27 Aralık 2013
Sayı: KB 2013/50

2014: Mücadeleye devam!
AKP, “paralel devlet” ve Kürt hareketi
Yolsuzluk operasyonu üzerine
Aslolan kazançsa gerisi teferruattır”
Toplantı ve yürüyüş hakkı “yasak” kıskacında
Baskı ve işkenceye karşı mücadeleyi yükseltelim!
Yargılayanlar yargılanıyor!
“Asgari ücretlinin payı azalıyor!”
Greif işçileri greve hazır!
Emekçiler grevle alanlara çıktı!
BDSP’den seçim seminerleri
Gebze’de asgari ücret ve yolsuzluklara protesto!
Haziran Direnişi - 2 H.Fırat
Cenevre’ye ortak heyetle gidiyorlar
Dünyadan eylemler
2013: Bu daha başlangıç!
Ali Serkan Eroğlu anıldı
İÜ’de faşist saldırılara karşı eylem
Yargısız infaz düzeni yargı korumasında!
Bir ring sohbetinden yansıyanlar
İtibarımızın iadesine ihtiyacımız yok!
“Devletin elini tutmayacağız!”
(U)mutlu yıllar kadınlar!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gebze’de asgari ücret ve yolsuzluklara protesto!

 

Gebze İşçilerin Birliği Derneği üyeleri, 22 Aralık’ta Çeşme’den, Kent Meydanı’na “İnsanca yaşamaya yeten vergiden muaf asgari ücret” ozalitiyle yürüyüş gerçekleştirdi. Eylem öncesinde konuşmalarla emekçiler insanca yaşamaya yeten asgari ücret için yürüyüşe çağrıldı. Çağrı konuşmalarının ardından Kent Meydanı’na doğru sloganlarla yürüyüşe geçildi. Meydana gelindiğinde basın açıklaması okundu.

Çözüm işçilerin hakları ve gelecekleri için mücadele etmesindedir”

Basın açıklamasına, asgari ücrete planlanan sefalet zammı teşhir edilerek başlandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun göstermelik bir kurum olduğu vurgulanarak şunlar ifade edildi: “Çünkü bu toplantılar, sonucu önceden belirlenmiş bir kararı ilan etmek üzere yapılıyor. Bir tarafta hükümet, bir tarafta patron sendikası ve bir tarafta da işçi sendikası bu toplantılara katılıyor”

2014 bütçe görüşmelerinde işçiye emekçiye yine yer yok” denilen açıklamada eğitime, sağlığa ve sosyal güvenliğe ayrılan payın düşüklüğü teşhir edildi. Son günlerde açığa çıkan yolsuzluklara değinilerek bunları gerçekleştirenlerin, işçi ve emekçilerin alınterini sömürenler, sefalet ücretini dayatanlar oldukları ifade edildi.

Basın açıklaması “Çözüm işçilerin emekçilerin birlik olmasındadır. Çözüm işçilerin emekçilerin ücretleri, hakları ve gelecekleri için birlikte mücadele etmesindedir” denilerek bitirildi.

Zaman, mücadele etme zamanı”

Basın açıklamasından sonra Feniş direnişçisi bir işçi konuşma yaptı. Konuşmasında hak gasplarından bahseden Feniş işçisi, yolsuzluk yapanlarla Sedat Aloğlu’nun bir olduğunu söyledi. Kendilerine trilyonları alanlar ile işçilerin haklarını gasp edenlerin aynı olduğunu söylerken direnişe devam ettiklerini, ancak direne direne kazanacaklarını belirtti. Eylemde bir emekçi de söz alarak “karşıda durup izleme zamanı değil mücadele etme zamanı” dedi. Konuşmanın ardından çevrede duran emekçileri pankartın arkasına geçmeye çağırdı. Coşkulu konuşma sonrasında birçok emekçi pankartın arkasına geçerek eylemin parçası oldu. Alkışlarla sloganlara katılarak emekçiler eyleme destek verdi. Eylem daha sonra sloganlar ile Çeşme Durağı’na geri dönülerek sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Gebze

 

 

 

 

Buca’da devrimci faaliyet

 

