20 Mayıs 2011
Sayı: SİKB 2011/19

 Kızıl Bayrak'tan
Kürt halkına karşı kirli ittifak!
Düzen partilerinin ortak ekseni emperyalizme uşaklıktır!.
CHP sosyal demogojiyle yelkenlerini şişirmeye çalışıyor
Kürt halkı gerillalar için ayakta!
Kürt halkı hayatı durdurdu 
Kürt halkına dönük baskı ve terör dinmiyor
Kürt halkıyla dayanışmaya!
Yiğit devrimci İbrahim Kaypakkaya ölümsüzdür! 
Devrimci seçim kampanyası çalışmalarından
Birleşik Metal Kocaeli Şube Sekreteri Telat Çelik ile konuştuk
MİB MYK Mayıs ayı toplantısı gerçekleştirildi
Ontex/Canbebe ve PTT işçileri
direniş süreçlerini anlatıyor
Ontex ve PTT işçilerinden
Boğaz Köprüsü eylemi
Kubatoğlu’nda direniş ateşi
İşçi sınıfının düşmanlarına
oy yok! / TMMŞP
Binlerce emekçi hakları ve gelecekleri için Ankara’da buluştu
Kirli ellerinizi üniversitelerimizden çekin! / Ekim Gençliği
Ekim Gençliği seçimleri tartıştı.
Yemen’de isyan sürüyor
Bahreyn despotundan Siyonist yöntemler
Nakba sürüyor,
direniş de!.. - E. Bahri
Nakba gününde öfke sokaklara taştı
Eğtim Sen’de eylem ve etkinlikler
Paşalı’nın katiline ceza vermekle düzeninizi aklayamazsınız!
Geç olmadan dünyayı kapitalislerin elinden kurtaralım!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kürt halkıyla dayanışmaya!  

Türk sermaye devleti Kürt halkına yönelik yeni bir topyekün saldırı başlatmış bulunuyor. Bu saldırı için bir süredir yoğun bir hazırlık yapılıyordu. Nihayet son yapılan MGK toplantısı ile birlikte saldırının startı verildi. Katliamcı Türk ordusu hiç vakit geçirmeksizin, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur’’ söylemi eşliğinde Kürdistan’da operasyonlara başladı. Operasyonlar her geçen gün biraz daha yoğunlaşıyor. Bunu polisin dur durak bilmeyen gözaltı ve tutuklama terörü izliyor. Her yerde yaşlı-genç, kadın-çocuk, neredeyse her Kürt gözaltına alınıyor, tutuklanıyor.

Sözkonusu olan giderek acımasız boyutlar kazanan bir devlet terörüdür. O kadar ki, son dönemlerde özgürlük ve eşitlik istemi ile yapılan hemen her eyleme azgınca saldırılıyor. Kürt milletvekilleri de dahil, insanlar acımasızca coplanıyor, yer yer de hedef gözetilmeksizin halka ateş açılıyor. Yani, Kürdistan’da yeniden yaygın biçimde kan akıtılmaya başlanmıştır. Şırnak-Uludere’de 12 gerillanın alçakça katledilmesi ile bu kanlı saldırılar iyiden iyiye tırmandırılmıştır.


İşçiler, emekçiler!

Sermaye devleti uzun yıllar zulüm ve zorbalıkla sorunu çözmeye çalıştı, ama başaramadı. AKP hükümetinin işbaşına gelmesi ile bu kez Osmanlı’ya özgü hileye, riyakarlığa ve aldatmacaya başvurdu. Doğrusu ilk başlarda dayanaksız hayallere yol açan ve adına ‘’Kürt açılımı’’ denen bu saldırının ömrü de uzun sürmedi. Zamanla bunun gerçekte tam bir oyalama ve tasfiye planı olduğu anlaşıldı. Gelinen yerde, bizzat kendi deneyleri ve sezgileriyle, Kürt emekçileri de bunu anlamış bulunuyor.

Kürt halkı bugüne dek ne kazandıysa olağanüstü bir fedakarlığın ürünü ve ifadesi olan militan mücadelesi sonucunda kazandı. Olaylar ve gelişmeler bugün onu yeniden bu çizgiye getirmiş bulunuyor. Kürt halkı günümüzde, üstelik de her gün ve her saat sokaklardadır. En önemlisi de bu kez ardı arkası gelmeyen operasyonlara, gözaltı ve tutuklama terörüne, işkence ve sürgünlere ve katliamlara rağmen sokağı terketmiyor. Büyük bir direnme iradesi ortaya koyuyor. Sömürgeci sermaye devletini çılgına çeviren  budur. Onun acımasızlığının gerisinde de, yine, kendisini tam bir acz ve çaresizlik içinde bırakan bu durum yatmaktadır.


Kürt emekçileri, kardeşler!

Türk sermaye devleti bölgenin İsrail’den sonraki en Amerikancı devletidir. İşbaşındaki AKP hükümeti gelmiş geçmiş en Amerikancı hükümettir. Dahası o, bugüne kadarki en sinsi ve en kalleş bir kirli savaş hükümetidir. Düne kadar açılım adı altında bir oyalama politikası izliyorlardı, onların bugün buna dahi tahammülleri kalmamıştır. En sıradan bir hak talebi dahi azgın bir devlet terörü ile ezilmeye çalışılmaktadır.

