05 Nisan 2013
Sayı: KB 2013/14

 Kızıl Bayrak'tan
“İmralı sürecinin” yeni aşaması
Sermaye ve düzeninden bağımsız, bürokratik yozlaşmadan arınmış devrimci bir DİSK için öncü işçiler görev başına!
İşçilerin birliği, halkların kardeşliği için
1 Mayıs’a!
“Geri çekilme” tartışmaları sürüyor
4+4+4 gericiliğine son!
“Sınıfın devrimci tutumunu
ortaya koymayı amaçlıyoruz!”
“Kurultay önemli bir eşiktir!”
MESS dayatmalarına karşı Birleşik Metal-İş’ten yürüyüşler
Türk Metal’den “uyuşmazlık” eylemleri
Bosch işçileri direnişte!
MİB MYK Nisan Ayı Toplantısı

Ulusal sorun ve kuyrukçu sol
H. Fırat

Çin’de ‘yeni dönem’
Geleneksel Paskalya yürüyüşleri
Latin Amerika’da sol dalga
Fas’ta sendikalar
dinci-gerici hükümeti uyardı
Kapitalist kriz kıskacında Kıbrıs
Halep’te çatışmalar
Kürt mahallelerine sıçradı
1 Mayıs’ta kavga alanlarına!
Genç komünistler
Çayan’ın mezarı başındaydı!
ON’ların mirası
komünistlerin elinde!
Avukatlara yönelik polis terörü sürüyor
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

ON’ların mirası komünistlerin elinde!

 

Sarıgazi

Üçler Market önünde buluşan komünistler buradan “ON’ları anmak devrim ve sosyalizm kavgasını yükseltmektir!/BDSP” şiarlı pankart eşliğinde Demokrasi Caddesi girişine yürüdüler.

BDSP imzalı kızıl flamaların ve meşalelerin taşındığı yürüyüş sonunda komünistler, devrim ve sosyalizm şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdiler.

Ardından yapılan açıklamada ilk olarak on yiğit devrimcinin siper yoldaşlığının ve devrim davası uğruna tereddütsüzce ölebilmenin sembolü oldukları vurgulandı. ON’ların şahsında dönemin devrimcilerinin adanmışlıklarına ve kararlılıklarına vurgu yapılan açıklamada, sınıf devrimcilerinin bu büyük devrimci mirasın bugünkü taşıyıcıları olduklarının altı çizildi.

Açıklama, ‘71 devrimcilerinin mirasını omuzlama çağrısının ardından hep bir ağızdan söylenen Avusturya İşçi Marşı ile son buldu.

Esenyurt

Esenyurt’ta Depo Kapalı Cadde girişinde toplanan ve “Devrimci direniş ve kararlılığın, devrim uğruna kendini adamanın adıdır Kızıldere” pankartını açan BDSP’liler meşaleler ve flamalar eşliğinde yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalarda katliamcı devletin gerçek yüzü teşhir edilirken devrimci mücadelenin devam ettiği ifade edildi.

“Mahir, İbo, Deniz! Sürüyor sürecek mücadelemiz!” sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından cadde sonunda ON’lar şahsında devrim şehitleri anısına saygı duruşuna geçildi.

Basın metninde ’71 devrimci kopuşu ve Mahirler’in mücadelesinin anlamı vurgulandı. Basın açıklamasının ardından yapılan konuşmada ise 1 Mayıs çağrısı yapıldı.

Kızıl Bayrak / Ümraniye-Esenyurt


 

 

 

İstanbul’da Kızıldere anmaları

 

Mahir Çayan ve 9 yiğit devrimcinin Kızıldere’de şehit düşüşünün 41. yılında yapılan eylemlerle mücadelenin sürdüğü ifade edildi. Kızıldere anmalarının İstanbul’daki merkezi Taksim’di. Gün boyu Taksim İstiklal Caddesi üzerinde Kızıldere şehitlerinin fotoğrafları taşınıp, onları anan sloganlar atıldı. Özgürlük, barış, demokrasi, kardeşlik vurguları tüm eylemlerin ortak paydasıydı.

Taksim’de ilk anma eylemini Sosyalist Yeniden Kuruluşçu Gençler gerçekleştirdi. Gerçekleşen bir diğer eylem, 2011 yılında kişisel imzalara açılarak çağrısı yapılan “Direnişin ve dayanışmanın tarihi onurumuzdur” şiarı arkasında toplanan yüzlerce kişi tarafından gerçekleştirildi.

Taksim Tramvay Durağı’ndan Galatasaray Meydanı’na yürüyen kitle ellerinde Kızıldere’de katledilen 10 yiğit devrimci ile İbrahim Kaypakkaya ve Deniz Gezmiş’in fotoğraflarıyla yürüdüler.

AKA-DER, Emek ve Özgürlük Cephesi, Emekçi Hareket Partisi, Devrimci Hareket, Kaldıraç, Proleterce Devrimci Duruş ve ODAK Taksim’de yaptıkları yürüyüşle Kızıldere’yi andı.

Galatasaray Lisesi önünde başlayan yürüyüşte, şehitlerin resimleri de taşındı.

Anma devrim şehitlerini için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından basın açıklaması okundu.

Dev-Lis ve Dev-Genç de Kızıldere’nin yıldönümü vesilesiyle Taksim’de bir eylem gerçekleştirdi. Galatasaray’da toplanan kitle, sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı’na yürüdü.

Yeni Demokrat Gençlik, Sarıgazi’de yaptığı eylemle Kızıldere şehitlerini andı.

Sarıgazi Üçler market önünde yürüyüşe başlayan YDG’liler, “Mahir’den İbrahim’e selam olsun direnişe!” pankartı ile Mahir, Deniz ve İbrahim’in resimlerini taşıdılar.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

Ankara’da Kızıldere anmaları

 

Kızıldere katliam ve direnişi Ankara’da da bir dizi eylemle selamlandı. Siyasal gruplar ayrı ayrı ve bir arada yaptıkları eylemlerle devrimci geleneğe sahip çıkma çağrısı yaptılar

78’liler Girişimi, BDP, ESP, EHP, Kaldıraç, SYK ve Devrimci Yolda Özgürlük Mahir Çayan’ın mezarı başında ortak bir anma etkinliği gerçekleştirdi. 2 No’lu kapıda buluşan bileşenler “Kızıldere direnişini selamlıyoruz!, Kızıldere katliamının hesabını soracağız!, Onları unutmadık unutturmayacağız!” pankartı arkasında Mahir’in mezarı başına kadar sloganlarla yürüdüler.

Mahir’in Mezarı başına gelindiğinde 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından kurumlar adına ortak basın açıklaması okundu ve EHP adına bir konuşma gerçekleştirildi. Eyleme Partizan da destek verdi.

Gün boyunca Mahir Çayan’ın mezarı başında Toplumsal Dayanışma, Devrimci Hareket, Devrimci 78’liler Federasyonu, Devrimci Gençlik ve Halkevleri tarafından da anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Kızıl Bayrak / Ankara