Buca’da okur toplantısı

22 Aralık Pazar günü biraraya gelen Kızıl Bayrak okurları sürece dair tartışmalar eşliğinde Buca yerelinde yapılacak planlamaları kararlaştırdı. AKP-cemaat tartışmaları üzerinde yoğunlaşan tartışmalar sonucunda özellikle burjuva düzeninin kendi çatlaklarının derinleştiği vurgulandı. İşçi ve emekçilerin alınterini çalanların sokaklarda dolaştığı ancak Gezi direnişçilerinin altı aydır zindanda olduğu hatırlatıldı. Canlı ve verimli bir tartışmanın ardından, bu süreçte kitlelerle buluşmanın yol ve yöntemlerinin tartışıldığı ikinci bölümde ise pratik planlamalar yapıldı.

Gültepe’de bildiri dağıtımı ve gazete satışı

Pazar günü yapılan toplantının hemen ardından ise işçi ve emekçilerin yoğun olarak ikamet ettiği Gültepe Mahallesi’nde “Bu pisliği devrim temizler!” şiarlı BDSP bildirilerinin dağıtımı yapılırken, aynı zamanda emekçilere Kızıl Bayrak ulaştırıldı. Gündem üzerine sohbetlerin gerçekleştirildiği satışta emekçilerin devrimci faaliyete ilgisi gözlemlendi.

Gezi tutsaklarına özgürlük için imza kampanyası

23 Aralık Pazartesi akşamı ise bir başka emekçi semti olan Mehtap Mahallesi’ne sınıf devrimcileri “Gezi tutsaklarına özgürlük!” şiarıyla gittiler. Kapı kapı dolaşarak emekçilerle gündemler üzerine tartışılırken, Gezi tutsakları için imza toplandı. Sosyalizmin sesi Kızıl Bayrak gazetesi emekçilere ulaştırıldı.

Kızıl Bayrak / Buca

 

 

 

 

Bursa’da devrimci faaliyet

 

17 Aralık’ta gerçekleştirilen “yolsuzluk” operasyonu ile düzen siyasetinin pislikleri ortaya serilmiş durumdayken Bursa’da sınıf devrimcileri düzeni teşhir eden ve çözümün sosyalizmde olduğunu vurgulayan faaliyetlerine devam ediyor.

Sınıf devrimcileri Bursa’da çıkartılan “AKP ve cemaat milyonları soyup sağana çevirdi, paylaşamayınca birbirine girdi... Haramilerin saltanatını yıkalım, sosyalizmi kuralım!” ve “AKP ve cemaat milyonları soyup sağana çevirdi, paylaşamayınca birbirine girdi... Haramilerin sömürü ve talan düzenini yıkalım, sosyalizmi kuralım!” şiarlı afişleri işçi ve emekçi mahallelerine yapmaya devam ediyor. Akçağlayan Mahallesi, Teleferik Meydanı ve Namazgah’a afişler yapıldı.

Kızıl Bayrak / Bursa

 

 

 

 

Küçükçekmece’de sınıf faaliyetleri

 

Sınıf devrimcileri Küçükçekmece’deki çeşitli sanayi sitelerinde yürüttükleri faaliyetlerle emekçilere kıdem tazminatı ve diğer hak gaspı uygulamalarını anlatıyorlar. Sanayi sitelerinde işçilerin çalışma ve yaşam koşullarının nasıl olduğunu kıdem tazminatının fon uygulamasına çevrilmesi konusunda neler düşündüklerini soran anketler yapılıyor. Anket çalışması esnasında Metal İşçileri Bülteni ve kıdem tazminatı ile ilgili hazırlanan bildiri emekçilere ulaştırılıyor.

Sınıf devrimcileri hafta içinde anket çalışmasını üç sanayi sitesine taşıdılar. Metal İş Sanayi Sitesi, Demirciler Sanayi Sitesi ve Doğu Sanayi Sitesi’nde yapılan anket çalışması ile çok sayıda işçi ile sohbet gerçekleştirildi. Anket yapılan işçilerin çoğu işçi hakları ve kıdem tazminatı gündemli etkinliklerden haberdar edilmek istediklerini ifade ettiler.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece

 
§