Öte yandan ne seçim, ne meclis ve ne de yeni bir oyalama ve aldatmaca manevrası olan anayasalarının da bir hükmü yoktur. Ne o, ne bu, bunların hiçbiri çözüm değildir. Çözüm TEKEL direnişi sırasında ve en son 1 Mayıs’ta, iki ulustan işçi ve emekçiler arasında kurulan kardeşlikten, demek oluyor ki, ezilenlerin ve halkların sermaye düzenine karşı gerçekleştirdikleri büyük buluşmadan geçmektedir. Meclisleri de, seçimleri de, sözde yeni anayasaları da onların olsun. Çözüm sokakta ve militan mücadelededir. Çözüm devrimdedir, kurtuluş sosyalizmdedir.


Avrupa’daki tüm uluslardan işçiler, emekçiler ve devrimciler!

Gerçek şu ki, sermaye devleti yine başa dönmüştür. O günümüzde, bir kez daha, Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesi karşısında tam bir acz ve çaresizlik durumunu yaşamaktadır. Bu nedenledir ki bugün yine inkar, imha ve tasfiye politikasına geri dönmüş ve bunda ısrar etmektedir. Öte yandan, sermaye devleti bu çabasında yalnız değildir. Tam tersine, dün olduğu gibi bugün de, başta ABD olmak üzere tüm emperyalistler, sömürgeci Türk devletini desteklemektedir. ABD Genelkurmay İkinci Başkanı James Cartwringht’in alelacele Türkiye’ye yaptığı ziyaret ve bu esnada yaptığı açıklamalar da bunun en yeni kanıtıdır.

Kardeş Kürt halkı tüm bu güçlerin çok yönlü kuşatması altındadır. Buna karşın, gerçekten boğucu olan bu kanlı ve kirli kuşatmaya karşı, onurlu ve hayranlık verici bir militan mücadele ve direnme kapasitesi ortaya koymaktadır. Bunun kendisi, kardeş Kürt halkıyla enternasyonal tam bir dayanışma çağrısıdır.

BİR-KAR olarak, bir kez daha, Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkının kayıtsız koşulsuz savunucusu olduğumuzu ilan ediyor, yerli-göçmen, doğulu-batılı tüm uluslardan işçi, emekçi, ilerici ve devrimci güçleri, sömürgeci Türk devletinin saldırı ve katliamlarını protesto etmeye ve Kürt halkıyla tam dayanışmaya çağırıyoruz.

Kahrolsun sömürgecilik!

Özgürlük, eşitlik, gönüllü birlik!

Kahrolsun emperyalizm ve her türden gericilik!

Yaşasın devrim ve sosyalizm!

BİR-KAR (İşçilerin Birliği Halkların
Kardeşliği Platformu)

18.05.2011

 

 

 

 

 

Bielefeld’de Mayıs şehitleri anması 

BİR-KAR Bielefeld gerçekleştirdiği etkinlikle Mayıs şehitlerini andı.

Mayıs ayında ölümsüzleşen devrimcilerin anıldığı etkinlikte, onların bıraktıkları mirasa sahip çıkma çağrısı yapıldı. Etkinlikte kapitalist sistemin yıkılması gerekliliği bir kez daha vurgulandı.

40 kişinin katıldığı anma etkinliği saygı duruşuyla başladı. Sonrasında günün anlam ve önemine kapsamlı bir şekilde değinen konuşma metni okundu. İlgiyle dinlenen konuşmanın ardından iki yoldaşımız, Nazım Hikmet’in Nazi faşizmine karşı şanlı bir direniş sergileyen 28 Sovyet askerinin öyküsünü anlatan “28’lerin Türküsü” okundu.

ADHK (Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu) adına da bir konuşmanın yapıldığı etkinlik türkü ve marşların ardından sona erdi.

BİR-KAR / Bielefeld


Binler Haki Karer’i andı

PKK’nin öncü kadrolarından Haki Karer, binlerce kişi tarafından vurulduğu yerde anıldı. Anmada, katledilen HPG gerillaları da anıldı, operasyonlar protesto edildi.

Haki Karer’in ölüm yıldönümü nedeniyle Antep’in Şahinbey İlçesi’nde BDP binası önünde on bini aşkın kişi toplandı. Kitle buradan Karer’in vurulduğu Cengiz Topel Caddesi’ne Haki Karer posterleri, “PKK intikam”, “İntikam”, “Katil TC” pankartlarıyla yürüdü. Yürüyüşte Türk ordusunun operasyonu sırasında katledilen HPG gerillalarının fotoğrafları ve Abdullah Öcalan’ın posterleri de taşındı.

Karer’in vurulduğu yerde kitleye seslenen Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Antep Milletvekili Adayı Akın Birdal “Burası 34 yıl önce Haki Karer’in katledildiği yer. Karer ve Kemal Pir, Türk ve Kürt halklarının kardeşliğinin sembolüdür. Bugün onları burada anıyoruz halkımız yapılan katliamları unutmaz, bu halkı görsünler şimdi” dedi. Konuşmadan sonra Karer’in vurulduğu yere karanfiller bırakıldı.