10 Ekim 2014
Sayı: KB 2014/40

IŞİD-AKP katliamlarına karşı
Kürt halkıyla dayanışmaya!
Reformist hayaller ve
Kobane direnişinin gücü
AKP’nin tezkeresi varsa, direnenlerin sokakları var!
Kürt halkı ayakta!
Her yer Kobanê, her yer direniş!
Kobanê sokak sokak direniyor!
Kürdistan’da polis-AKP-kontra çeteler katletti!
Suruç’a giden bir DGB’li gözlemlerini aktarıyor
“Kobanê halkı insanlık onurunu ölümüne savunuyor!”
Üniversitelerde gerici saldırganlık!
Sermaye devleti işkencecileri, katilleri, tecavüzcüleri koruyor!
Kürt halkıyla dayanışmayı büyütelim,
devrimci mücadeleyi yükseltelim!
Kobanê için sınırsız direniş yükseldi!
“Zamanın hurdası” ya da “hurdalığın” zamanla imtihanı!
Hastanelerde taşeron var!
Yol-İş Genel Kurulu üzerine
“Filler tepişirken işçiler eziliyor!”
Nestle’de tanıdık bir ihanet!
Rant, yağma ve talanda sınır tanımamışlar
Devrimci gençlik çalışmasına polis tacizi artıyor
15. yılında Ulucanlar Katliamı lanetlendi
Kızıl Bayrak Avrupa’da da dalgalanıyor!
Bir kitap tanıtımı:
Halkın Sesi
El Che’nin Savaş Günlükleri yazılmaya devam ediyor - K. Ehram
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Devrimci gençlik çalışmasına
polis tacizi artıyor

 

Devrimci Gençlik Birliği ve Devrimci Liseliler Birliği’nin yürüttüğü faaliyet, dost düşman tüm güçlerin ilgisini çekiyor. Gençliğin devrimci birliği yolunda atılan adımlar, kesintisiz ve yaygın olarak sürdürülen propaganda ve ajitasyon çalışmalarının yayılması, devrimci mücadelenin dostlarını sevindiriyor. Sermaye devleti ise gençliğin devrimci birliği karşısında duyduğu korkuyu, polisiye yöntemleri devreye sokarak gösteriyor. Tüm bunlara karşın, DGB’liler, gençliğin devrimci birliği yolunda pratik çalışmaları daha da büyütüyorlar.

Kayseri

Erciyes Üniversitesi’nde DBG'lilerin yürüttükleri faaliyetin ardından kolluk harekete geçti.  Polis, faaliyetin öznesi olan bir DGB çalışanının ailesine giderek, “çocuğunuz illegal faaliyet yürütüyor, böyle giderse cezaevine girer” söylemleri ile tehditlerde bulundu.

Öte yandan, DGB’lilere yönelik para cezası baskısı da sürüyor. Kabahatler Kanunu’nu bahane ederek DGB’lilere para cezası kesen Kayseri polisi, ceza tutanaklarını DGB’lilerin evlerine gönderdi.

Gebze

Gebze Devrimci Liseliler Birliği de 3 Ekim’de Eski Çeşme önünde açtığı standla Gebzeli liselilere ve işçilere mücadele çağrısı yaptı. Yürütülen faaliyet sırasında, polis liseli gençliği taciz ederek, baskı kurmaya çalıştı.

DLB’lilerin stand açtığı noktanın karşısında kamera çekimi yapan polisler, devrimci liselilerin tok tutumu ile karşılaştılar. DLB’liler ise polis tacizine karşı emekçilere yaptıkları ajitasyonlarla, polisin, emperyalist savaş ve saldırganlığın karşısında duran liseli öğrencileri kameraya çekerek tacizde bulunduğunu, aynı polislerin Ali İsmail’in, Ethem’in, Ahmet’in katilleri olduğunu anlattı. DLB’liler, sermaye devletinin eli kanlı polislerinin işçi ve emekçilerin sendikalaşma mücadelelerinde karşılarına yine copla, TOMA’yla, biber gazıyla çıktığını ve bu eli kanlı katillerin sermayenin kapı kulları olduğunu ifade etti. Faaliyet polis tacizine rağmen, sürdürülerek belirlenen saatte bitirildi.

