24 Haziran 2011
Sayı: SİKB 2011/24

 Kızıl Bayrak'tan
Eylemli dayanışmayı yükseltelim, mücadeleyi büyütelim!
Anayasal hayaller ve gerçekler!
YSK’ya tepki dalga dalga...
AKP Ortadoğu’da efendilerine sorun çıkarmıyor
Sivas’ın hesabını sormak için alanlara!
2 Temmuz hazırlıklarından....
KESK baskıları protesto etti
Meclisteki “sendikacılar”
kime hizmet ediyor?
Kamu TİS sürecinde işçiler ihanet kokusu alıyor
Taksim’de 15-16 Haziran yürüyüşü!
Metal işçileri süreci değerlendirdi
ÇHD Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı ile yoğunlaşan devlet terörü üzerine konuştuk...
Alaattin Karadağ davası sürüyor
Geçen bir dönemin dersleriyle yeni döneme çok yönlü hazırlık!
Liseli gençlik’ten LYS protestoları
Sokaktan “güvenoyu” yok!.
İngiltere’de burjuvazi pervasız saldırıya,
işçi sınıfı genel greve hazırlanıyor
Suriye’de rejim zorlanıyor
Hatay’da bir
Hollywood hikâyesi
Essen’de “İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği” gecesi başarıyla gerçekleşti
Kapitalist ahlak timsali Melih Gökçek’ten inciler
Gümüşköy Platformu içerisinde yer alan SES İzmir Şube Denetleme Kurulu Üyesi Dr. Ergün Demir ile konuştuk.
“Kayıpların sorumluları mecliste!”
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mücadele Postası

Mercan Şehitleri anıldı

Dersim Mercan Vadisi’nde 17 Haziran 2005 tarihinde katledilen 17 MKP önderi ve gerillası ölümlerinin 6. yıldönümünde, Yeni Demokrasi Şehit ve Tutsak Aileleri Birliği tarafından Gazi Mahallesi Cebeci Mezarlığı’nda anıldı.

Anma için Duran Turgut, Çağdaş Can, Ersin Kantar’ın mezarına yürüyüş yapıldı.

Anma programı Mercan şehitleri şahsında devrim ve komünizm mücadelesinde şehit düşenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından Yeni Demokrasi Şehit ve Tutsak Aileleri Birliği adına basın açıklaması okundu.

Yıl 2005! Aylardan Haziran! Günlerden on yedi… Dersim ‘in asi dağları Munzurlarda bombalarla paramparça edilen, büyük bir iddianın savaşçıları ve önderleri 17’ler ölümsüzleşti” ifadeleriyle başlayan açıklamada “‘Vartinik’ten Mercan’a’ sözünde koca bir tarihi fedakârlık ve geleceği kazanma ısrarı vardır. İktidar uğruna halk savaşında ısrar edenlere sahip çıkıyoruz” denildi.

Açıklama “Tarihin bir noktasında dönüp kalmadılar. Onlar bizimle beraber, bu mücadele içerisinde yaşamaya, dövüşmeye, kavgamıza önderlik etmeye devam ediyorlar” sözleriyle son buldu.

Anma, okunan şiir ve söylenen marşlarla sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / GOP



Tutsaklara ceza yağdı

1 Mayıs’ı, Ankara’da Sincan 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde karşılayan siyasi tutsaklara ceza yağdırıldı. 1 Mayıs’ı koğuşlarında slogan atarak ve marş söyleyerek kutlayan toplam 63 tutsak hakkında soruşturma açıldı ve tutanak tutuldu.

Tutanak sonucu Ankara 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Disiplin Kurulu yaptığı toplantı sonucunda, 1 Mayıs’taki kutlamalarda slogan atan 63 mahkum hakkında ‘gereksiz yere slogan atmak ve marş söylemek’ suçundan ceza verdi. Kurul, 6 kişiye ‘1 ay ziyaretçi kabullünden yoksun bırakma’ cezası verirken, 57 mahkumu ise ‘1 ay haberleşme ve iletişim araçlarından yoksun bırakma’ cezasına çarptırdı.

