallesi, Bereket Pastanesi ve Yeşilcami Köprüsü’ne de etkinlik afişleri asıldı. 1 Mayıs çağrısı Tabela Durağı’nda sabah saatlerinde bildiri dağıtımıyla devam etti.

DEV TEKSTİL tarafından da “İşçilerin birliği halkların kardeşliği için 1 Mayıs’a!” şiarlı şablonlarla Esenyurt Meydanı çevresinin birçok yerine yazılamalar yapıldı.

17 Nisan’da GOP, Rami, Elmabahçesi, Karadeniz Mahallesi, Şahintepe, Altınşehir, Bakırköy, Bahçelievler, Yenibosna Kuleli ve Zafer Mahallesi’nde BDSP imzalı “İşçilerin birliği halkların kardeşliği için 1 Mayıs’a!” ve “Kölelik düzenine karşı 1 Mayıs’a!” şiarlı afişler yapıldı.

Ankara

1 Mayıs’a hazırlık kapsamında İşçi Kültür Evi piknik düzenledi. Piknikte 1 Mayıs’a katılmanın güncel önemi üzerinden sohbet edilirken birleşik, kitlesel ve devrimci bir 1 Mayıs çağrısı yapıldı.

BDSP imzalı afişler Mamak’ta yaygın bir şekilde yapılırken 1 Mayıs bildirileri de işçi servis noktalarında kullanıldı.

18 Nisan’da Sıhhiye’de, 1 Mayıs’a çağrı bildirisi, tekstil işçilerinin bulunduğu servis noktalarında dağıtıldı. Dağıtım sırasında yapılan sohbetlerde, işçi ve emekçiler kaygı ve korkularını dile getirirken DEV TEKSTİL çalışanları 1 Mayıs’ın önemine vurgu yaparak alanlarda olmanın hiçbir güç tarafından engellenemeyeceğini söyledi.

DEV TEKSTİL’in bildiri ve pulları da tekstil atölyelerinin bulunduğu yerlerde ve tekstil işçilerinin servis güzergahlarında kullanıldı.

17 Nisan’da Sincan’da açılan standda kiralık işçiliğe karşı imzalar toplandı. Birçok işçiyle sohbet edilen standda işçilerin kiralık işçilik yasasının zararlarından genel olarak habersiz olduğu gözlemlendi.

Ankara İşçi Bülteni GREV ise Vatan Caddesi’nde ve Man, Erkunt, Türk Traktör işçilerinin kullandığı noktalarda dağıtıldı.

Ayrıca BDSP imzalı, 1 Mayıs gündemli afişler ve yazılamalar Sincan’da, Batıkent’te ve OSTİM’de yapıldı. Sincan’da yapılan yazılamaların ve afişlerin polis tarafından kısa süre içinde kapatıldığı ve söküldüğü gözlemlendi.

Öte yandan, 15 Nisan günü iş çıkışında ODTÜ işçilerine GREV gazetesi ulaştırıldı. İşçilerin gazete dağıtımına tepkisi olumlu olurken, kiralık işçilik yasası ve 1 Mayıs üzerine sohbet edildi.

Çorlu

Çorlu’nun işçi ve emekçi semtlerinde BDSP imzalı bildirilerin dağıtımının yanı sıra yazılamalarla işçi ve emekçiler 1 Mayıs’a çağrıldı.

Mersin

Mersin’de 18 Nisan günü işçi ve emekçilerin yoğun yaşadığı Karaduvar ve Halkkent mahallelerinde BDSP’nin 1 Mayıs bildirisi dağıtılarak, işçi ve emekçilerle sohbet edilirken sınıf devrimcilerinin faaliyeti ilgiyle karşılandı. Pozcu ve Çarşı alanlarında ise 1 Mayıs çağrılı afişler yapıldı.

 

 

 

 

Kartal’da 1 Mayıs faaliyetine polis saldırısı

 

Sınıf devrimcileri, 1 Mayıs hazırlıkları kapsamında 17 Nisan’da İstanbul Kartal’da stand açtı. Kızıl Bayrak satışı, 1 Mayıs bildirilerinin dağıtımı ve Meslek Liseli Buluşması’na çağrı yapan sınıf devrimcileri polis saldırısıyla karşılaştı.

İlk saldırısında sınıf devrimcilerini gözaltına alamayan polis, ikinci kez saldırarak 7 sınıf devrimcisini gözaltına aldı. Sınıf devrimcilerinden biri, aynı gün götürüldüğü Çocuk Şube’den serbest bırakıldı.

Sınıf devrimcileri, 18 Nisan’da yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye getirildiler. Sağlık kontrolü sırasında iki kadın sınıf devrimcisi polis tarafından darp edildi. Sınıf devrimcileri savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakıldılar.

Sınıf devrimcileri savcılığa çıkarıldığı sırada, adliye önünde eylem yapan BDSP’liler sermaye devletinin 1 Mayıs tahammülsüzlüğünü, sosyal yıkım saldırılarını, Kürdistan ve Ortadoğu’da yürütülen kirli savaş ve saldırganlık politikalarını teşhir ettiler.

Faşist baskı ve terörün devrimci mücadeleyi engelleyemeyeceğini, sınıfın devrimci baharını yaratmak için 1 Mayıs faaliyetlerinin devam edeceğini vurguladılar.

 
§