Liselilerin Sesi / Kayseri-Gebze

 

 

 

 

 

DLB’lilerden devrimci faaliyet

 

Okulların açılması ile faaliyetlerine hız veren Devrimci Liseliler Birliği (DLB), liseli gençliği örgütlenerek mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Ankara

DLB’liler 2 Ekim’de Evrensel Koleji’nde “Ortadoğu ve Siyasal İslam” konulu söyleşi gerçekleştirdiler. Söyleşiye ABD’nin “yeşil kuşak” projesi tartışılarak başlandı. Geçmişte Afganistan’dan Yemen’e, Filistin’den İran’a kadar devrimci hareketlerin toplum üzerinde yoğun bir etkisi olduğundan bahsedildi. Emperyalizmin, bu coğrafyalardaki devrimci unsurları kendi çıkarları ve yatırımları için bir tehdit olarak gördüğü ve kendi etkisini geliştirebilmek amacıyla “yeşil kuşak” projesini hayata geçirdiği söylendi. Kürt halkının IŞİD çetelerine karşı verdiği mücadele selamlanırken, gençliğin de 6. Filo’yu denize döken Deniz Gezmişler’in yolundan mücadeleye katılması gerektiği anlatıldı.

Çeşitli araçlarla gençliği mücadeleye çağıran DLB’liler, “Savaşa değil eğitime bütçe” şiarlı kampanyası kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. 5 Ekim’de Kızılay Konur Sokak’ta stand açan DLB’liler birçok emekçi ve öğrenci ile tanışarak gündemdeki gelişmeler üzerine sohbetler gerçekleştirdi. Özellikle işçilerin standa gösterdiği ilgi dikkat çekti.

Ayrıca Kurtuluş, Yüksel Caddesi ve Konur Sokak “Ortadoğu’yu kurtaracak tek güç devrimdir!”, “İŞKUR işçisi yalnız değildir!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Staj sömürüsüne son!”, “Denizler'in yolundan DLB saflarına!” şiarları ile donatıldı.

İstanbul

Kartal DLB, liselilerin yoğun geçtiği alanlara yaptığı ‘’9’unda gericiliğe, 15’inde faşizme geçit vermeyeceğiz! / DLB”, “Köle değil öğrenciyiz! Staj sömürüsüne son / DLB”, “Hatıra değil savaş çağrısı! Denizler’in yolunda DLB saflarına!”, “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm! / DLB”,  “Müşteri değil öğrenciyiz! / DLB”, “Yaşasın Kobanê direnişi! / DLB” yazılamalarıyla, liselerde yaşanan sorunlara ve Kobanê direnişine dikkat çekti. DLB’liler Berkin Elvan’ı da unutmadı.

Avcılar DLB, çalışmalarına Avcılar Marmara Caddesi üzerinde açtığı stand ile devam etti. Standda “Emperyalist savaşa değil, eğitime bütçe!” başlığı ile imza toplamanın yanı sıra DLB’nin yeni dönem bildirilerinin dağıtımı yapıldı. Standa gençliğin ilgisi yoğun olurken Ortadoğu, IŞİD çetesinin katliamları ve emperyalizmle mücadele üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

Faaliyet esnasında öğrenci gençliğe Liselilerin Sesi dergisi de ulaştırıldı. Lise dağıtımları ise Ali Kul Çok Programlı Lisesi ile sürdü. Ali Kul öğrencilerinin ilgili davrandığı dağıtımda bir dizi liseli ile tanışıldı.

Liselilerin Sesi / Ankara-İstanbul

 

 

 

 

 

Liselerde baskılar sökmüyor

 

Ankara Ayrancı Aysel Yücetürk Anadolu Lisesi’nde okul idaresinin ve okul polisinin el ele yürüttükleri baskıcı uygulamalara rağmen öğrencilerin oluşturduğu komite, okulun açılmasıyla birlikte sermaye devletinin öğrenciler üzerindeki gerici faşist baskılarına karşı “eşit, parasız, bilimsel ve anadilde eğitim” şiarı liselerde yükseltiliyor.

Faaliyetlerini kararlılıkla sürdüren devrimci liseliler okulda, yeni dönem izlenecek politikalar ve yöntemler üzerine Devrimci Öğrenci Komitesi’nin toplantısını gerçekleştirdiler. Toplantıda, okul içerisindeki öğrenciler ile daha rahat iletişim kurulması amacıyla Kurban Bayramı’ndan sonra ‘okul bülteni’ çıkarılması kararı alındı. Ayrıca direnişteki İŞKUR işçilerine destek eylemi yapılması kararı alındı. Toplantı sırasında, okul polisinin tacizlerine de tok bir tutumla cevap verildi. Bunun yanı sıra okulda öğrencileri devrimci politikaya kazandırmak amacıyla kulüp ve topluluklarla ilgili kararlar da alındı.

Liselilerin Sesi / Ankara


 
§