Disiplin Kurulu kararında ‘haberleşme ve iletişim araçları yoksun bırakma cezası’ kapsamında mahkumların, telefon, telgraf, faks ve mektup kullanmayacağının altı çizildi. Kurul 6 mahkumun daha önce aldıkları 1 ay haberleşme ve iletişim araçlarından yoksun bırakma cezalarının 1 yeni ceza nedeniyle ‘1 ay ziyaretçi kabullünden yoksun bırakma’ cezasına çevrildiğini belirtti. Kurul bu kararını, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanuna dayandırdı.

Sanık avukatların Evrim Deniz Karatana da “Cezaevi yönetiminin verdiği ceza ifade ve düşünce özgürlüğüne aykırı olduğu gibi yasa metni de sorunlu... Marş söylemek ve slogan atmanın ‘gerekleri’ neye göre belirlenecek. Dünyanın her yerinde kutlanan 1 Mayıs’ta dahi slogan atmak ve marş söylemek neden gereksiz olsun. Verilen bu ceza adaletle ve hukukla değil ancak keyfiyetle açıklanabilir” diye konuştu.

 


İşkenceye karşı açlık grevi

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi yönetimi tarafından, itirafçı olmaya zorlanan PKK’li tutsak Haydar Duymaz, açlık grevi eylemini ölüm orucuna dönüştüreceğini açıkladı.

İtirafçılarla aynı hücrede kalmayı reddettiği için hapishane yönetiminin ağır işkencelerine maruz kalan ve Adli Tıp Kurumu’na gitmek için açlık grevine başlayan Duymaz kaba dayak, havalandırmada çıplak bekletme, süngerli oda cezası gibi işkence yöntemleriyle karşı karşıya kalmıştı.

Adli Tıp’a gidip rapor alma isteği sonuçsuz kalan PKK’li tutsak, iki haftayı aşkın süredir devam eden açlık grevini, talepleri karşılanmadığı koşullarda ölüm orucuna dönüştüreceğini söyledi.



Festivale hapis cezası!

Ankara’da 2009 yılında Mamak İşçi Kültür Evi çalışanlarına yönelik polis operasyonunun ardından tutuklananan sınıf devrimcilerine ceza yağdı. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 14 Haziran günü görülen duruşmasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, Evrim Erdoğdu ve Özgür Karagöl’e “yasadışı örgüt üyeliği”nden, Gülnur Ertaş ve Eda Ünalan’a ise “yasa dışı örgüt propagandası”ndan ceza verdi.

Mahkemenin verdiği karar temyiz edildi.

Ankara’da “Yeni bir dünya, yeni bir kültür” şiarıyla, geleneksel olarak düzenlenen ve her yıl binlerce kişinin katıldığı Mamak Kültür Sanat Festivali polis saldırısının hedefi olmuştu. Festival sırasında terör estiren polis, 14 Ağustos günü de Kültür Evi’ne ve sınıf devrimcilerinin evlerine baskınlar düzenlemişti. Türkiye Komünist İşçi Partisi’nin (TKİP) üyesi olmak ve propagandasını yapmak iddiasıyla gözaltına alınan 3 sınıf devrimcisi kadın tutuklanarak Sincan Kadın Tipi Cezaevi’ne konulmuştu. Davanın ilerleyen aşamalarında ise İşçi Kültür Evi’nin sahibi olan Özgür Karagöl’e dava açılmış ve Karagöl gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Polis bir yıl sonra yine festivalin ardından operasyonlar gerçekleştirerek çok sayıda sınıf devrimcisini gözaltına almış, gözaltına alınanlardan 4’ü mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Her iki davadan da şu an tutuklu bulunmuyor.

Kızıl Bayrak / Ankara



Çeşmecioğlu uğurlandı

Birgün Gazetesi’nin sorumlu yazı işleri müdürü İbrahim Çeşmecioğlu, son yolculuğuna  uğurlandı. 19 Haziran Pazar günü BirGün’ün İstanbul Mecidiyeköy’deki binası önünde yapılan anma törenine Çeşmecioğlu’nun ailesi, sevenleri, mücadele arkadaşlarının yanısıra, demokratik kitle örgütlerinden, siyasi partilerden, sendikalardan çok sayıda temsilci katıldı.

Çeşmecioğlu’nun Devrimci Yol bayrağına sarılı tabutu, sloganlar ve devrimci şarkılar eşliğinde BirGün Gazetesi’nin önüne getirildi. Saygı duruşunun ardından, BirGün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi ve kurum adına konuşmalar yapıldı.