05 Nisan 2013
Sayı: KB 2013/14

 Kızıl Bayrak'tan
“İmralı sürecinin” yeni aşaması
Sermaye ve düzeninden bağımsız, bürokratik yozlaşmadan arınmış devrimci bir DİSK için öncü işçiler görev başına!
İşçilerin birliği, halkların kardeşliği için
1 Mayıs’a!
“Geri çekilme” tartışmaları sürüyor
4+4+4 gericiliğine son!
“Sınıfın devrimci tutumunu
ortaya koymayı amaçlıyoruz!”
“Kurultay önemli bir eşiktir!”
MESS dayatmalarına karşı Birleşik Metal-İş’ten yürüyüşler
Türk Metal’den “uyuşmazlık” eylemleri
Bosch işçileri direnişte!
MİB MYK Nisan Ayı Toplantısı

Ulusal sorun ve kuyrukçu sol
H. Fırat

Çin’de ‘yeni dönem’
Geleneksel Paskalya yürüyüşleri
Latin Amerika’da sol dalga
Fas’ta sendikalar
dinci-gerici hükümeti uyardı
Kapitalist kriz kıskacında Kıbrıs
Halep’te çatışmalar
Kürt mahallelerine sıçradı
1 Mayıs’ta kavga alanlarına!
Genç komünistler
Çayan’ın mezarı başındaydı!
ON’ların mirası
komünistlerin elinde!
Avukatlara yönelik polis terörü sürüyor
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Genç komünistler
Çayan’ın mezarı başındaydı!

 

Ekim Gençliği, Kızıldere direnişini selamlamak ve katledilen devrimcileri anmak için Mahir Çayan’ın mezarı başında bir anma programı gerçekleştirdi.

Karşıyaka Mezarlığı 2 No’lu kapıda buluşan komünistler “Devrimci direniş ve kararlılığın, devrim uğruna kendini adamanın adıdır Kızıldere” pankartı ve kızıl flamalarıyla kortejlerini oluşturarak Çayan’ın mezarı başına yürüdüler.

Mahir Çayan’ın mezarı başına gelindiğinde anma programı Kızıldere’de şehit düşen on devrimcinin şahsında tüm devrim şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Mahir Çayan ve 9 yoldaşının Kızıldere’de destansı bir direniş göstererek şehit düşmelerine kadar olan süreç anlatıldı ve söz Ekim Gençliği temsilcisine bırakıldı.

Ekim Gençliği adına yapılan konuşmada Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya şahsında cisimleşen ‘71 devrimci kopuşunun anlamı üzerinde duruldu. Devletin de devrimci kopuşa karşı önlem aldığı ve katliamlara giriştiği belirtildi.

‘71 kopuşunun onyıllar geçtikten sonra önemini kaybetmediği, aksine tasfiyeci bir savrulmanın yaşandığı, reformizmin yaygınlaştığı ve devrimci örgütten kaçışların hızlandığı böylesi bir süreçte onların mücadelesine sahip çıkmanın önem kazandığı belirtilen açıklama şu sözlerle son buldu:

Eğer bu mirası yaşatacak ve yarınlara taşıyacak olan bizlersek, anıları bizlerin omuzlarında ve sorumluluğunda devrimin en güzel armağanıdır.

Hak etmek için devrime hazırlanmak, devrime hazırlanmak için de devrimi yaşamak gerekmektedir.”

Anma, Mamak İşçi Kültür Evi Müzik Topluluğu’nun seslendirdiği marş ve türkülerle son buldu.

Mahir’in mezarı başından ayrılan komünistler tekrar kortej oluşturarak Kızıldere şehitlerinin idamlarını durdurmak için yola çıktıkları Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın mezarı başına gelerek burada da bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdiler. Eyleme BDSP de flamalarıyla katılarak destek verdi.

Ekim Gençliği / Ankara

 

 

 

 

Mahirler’in yolundan
devrime yürüyoruz!”


Devrimci Liseliler Birliği (DLB), Kızıldere direnişinin 41. yıldönümünde “Mahirler’in yolunda devrime yürüyoruz” başlıklı anma etkinliği gerçekleştirerek Mahirler’in direniş ruhuyla 1 Mayıs’a yürüme çağrısı yaptı.

Kadıköy’de düzenlenen anma, Kızıldere’de şehit düşenler şahsında devrim ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. Etkinlikte kavga şiirleri liseliler tarafından seslendirildi. Nazım Hikmet’in “Tanya” adlı şiirinin tiyatral bir biçimde seslendirildiği etkinlik, DLB adına yapılan konuşmayla devam etti.

Sefaköy İşçi Kültür Evi Müzik Grubu’nun seslendirdiği devrimci türkü ve marşlarla devam eden etkinlikte bir DLB’li bağlama dinletisi sundu.

Şiirle süren etkinlikte, devrimci direniş geleneğini sahiplenme çağrısında bulunan BDSP temsilcisi, her alanda devrime hazırlanma çağrısı yaptı.

Etkinliğin ardından Kadıköy’deki Eminönü İskelesi önünde toplanan DLB’liler üzerinde şehitlerin resimleri olan “Mahirlerin yolunda devrime yürüyoruz!” pankartı açarak, kızıl flamalar taşıdılar.

Devrimci Liseliler Birliği adına okunan basın açıklamasında, Kızıldere’yle yükseltilen mücadelenin işçi sınıfı bayrağı altında devam ettiğine dikkat çekilerek, devrim ve sosyalizm davasını sahiplenmenin ve yaşatmanın yegane yolunun kavgayı büyütmekten geçtiği ifade edildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul



 

 

DEÜ’de Kızıldere anması

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuz Çeşmeler kampüsünde gerçekleştirilen Kızıldere anması, Hukuk Fakültesi önünde toplanan kitlenin Hazırlık Binası’na yürüyüşüyle başladı.

Kızıldere’de katledilen on devrimcinin fotoğraflarının ve “Kızıldere son değil, savaş sürüyor” şiarının yer aldığı ozalitin taşındığı yürüyüşte, katliamcı kimliği ile bilinen devletin, 30 Mart 1972 yılında da katliamlarından birini gerçekleştirdiği, Kızıldere Katliamı ile ülkedeki devrimci muhalefeti bitirmeyi amaçlayanların, amaçlarına ulaşamadığı, bugünün devrimcilerinin Kızıldere ruhuyla mücadelelerine devam ettikleri vurgulandı.

Sivil polislerin yoğun “ilgisine” konu olan anma etkinliği, Hazırlık Fakültesi önünde yapılan saygı duruşunun ardından okunan basın metni ile devam etti. Açıklamada Kızıldere’nin bugüne aktarılan mesajı vurgulandı.

Etkinlik Mahirim şiirinin okunmasının ardından söylenen devrimci marşlar ve türkülerle son buldu.

Devrimci Gençlik, Ekim Gençliği, Gençlik Cephesi ve SGD tarafından örgütlenen anmaya DPG, Kurtuluş Yolunda Dev-Genç, İzmir Hareket Tiyatrosu destek verdi.

Ekim Gençliği / İzmir